Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8951) Oposzumtoszó válasza Vertigo18 (#8950) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Utánaolvastam, miután említetted. Legalább már ezt is tudom. :)

A PTK szerint 8 napom van arra, hogy a talált tárgyat átadjam a jogos tulajdonosának, vagy ha amennyiben az nem ismert, az illetékes kerületi jegyzőnek.

Szóval jogosan tájékoztathatott volna, hogy mi a teendőm. Mivel a határidő nem járt le, nem követett volna el szabálysértést. Legalább is az én olvasatomban.

Teszem hozzá elnézést kértem Tőle, hogy ilyenekkel zavarom.

(#8952) Vertigo18 válasza Oposzumtoszó (#8951) üzenetére


Vertigo18
addikt

Még egyszer kérdezem, miért tájékoztatott volna arról, hogy mit "kellene" tenned, amikor neki is kötelessége megtennie? Megtette a szükséges dolgokat, csak JÓVAL egyszerűbb lett volna, ha azt teszed, ami le van írva. Viszont nem kötelességed tudni, mi a szabály ilyenkor, neki meg igen. És eljárni is köteles, nem kioktatni téged... akkor még a végén az lehetett volna egy panasz alapja, hogy "kioktatott a rendőr!". Sajnos ilyen világban élünk...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8953) Agyasima válasza Vertigo18 (#8952) üzenetére


Agyasima
senior tag

Azt hiszem, itt inkább a megfelelő kommunikáció hiánya az, amit szerintem Oposzumtoszó "sérelmez". Az, hogy "Köszönjük, átvesszük. Legközelebb legyen kedves egyből az önkormányzathoz menni talált tárggyal, mert ők az illetékesek és innen is oda fogjuk vinni." szerintem nem kioktatás és hasznos is lett volna.

Értem ugyanakkor a te felvetésedet is - mégis tök jó lenne, ha nem az járna ilyenkor bárki fejébe, hogy "bepanaszolnak, mert kioktattam". :R

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#8954) Oposzumtoszó válasza Agyasima (#8953) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Jól mondod, ez volt a problémám. :R

(#8955) BÁ Nutrition


BÁ Nutrition
addikt

Franko nickek xd :DD

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#8956) JHONNY 79


JHONNY 79
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem. Parkolóból kezdtem tolatni, majd egy puffanást halottam, hirtelen megjelent mögöttem egy autó, ami nekem balról érkezett. Töltööttünk betétlapot, első körben úgy gondoltam én voltam a hunyó. Este viszont megnéztem a fedélzeti kamera felvételét, elsőt és hátsót és két dolog tűnt fel. A nekem balról érkező autó nem tartott jobbra egy felező vonallal ellátott úton, nem tartott még egy ajtónyitásnyi távolságot sem. Kb. 30-50 cm-t mozdult az autóm hátra, amikor a koccanás megtörtént. A másik dolog, nem az a személy vezette az autót, aki a kárbejelentőn meg lett jelölve mint autót vezető személy. Tudom elsőre mindez furán hangzik, de szakadt az eső, az ember tiszta ideg, stb. és nem figyel a részletekre. Utólagosan jeleztem emailben az észrevételem a biztosítónak, illetve hogy mindezeket kamera felvételekkel is igazolni tudom. Jártam rendőrségen is, de ott azt mondták, nekem mindenképp elsőbbséget kell adnom és én vagyok a felelős. Ezt értem, de ha pl. állnak mellettem és nem látok ki oldalra, akkor is minimálisan hátra kel gurulnom tolatáskor, hogy meg tudjak győződni, hogy be tudok e csatlakozni a forgalomba. Tényleg nem túlzok azzal, hogy kb. 30-50 cm-t ment hátra az autó, ami a felvételen is látszik. Én azt gondolom, hogy a balesetért mindketten felelősek vagyunk, hisz a másik fél nem tartott jobbra, illetve elhaladáskor nem volt egy ajtónyitásnyi távolság sem.A másik dolog, hogy nem az vezette az autót, aki a betétlapon szerepel, ez is tisztán látszik. Ezzel külön eljárásban tudnak foglalkozni a rendőrők, de a baleset miattam történt az álláspontjuk szerint,így a kár rendezése mindenképp engem vagy a biztosítómat terheli. Nagyon nehezen tudom ezt elfogadni, kíváncsi lennék esetleges hozzáértők véleményére.

(#8957) LuckyL válasza JHONNY 79 (#8956) üzenetére


LuckyL
őstag

azt hogy nem az vezette az autót aki a papíron volt nem reklámoznám a helyedben a rendőrségen, mert ez magánokirat hamisítás is lehet, amiben te is elkövető lennél
másrészt pedig még a végén eléred hogy kapj egy jókis szabálysértési bírságot ha te okoztad a balesetet (a leírás alapján egyértelműen te vagy a ludas)

amugy meg nem kell parázni meg rendőrségre járkálni, a biztosító úgyis fog kérni tőled egy (újabb)kárbejelntő kitöltést mielőtt megtéríti a kárt a másik félnek
ott majd leírhatod hogy mi hogyan történt
a másik fél meg ha akar beperelhet majd, mert ha nem ismered el a kárt, akkor a biztosító nem fog neki fizetni
de ennek az egésznek semmi köze a rendőrséghez, sima polgári ügy

cryptot minden termékemért elfogadom

(#8958) Vertigo18 válasza JHONNY 79 (#8956) üzenetére


Vertigo18
addikt

Most én vagyok hülye, vagy tényleg azt írtad, hogy voltál a rendőrségen és elmondták, hogy te vagy a hibás?

Ezek után pedig idejössz és "esetleges hozzáértőket" keresel?

Nem akarlak bántani, de szerinted ki a legkompetensebb egy ilyen baleset esetén? A legjobban "hozzáértő szakértőkkel" beszéltél a Rendőrségen, hidd el! Most elkezdhetném magyarázni, hogy miért TE vagy a felelős, miért téged venne elő az eljárás során a Rendőrség és miért téged ítélne el egy bíróság, de te valójában azt szeretnéd, hogy valaki azt mondja egyszer, amit hallani szeretnél. Nos, te ilyen embereket keresel.

Te voltál a hibás.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8959) Lauda válasza JHONNY 79 (#8956) üzenetére


Lauda
félisten

Rosszul gondolod. Te adsz elsőbbséget a parkolóból kitolatva. Ajtónyitásnyi távolság tartását pedig nem írja elő a kresz. A bejelentőn meg tök mindegy kinek a neve van a kárrendezés szempontjából, mivel te mentél ki eléje, szóval a te biztosítód fogja rendezni, de annak kitöltésekor neked ezt meg kellett volna nézni, szóval ezt a részt jobb nem feszegetni.

[ Szerkesztve ]

(#8960) Debilon válasza JHONNY 79 (#8956) üzenetére


Debilon
addikt

plusz kárbejelentőn első a szerződő neve és a lap közepe táján van a járművezető adatai, de ahogy írták is, mivel Te vagy a felelős mindegy, hogy ki vezette a másik járművet

amúgy még ajánlom pluszba a KRESZ 33. § (3) bekezdésének olvasását (igen, egy arra járó bárki is megteszi)

a többit meg már leírták :)

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#8961) Bajgunar


Bajgunar
aktív tag

Én olyat "követtem el" hogy:
Mellékutcából jöttem. Főútvonalra kanyarodtam volna ki, nekem balra. Stoptábla, index. Megálltam. Jött egy kocsi nekem ballról. Látom már ~300-350m-ről, hogy folyamatosan indexel jobbra. Ergo felém, hogy be szeretne fordulni. Kis vékony utca. Én se húzódtam teljesen a szélére. Ok. De így is meg ha lehúzódok is, akkor is nehézkes a főútról érkezőnek befordulni. Mert egy nagy beton árok van az út bal oldalán. S ki kell centizni, hogy vagy ne menjen bele, vagy az én hátsóm ne kapja el. Mind1. Mivel nem jött jobbról semmi, megindultam kifelé, hogy kifordulok ballra. De éppcsak kimentem a főútra ~30-50cm-t, mire felmértem, hogy az érkezőnek esze ágában sincs se befordulni, se semmi. Én megálltam egyből! Lassan mentem. S csak azért akartam kifordulni, hogy ő be tudjon fordulni felém az utcába! De neem. Satu... Csúszott vagy 3m-t, s levitte a lökhárítót!
Én megálltam! Stop tábla volt! Elindultam, hogy kifordulok, de megálltam, ahogy érzékeltem, felmértek, hogy a másik nem áll meg, nem lassít. Én az előzékenység elvét is figyelembe vettem, hogy beengedjem az érkezőt. S a bizalmi elvet is figyelembe vettem, mert valahol meg is bíztam benne, hogy indexel. Aztan én meg is álltam, hogy elkerüljem a bajt. Ő meg meg se próbált, nemhogy bekanyarodni, lassítani, de még csak kikerülni sem. Holott tök üres volt a főút! Meg se próbálta elkerülni a balesetet... Totál megtévesztett. Palira vett. Átvert. Aztan azt mondta, hogy biciglist előzött, ~500m-el feljebb, azért indexlet, hogy visszatérjen a sávjába!!!:O
Nah ilyenkor ki a hibás?

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8962) Bajgunar


Bajgunar
aktív tag

Én? Mert nem adtam meg az elsőbbséget?:O
Ő tolathat, szlalomozhat, jöhet hátrafele menet a szembejövő sávban is, amíg főútvonalon megy, neki van elsőbbsége! Indexelhet, villoghat, dudálhat!!! Nekem el kellett volna engednem.... Meggyőződni róla, hogy ő bizony mit akar...
Én meggyőződtem...
Azóta anyáznak is páran, ha nem kanyarodok ki egy ilyen indexelős elé sem, mert már egyikben sem bízok! Ezek után?
Ha hiszitek, ha nem. Vezettem! ~17 éve van jogsim. Volt hogy évekig, napi 5-700km! Körbe az országban! Egy koccanásom nem volt. Volt hogy évekig a városban! Legbelül! Semmi.
Erre jön egy 2!!!!! hetes jogsival rendelkező egyén, s okoz nekem ~500k-es kárt!!! Mert én ennyire hiszékeny, jóhiszemű, naív, előzékeny, s bizakodó voltam.
Jah s itt is. Magát írta betétlapra mindenhova. S mint utólag kiderült, anyuci nevén volt minden. Aztán otthon még rajzolt az övéhez hozzá ezt-azt... A végén semmi nem lett. Mert feladtam a szórakozást, a sok emailezést a biztosítóval. De jobb is. Igy is ugy is én voltam a hibás. Neki csak ~20k lett a kára. Rendőrt nem hívtam akkor. De lehet jobb is. Még azt is nekem kellett volna fizetni? Így elbúcsúztunk, s megcsináltatta mindenki a maga kárát.
Valóban én voltam a hibás?

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8963) Lauda válasza Bajgunar (#8961) üzenetére


Lauda
félisten

Mivel nem adtál elsőbbséget, te voltál a hibás a balesetért. Őt meg megbüntetik, mert félrevezető volt a jelzése. Az, hogy a másik indexel, még nem ment fel az elsőbbségadási kötelezettség alól. Egyébként ilyenkor érdemes azt is nézni, hogy a jelzést adó lassít-e, felkészül-e a bekanyarodásra. Tökmindegy mennyit vezettél, attól még ismerni és alkalmazni kellene a kresz-t. Kikanyarodni valaki elé stop-tábla mögül csak mert indexelt, primitív hiba.

[ Szerkesztve ]

(#8964) Bajgunar válasza Lauda (#8963) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

Ahha. Csak az a vicc, hogy szinte épphogy csak kitoltam a kocsi orrát az útra. Ez nem volt fél méter sem... Tehát, ~5-10cm-el lógtam bele az ő nyomvonalába. Ami részéről eléggé az út széle felé húzott. Mintsem középen. (A felezővonal és az út széle közt.) Ha kikanyarodtam volna elé, akkor oldalba ver. De nem. Csak elindultam. De meg is álltam, mire észrevettem, hogy nem is 50-el jön, s h esze ágában sincs lassítani, fékezni, nemhogy bekanyarodni...
Minimális kormánymozdulattal elkerülhette volna azt az ~5-10cm-es ütközést a kocsi orránál. Ami annyira pont elég volt, hogy letépje a lökhárítóm, a hűtőt, lámpát, s még a kasztni is elnyomódjon...
Tehát ennyire mentem, kanyarodtam ki elé... :F
Mert ha kimegyek, s oldalba vág, ok. 1000% én vagyok a hibás. De ilyenért?...... :Y

Tehát akkor ez azt jelenti, hogy kirakhatom index-et, s szabadon, nyugodtan, hasíthatok végig Üllői úton befelé. S egyáltalán nem leszek hibás, ha ~10-9 kikanyarodik elém a mellékútról...
Mert ez kb azt jelenti, hogy szabadon indexelhetek. Ha bekanyarodok, ha nem.
Azt ha a kikanyarodó kijön, ő lesz a hibás.... :C :C :C

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8965) Joezyka


Joezyka
senior tag

üdvözletem!

A bestbuy topicba olvastam valamit windows kulcsokról, hogy nem jó amik ott keringenek, de kicsit visszaolvasva, nem találtam meg az mire lett írva.
Kaphatok arról felvilágosítást?
Köszönöm

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#8966) Lauda válasza Bajgunar (#8964) üzenetére


Lauda
félisten

Teljesen mindegy mennyire mentél ki eléje, mivel hirtelen fékezésre kényszerítetted, ezért nem adtad meg neki az elsőbbséget.

Tehát akkor ez azt jelenti, hogy kirakhatom index-et, s szabadon, nyugodtan, hasíthatok végig Üllői úton befelé.

Az irányjelzés nem lehet megtévesztő.

[ Szerkesztve ]

(#8967) Bajgunar válasza Lauda (#8966) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

De engem mégis megtévesztett, mert nem kanyarodott be. S továbbra sem mentem olyan szinten ki elé, hogy "elé", hanem épp csak kidugtam a kocsi orrát. Ő ballra tekeri 2cm-t a kormányt, és simán elkerül. De neem.
Satu... (Y) big like
Se bizalmi elv, se előzékenység elve, totál megtévesztés. És én vok a hibás. Nem értem én ezt.
De ha én csinálnék így. Hogy indexelve közlekedek. Akkor is én lennék a hibás.
Értem... Vagyis nem értem...
Mindegy ki, hogy vezet. Ha én vagyok a másik fél, én vagyok a hibás. Mert én vagyok Bajgunar.

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8968) Lauda válasza Bajgunar (#8967) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, megtévesztett. Ezért írtam korábban, hogy emiatt őt büntetik meg. A baleset okozásáért pedig téged, mert nem adtál elsőbbséget. Önmagában a jelzés semmit sem jelent, egy lekanyarodó autós, lassít, helyezkedik, készülődik a lekanyarodásra. Az oktató szakmában ezt mozgás nyelvének szokás nevezni.

Volt egy kollégám, aki hasonlókkal küzdött. Azt mondja beültem a parkolóban az autómba, majd mikor tolattam, nekimentem a mögöttem állónak. Szerinte a mögötte álló volt a hibás, mert őmögötte meg sem állhatott volna. Csak hát a közlekedés nem ez alapján, hanem a kresz alapján működik és természetesen ő volt a hibás, mert még hátra sem nézett a hátramenet közben. Ha ott egy ember sétál meg átmegy rajta? Nem értem az ilyen módon közlekedőket.

[ Szerkesztve ]

(#8969) Bajgunar válasza Lauda (#8968) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

Akkor még azt had kérdezzem meg.
Ha akkor rendőrt hívok. Kit, hogy büntetnek meg? Vagy ha tovább megyek. Tudok e valahogy? Vagy mi lehetett volna ennek a végeredménye? Feljelentés? Ki hogy, kinek fizet?
Jelen esetben a biztosítóval vitáztam 6-8 emailen keresztül... De csak azt taglalja, hogy ő főúton ment. Punk-tum... Én vagyok a hibás. És én fizessek mindenkinek.
Ok. Kifizetem az ő ~20k-es lámpaeltörés kárját.
De nekem több mint 300k volt. Ezt akkor nyeljek le, s törődjek bele?
Csak hogy tudjam, máskor HA ilyen van, mire számítsak?

A másik kérdés meg bennem, hogy ok, főúton jött. Ha ott áll egy autó, ahol én. Elég nehézkesen fordul be. Főleg ha nem húzódik le atom a szélére, bele a bokorba. Hogy a lekanyarodó beférjen. Vagy leviszi a kocsi hátulját, vagy a másikoldali árokba megy...
Így meg ~megállásra kényszerül a főúton, hogy (jelen esetben én!) kijöjjek az utcából, hogy ő be tudjon kanyarodni.
Ergo megállásra kényszerítem.
Ez káosz... Vicc.

Láttam h jön, indexel. Jobbra néztem, hogy ürrs e, hogy kiforduljak, hogy ő megállás nélkül beforduljon.
Éppcsak megindultam. Mire észrevettem, hogy nem lassít. Megálltam. De ő nem bírt, s nem is akarta elkerülni a bajt. Belémcsúszott.
Jóhiszemű, előzékeny voltam. Rutinból indultam. DE próbáltam elkerülni az ütközést. Majd 17 éves jogsival, joccanás nélkül, szarrá tör egy 2 hetes jogsis... A megtévesztő indexelésével.
Ilyen soha nem volt! Máskor is kifordultam így. Időbe láttam h lassít. Stb. Ez most nem jött össze. De h egyedül magam vigyem el az én károm.:( Ez kicsit lehúzott anyagilag.
Lehetett volna "harcolni" valamit? Közlekedésivel, rendőrség, biztosító? Ha nem hagyom annyiban? Vagy csak mégnagyobb büntetést kapok?

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8970) Bajgunar válasza Joezyka (#8965) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

Win kulcs legális mivoltára én is kíváncsi lennék.
Aztan itt be is fejezem az eszmefuttatádom a topicban....

Ha a "kutya" összerágja a dossziét pl, amiben a win számla van. Meg egyéb iratok pl....
Akkor nincs számlám a win-ról, akkor már nem jogtiszta? Tehát nem tudom igazolni, hogy hol vettem, akkor vegyek új kulcsot horror áron?
Vagy mitől jogtiszta, legális egy kulcs?
Attól, h szla-val tudom igazolni, hogy vettem?
S ha eltűnt a szla?
Vagy hogy van ez?
Nem vesézték ki. Csak írogatják, hogy attól nrm lesz jogtiszta, ha ph-n veszem....
De h miért? :F

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8971) Lauda válasza Bajgunar (#8969) üzenetére


Lauda
félisten

Ha rendőrt hívsz, akkor még pluszban mindkettőtöket meg is büntetnek, téged közúti baleset okozásáért, őt pedig megtévesztő jelzés használatáért. Egyébként ha nincs kamera és tanú, a jelzést akár még le is tagadhatja, ha olyan az illető. A lényeg, hogy te ebből csak rosszabbul jöhettél volna ki, ha rendőrt hívsz. A biztosító helyesen járt el, neki csak az a lényeg, hogy a védett úton haladó elé mentél ki, tehát te okoztad a balesetet. Így az ő kárát a te biztosítód fizeti, a tiédet pedig te magad, ha nincs casco.

Idei cikk a témában: https://112press.hu/hu/hirek/reszletek/vw_kanyarodott_audi_ele_87_esen/

Ilyen esetben egyszerűen nincs miért harcolni. Semmi köze ehhez az éveknek és a kilómétereknek. De ha már szóba hoztad, a 17 év rutinoddal azért tudnod kellene, hogy önmagában az indexelés semmit nem jelent. Ha elkezded keverni ezt az ügyet csak annyi történt volna, hogy mindketten kaptok még "csekket", de a baleset a te sarad és a kárrendezés sem zajlott volna másképpen.

[ Szerkesztve ]

(#8972) Vertigo18 válasza Bajgunar (#8970) üzenetére


Vertigo18
addikt

Lauda leírta teljesen, töviről-hegyire a választ, akármennyire is nem tetszik neked (ami érthető), sajnos ez van. A baleset okozásáért TE vagy a felelős, pont... Attól, hogy ESETLEG őt is megbüntetik a megtévesztés miatt, attól még neked nem lesz jobb. Továbbmegyek, mi van, ha tényleg egy kerékpárost előzött korábban? Sosem fogod bebizonyítani az ellenkezőjét. Az, hogy te nem láttad a kerékpárost, az nem jelenti azt, hogy az nem is volt ott...

A Windows kulcsokkal nagyon egyszerű a helyzet. Amihez van matrica, az teljesen legális. Minden más, ami netről van szerezve, amihez nincs "FIZIKAILAG" semmi, az simán átmehet a Microsoft regelésén, még akár többször fel is lehet használni teelfonálgatások során, de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???".

Ha nincs matrica, az azt jelenti, hogy valamilyen géphez adták azt a serialt matricástól és AZT használod épp.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8973) LuckyL válasza Vertigo18 (#8972) üzenetére


LuckyL
őstag

de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???".

a windows 10hez már évek óta nem is adnak matricát ha a géppel telepítve jön
arról nem is beszélve hogy az összes windows 7 kulcs is jó win 10-hez
plusz egy 2012-es uniós rendelet alapján a használt licenszkulcsok is átruházhatóak
ráadásul vehetnek szervezetek mennyiségi kulcsokat ahol maguk generálják egy programmal a kódokat (egyébként ezt árulják neten)...ki ne találd már hogy majd mindhez matrica lesz :D

szóval azért illene tájékozódni, mielőtt valaki kijelenti hogy ez és ez van :B

cryptot minden termékemért elfogadom

(#8974) IMGM6 válasza Vertigo18 (#8972) üzenetére


IMGM6
tag

A Windows-ban tévedsz, a Microsoft sem ad minden licenszhez matricát.

"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”

(#8975) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Istenem, mennyi B-lap! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8976) galoslac válasza Vertigo18 (#8972) üzenetére


galoslac
tag

"A Windows kulcsokkal nagyon egyszerű a helyzet. Amihez van matrica, az teljesen legális."

Nem. Tiszta szoftver, MSNA, DreamSpark? (VL-t már meg sem említem..) Ezekkel mi van? Egyikhez se adnak matricát, a kalapjára akarja ragasztani a közeg, vagy milyen cucc hatása alatt kérdezne ilyet?

"Minden más, ami netről van szerezve, amihez nincs "FIZIKAILAG" semmi, az simán átmehet a Microsoft regelésén, még akár többször fel is lehet használni teelfonálgatások során (eddig ok), de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???"."

4 jegyzőkönyvet néztem meg most, ami azért eléggé kiterjedt a gépekre. Egyik esetben se volt szó matricáról vagy olyanról, hogy "eldöntötték" volna, hogy márpedig ez nem legális OS.
LuckyL által írt UsedSoft ügy miatt ez rettentő vicces is lenne....

"Ha nincs matrica, az azt jelenti, hogy valamilyen géphez adták azt a serialt matricástól és AZT használod épp."

Hülyeség.

[ Szerkesztve ]

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#8977) Bajgunar válasza galoslac (#8976) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

Ms store-ból ~70k-ért vett windows-hoz kipostázzák a matricát? Hogy legális legyen?
Volt matricám, nem ragasztottam a procira, gépre, egérre, stb. Akár ~exemnél laktam, együtt éltünk. Szétmentünk, elváltunk. Sajna ennek a papírjai, számla, matrica... Minden ottmaradt nála.
(Nekem pl anno ~7 éve az összes pc alkatrész dobozom, számlák, miegymás).
Akkor most vegyek új kulcsot, hogy legyen "matricám", hogy legális legyen???

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8978) galoslac válasza Bajgunar (#8977) üzenetére


galoslac
tag

A digitális licenc esetében látnod kéne a storeban, a matrica kérdésében meg Ms ügyfélszoli.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#8979) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Feljelentést szeretnék tenni az eggyik magyar webshop ellen.
Mielőtt megtenném, szeretném kikérni az emberek véleményét, illetve volnának kérdéseim is.
Jó helyen járok, vagy máshova írjam a gondom/bajom?

Üdv

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8980) Bajgunar válasza Predator2 (#8979) üzenetére


Bajgunar
aktív tag

Azt írd le nagy vonalakban, hogy mi az "incidens". Mert így, hogy mire fel akarod feljelenteni?... Ezer meg egy dolog lehet.
S lehet csak el kéne olvasni a szabályzatot, ászf-et, stb. S lehet máris kiderül, hogy alaptalan a feljelentés.

Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...

(#8981) Predator2 válasza Bajgunar (#8980) üzenetére


Predator2
addikt

Igen, pont a rágalmazást elkerülve inkább kérdezek.

2019.11.30-án rendeltem egy videó kártyát. Sajnos a mai napig nem kaptam meg, hitegetnek, igérgetnek, de azóta se semmi. A kazy computers-ről lenne szó.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8982) Debilon válasza Predator2 (#8981) üzenetére


Debilon
addikt

kifizetted? ha nem akkor mondd le és kész

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#8983) Predator2 válasza Debilon (#8982) üzenetére


Predator2
addikt

Igen sajnos.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8984) IMGM6 válasza Predator2 (#8983) üzenetére


IMGM6
tag

Lemondtad a rendelést, (írásban!) kérted vissza a pénzed, milyen határidővel?
Alap esetben, egy megrendelés határidejének be nem tartása, még nem bűncselekmény. (Ha az lenne, már ország 99%-a börtönben ülne)

"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”

(#8985) Lauda válasza Predator2 (#8981) üzenetére


Lauda
félisten

Először is mond le a rendelést. Ezt követően 14 napon belül vissza kell kapnod a vételárat. Ha ez nem történt meg, akkor a területileg illetékes járási hivatalnál tehetsz panaszt.

Az edigital szórakozott nemrég egy elállással, teltek a hetek és az első reklamációm után be is kérték a számlaszámot (amit egyébként ráírtam az elállásos papírra is. Más kérdés, hogy eleve olyan hulladék az a dokumentum, hogy nincs is erre kialakítva opció rajta). A pénz csak nem érkezett. Már majd egy hónap eltelt mire meguntam és megírtam nekik a törvényi kötelezettségüket és ha gondolják, folytathatjuk másként is, mert akkor holnap én bemegyek a területileg illetékes járási hivatalhoz és elindítom az eljárást. Másnap bekérték a számlaszámot és elnézét kértek, majd az ezt követő napon megérkezett az összeg.

[ Szerkesztve ]

(#8986) Predator2


Predator2
addikt

Rájuk írtam, hogy utalják vissza a pénzem, és az alábbi választ kaptam:

Igen
Pont most érkezett meg a kártya
Ha még szüksége van a kártyára a mai napon tudjuk feladni és hétfőre ér oda.

Szerintem kamu, mivel semmilyen értesítés nem jött a szállításról. Se a honlapjukon nem szerepel semmi, sem a GLS-től nem kaptam semmilyen levelet.

Az elállástól számítva, törvényileg hány munkanapjuk van arra, hogy visszautalják a vételárat?

Üdv

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8987) Lauda válasza Predator2 (#8986) üzenetére


Lauda
félisten

14 nap, nem munkanap.

(#8988) Predator2 válasza Lauda (#8987) üzenetére


Predator2
addikt

Ha 14 nap múlva sem kapom vissza a pénzem, akkor már a rendőrségen kell feljelentést tennem igaz?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8989) Lauda válasza Predator2 (#8988) üzenetére


Lauda
félisten

Erről már írtam. A rendőrségnek ehhez semmi köze.

(#8990) Predator2 válasza Lauda (#8989) üzenetére


Predator2
addikt

Hmm, mivel ez szerintem csalás, gondoltam a rendőrségre tartozik.
A járási hivatalon belül, melyik osztály foglalkozik ilyen ügyekkel?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#8991) Lauda válasza Predator2 (#8990) üzenetére


Lauda
félisten

Fogyasztóvédelmi hatóság.

(#8992) Vertigo18 válasza Predator2 (#8990) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igazából ez nem feltétlenül egy csalás... Ti szerződést kötöttetek, a másik fél AZT szegte meg. Szerződés-szegés pedig polgári peres eljárás...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8993) -NOKIA-


-NOKIA-
Ármester

[link] Bruttó 500 ezer forintos jutalmat kaphatnak a rendőrök

(#8994) Vertigo18 válasza -NOKIA- (#8993) üzenetére


Vertigo18
addikt

Majd meglátjuk... :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8996) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Azt mondom, ez korrekt. MINDENKI ugyanannyit...

De az, hogy egy járőr kap majd havonta 10% fizetésemelést, ami kb. 15k, meg egy vezető is 10%-ot, ami meg 50k... nah, ott az újabb, egyre táguló bérszakadék...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8997) tucsok. válasza Vertigo18 (#8996) üzenetére


tucsok.
senior tag

Tanulni kell.

"So say we all"

(#8998) Vertigo18 válasza tucsok. (#8997) üzenetére


Vertigo18
addikt

Auuu, ez fájt! :W

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8999) tucsok. válasza Vertigo18 (#8998) üzenetére


tucsok.
senior tag

Tényleg...Fejtsd ki kérlek.

"So say we all"

(#9000) LuckyL válasza tucsok. (#8999) üzenetére


LuckyL
őstag

nekem az a véleményem, hogy a 150-180 ezer ft os nettó fizetések miatt lassan nem lesz járőr
már debrecenben sem nagyon kapsz albérletet rezsivel 100k alatt és akkor pestről ne is beszéljünk
jó duma hogy tanulni kell, de azt a munkát is meg kell csinálni valakinek, és éhbérért senki sem fogja ha van más lehetősége is
főleg az értelmesebbje nem...

cryptot minden termékemért elfogadom

(#9001) tucsok. válasza LuckyL (#9000) üzenetére


tucsok.
senior tag

inkább nem....

Vertigo18: mi a határon kimegyünk és az rosszabb mint az utca hiszen tudod illetve tudtad. A tanárokkal összehasonlítva sok a különbség.

[ Szerkesztve ]

"So say we all"

(#9002) Vertigo18 válasza tucsok. (#8999) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mit kellene ezen kifejtenem? Egy pályakezdő tanár ugyanannyit tanult, mint egy pályakezdő tiszt. És most nézd meg a bérkülönbséget.

De, ha így folytatják, eljutunk majd odáig, hogy a sok-sok tanulásukkal majd nekik kell kimenni utcára, mert nem lesz járőr.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#9003) Narxis válasza LuckyL (#9000) üzenetére


Narxis
nagyúr

+1

Rendőr haver tavaly szerelt le, mondta, hogy ha már 3-an mennek az utcán abból tuti csak 1 intézkedhet, de optikailag :D jobban néz ki, hogy ugyanabban a ruhában vannak és 3-an vagy még többen vannak egy csapatban.

Thanos was right.

(#9004) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

No, egy fővel megint kevesebben lettek a testületnél. A fiam 10 év szolgálat után szerelt le (tisztként) és szakácsnak ment el. :K

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9005) Debilon válasza Sanyabá (#9004) üzenetére


Debilon
addikt

Jó döntés 😎

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#9006) -NOKIA- válasza Sanyabá (#9004) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Köszönjük az eddigi szolgálatait és sok sikert kívánunk neki a civil életben! :K

(#9007) Sanyabá válasza -NOKIA- (#9006) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Köszönjük! Nehéz szívvel , de lapos pénztárcával tette ezt. :U

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#9008) Vertigo18 válasza Sanyabá (#9004) üzenetére


Vertigo18
addikt

Remélem az év végi juttatást még megvárta! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#9009) Sanyabá válasza Vertigo18 (#9008) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Persze, meg is kapta , hisz végig dolgozta az évet.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.