Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joey04
    titán

Hieronymus: „A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.” → Szerintem ebből is látszik, hogy a világ nagyobbik része nem utazik rendszeresen (kötöttpályás) tömegközlekedéssel…

Sokan írtatok okosórákat, az más kategória, macerásabb, de többet is tud. Én nem ezekről beszélek. Ezek és a telefonok mellett a karóráknak újra kell pozicionálniuk magukat. A fiatalok, akik mindig a telefonon „lógnak”, már nem hordanak órát, esetleg presztizscélból.

Pár hónapja kerestem egészségügyi, diagnosztikus funkciók nélküli „divat-okosórát”, Amolyan nagy IPS kijelzős, WiFi-s vagy Bluetooth-os, pontos órát, aminek változtatható a kijelzőgrafikája, meg nem kell naponta tölteni. Nincs ilyen óra…

Egyébként nem adtam fel az analóg kategóriát, de egyelőre csak egy Casio MW240-es, vagy még olcsóbb műanyag Q&Q karóra lesz, ha megszokom, talán lesz komolyabb is.

Szerintem ebből is látszik, hogy a világ nagyobbik része nem utazik rendszeresen (kötöttpályás) tömegközlekedéssel…

Pont ahhoz nem kell. :)
    Másrészt én még itthon sem megyek úgy sehova, hogy perce kiszámolva. De 90%-ban van valamennyi késés, ha csak 1-2 perc is, de még villamoshoz is úgy megyek, hogy legyen pár percem, vonathoz meg pláne, nagyszüleim hozzászoktattak, hogy legalább 15-20 perccel indulás előtt kiérjünk. Mert ha mondjuk városban dugó vagy bármi van és lekésem, akkor akár több óra a következő, és még a jegy sem lesz jó rá.

• eldiablo
    addikt

Casio GW-M5610? Tough Solar, Multi Band 6. Tényleg csak hordani kell és nem túl nagy. Persze F91W-hez képest hatalmas, de könnyű és kényelmes és semennyire sem kényes.
    Nekem a legváratlanabb helyeken is fog jelet. Értsd BP. VII, XIII, XV és XX kerben. Polcon, asztalon vagy éppen óradobozban.
    Ennél már csak a GW-6900 ami erősebb. Na, az nekem konkrétan földalatt is fogott jelet a XV. kerületben.

• Áh, engem ez az okosóra dolog a Garminnal eléggé meggyőzött. (Fenix 7 user vagyok)

Röviden a felhasználási környezetről: ADHD-s kényszeres emberke vagyok, akinek a hangulata és szubjektív megélése köszönőviszonyban sincs olykor azzal, hogy ivott-e, aludt-e, evett-e, mozgott-e eleget. Na már most a Garmin ebből az aludtat és a mozgottat méri elég jól, és az aznap elviselt stresszel is számol.

A kedvencem a Body Battery: ránézek, és tudom, hogy aznap még kínzom magam kondival, nyelvtanulással vagy gyakorlással, házimunkával etc, vagy lőttek, el kell hogy engedjem a napot. A találgatásból és a görcsös akarásból csinált egy fajta elfogadást, hogy nem végtelen az energiám.

Arról nem is beszélve, mennyivel jobban szeretem, hogy csuklón ébreszt, transzflektív a kijelző, és kéthetente kell csak tölteni.

Az abszolút csúcs viszont az, amikor előttem tudja, hogy beteg leszek, a HRV adatokból meg a horkolásból. Már többször bejött.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e, mert elég sok pénzbe került. Aztán amikor a harmincadik születésnapom előtt kicsivel a sokadik rokonok kérdezték, hogy mit vegyenek, akkor a negyvenedik ágyneműhuzat helyett gondoltam egyet, és azt kértem, hogy ha mindenképpen szeretnének ajándékot adni, akkor valami kis jelképes összeggel szálljanak be az órába, én meg majd kipótolom. Nagyon jó döntés volt.

Nem azt írtam én sem, hogy rossz, sőt, ha okosóra, akkor csak is Garmin. Viszont mára már zavarnak az értesítések (a legtöbbet ki is kapcsoltam) és nem mérek rajta semmit, illetve nem érdekel. Öregszem :DDD

• bkercso
    nagyúr

Casio rulez! Én is az egyszerű, olcsó, letisztult darabokat szeretem - ill. 1-1 órát évekig hordok, nem cserélgetm naponta, valahogy úgy az igazi.

~2 éve az A1000MA-7VT-t találtam meg, ami kicsi, könnyű, fém/üveg, vagyis nem karcolódik és nem izzadok úgy bele, mint a műa-ba. Egy visszaszámlálót azért elviselnék rajta, de végülis az ébresztővel kiváltható, ha nagyon kell. A világítás viszont fontos volt.
    Kesztyű alatt sem venni észre.

Sporthoz és vízbe pedig DW-5600E vagy F-91W, hangulattól függően.

Az évek alatt lett még egy Orient EU0A003W automata és Citizen BL1041-22L, amik gyönyörűek, csakhát a súly és méret... Elkényelmesedtem. Huzamosabb ideig amúgy is titán órát hordtam előtte, kb. 10 évig. Eseményekre poén néha felvenni őket. Egyik sem egy csicsa darab, de pont ezért eye-catching szerintem. (Fotón az Orient egyébként nem nagyon tetszett, amíg aztán meg nem láttam előben.)

Innentől viszont nem túl valószínű, hogy akarnék még venni bármilyen órát is. :D

Rádiós órám nekem még egyik lakásban sem szinkronizált, pedig volt 3 típus is (2 asztali) az elmúlt 25 évben, és laktam egy pár helyen.

• Casio vagy valami óra topikban itt azt javasolták, hogy legyen a kijelző fejjel lefelé vagy legyen egy fém rúdra rá akasztva az óra. Nekem is akadozott az utóbbi időben de ez a 2 tipp segített, tényleg jobban tud így szinkronizálni.

Úgy-úgy. Nekem is estére a fém függöny karnisra volt fellógatva az M5610U-1ER.

• "Egy digitális óra tudjon pontos időt, dátumot (hónap-nap, és a hét napja), egy sima ébresztő, meg stopper, világítás, és valami minimális hang. Viszont legyen hajszálpontos, vagy Bluetooth -on (az általam preferált módszer) havi egy-két alkalommal állítsa be magát. Ne kelljen 2-3 évente elemet cserélni, és ne szakadjon kétévente a szíja. Számomra ennyi lenne. A digitális kijelzés számomra azért fontos, mert a vonatra rohanva az ember nem áll meg mutatóállásokat kisilabizálni, de ha a digitális pontatlan, akár csak pár tíz másodpercet is, akkor a gyors leolvashatóság sem ér semmit…."

Ezzel a bekezdéssel gyönyörűen körbe a írtad a Casio GW-M5610U-1ER-t. ;)

- digitális? - pipa
    - hajszál pontos? - Multi Band 6 miatt pipa
    - dátum (hónap-nap, és a hét napja)? - pipa
    - ébresztő? - pipa
    - stopper? - pipa
    - minimális hang? - pipa
    - ne kelljen 2-3 évente elemet cserélni? - tough solar, 2 nap napoztatással 10 hónap üzemidő miatt pipa, éjszaka lekapcsolja a kijelzőt, tehát akkor szinte semmit nem fogyaszt, csak a háttérben fut a kvarc szerkezet
    - ne szakadjon szét a szíja - pipa, plusz neten fillérekért van hozzá utángyártott vagy gyári szíj és tok a létező összes színben és anyagaból, amit kb. 10 perc kicserélni, szóval pipa

2 évig használtam egyet napi szinten, G-Shock ide vagy oda, teljesen átlagos, szolid kinézet, cserébe mellé még "golyó álló" is. Végül odaadtam a személyi edző barátomnak, aki a munkája mellett tartalékos katona, azóta is nyúzza a kiképzéseken is.

Én meg áttértem egy limitált kiadású Hamilton KFA-ra.

• satee76
    aktív tag

Automata-mindig. Nem kell fik-flak, az van a telómon.
    És nem baj ha 1-2 naponta elmegy fél-egy percet, ha nem felhúzós, legalább lehet babrálni reggelente. :DD

• Nekem van több is, annak ellenére, hogy 15 évvel ezelőtt nem is akartam órát hordani. Még azt hiszem a Samsung Note 8-hoz kaptam egy okos órát a csomagban. Elkezdtem használni és megtetszett az "órásdi", habár utáltam, hogy szinte naponta kellett tölteni.
    Néhány év után vissza mentem iPhonera, de nem vettem Apple Watch-ot, mert nem akartam azt is 2-3 naponta töltögetni, hanem megvettem az akkor megjelenő Garmin Fenix 6X Solar Pro Titaniumot. Nagy lett a szerelem, mert minimum 2 hetet, de akár 3-at is kibírt egy töltéssel. Megjegyzem, a most is épp a kezemen van és 19 napot írt a következő töltésre. Szóval durván bírja a cucc még mindig.

Ezen kívül van egy Casio Vintage A158WA-1, mert gyerekként mindig akartam egyet, csak akkor nem tudtam megvenni és a szüleim meg nem akarták :DDD

A korábbi cégben, ahol dolgoztam, ott az év végi bónuszban benne volt egy Norqain Independence Skeleton, amit igazából, ritkán hordok, mert a cég a logóját is bele gravíroztatta az órába és a nevem is. Gondolkodom rajta, hogy leszedetem a gravírozást...
    Pár éve aztán úgy gondoltam, hogy jó lenne valami komolyabb órát venni, amit azóta is bánok, hogy megvettem és nagyon ritkán hordom: Breitling Navitimer B01. Egyszerűen már csak az ára miatt sem hordom a hétköznapokban és eladni meg csak elég nagy buktával lehetne. Sokan mondják, hogy érdemes várni 10-15 évet az eladásra, mert több másik hasonló órának is felmegy az ára egy idő után az ára.

Ha most kellene órát vennem, akkor biztosan nem vennék már okos órát. Jó ez a Garmin, de ha elromlik, akkor nem lesz helyette másik. Mára zavarnak az értesítések és rájöttem, hogy le*rom az okos funkciókat, nem érdekel mennyit futottam, bringáztam, túráztam stb. Semmi hasznát nem veszem ezeknek a funkcióknak már.
    Egy egyszerű, de manuális, mindenféle digitális alkatrész nélküli órát választanék.

Áh, engem ez az okosóra dolog a Garminnal eléggé meggyőzött. (Fenix 7 user vagyok)

Röviden a felhasználási környezetről: ADHD-s kényszeres emberke vagyok, akinek a hangulata és szubjektív megélése köszönőviszonyban sincs olykor azzal, hogy ivott-e, aludt-e, evett-e, mozgott-e eleget. Na már most a Garmin ebből az aludtat és a mozgottat méri elég jól, és az aznap elviselt stresszel is számol.

A kedvencem a Body Battery: ránézek, és tudom, hogy aznap még kínzom magam kondival, nyelvtanulással vagy gyakorlással, házimunkával etc, vagy lőttek, el kell hogy engedjem a napot. A találgatásból és a görcsös akarásból csinált egy fajta elfogadást, hogy nem végtelen az energiám.

Arról nem is beszélve, mennyivel jobban szeretem, hogy csuklón ébreszt, transzflektív a kijelző, és kéthetente kell csak tölteni.

Az abszolút csúcs viszont az, amikor előttem tudja, hogy beteg leszek, a HRV adatokból meg a horkolásból. Már többször bejött.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e, mert elég sok pénzbe került. Aztán amikor a harmincadik születésnapom előtt kicsivel a sokadik rokonok kérdezték, hogy mit vegyenek, akkor a negyvenedik ágyneműhuzat helyett gondoltam egyet, és azt kértem, hogy ha mindenképpen szeretnének ajándékot adni, akkor valami kis jelképes összeggel szálljanak be az órába, én meg majd kipótolom. Nagyon jó döntés volt.

• Narxis
    nagyúr

Nekem Pesten, társasházas környékeken elég vegyes volt az összkép. A Casio éjszaka próbál szinkronizálni, volt, amikor nem sikerült neki, ezért pl óraátállításnál nem lehetett számítani rá, volt, amikor kézzel kellett beállítanom reggel. De azért a legtöbb nap jó volt, vagyis a pontossága miatt nem aggódtam. De pl Érden simán talál mindig jelet. Szerintem hasznos extra, de azért nem lehet építeni rá.

Casio vagy valami óra topikban itt azt javasolták, hogy legyen a kijelző fejjel lefelé vagy legyen egy fém rúdra rá akasztva az óra. Nekem is akadozott az utóbbi időben de ez a 2 tipp segített, tényleg jobban tud így szinkronizálni.

• Én meg itt a Pilisben vok, 10-15km-re észak-északnyugatra Budától, itt meg hegyek?! Nem tudom, be e merjem vállalni...

Nekem Pesten, társasházas környékeken elég vegyes volt az összkép. A Casio éjszaka próbál szinkronizálni, volt, amikor nem sikerült neki, ezért pl óraátállításnál nem lehetett számítani rá, volt, amikor kézzel kellett beállítanom reggel. De azért a legtöbb nap jó volt, vagyis a pontossága miatt nem aggódtam. De pl Érden simán talál mindig jelet. Szerintem hasznos extra, de azért nem lehet építeni rá.

• Az említett Duna-Tisza közi, járási székhely kisvárosban (Budapesttöl kb. 65 km-re délre) kb. 3. vagy 4. próbálkozásra hajlandó jelet fogni. És ez nem "problémás nagyváros".

Én meg itt a Pilisben vok, 10-15km-re észak-északnyugatra Budától, itt meg hegyek?! Nem tudom, be e merjem vállalni...

• Tim82
    félisten

DCF77:
    FB-on, Casio csoport szerint (több hozzászóló) jól működik... !?
    :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F

Az említett Duna-Tisza közi, járási székhely kisvárosban (Budapesttöl kb. 65 km-re délre) kb. 3. vagy 4. próbálkozásra hajlandó jelet fogni. És ez nem "problémás nagyváros".

• Nem csak nagyvárosokban problémás. Járási székhely városka, Duna-Tisza köze, a Duna kb. 8 km-re nyugatra van, gyakorlatilag alig van emeletes ház - nincs használható DCF jel.

DCF77:
    FB-on, Casio csoport szerint (több hozzászóló) jól működik... !?
    :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F

• norbee2244
    senior tag

A fő kérdésre a válasz szerintem igen. Sokkal többet ad hozzá a mindennapokhoz mint egy normál okosóra. Én mindig megnézem mi van a kézen,sokat elárul szerintem. :K

• Luck Dragon
    támogató

Az órák sokszínűsége mutatja meg igazán az ember ízlését, és éppen ez a szép benne.

Én is szeretem őket, mert amellett, hogy kiegészítőként funkcionálnak, önmagukban is öltöztetnek.

Az én szemszögemből legyenek minél egyszerűbbek, letisztultabbak és vékonyabbak.

A mindennapokban ezt a kis, 36 mm-es átmérőjű Doxát hordom, és nagyon szeretem. :)

• Tim82
    félisten

Magyarország még éppen benne a dcf77 lefedettségben, de nagyvárosokban problémás a jelfeldolgozás. Van GPS pontosítású óra, de az sem domborít nagyot magas házak között.

Nem csak nagyvárosokban problémás. Járási székhely városka, Duna-Tisza köze, a Duna kb. 8 km-re nyugatra van, gyakorlatilag alig van emeletes ház - nincs használható DCF jel.

• Egyszer volt egy Skagen Jorn hibrid okosórám. Nagyon tetszett, majd a második nap kiugrott az egyik gombja otthon.
    Azóta az egész termékvonalat beszántották.

A Garmin hibridekkel is szemezgettem, de egy rendezvényen a Garminosok beszéltek le róla, mondván az összes megkotlik egy idő után és utálják garanciáztatni.

Nekem a Garmin Vivomove tetszett, majdnem vettem is egyet, de sportoláshoz kevés (pl térképes navigációt használok néha futáshoz). Ha meg már cserélgetem, akkor inkább hagynám az okos vonalat és valamelyik Citizen Eco-Drive-ra cserélném a Casio-t. De a végeredmény az lett, hogy a fekete Fenix teljesen jó a mindennapokra.

• Ne cikizz, fél család vasutas... :DDD
    Egyébként kötött pályán nem árt valamilyen rendet tartani... :))

A hivatalos vasúti módszertan szerint az a vonat számít pontosnak, amelyik kevesebb mint 6 percet késik a menetrendhez képest.
    2025-ben az éves átlagos pontosság 81,35%-os volt.

A vonatok közel húsz százaléka több mint 6 percet késett.

Miről beszélgetünk most?

• Melyik országban élsz, hol ennyire pontos a tömegközlekedés?

Ne cikizz, fél család vasutas... :DDD
    Egyébként kötött pályán nem árt valamilyen rendet tartani... :))

• Hieronymus: „A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.” → Szerintem ebből is látszik, hogy a világ nagyobbik része nem utazik rendszeresen (kötöttpályás) tömegközlekedéssel…

Sokan írtatok okosórákat, az más kategória, macerásabb, de többet is tud. Én nem ezekről beszélek. Ezek és a telefonok mellett a karóráknak újra kell pozicionálniuk magukat. A fiatalok, akik mindig a telefonon „lógnak”, már nem hordanak órát, esetleg presztizscélból.

Pár hónapja kerestem egészségügyi, diagnosztikus funkciók nélküli „divat-okosórát”, Amolyan nagy IPS kijelzős, WiFi-s vagy Bluetooth-os, pontos órát, aminek változtatható a kijelzőgrafikája, meg nem kell naponta tölteni. Nincs ilyen óra…

Egyébként nem adtam fel az analóg kategóriát, de egyelőre csak egy Casio MW240-es, vagy még olcsóbb műanyag Q&Q karóra lesz, ha megszokom, talán lesz komolyabb is.

Melyik országban élsz, hol ennyire pontos a tömegközlekedés?

• Azért a menetrendek se másodperc alapúak és a legtöbben (érts: a nem notórius késők) ráhagynak pár percet legalább. Ha meg csak másodpercek vannak, akkor nem az órát nézem, hanem futok! :DDD

Én pl a Fenixet (az edzések követését leszámítva) kvázi buta óraként használom: a bejövő hívás értesítéseket mutatja, más nem kell.

Egy időben szemeztem a hibrid órákkal, főleg a design miatt, de aztán elengedtem ezt az irányt.

Egyszer volt egy Skagen Jorn hibrid okosórám. Nagyon tetszett, majd a második nap kiugrott az egyik gombja otthon.
    Azóta az egész termékvonalat beszántották.

A Garmin hibridekkel is szemezgettem, de egy rendezvényen a Garminosok beszéltek le róla, mondván az összes megkotlik egy idő után és utálják garanciáztatni.

• Hieronymus: „A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.” → Szerintem ebből is látszik, hogy a világ nagyobbik része nem utazik rendszeresen (kötöttpályás) tömegközlekedéssel…

Azért a menetrendek se másodperc alapúak és a legtöbben (érts: a nem notórius késők) ráhagynak pár percet legalább. Ha meg csak másodpercek vannak, akkor nem az órát nézem, hanem futok! :DDD

Én pl a Fenixet (az edzések követését leszámítva) kvázi buta óraként használom: a bejövő hívás értesítéseket mutatja, más nem kell.

Egy időben szemeztem a hibrid órákkal, főleg a design miatt, de aztán elengedtem ezt az irányt.

• ...ha a digitális pontatlan, akár csak pár tíz másodpercet is,...

A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.

Hieronymus: „A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.” → Szerintem ebből is látszik, hogy a világ nagyobbik része nem utazik rendszeresen (kötöttpályás) tömegközlekedéssel…

• Egy nagyon fontos tulajdonsága egy rendes órának, hogy nem csillog.
    Még véletlenül sem vakít el, ha vezetek, fogom a kormányt, és esetleg alacsonyabb állásban süt a nap.
    Nekem van egy régi citizen órám, napelemes, talán dcf77 is van benne, de nagyon sok éve nem hordom, mert nem kell. A rádióvevője soha nem működött rendesen, a napelem igen.

Magyarország még éppen benne a dcf77 lefedettségben, de nagyvárosokban problémás a jelfeldolgozás. Van GPS pontosítású óra, de az sem domborít nagyot magas házak között.

• bambano
    titán

Egy nagyon fontos tulajdonsága egy rendes órának, hogy nem csillog.
    Még véletlenül sem vakít el, ha vezetek, fogom a kormányt, és esetleg alacsonyabb állásban süt a nap.
    Nekem van egy régi citizen órám, napelemes, talán dcf77 is van benne, de nagyon sok éve nem hordom, mert nem kell. A rádióvevője soha nem működött rendesen, a napelem igen.

• Nekem van több is, annak ellenére, hogy 15 évvel ezelőtt nem is akartam órát hordani. Még azt hiszem a Samsung Note 8-hoz kaptam egy okos órát a csomagban. Elkezdtem használni és megtetszett az "órásdi", habár utáltam, hogy szinte naponta kellett tölteni.
    Néhány év után vissza mentem iPhonera, de nem vettem Apple Watch-ot, mert nem akartam azt is 2-3 naponta töltögetni, hanem megvettem az akkor megjelenő Garmin Fenix 6X Solar Pro Titaniumot. Nagy lett a szerelem, mert minimum 2 hetet, de akár 3-at is kibírt egy töltéssel. Megjegyzem, a most is épp a kezemen van és 19 napot írt a következő töltésre. Szóval durván bírja a cucc még mindig.

Ezen kívül van egy Casio Vintage A158WA-1, mert gyerekként mindig akartam egyet, csak akkor nem tudtam megvenni és a szüleim meg nem akarták :DDD

A korábbi cégben, ahol dolgoztam, ott az év végi bónuszban benne volt egy Norqain Independence Skeleton, amit igazából, ritkán hordok, mert a cég a logóját is bele gravíroztatta az órába és a nevem is. Gondolkodom rajta, hogy leszedetem a gravírozást...
    Pár éve aztán úgy gondoltam, hogy jó lenne valami komolyabb órát venni, amit azóta is bánok, hogy megvettem és nagyon ritkán hordom: Breitling Navitimer B01. Egyszerűen már csak az ára miatt sem hordom a hétköznapokban és eladni meg csak elég nagy buktával lehetne. Sokan mondják, hogy érdemes várni 10-15 évet az eladásra, mert több másik hasonló órának is felmegy az ára egy idő után az ára.

Ha most kellene órát vennem, akkor biztosan nem vennék már okos órát. Jó ez a Garmin, de ha elromlik, akkor nem lesz helyette másik. Mára zavarnak az értesítések és rájöttem, hogy le*rom az okos funkciókat, nem érdekel mennyit futottam, bringáztam, túráztam stb. Semmi hasznát nem veszem ezeknek a funkcióknak már.
    Egy egyszerű, de manuális, mindenféle digitális alkatrész nélküli órát választanék.

Fiatalabb koromban Casio analóg órákat használtam. Az okostelefon korszaktól kezdve inkább semmit, A Pixel 7-hez kaptam ajándékba egy Pixel órát. Azt használom ma is. Nem unalmas, naponta kell tölteni. Szuvenyiru nyihuhu nye kukucsku protku.
    Ha ez fűbe harap, nem tervezek másikat venni.
    Van egy régi arany órám, új kroko szíjjal. Végszükségben az is megteszi.

• Nekem a nagy kedvenc a Casio LCW M100DSE (és hasonlók). A rádiós szinkron nem fut le mindig (óraátállításkor szívás), de ahhoz épp elégszer, hogy hosszú távon is pontos legyen az óra, a napelem miatt meg elemcsere macera sincs.

Egy ideje átálltam Garmin Fenix-re a sport miatt (MIP kijelzővel), amit kb hetente töltök, és számomra a tökéletes óra, mindent tud, amit kell. Az elején még cserélgettem, aztán végleg a "karomon ragadt" a Fenix...

• ...ha a digitális pontatlan, akár csak pár tíz másodpercet is,...

A világ nagyobbik része még ma is megelégszik a perc pontossággal.

Új hozzászólás Aktív témák