Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kálci


Kálci
(csendes tag)

Kérlek benneteket segítsetek ki egy kis információval!

Most vettem egy a megjelentetett tesztek alapján nagyon jónak minősített ABIT KT7A-RAID -es alaplapot AMD Thunderbird 750 -es procival, s valami miatt az alaplap nem működik megfelelően. Ugyanis IDE drive-ként hozzácsatolt 2 db winchester (4,2 GB; 1,2 GB)és 2 db CD-ROOM (50X Creative; 20X Samsung)elérési sebességei (SisoftSandra mérési eredményei szerint is)majdhogynem a felére csökkentek az előző ABIT BX6-os alaplapomhoz csatolt ugyanezen konfiguráció sebességéhez képest. Nem hiszem, hogy ez az alaplap ennyivel rosszabb lenne. Gondolom az alaplap beállításainál valami nem megfelelően lett végrehajtva, de nem tudom , hogy mi az. Eddig elég sok mindennel próbálkoztam, de nem lett jobb.
A programot ha már betöltötte (sajnos elég lassan) a memóriába, akkor már igencsak meggyőző gyorsasággal működik a gép.
Kérlek benneteket, ha valaki tudná a megoldást, akkor legyen szíves írja meg nekem a kalita.kalman@ln.matav.hu vagy a kalita@freemail.hu címre.
Előre is köszönöm: Kálci

Kálci

(#2) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

Hali.

UDMA módokkal minden stimmel? BIOS-ban mit állítottál be?
Végül egy buta kérdés: a BX-ről való váltás után újrainstalláltad a géped?
BX-ről VIA chipset-re történő áttéréskor mindenképpen ajánlatos a Windóz
újratelepítése, majd a VIA 4-in-1 drivercsomag (4.28 verzió célszerűen)
installálása (jelen esetben az IRQ routing driver, a Chipset INF és főleg
az IDE driver a fontos).

Legvégül: ha támogatják a winyóid az UDMA módot, akkor Windows-ban is
engedélyezd a DMA elérést (System properties).

Egyelőre nincs több tippem.
Szia,
P

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.