- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: A DNS cache törlése Windowsban és böngészőben.
- Meggyi001: Séta Európa egyik legikonikusabb falujában - Hallstatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Végre valaki hajlandó érteni: a szabályozás nem tiltja, hanem csak ellehetetleníti. Mikor én terveztem 20+ éve a házamat, akkor erősen gondolkodtam rajta, mert valóban vannak egyszerű és nagyszerű megoldások. Csak aztán szembejött a valóság: a tervező nem ismeri és vállalja, a kivitelező szintén nem, az engedélyt inkább visszadobja a hivatal minthogy ilyen komplikációval foglalkozni kelljen, a kötelező ellenőrzésre nincs vállalkozó, az az egy meg aki van csillagászati áron vállalja totál egyoldalú feltételekkel és még csak nem is csinál semmit, stb. Összességében túl macerás, ezért a piac túl pici maradt, nem alakult ki a mérethatékonyság, kuriózumnak meg túl drága.
Az atomerőművekkel is hasonló történt: a 80-as évek előtt szaporodtak mint a gomba, aztán jöttek az újabb és újabb szabályozások egyre agyamentebb feltétekkel ("semmennyi sugárzás sem fogadható el, mert csak"), aminek az lett az eredménye hogy idővel nem épült új erőmű, ami miatt megszűnt az egész beszállítólánc is, így most már nem is tud rentábilisan épülni. Már hiába lazítják a szabályozást, túl késő.Személyautót használni drága, macerás, mégis elég elterjedt. Mert van valós piaci igény rá.
-
Ixion77
addikt
Persze. Egyszeruen tobb a problema vele, mint amennyit megold. Igazabol nem dragabb, mint lepcsot epiteni, csak a lepcsot amugy sem uszod meg, ezt meg rendszeren felulvizsgaltatni is kell, ami extra nyug. Na pont ilyen a robotkaros tolto. Szinesz szagos prospektuson persze jol mutat, aztan jonnek a hetkoznapok.
Végre valaki hajlandó érteni: a szabályozás nem tiltja, hanem csak ellehetetleníti. Mikor én terveztem 20+ éve a házamat, akkor erősen gondolkodtam rajta, mert valóban vannak egyszerű és nagyszerű megoldások. Csak aztán szembejött a valóság: a tervező nem ismeri és vállalja, a kivitelező szintén nem, az engedélyt inkább visszadobja a hivatal minthogy ilyen komplikációval foglalkozni kelljen, a kötelező ellenőrzésre nincs vállalkozó, az az egy meg aki van csillagászati áron vállalja totál egyoldalú feltételekkel és még csak nem is csinál semmit, stb. Összességében túl macerás, ezért a piac túl pici maradt, nem alakult ki a mérethatékonyság, kuriózumnak meg túl drága.
Az atomerőművekkel is hasonló történt: a 80-as évek előtt szaporodtak mint a gomba, aztán jöttek az újabb és újabb szabályozások egyre agyamentebb feltétekkel ("semmennyi sugárzás sem fogadható el, mert csak"), aminek az lett az eredménye hogy idővel nem épült új erőmű, ami miatt megszűnt az egész beszállítólánc is, így most már nem is tud rentábilisan épülni. Már hiába lazítják a szabályozást, túl késő. -
Reggie0
titán
Persze. Egyszeruen tobb a problema vele, mint amennyit megold. Igazabol nem dragabb, mint lepcsot epiteni, csak a lepcsot amugy sem uszod meg, ezt meg rendszeren felulvizsgaltatni is kell, ami extra nyug. Na pont ilyen a robotkaros tolto. Szinesz szagos prospektuson persze jol mutat, aztan jonnek a hetkoznapok.
-
bteebi
veterán
-
arnyekxxx
veterán
-
Reggie0
titán
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Van/volt elektromos autó a családban?
Mert az a tapasztalat hogy
"feltetted a kocsit tölteni?"
" Ú nem, bocs, elfelejtettem"
"fasza akkor mégsem indulok még"Ez nem az hogy megnézed-e a szonyadoraszt aznap este. Nyilván meg lehet jegyezni, és be is tudtuk dugni a kábelt, nehéz sem volt. Ha lett volna mondjuk 200k-ért autómata megvettem volna? Azonnal.
#33: Olyan hülyebiztos minden az elektromos autó körül hogy szinte teljesen kizártnak tartom hogy veszélyesebb mint Karen aki a benzinkúton melletted állva locsolja a benzint mindenhova. Vagy akár csak a random családi ház falun ahol a nulla/föld össze vissza vissza van kötve ahogy jólesett.
Szóval nyilván van ilyen scenario hogy agyonnyom a töltő robotkarja de ... ő hát nem hiszem hogy ez statisztikákat megmozgató szám lesz a háztartási balesetek között
Szerk: illetve mégegy. Az indukciós töltőt is próbálták már páran. Akkora a veszteség hogy még a gazdagok sem igazán akarták. Ezért valahogy az az érzésem hogy a tényleges vásárlók közt nem biztos hogy az lesz az irány. (nem véletlenül bukkanak fel a robotkarok mostanában inkább)ha olyan gyp-s vagy, hogy elfelejted feldugni töltőre akkor neked való 200k-ért robot
-
Tasunkó
őstag
Régen mozgójárda volt az elképzelés, ami lényegében horizontális lift, aztán abból sem lett semmi, mert sokan feküdtek volna rajta, akkor meg már nem járda.
-
bteebi
veterán
"fasza akkor mégsem indulok még"Ez nem az hogy megnézed-e a szonyadoraszt aznap este. Nyilván meg lehet jegyezni, és be is tudtuk dugni a kábelt, nehéz sem volt. Ha lett volna mondjuk 200k-ért autómata megvettem volna? Azonnal.
#33: Olyan hülyebiztos minden az elektromos autó körül hogy szinte teljesen kizártnak tartom hogy veszélyesebb mint Karen aki a benzinkúton melletted állva locsolja a benzint mindenhova. Vagy akár csak a random családi ház falun ahol a nulla/föld össze vissza vissza van kötve ahogy jólesett.
Szóval nyilván van ilyen scenario hogy agyonnyom a töltő robotkarja de ... ő hát nem hiszem hogy ez statisztikákat megmozgató szám lesz a háztartási balesetek között
Szerk: illetve mégegy. Az indukciós töltőt is próbálták már páran. Akkora a veszteség hogy még a gazdagok sem igazán akarták. Ezért valahogy az az érzésem hogy a tényleges vásárlók közt nem biztos hogy az lesz az irány. (nem véletlenül bukkanak fel a robotkarok mostanában inkább)"feltetted a kocsit tölteni?"
"fasza akkor mégsem indulok még"Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy a rohadt régi szívó benzinest a kb. 1-1,5 km-re lévő ~3 benzinkút egyikén 40-50 ezer km/h sebességgel megtankolom, és akkor 7-800 km-ig nem kell ránéznem.
Ettől függetlenül nem bánnám, ha bizonyos szempontból a fenti probléma már minket is érintene. Jó eséllyel már idén fog, bár egyelőre még nem BEV, hanem PHEV formájában.
#38: Igazán lassú liftnek szerintem nincs értelme, legalábbis engem idegesítene. Persze ha baromi nehéz valamit kell mozgatni, akkor akár lehetne jó, de egy nagy valami meg aligha férne be egy "háztartási" liftbe. Leszakadni meg egy lassú lift is le tud, lehetnek ajtózáródási gondjai, meg persze sokért fogják karbantartani, hogy pl. ne öljön meg.
-
Reggie0
titán
Az az 5% elenyeszo kulonbseg, plane, hogy elettartam alatt kell kifizetni, nem egyben a boltban.
#35: Es miert van szabalyozas? Biztonsagi okokbol, mert konnyen lehet veszelyes. Amugy van egy csomo lassu lift tipus, ami nem igenyel olyan szigoru engedelyeztetest es felulvizsgalatokat, de azok sem terjedtek el.
-
Reggie0
titán
Szerk: illetve mégegy. Az indukciós töltőt is próbálták már páran. Akkora a veszteség hogy még a gazdagok sem igazán akarták. Ezért valahogy az az érzésem hogy a tényleges vásárlók közt nem biztos hogy az lesz az irány. (nem véletlenül bukkanak fel a robotkarok mostanában inkább)Nem lesz, mert nem fog elterjed, mivel ertelmetlen hulyeseg.
-
Ixion77
addikt
az indukcios toltes olcsobb es praktikusabb is.
Sokkal rosszabb a hatékonysága.
-
Ixion77
addikt
lift mar elegge regi talalmany, megsincs elterjedve a csaladihazakban.
Szabályozási okok miatt.
-
Gomez86
őstag
Szerk: illetve mégegy. Az indukciós töltőt is próbálták már páran. Akkora a veszteség hogy még a gazdagok sem igazán akarták. Ezért valahogy az az érzésem hogy a tényleges vásárlók közt nem biztos hogy az lesz az irány. (nem véletlenül bukkanak fel a robotkarok mostanában inkább) -
Reggie0
titán
Értem, egyetértek, de a háztartási robotok (fűnyíró, porszívó, etc) már bőven nem lift kategóriájú overhead-el vannak ellátva. És ez a cikkben említett példa is csak egy háztartási robot mint a mosogatógép, csak ezt látod hogy mozog azt meg nem mert csukva van és telilapos az ajtaja.
Nyilván itt is ki fog derülni hogy az autó árához képest ez a robot hol helyezkedik el.
Mondjuk a funyiro/porszivo kevesbe tud kinyirni, mint egy 400-800V DC-t dugdoso robotkar. Nem csak megcsapni, hanem agyonnyomni is.
Az ilyen bohockodas helyett az indukcios toltes olcsobb es praktikusabb is.
-
arnyekxxx
veterán
Értem, egyetértek, de a háztartási robotok (fűnyíró, porszívó, etc) már bőven nem lift kategóriájú overhead-el vannak ellátva. És ez a cikkben említett példa is csak egy háztartási robot mint a mosogatógép, csak ezt látod hogy mozog azt meg nem mert csukva van és telilapos az ajtaja.
Nyilván itt is ki fog derülni hogy az autó árához képest ez a robot hol helyezkedik el.
fűnyíró, porszívó, etc komoly fizikai munkát vesz át az embertől, nem egy csatlakozó bedugását. Képzeljük el a robotot amit azért tartunk, hogy megnyomja a távirányítón a bekapcs gombot.
-
Gomez86
őstag
-
Reggie0
titán
Itt aztán mindenki nagyon fitt kábelt dugdosni, aztán emlékszem 20 évvel ezelőtt fiatalon mentem egy bácsihoz számítógépet szerelni és büszke volt hogy úgy rendelt szalon új Honda Jazz-t hogy nem kért bele elektromos ablakemelőt mert fel tudja ő tekerni az ablakot. Egyből az jutott eszembe hogy oké, de minek ha van rá gép?
Itt a következő 10 év elektromos ablakemelője és mindenki bizonygatja hogy ő simán meg tudja csinálni...
Mi leszünk az öreg bácsi lassan, de mindenki eldöntheti hogy halad vagy megmarad ott, és abban a korban ahol fiatal volt és komfortosan érezte magát először.
Ehhez kepest a lift mar elegge regi talalmany, megsincs elterjedve a csaladihazakban. Vannak olyan fejlesztesek, amelyeknel vegul akkora az overhead, hogy csak bizonyos szint felett eri meg. Igen, akar 100 ev mulva is.
-
Tasunkó
őstag
Említettem autószerelőnek, annyit mondott fejvakarás közepedte hogy huhúúú. Ez gondolom annyit jelent hogy meg kell találni a Mátrixban a kulcskészítőt, ami még filmben sem volt egyszerű, és majd kiméri valami fortélyos trükkel. Kimérhetném valami indiai tiktok videók alapján magam is talán, mert megtanították az iskolában matematikailag levezetni a Thevenin tételt, de Lenint se véletlenül nem maszírozzák a mauzóleumben, tartok tőle, hogy ha valahol elkezdem kicsavarozgatni a műanyagokat, szétesik az egész a kezemben. Úgyhogy vettem egy tartalék akkumulátort.
-
arnyekxxx
veterán
nem kellene kicserélni benne az aksit vagy megnézetni villanyásszal, hogy mi szijja le a delejt?
-
bteebi
veterán
Nem kell újat venni, van otthon vagy 20. Amikor 10-re csökken a készlet, akkor egy robot vesz helyetted 10 újat. Egy másik robot meg minden hajnalban eldózerolja az elhasznált/elavult autót a picsába. És elviszi sétálni az aranyhalaidat is.
-
bteebi
veterán
Sokaknál szerintem még az is fícsör lenne, ha megcsinálná az asszonyt, mert akkor legalább azzal se kell bajlódniuk.
Én inkább lennék a 82 évesen is talicskát toló néni.Nem kell, hogy egy gép kinyalja a seggem, és helyettem éljen. Az nyilván nem baj, ha a szar, gagyi, unalmas, fárasztó dolgokat megcsinálja helyettem, de azért nehogy már a számba rakja a kaját is, aztán még a számat is mozgassa, nehogy elfáradjak. Ennyi erővel tolhatna közvetlenül a gyomromba is valami előemésztett kaját, hogy könnyebb dolga legyen az emésztőenzimeimnek.

#7: A következő szint majd az lesz, hogy lesz egy robot, ami szól ennek a robotnak, hogy dugja be a töltőt.
-
Tasunkó
őstag
-
Gomez86
őstag
Itt aztán mindenki nagyon fitt kábelt dugdosni, aztán emlékszem 20 évvel ezelőtt fiatalon mentem egy bácsihoz számítógépet szerelni és büszke volt hogy úgy rendelt szalon új Honda Jazz-t hogy nem kért bele elektromos ablakemelőt mert fel tudja ő tekerni az ablakot. Egyből az jutott eszembe hogy oké, de minek ha van rá gép?
Itt a következő 10 év elektromos ablakemelője és mindenki bizonygatja hogy ő simán meg tudja csinálni...
Mi leszünk az öreg bácsi lassan, de mindenki eldöntheti hogy halad vagy megmarad ott, és abban a korban ahol fiatal volt és komfortosan érezte magát először.
-
KAMELOT
titán
-
Tasunkó
őstag
-
KAMELOT
titán
Minek kell levenni?
-
Tasunkó
őstag
Elvicceltem a dolgot, de a kocsimról mindig le kell venni az akkusarut. Már megoldottam olyan kézicsavarosra, de időnként ígyis elfelejtem, pont jó lenne otthon egy ilyen, ami ha kiszállok felnyitja a motorháztetőt és lecsavarja az akkusarut. Létező probléma, teljesen át tudom érezni.
-
KAMELOT
titán
Annyi fantázia azért van benne, hogy ha lenne ilyen autóm, kiszállnék és mondanám, á most megyek a medencémbe, harapok egy kis szarvasgombát, és elfelejteném rátenni a töltőre, aztán reggel mikor megyek Losangelesbe ott állnék hogy a picsába ezt a szart meg elfelejtettem rádugni, aztán mehetnék akkor megint helikopterrel Losangelesbe. Vagy ha rálehetne szerelni egy ujjat, akkor megcsinálhatná a prosztatamasszázst is , csak akkor meg megint az lenne, hogy nemmegy az autó mert fent feljtettem a hálóban ezt kis robotot.
Ha te LA-ben laknál akkor nem ilyen kocsid lenne, hanem amit élvezet vezetni
Aventador és társai! -
Reggie0
titán
Annyi fantázia azért van benne, hogy ha lenne ilyen autóm, kiszállnék és mondanám, á most megyek a medencémbe, harapok egy kis szarvasgombát, és elfelejteném rátenni a töltőre, aztán reggel mikor megyek Losangelesbe ott állnék hogy a picsába ezt a szart meg elfelejtettem rádugni, aztán mehetnék akkor megint helikopterrel Losangelesbe. Vagy ha rálehetne szerelni egy ujjat, akkor megcsinálhatná a prosztatamasszázst is , csak akkor meg megint az lenne, hogy nemmegy az autó mert fent feljtettem a hálóban ezt kis robotot.
Ha lemerul egyszerubb ujat venni. Ugyis mar belefingtal az ulesbe

-
Tasunkó
őstag
-
ddekany
nagyúr
-
Reggie0
titán
-
tibaimp
nagyúr
Legyen még egy kütyü, ami tönkremehet és vedd az újat...
-
nevemfel
senior tag
A sci-fi irodalom egyre silányabb termékekkel áll elő.

-
adamklark
senior tag
Ez valami elkésett áprilisi vicc?
-
KAMELOT
titán
Nekem először legyen ilyen autóm (nem lesz
) és utána meglátjuk kell e robot (nem kell(ene)).
Legjobb, hogy ezt is villany működteti.
Tehát ha nincs robotban áram, akkor a kocsiban sem lesz
-
PirosHello
senior tag
Nekem először legyen ilyen autóm (nem lesz
) és utána meglátjuk kell e robot (nem kell(ene)).
-
KAMELOT
titán
Majd lesz. Nem lehet a kiindulópontól egyből a célba ugrani. Gyájteni kell a tapasztalatokat, optimalizálni, haladni előre lépésről lépésre.
Fontos köztes lépés lesz a kereskedelemben az árufeltöltő és kiszolgáló robotok megjelenése. Az otthoniak szerintem csak az után következnek majd, amikor elérik a megfelelő méretgazdaságosságot.Mármint pár helyen, de a világ 95%-án emberek fognak dolgozni.
-
Ixion77
addikt
Ennek az otthoni robotosdinak akkor lenne értelme, ha lenne egy univerzális házi robot, amely (vagy aki - mindegy) feltölti az autót, megkeresi a telefont, felolvas, jelez ha elfogyott/elromlott valami, megrendeli amit mondtam neki, ruhát hajtogat, bepakolja a mosogatógépet, kitakarít, koktélt készít stb.
Amit a Xiaomi bemutatott, az egy ökörség.Majd lesz. Nem lehet a kiindulópontól egyből a célba ugrani. Gyájteni kell a tapasztalatokat, optimalizálni, haladni előre lépésről lépésre.
Fontos köztes lépés lesz a kereskedelemben az árufeltöltő és kiszolgáló robotok megjelenése. Az otthoniak szerintem csak az után következnek majd, amikor elérik a megfelelő méretgazdaságosságot. -
hemaka
nagyúr
De nagy faradtsag bedugni egy tyukbelet a kocsidba…😂
-
ddekany
nagyúr
Ennek az otthoni robotosdinak akkor lenne értelme, ha lenne egy univerzális házi robot, amely (vagy aki - mindegy) feltölti az autót, megkeresi a telefont, felolvas, jelez ha elfogyott/elromlott valami, megrendeli amit mondtam neki, ruhát hajtogat, bepakolja a mosogatógépet, kitakarít, koktélt készít stb.
Amit a Xiaomi bemutatott, az egy ökörség.Én itt próbálok kreatívan kitalálni valamit, ami mostani AI-al reális (sőt, helyi AI-al, ha lehet), és ez a hála...
Ugye egyenlőre gondban van a házirobot forradalom, mert marha nehéz olyan házi munkákat találni, amit józan paraszti ész nélkül lehet viszonylag értelmes szinten végezni, pláne felügyelet nélkül. -
Héraklész
senior tag
Szóval ez megtakarítja a tulajdonosnak azt a rutin mozdulatsort, amikor hazaérve a fali EV töltőre rádugja a kocsit, miután a saját garázsába leparkolt. Csak erre egy külön egy kis robot. O... K...
Kéne ilyen robotposzívóra emlékeztető mini változat, tetején egy robot csáppal, aminek a végén kamera meg USB töltő van. És akkor a lakásban mindenfelé ledobott telefonkat megkeresi és tölti. Ja, és reggel akkor meglehetne kérdezni tőle, hogy hol a telefon!
Amit a Xiaomi bemutatott, az egy ökörség. -
KAMELOT
titán
-
TomMusic
őstag
-
KAMELOT
titán
Szóval ez megtakarítja a tulajdonosnak azt a rutin mozdulatsort, amikor hazaérve a fali EV töltőre rádugja a kocsit, miután a saját garázsába leparkolt. Csak erre egy külön egy kis robot. O... K...
Kéne ilyen robotposzívóra emlékeztető mini változat, tetején egy robot csáppal, aminek a végén kamera meg USB töltő van. És akkor a lakásban mindenfelé ledobott telefonkat megkeresi és tölti. Ja, és reggel akkor meglehetne kérdezni tőle, hogy hol a telefon!
Utána meg kimossa a fogadat is
Nehogy már az ember csináljon valamit!
Miket ki nem találnak! -
ddekany
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÚJ! MacBook Air M4 13" 16GB 256GB - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s I i5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple Watch 9 Midnight GPS 45 mm
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro