- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- hcl: HP Probook 640 G4 vs MS UEFI CA 2023 vs BIOS rendberakás :D
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sh4d0w: Star Wars: Vérvonalak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcl
titán
-
ddekany
nagyúr
Hát, de valami efelé megyünk.
Ha Uberezel és ott hányják tele az autót?
Nyilván nem a Balkánra való az ilyesmi, feltételez némi kultúrát.Azt elolvasta valaki, hogy berúgás után hazavisz a kocsid? Vagy munkába menve vezetés helyett aludni?
Mert én pl. kihasználom a heti egy bejárásomkor a buszt...Uberezésnék ott a tulajdonos, ami elég sokat számít. Ez, hogy valaki a saját magántulajdon összekuporgatott pénzből vett egyetlen kocsját elengedni egyedül... még svájcban sem szerintem.
-
hcl
titán
Közösségi közlekedésre reálisabb, mint magánban. Van mögötte egy felügyeletet adó központ, aki segít elakadásnál, és bejelöli a térképen, hogy melyik útvonal működik jól, mit ne csináljon adott helyen az AI, vagy hol tilos mennie, stb.
Hogy Joe bácsi ad-hoc rábök a térképre, az más nehézségi kategória. Nem is hagyják, hogy ne figylejen, kezet a kormányra stb. De amúgy írtózatos sok reszeléssel, leglább is adott közlekedési kultúrás helyeken kb. megy, a jelek szerint. Ám az ígéret dúrvább volt. Hogy te majd elengeded a kocsidat dolgozni egyedül. Persze első héten telihánynák, kibeleznék, de ha ettől a társadalmi gondtól eletkintünk, akkor is szerencsétlen kocsi minden nap elsírná magát valami útfelújtásnál, hülyén kirakott virágos ládánál, egyéb emberi kavarásnál. (Legjobbak a táblák, ahol embereknek el van magyarázva valami kavarás, hogy ki mikor hol menjen. Ez feltételezi, hogy valami State Of The Art LLM vagy.)
Hát, de valami efelé megyünk.
Ha Uberezel és ott hányják tele az autót?
Nyilván nem a Balkánra való az ilyesmi, feltételez némi kultúrát.Azt elolvasta valaki, hogy berúgás után hazavisz a kocsid? Vagy munkába menve vezetés helyett aludni?
Mert én pl. kihasználom a heti egy bejárásomkor a buszt... -
ddekany
nagyúr
Időjárási minimuma mindennek van (emberi pilótával is), a drón nem azért nem repül rossz időben, mert nem tudna, hanem mert elviszi a szél.
Több évtizeddel az AI előtt már voltak automata-félautomata leszállítórendszerek."Másrészt, ki venne egy önjáró autót?! Nekem teljesen ésszerűtlen például munkába járáshoz."
Szerintem mindenki, aki addig aludna. Meg hát veszik is ezeket.(Meg hát elmész inni autóval, majd bekarmolva haza is visz
)
De közösségi közlekedésben pl. baromi jó. (Működés közben pl. itt.)
(Elhangzik egy olyan is, hogy nagyon jól észreveszi a többi közlekedőt...)
Táblákra, ilyesmikre nem sok szüksége lenne, ha pl. jeladó a lámpákban, meg tudja térkép alapján, hogy hol mennyi a sebességkorlát.A robot persze hogy nem fog szabálytalankodni, de simán azt hogy máskor indulsz, megoldja, hiszen tudja, mikorra kell odaérni.
"És senki ne jöjjön nekem azzal, hogy indulj időben. "
Indulj el időben.
A busz se vár meg. Én 20 éve dolgozok folyamatosan, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor késtem - meg ahol egy késés kirúgás, ott nem is akarnék dolgozni
Közösségi közlekedésre reálisabb, mint magánban. Van mögötte egy felügyeletet adó központ, aki segít elakadásnál, és bejelöli a térképen, hogy melyik útvonal működik jól, mit ne csináljon adott helyen az AI, vagy hol tilos mennie, stb.
Hogy Joe bácsi ad-hoc rábök a térképre, az más nehézségi kategória. Nem is hagyják, hogy ne figylejen, kezet a kormányra stb. De amúgy írtózatos sok reszeléssel, leglább is adott közlekedési kultúrás helyeken kb. megy, a jelek szerint. Ám az ígéret dúrvább volt. Hogy te majd elengeded a kocsidat dolgozni egyedül. Persze első héten telihánynák, kibeleznék, de ha ettől a társadalmi gondtól eletkintünk, akkor is szerencsétlen kocsi minden nap elsírná magát valami útfelújtásnál, hülyén kirakott virágos ládánál, egyéb emberi kavarásnál. (Legjobbak a táblák, ahol embereknek el van magyarázva valami kavarás, hogy ki mikor hol menjen. Ez feltételezi, hogy valami State Of The Art LLM vagy.)
-
hcl
titán
14 éve nem késtem el ;-) Ha kell odalépek. Az önvezetőt meg használják a buszok, remélhetőleg nem hajtanak a vonat elé semmiképpen.
Folytatva : az emberek nagy része nem azért vezet, mert szeretne. Én se szeretek, főleg nem lakott területen. Egy átlagos családi autó amúgy sem arról szól, hogy jó legyen vezetni.
-
hcl
titán
14 éve nem késtem el ;-) Ha kell odalépek. Az önvezetőt meg használják a buszok, remélhetőleg nem hajtanak a vonat elé semmiképpen.
Hát, ha megnézted a linkelt videót, akkor nem lesz ilyen bajuk.
Meg hát a világot nem nagyon fogja érdekelni a beérésed

-
Fritz Teufel
addikt
Időjárási minimuma mindennek van (emberi pilótával is), a drón nem azért nem repül rossz időben, mert nem tudna, hanem mert elviszi a szél.
Több évtizeddel az AI előtt már voltak automata-félautomata leszállítórendszerek."Másrészt, ki venne egy önjáró autót?! Nekem teljesen ésszerűtlen például munkába járáshoz."
Szerintem mindenki, aki addig aludna. Meg hát veszik is ezeket.(Meg hát elmész inni autóval, majd bekarmolva haza is visz
)
Táblákra, ilyesmikre nem sok szüksége lenne, ha pl. jeladó a lámpákban, meg tudja térkép alapján, hogy hol mennyi a sebességkorlát.A robot persze hogy nem fog szabálytalankodni, de simán azt hogy máskor indulsz, megoldja, hiszen tudja, mikorra kell odaérni.
Indulj el időben.
A busz se vár meg. Én 20 éve dolgozok folyamatosan, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor késtem - meg ahol egy késés kirúgás, ott nem is akarnék dolgozni
-
hcl
titán
Így igaz. Egészed addig, amíg tiszta az időjárás. Amint a viszonyok eltérnek a tiszta égbolttól, már nem is a robotpilóta vezet. Érdekes módon a katonai drónok sem repülnek rossz időjárási körülmények között.
Messze vagyunk még attól, hogy a robotok helyettesítsék az ember képességeit még a repülőgépeken is, nem hogy a közúti forgalomban. Másrészt, ki venne egy önjáró autót?! Nekem teljesen ésszerűtlen például munkába járáshoz. Minden nap máskor indulok +/-6 perc intervallumban. Ennek függvényében más-más átlagsebességgel vezetek. Van, amikor át is lépem a sebességhatárokat és megelőzök mindent ami előttem van. Be kell érni időre. A robot ezt meg fogja csinálni nekem vagy miatta simán elkések? Nyilván nem. És senki ne jöjjön nekem azzal, hogy indulj időben. Én nem vagyok robot, indulok amikor indulok.
A robottaxi tök jó dolog, ahol és amíg az utak minősége olyan mint a gyereket utca mintás szőnyege. És remélhetőleg sima a forgalom, nincs benne kezdő vezető vagy olyan aki nem ismeri a környéket és nem manőverez váratlanul. A lámpák mindig működnek, nem csillannak be, a kopott táblákat azonnal pótolják, folyamatosak az út jelölések hibáink kijavításai és a hó azonnal le van tolva az útról és még sorolhatnám. Sok munka van még azzal az önvezetéssel...Időjárási minimuma mindennek van (emberi pilótával is), a drón nem azért nem repül rossz időben, mert nem tudna, hanem mert elviszi a szél.
)
Indulj el időben.
-
Fritz Teufel
addikt
Így igaz. Egészed addig, amíg tiszta az időjárás. Amint a viszonyok eltérnek a tiszta égbolttól, már nem is a robotpilóta vezet. Érdekes módon a katonai drónok sem repülnek rossz időjárási körülmények között.
Messze vagyunk még attól, hogy a robotok helyettesítsék az ember képességeit még a repülőgépeken is, nem hogy a közúti forgalomban. Másrészt, ki venne egy önjáró autót?! Nekem teljesen ésszerűtlen például munkába járáshoz. Minden nap máskor indulok +/-6 perc intervallumban. Ennek függvényében más-más átlagsebességgel vezetek. Van, amikor át is lépem a sebességhatárokat és megelőzök mindent ami előttem van. Be kell érni időre. A robot ezt meg fogja csinálni nekem vagy miatta simán elkések? Nyilván nem. És senki ne jöjjön nekem azzal, hogy indulj időben. Én nem vagyok robot, indulok amikor indulok.
A robottaxi tök jó dolog, ahol és amíg az utak minősége olyan mint a gyereket utca mintás szőnyege. És remélhetőleg sima a forgalom, nincs benne kezdő vezető vagy olyan aki nem ismeri a környéket és nem manőverez váratlanul. A lámpák mindig működnek, nem csillannak be, a kopott táblákat azonnal pótolják, folyamatosak az út jelölések hibáink kijavításai és a hó azonnal le van tolva az útról és még sorolhatnám. Sok munka van még azzal az önvezetéssel... -
hcl
titán
Legyen barmi is a fokuszban, a hatterben a Tesla (is) az ami termeli a penzt/bizalmat (nyereseges) a tobbire. Es a kozvelemennyel ellentetben ez nem mukodne ha mindenki hulye lenne arrafele
Ha szukseges fog oda is jutni beloluk. Egyebkent valoszinu, hogy nem az autokban levo szamitasi kapacitas a fo problema az onvezetes megoldasaban, hanem valami teljesen mas, amit jelenleg meg nem kotnek az orrunkra.Nem arról volt szó hogy nullán van a Tesla?

@Fritz Teufel : Viszont egy EU-USA repülőút nagy részén a robot vezet már nagyon régóta
@ddekany : Viszont robottaxi már van több is. Pár év csúszások azért nem meglepőek.
-
Fritz Teufel
addikt
Nem hiszi kb senki, hogy hülyék dolgoznak ott. Csak ha a főnökük irreális, vagy egyenesen kamu célokat tűz ki nekik, hát...
Az meg abszolút ismert, hogy mi a gond az önvezető autókkal. Nincs még AI, ami emberére emlékeztető mélységben ténylegesen érti a világot. Az külön vicc, hogy 2019-re már szinte tutira be volt ígérve, hogy jön robotaxi, és akkor még csak a ChatGPT-vel fémjelzett AI robbanástól és 4-5 évre voltunk. Mekkora kibaszott nagy ótvar kamu volt az, te jó ég! Nem az első ilyen, nem is az utolsó. De valahogy nem számít semmi, mert hát Tony Stark baz+!
Teljesen egyetértek! Még a repülőgépeket sem merik önvezetni hagyni dupla emberi felügyelet nélkül, nem hogy egy hétköznap délutáni kaliforniai autópálya forgalomban az autókat. Pedig a kettő közötti bonyolultság mondhatni ég és föld.
Más: én úgy tudom, a Marsról már meg is jöttünk, most a Hold a cél
-
hokuszla
senior tag
Nem hiszi kb senki, hogy hülyék dolgoznak ott. Csak ha a főnökük irreális, vagy egyenesen kamu célokat tűz ki nekik, hát...
Az meg abszolút ismert, hogy mi a gond az önvezető autókkal. Nincs még AI, ami emberére emlékeztető mélységben ténylegesen érti a világot. Az külön vicc, hogy 2019-re már szinte tutira be volt ígérve, hogy jön robotaxi, és akkor még csak a ChatGPT-vel fémjelzett AI robbanástól és 4-5 évre voltunk. Mekkora kibaszott nagy ótvar kamu volt az, te jó ég! Nem az első ilyen, nem is az utolsó. De valahogy nem számít semmi, mert hát Tony Stark baz+!
de 2030-ban azért megyünk a marsra
naugye -
ddekany
nagyúr
Legyen barmi is a fokuszban, a hatterben a Tesla (is) az ami termeli a penzt/bizalmat (nyereseges) a tobbire. Es a kozvelemennyel ellentetben ez nem mukodne ha mindenki hulye lenne arrafele
Ha szukseges fog oda is jutni beloluk. Egyebkent valoszinu, hogy nem az autokban levo szamitasi kapacitas a fo problema az onvezetes megoldasaban, hanem valami teljesen mas, amit jelenleg meg nem kotnek az orrunkra.Nem hiszi kb senki, hogy hülyék dolgoznak ott. Csak ha a főnökük irreális, vagy egyenesen kamu célokat tűz ki nekik, hát...
-
zooly
aktív tag
Ha szukseges fog oda is jutni beloluk. Egyebkent valoszinu, hogy nem az autokban levo szamitasi kapacitas a fo problema az onvezetes megoldasaban, hanem valami teljesen mas, amit jelenleg meg nem kotnek az orrunkra. -
Kinder
senior tag
Musk már leállt az autókkal. Nem érdekli.
Robot, űrhajó és AI a mostani érdeklődési köre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Életre kel a vizor a Google Pixel 11 Pro és Pro XL hátulján – bemutató
- SONY LCD és LED TV-k
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G3 LS24AG300NRX 24 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Acer Aspire 5 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB - Win11 - Radeon RX 640 2GB - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓS!! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro