Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Fűteni akartam vele a műhelyt. Távmenedzselhető, meg minden. Elindítok rajta egy Cinebenchet, mire odaérek, már egészen belangyít. Egész olcsón beszerezhetőek használt szerverek ilyen célra. Kb. csak 4x került annyiba, mint egy hasonló teljesítményű villanyradiátor. A hülyének is megéri.
Mondjuk mire összejött a konfig, már sokkal olcsóbbak lettek az okos hősugárzók, meg műhelyem sincs már. -
erer1000
őstag
Fiaim, ha valaki a ram drive-ot szereti használni, akkor annak a tuning brutális előnyt ad.
4->5,2GB/s
-
erer1000
őstag
Opteron 6386 SE, de a nyár végig nem veszem elő, mert 4x140W TDP nem hiányzik a 32 fokban.
Neked is van perverziód. Xddd mire használod?
Írtam üzenetet amúgy -
Kisgépkezelő
senior tag
Opteron 6386 SE, de a nyár végig nem veszem elő, mert 4x140W TDP nem hiányzik a 32 fokban.
-
erer1000
őstag
Majd ha eljutsz a GTX 1080-as tesztig is, akkor hozzámérem az én Piledrivereimet. GTX 1080 pipa, 64GB pipa, Piledriver cpu szintén pipa, csak nekem nem FX van itthon, hanem Opteronból akad egy pár.
Milyen opteronod van ebben a gépben?
Holnap befejezem a sima cpu bencheket, a játékok majd később jönnek, mert az ag igazán idő igényes, de írok akkor majd. De ha van játék amit érdemes lenne osszevetni akkor szólj nyugodtan
-
DarthSun
félisten
Nálam még kb 10 fokkal hidegebb van a lakásban, mint kint. 60 centis téglafal, 10centis hungarocell rajta, és nagy fákkal körülvett a ház. Persze ha legalább 2hétig kánikula van, akkor ez is felmelegszik, de nem vészesen.
-
Kisgépkezelő
senior tag
-
fukasza
junior tag
Én csak azért, mert ilyenkor nyáron van 30-40 fok, nem kell még +5.

-
DarthSun
félisten
Nálam 24/7- ben megy a használós RyZen, minek kapcsolgassam ki...
, csak akkor kapcsolom ki, ha min több órára lelépek itthonról.
És LCD- t használok, az is mindíg megy, OLED- et nem veszek, nehogy beégjen a Hustler felirat
-
fukasza
junior tag
Csak érdekességkép kérdezem a közösségtől ki hogy szokta használni az asztali gépét, ha van neki? Ki szoktátok kapcsolni éjszakára? Vagy van akinek megy 0-24? Annyira filléres tétel a fogyasztása, hogy nem tudom megéri-e kapcsolgatni. Nálam kb 45-55W körül van, ami havonta 2555 Ft, ha napi 12 órát ebből ki lenne kapcsolva az 1200 ft megtakarítás.
A hőtermelés miatt inkább kikapcsolom. Mióta oled a monitorom, azt még akkor is lekapcsolom, ha egy hugyozásnál hosszabb időre felállok a gép elől. Előzzük meg a beégést.
-
KROK640
félisten
"A 10100F gyakorlatilag egy I7 7700 volt, csak fele fogyasztásból, és más foglalatba."
Innen látszik igazáb hogy mekkora technológiai fejlődés van a mai napig.
3 év volt köztük.Az asus rog Ally-m 30W APU-jának a CPU része romokra veri az FX, úgy hogy a GPU része 1050Ti simán de inkább 1650.
tény, 10 év. de akkor is.
Így van, ott volt egy hatalmas lépés. Most a foglalattól eltekintve, gyakorlatilag ami 2017-ben majdnem a csúcs volt, ugyanaz 2020-ban már a belépő szint volt, és még a fogyasztása is fele ugyanannyi teljesítmény mellett.
-
KROK640
félisten
Nekem is a G3258 volt az utolsó Inteles gépem. A legnagyobb szívás volt, amikor kijött a win10 és nem települt fel rá. Amúgy jó kis proci volt az, mivel (anniversary K editon ugye)
aztán már Ryzenre váltottam, a 3 gép otthon egy r5-1600, egy 3600 és egy 5600G.
az FX Buldózer nekem csak álom volt anno, másra kellett a zsé.Nem tudom, mert én sose próbáltam Win 10-et rakni rá. Win 7 volt rajta, aztán az maradt mikor I3 4170-re lecseréltem a CPU-t. Amúgy igen, K-s volt vagyis freelocKos. Nekem 3200@4600MHZ-en ment évekig. Aztán egy fagyás után visszakerült 3200-ra, hogy majd beállítom újra, végül csere lett.
Nekem meg csak egy Ryzen van itthon, meg három Intel már ha a retro gépeket nem számolom.az FX Buldózer nekem csak max rövid ideig volt álom (max pár napig) utána mikor szemebesültem vele, hogy az impozáns paraméterek valójában mit takarnak akkor inkább a Core I széria. Persze ismerős mikor nincs a gépre ...
-
erer1000
őstag
Emlékszem arra a CPU-ra olyan 2017 felé ment nagyot. A paraméterei alapján egy I3 4130 volt gyakorlatilag (2C4T, 3MB L2, 3500MHZ) csak újabb foglalattal és memóriákkal.
Nekem Pentium G3258-am volt, az ugyan csak 2C2T volt, viszont a 3200MHZ-es alapórajelről eléggé jól lehetett húzni, 4600-on simán ment
ami akkoriban pont játszani nagyon szuper volt. Igaz az 2-3 évvel korábban volt mint az éltalad melített G4560.Amúgy onnan én is valami I7 7700-ra mentem volna, ha a fogyasztást nem nézte az ember* akkor még 10th genre se nagyon érte meg onnan ugrani.
A 10100F gyakorlatilag egy I7 7700 volt, csak fele fogyasztásból, és más foglalatba. Nyilván onnan nem érte meg váltani az újra lap és CPU cserével.
"A 10100F gyakorlatilag egy I7 7700 volt, csak fele fogyasztásból, és más foglalatba."
Innen látszik igazáb hogy mekkora technológiai fejlődés van a mai napig.
3 év volt köztük.Az asus rog Ally-m 30W APU-jának a CPU része romokra veri az FX, úgy hogy a GPU része 1050Ti simán de inkább 1650.
tény, 10 év. de akkor is.
-
M@cika
őstag
Emlékszem arra a CPU-ra olyan 2017 felé ment nagyot. A paraméterei alapján egy I3 4130 volt gyakorlatilag (2C4T, 3MB L2, 3500MHZ) csak újabb foglalattal és memóriákkal.
Nekem Pentium G3258-am volt, az ugyan csak 2C2T volt, viszont a 3200MHZ-es alapórajelről eléggé jól lehetett húzni, 4600-on simán ment
ami akkoriban pont játszani nagyon szuper volt. Igaz az 2-3 évvel korábban volt mint az éltalad melített G4560.Amúgy onnan én is valami I7 7700-ra mentem volna, ha a fogyasztást nem nézte az ember* akkor még 10th genre se nagyon érte meg onnan ugrani.
A 10100F gyakorlatilag egy I7 7700 volt, csak fele fogyasztásból, és más foglalatba. Nyilván onnan nem érte meg váltani az újra lap és CPU cserével.
Nekem is a G3258 volt az utolsó Inteles gépem. A legnagyobb szívás volt, amikor kijött a win10 és nem települt fel rá. Amúgy jó kis proci volt az, mivel (anniversary K editon ugye)
aztán már Ryzenre váltottam, a 3 gép otthon egy r5-1600, egy 3600 és egy 5600G.
az FX Buldózer nekem csak álom volt anno, másra kellett a zsé. -
KROK640
félisten
Akkoriban jelent meg a G4560 ami iszonyatosan jó teljesítmény nyújtott az árához képest. Ha jól emlékszem valami 16 ezer ft körül került eredetileg boltokba. Az Intel nagyon benézte az árazást aki időben hozzájutott az később drágábban el tudta adni, mint amennyiért vette. Én is így tettem, aztán végül is egy i7 7700 lett a gép alapja hosszú évekig.
-
werinter
csendes tag
Akkoriban jelent meg a G4560 ami iszonyatosan jó teljesítmény nyújtott az árához képest. Ha jól emlékszem valami 16 ezer ft körül került eredetileg boltokba. Az Intel nagyon benézte az árazást aki időben hozzájutott az később drágábban el tudta adni, mint amennyiért vette. Én is így tettem, aztán végül is egy i7 7700 lett a gép alapja hosszú évekig.
-
erer1000
őstag
A 120-as aio azért ide már kevés lesz. Én csak 65 wattos procikra merem azt felrakni (még az nzxt krakent is).
Avx stresszteszt alatt se megy 63 fölé, szóval elég szerencsére.
De igen, a socket temp viszont küzdelem, az 70 ekkor -
brabbitz
senior tag
A 120-as aio azért ide már kevés lesz. Én csak 65 wattos procikra merem azt felrakni (még az nzxt krakent is).
32nm GloFo node-ra elég egyébként még OC mellett is, a VRM-el több probléma szokott lenni mindig.
-
HUN_Sector
őstag
-
KROK640
félisten
-
erer1000
őstag
-
DarthSun
félisten
Mármint az enyémmel ? Már kiteszteltem. A két PCI hangkártya a lényeg benne. 4.2GHz- re állítottam, de aztán csökkentett fesszel 4GHz- en maradtam. Zenehallgatáshoz elegendő. Bár jól megy a FHD YT videó is. Helyére is került a vas már.
-
KROK640
félisten
-
DarthSun
félisten
Nagyon komoly FX- es gépezet !
Nálam is reneszánszát éli, de csak 24GB RAM + GTX560Ti van benne.
Sokáig kiszolgált, és megtisztelem a kedvenc nosztalgiagép címmel. -
KROK640
félisten
Nekem a Zen3-as konfigban M.2 SSD-m van, és igazság szerint tartok egyet a fiokban direkt ha kidöglene, de számomra elég elenyésző a különbség mindennapi használat során. Persze Zen gépem pörgősebb azM.2vel, csak szimplán pl FX-en nem oszt-szoroz, processzor jobban lassítana

Véleményem szerint öregebb gépeken (itt értem a FX/Haswell/Ivy és Sandy Bridge/akár Skylake(?)) bőven elég egy 120/240gigás SSD, újabb gépeken van értelme az M.2-nek.
Persze, ez alól kivétel ha valami olyasmit dolgozol ahol nagyon gyakran írsz háttértárra, ott egyértelműen géptől függetlenül kell az M.2.
Ezzel egyetértek.
A haswelles gépemnél hiába van M2 slot, csak egy 120-as SATA3 SSD van benne, de hát az I3, meg a Win 7 mellé az is bőven elég
-
brabbitz
senior tag
Emlékszem mikor még a 4770K-k 60 körül mentek, akkor mondjuk még az I3 4330 is elpasszolható volt 30-ért ...
Igen, nálam a fejbeni idővonalban is a Haswell már a legújabb elavult CPU. Hiszen már mára kihalt memóriát használ, meg egyébként is, 13 éves ... Persze nekem is van egy Haswell konfigom azért, mert egyrészt használtam egyet nagyon új korától 7 évig, másrészt mert maradt rám, meg tényleg az egyik leghosszabban használt éra volt nekem mióta gépezek. (A másik az Athlon XP volt 6,5 évvel).
Én akkor jöttem rá, hogy mennyire fontos az M2 mikor kihalt az M2-es SSD-m, és egy ideig (előbb 7200-es HDDvel majd) SATA III-as SSDvel kellett ellennem. Hát erősen érzhető volt a különbség, pedig akkoriban 48GB RAMom volt, így még az sincs, hogy folyton ugrálnia kellett a háttértárhoz.
Nekem a Zen3-as konfigban M.2 SSD-m van, és igazság szerint tartok egyet a fiokban direkt ha kidöglene, de számomra elég elenyésző a különbség mindennapi használat során. Persze Zen gépem pörgősebb azM.2vel, csak szimplán pl FX-en nem oszt-szoroz, processzor jobban lassítana

Véleményem szerint öregebb gépeken (itt értem a FX/Haswell/Ivy és Sandy Bridge/akár Skylake(?)) bőven elég egy 120/240gigás SSD, újabb gépeken van értelme az M.2-nek.
Persze, ez alól kivétel ha valami olyasmit dolgozol ahol nagyon gyakran írsz háttértárra, ott egyértelműen géptől függetlenül kell az M.2.
-
KROK640
félisten
non-K-s I7-ek még mondjuk rá egész normális áron mennek, bár, gonosz leszek de véleményem szerint a K-s I7-eknek kéne mennie ennyiért. de tudom tudom, kereslet kínálat, amíg lesz valaki aki kifizeti a 25k-t a 4770K/4790K-ért addig ez így fog menni.
Amit meg írtál, szinte még mindig így vannak árban sajnos, elég aránytalan és ha most nem lenne drága a DDR4 akkor a Haswellt már számításban se nézném, mert ott a Zen+/Zen2 több maggal, hasonló IPC-vel, és olcsóbban. (És ugyebár a Intelnél kell Z-s lap OC-hoz, AM4nel eleg egy jobb B350/B450 a tuninghoz)
M.2 csati amugy engem annyira nem hoz lazba, egyebkent fun fact de van m.2-es AM3+ lap is [link] [link] , de csak PCIe2.0-án kommunikálnak, ami lassít valamit. Nekem elég a SATA SSD.
Emlékszem mikor még a 4770K-k 60 körül mentek, akkor mondjuk még az I3 4330 is elpasszolható volt 30-ért ...
Igen, nálam a fejbeni idővonalban is a Haswell már a legújabb elavult CPU. Hiszen már mára kihalt memóriát használ, meg egyébként is, 13 éves ... Persze nekem is van egy Haswell konfigom azért, mert egyrészt használtam egyet nagyon új korától 7 évig, másrészt mert maradt rám, meg tényleg az egyik leghosszabban használt éra volt nekem mióta gépezek. (A másik az Athlon XP volt 6,5 évvel).
Én akkor jöttem rá, hogy mennyire fontos az M2 mikor kihalt az M2-es SSD-m, és egy ideig (előbb 7200-es HDDvel majd) SATA III-as SSDvel kellett ellennem. Hát erősen érzhető volt a különbség, pedig akkoriban 48GB RAMom volt, így még az sincs, hogy folyton ugrálnia kellett a háttértárhoz.
-
brabbitz
senior tag
Az árak tényleg furák, de a csúcs mindig sokba került.
Most nem néztem meg de pár hónapja úgy voltak 4th gen esetén :
I3 : 1-3000ft
I5 : 3-5000ft
I7 : 25 ezertől ..Tehát aranytalanul drágák lettek. Mondjuk ha valakinek jó IGP nélkül Xeon alapokon akkor 8-10 ezerért már vannak, sőt láttam már 6500ft-ért is.
Nem véletlen, hogy nekem is I7 4770 lesz de sima, nem a K-s mert az is jókora felár lett volna.Z-s DDR3-as lapot meg szerintem utoljára 4th gen alá találsz. Sweetpot, főleg, hogy van M2 csati is.
jaja, azt én is láttam, hogy egyes Ryzenek olcsóbbak mint az FX-ek.non-K-s I7-ek még mondjuk rá egész normális áron mennek, bár, gonosz leszek de véleményem szerint a K-s I7-eknek kéne mennie ennyiért. de tudom tudom, kereslet kínálat, amíg lesz valaki aki kifizeti a 25k-t a 4770K/4790K-ért addig ez így fog menni.
Amit meg írtál, szinte még mindig így vannak árban sajnos, elég aránytalan és ha most nem lenne drága a DDR4 akkor a Haswellt már számításban se nézném, mert ott a Zen+/Zen2 több maggal, hasonló IPC-vel, és olcsóbban. (És ugyebár a Intelnél kell Z-s lap OC-hoz, AM4nel eleg egy jobb B350/B450 a tuninghoz)
M.2 csati amugy engem annyira nem hoz lazba, egyebkent fun fact de van m.2-es AM3+ lap is [link] [link] , de csak PCIe2.0-án kommunikálnak, ami lassít valamit. Nekem elég a SATA SSD.
-
Kisgépkezelő
senior tag
A Lossless Scaling maga a külön szoftver.
-
KROK640
félisten
Ezeket mar regebben is emlitettem hogy dragabbak mint kellene, mert tenyleg azok.
Nekem Haswell I5om volt, 4670K, nagyon korrekt proci volt de meg szenne huzva is erezheto volt hogy a 4 mag 4 szal nekem mar nem kenyelmes, komolyabb feladatoknal mar akadt, de cserebe furgebb volt mint az FX. Embere valogatja persze, de nekem pl ertelmes ugras eseteben csak gyíhét jöhetne szòba. Egyebkent harmadik, amolyan mindenes gepnek van nalam 3770, szoval nem ismeretlen a dolog, de neha azé’ itt is erzem hogy megerdemelne egy jo tuningot, csak sajnos szorzozaras a proci.
LGA1151 jò lenne ha tobb DDR3 lap lenne, neadjisten akar meg Z-s is lehetne, mert valljuk be nincsen tomkelegevel jelenleg. Egyebkent ugyanezen arban mar van AM4 is, egy jo Zen+ 2700X mar csodakra kepes (ironikus modon volt hogy lattam olcsobban R7 2700-at mint FX-8350et vagy i7-4770-et) csak az a franya DDR4.
Az árak tényleg furák, de a csúcs mindig sokba került.
Most nem néztem meg de pár hónapja úgy voltak 4th gen esetén :
I3 : 1-3000ft
I5 : 3-5000ft
I7 : 25 ezertől ..Tehát aranytalanul drágák lettek. Mondjuk ha valakinek jó IGP nélkül Xeon alapokon akkor 8-10 ezerért már vannak, sőt láttam már 6500ft-ért is.
Nem véletlen, hogy nekem is I7 4770 lesz de sima, nem a K-s mert az is jókora felár lett volna.Z-s DDR3-as lapot meg szerintem utoljára 4th gen alá találsz. Sweetpot, főleg, hogy van M2 csati is.
jaja, azt én is láttam, hogy egyes Ryzenek olcsóbbak mint az FX-ek. -
KROK640
félisten
Ha jól emlékszem ez valami külön szoftverrel megy, de jah, ennyit még megtudsz tenni, egyébként tényleg eléggé ki van maxolva a platform.
-
Geri Bátyó
addikt
Na ja.
Mert ha feladat van akkor érthető ha sokáig megy.
Közben eszembe jutott, amikor egy fos CAM szoftverhez 32bit rendszer kellett, win7 nél ujabbon nem is ment (köszönjük modern oktatás) akkor szaktársaknak csináltam 6 VM-et, mindegyik 1 mag és 4GB RAM, ott indokolt volt hogy egy hétig 0-24 ment.Végeselem szimulációnál egyetemen ahol 1 magot evett, 8 szimulációt indítva, jól jott amugy a 8 mag.
Nekem a 16 éves régi gépemet ACAD miatt kellett bővíteni. Az új gépen egyszer csak elkezdett nem működni és kiderült, hogy a Win 11 egyik frissítése miatt. Persze van rá patch, de fizetős. Gondoltam, bekaphassák, mert a régi géphez + 12 GB RAM a töredéke, de végül 24 GB lett. A jó öreg x58 egy xeonnal még mindig sok mindenre elég.
-
brabbitz
senior tag
Rögtön megnézted a legcsúcsabb K-s I7-est.
I7 szerintem még tuning nélkül is jobb megoldás lehetne sok esetben mint az FX tuningolva, a fogyasztást és a melegedést figyelembe véve meg pláne (bár írta a cikk író, hogy neki sokszor ez a fűtése
)
De egyébként létezik 4770(K) is, sőt ezek Xeon változatai, nemrég láttam Xeon 1230v3-at 6500ft-ért is.A Z-s lapban igazad van, de amúgy 4th genhez DDR3-asok, és mindhez van M2 slot is, ami megint egy komoly ugrási lehetőség a SATA SSDhez képest.
Na meg én kicsit talán másképp nézem, saját DDR3-as Z-s lappal, és rövidesen érkező I7 4770-el
K-s I5-el kapcsolatban igazad van, sőt, ott már azt mondanám, ha úgyis mindent cserél akkor 7th gen és K-s I3, vagy méginkább 8-9th gen akár I3-al, már óriási lesz a különbség bármiféle tuning nélkül is.
Bár ahogy észrevettem a cikk írónak igazából nem a "hogyan fejlesszek olcsón?" a célja

Ezeket mar regebben is emlitettem hogy dragabbak mint kellene, mert tenyleg azok.
Nekem Haswell I5om volt, 4670K, nagyon korrekt proci volt de meg szenne huzva is erezheto volt hogy a 4 mag 4 szal nekem mar nem kenyelmes, komolyabb feladatoknal mar akadt, de cserebe furgebb volt mint az FX. Embere valogatja persze, de nekem pl ertelmes ugras eseteben csak gyíhét jöhetne szòba. Egyebkent harmadik, amolyan mindenes gepnek van nalam 3770, szoval nem ismeretlen a dolog, de neha azé’ itt is erzem hogy megerdemelne egy jo tuningot, csak sajnos szorzozaras a proci.
LGA1151 jò lenne ha tobb DDR3 lap lenne, neadjisten akar meg Z-s is lehetne, mert valljuk be nincsen tomkelegevel jelenleg. Egyebkent ugyanezen arban mar van AM4 is, egy jo Zen+ 2700X mar csodakra kepes (ironikus modon volt hogy lattam olcsobban R7 2700-at mint FX-8350et vagy i7-4770-et) csak az a franya DDR4.
-
erer1000
őstag
I7 szerintem még tuning nélkül is jobb megoldás lehetne sok esetben mint az FX tuningolva, a fogyasztást és a melegedést figyelembe véve meg pláne (bár írta a cikk író, hogy neki sokszor ez a fűtése
)
De egyébként létezik 4770(K) is, sőt ezek Xeon változatai, nemrég láttam Xeon 1230v3-at 6500ft-ért is.A Z-s lapban igazad van, de amúgy 4th genhez DDR3-asok, és mindhez van M2 slot is, ami megint egy komoly ugrási lehetőség a SATA SSDhez képest.
Na meg én kicsit talán másképp nézem, saját DDR3-as Z-s lappal, és rövidesen érkező I7 4770-el
K-s I5-el kapcsolatban igazad van, sőt, ott már azt mondanám, ha úgyis mindent cserél akkor 7th gen és K-s I3, vagy méginkább 8-9th gen akár I3-al, már óriási lesz a különbség bármiféle tuning nélkül is.
Bár ahogy észrevettem a cikk írónak igazából nem a "hogyan fejlesszek olcsón?" a célja

Mar nincs mit fejleszteni rajta, max az 1080 mellé berakni az 1050Ti-t is, Lossless Scaling-hez frame genelni (igen, van sw erre bármilyen kártyához)
-
KROK640
félisten
Annyira nem filleres tetel az az Intel ha tuningolni is akarsz (aprón a legolcsóbb 4790K 24K HUF, 6700K-7700K kb ugyanilyen árban megy), Z-s lapokról ne is beszéljünk, foleg ha DDR3, ami alig van.
Persze a K-s I5-ök már aprópénz árban vannak, de FX-hez kepest minimalis elorelepes lenne mint egy i7 (ami mar erezhetoen jobb lenne)
)

-
brabbitz
senior tag
A Phenomot én is Intelre cseréltem a 4th genes gépemre

Egyébként jogos amit mondasz, ma már fillérekért lenne 4/6th gen gép, az előbbi még DDR3-al. Sokkal gyorsabb nem lenne, de fogyasztás szempontjából sokkal jobb lenne. A tuning eredményeket még várom, de sandásan egy I7 4770K vagy 4790K még észrevehető gyorsulást is hozna.
Annyira nem filleres tetel az az Intel ha tuningolni is akarsz (aprón a legolcsóbb 4790K 24K HUF, 6700K-7700K kb ugyanilyen árban megy), Z-s lapokról ne is beszéljünk, foleg ha DDR3, ami alig van.
Persze a K-s I5-ök már aprópénz árban vannak, de FX-hez kepest minimalis elorelepes lenne mint egy i7 (ami mar erezhetoen jobb lenne)
-
KROK640
félisten
Egyetemi éveim alatt én FX4100-at használtam, egy HD7850 társaságában. Az nagyon jó gép volt, tökéletesen működött, minden igényemnek megfelelt. 2017-ben tértem át Intel-re, az első fizetéseimből folyamatosan cseréltem le a régi konfigot. Amúgy az eredeti HDD még a mai napig szolgálatban van, ez az egy dolog ami az FX időszakból megmaradt. A mostani gépem 2022-től van használatban, azért olyan 4-5 évente szoktam cserélni a gépet, nyilván a főbb alkatrészeket, mint CPU, RAM, alaplap, videokártya. A mostani árakból kiindulva viszont szerintem ez a gép még jó darabig marad, mindenféle változtatás nélkül, hacsak nem normalizálódik jövőre a helyzet (monjduk ezt kétlem).
És mi ez a gép? Mert csak annyit tudunk róla, hogy Intel. (meg tippemre 7-8th gen lehet)
-
nemszabad
tag
Csak érdekességkép kérdezem a közösségtől ki hogy szokta használni az asztali gépét, ha van neki? Ki szoktátok kapcsolni éjszakára? Vagy van akinek megy 0-24? Annyira filléres tétel a fogyasztása, hogy nem tudom megéri-e kapcsolgatni. Nálam kb 45-55W körül van, ami havonta 2555 Ft, ha napi 12 órát ebből ki lenne kapcsolva az 1200 ft megtakarítás.
Ez a gond. Gazdasági oldalról közelíted meg. A helyes megközelítés: nem használom, kikapcsolom. Ha ingyen lenne a villany is kikapcsolnám, mert ez így helyes. A gyerekeim ezt látják, ebben nőnek fel, ők is így tesznek majd. Csak azt vegyük el, amire szükségünk van.
-
werinter
csendes tag
Egyetemi éveim alatt én FX4100-at használtam, egy HD7850 társaságában. Az nagyon jó gép volt, tökéletesen működött, minden igényemnek megfelelt. 2017-ben tértem át Intel-re, az első fizetéseimből folyamatosan cseréltem le a régi konfigot. Amúgy az eredeti HDD még a mai napig szolgálatban van, ez az egy dolog ami az FX időszakból megmaradt. A mostani gépem 2022-től van használatban, azért olyan 4-5 évente szoktam cserélni a gépet, nyilván a főbb alkatrészeket, mint CPU, RAM, alaplap, videokártya. A mostani árakból kiindulva viszont szerintem ez a gép még jó darabig marad, mindenféle változtatás nélkül, hacsak nem normalizálódik jövőre a helyzet (monjduk ezt kétlem).
-
perempe
veterán
ágyból gépezek. délelőtt megeszek egy görög joghurtot, ill. egy félzsíros túrót egy fél vajjal. nincs hely a narancsnak.
-
erer1000
őstag
Ez a 64GB memória FX Proci mellett még mindig brutál.
Szenved is vele rendesen, főleg a dual-rank miatt.
Gyarilag CL10 T1 1600MHz-esek, de fizikailag CL10 T2 1380 fölé képtelenség menni, és így is memória vezérlője +0,1V-ot kap.
Ellenben a dualrank hoz akkora előnyt hogy így is megéri
-
KROK640
félisten
Na ja.
Közben eszembe jutott, amikor egy fos CAM szoftverhez 32bit rendszer kellett, win7 nél ujabbon nem is ment (köszönjük modern oktatás) akkor szaktársaknak csináltam 6 VM-et, mindegyik 1 mag és 4GB RAM, ott indokolt volt hogy egy hétig 0-24 ment.Végeselem szimulációnál egyetemen ahol 1 magot evett, 8 szimulációt indítva, jól jott amugy a 8 mag.
Persze, ilyenkor jó

-
Turulbir
tag
Na ja.
32bit W7 az ultramodern, tudnád mik termelnek az iparba a mai napig...
-
Kalacskepu
őstag
Ez a 64GB memória FX Proci mellett még mindig brutál.
-
erer1000
őstag
Na ja.
-
KROK640
félisten
Én kiszoktam kapcsolni éjszakára, sőt, ha hosszabb időre elmegyek otthonról akkor is (3-4 óra vagy több). Nem csak a fogyasztás miatt, hanem mert minek menjen fölöslegesen?
-
erer1000
őstag
Régebben mindenre is.
Koliban ingyen árammal ment a kripto, közben háttérben 2db Metin2 kliensben boltozás 0-24, spoty ugyan így 0-24 mert covid alatt nem akartam begolyózni, plusz közben belefért haverokkal CSGO vagy hasonló.
Most meg mint írtam, játék csak koca módon
-
erer1000
őstag
Neeeem xd
Plusz TV-t vettem es kivaltottam így a gép idő egy részét. Plusz lett switchem és zelda + stb a játékot is egy időre. Szóval volt hogy albérletbe költözés után hogy 1-3 hónapot be se kapcsoltam.
Igazából kb 25 nyár vege óta van ismét heti szinten játékra befogva párommal.
-
Krugszvele
senior tag
-
F34R
nagyúr
OC-zva idle 180W, CPU stressz teszt közbeni 370W nem tetszik? /s

Egyszerűen munka mellett heti 1-2 nap 2-5 óra játék mellett igazából nem olyan vészes mint ahogy hangzik.
Játék közben nézett fogyasztással, ilyen gyakoriság mellett heti 300Ft?Arra jöttem rá hogy a fogyasztás foleg nem a pénztárca, hanem a helység kényelmes hőfokjának megtartása miatt az igazán fontos.
Az a 2 havi koli dij összesen 20k kb csak 😂 mázlim volt csak az árfolyamokkal, és a Pool-lal amibe voltam.
24h-be mar sok...... igazabol azt gondoltam hogy meg mindig ezt az eletvitelt folytatod
-
KROK640
félisten

Egyszerűen munka mellett heti 1-2 nap 2-5 óra játék mellett igazából nem olyan vészes mint ahogy hangzik.
Játék közben nézett fogyasztással, ilyen gyakoriság mellett heti 300Ft?Arra jöttem rá hogy a fogyasztás foleg nem a pénztárca, hanem a helység kényelmes hőfokjának megtartása miatt az igazán fontos.
Az a 2 havi koli dij összesen 20k kb csak 😂 mázlim volt csak az árfolyamokkal, és a Pool-lal amibe voltam.
Akkor úgy tűnik, hogy ezúttal sem az évszázad businessét hagytam ki

-
erer1000
őstag

-
F34R
nagyúr

Egyébként jogos amit mondasz, ma már fillérekért lenne 4/6th gen gép, az előbbi még DDR3-al. Sokkal gyorsabb nem lenne, de fogyasztás szempontjából sokkal jobb lenne. A tuning eredményeket még várom, de sandásan egy I7 4770K vagy 4790K még észrevehető gyorsulást is hozna.
Jah azok sztem eleg jok lennenek FX alternativanak.
-
KROK640
félisten

-
KROK640
félisten
Hát figyelj, a teljes kriptózás 2 havi koli díjamat fedezte, úgyhogy sajnos én is kiszolgáltam a fránya rendszert.
Főleg Chia-val, ahol tárhely kellett.
Akkor beszereztem PCI-e x1-ből 6db sata port átalakítókat is. Még az alaplapi esata-t is befogtam sima sata-nak akkor.
Hát masszív volt a haveroktól, mindenkitől levedlett, összesen 13-14 SSD/HDD-bol osszehozott majdnem 25TB-on ülni és tele plot-olni kripto miatt.Szegény PC ha ember lenne, pszichológus kéne neki
Azért az sem rossz ha két havi kolidíj megvolt, meg persze az, hogy bevallottad. Anna kidején mikor felfutott a cripto (2020 ősze és utána) itt a fórumon minden második cripto huszár azon flexelt, hogy 1 év múlva Ferrarival fog járni. Aztán nem tudom, hogy bárkinek is sikerül-e ez, innen a fórumról. Arra viszont emlékszem amelyik lehordott, hogy nehoghy már azt mondjam neki h nincs párszáz ezrem hardverekre meg villanyszámlára ennyi idősen (egy idősek voltunk). Aztán kiderült, hogy én a saját tehermentes családi házamban élek, ő meg albérletben nyomorgva várt a criptótól a csodát.

Mikor jött a bányabontás emlékszem, hogy jött a csomó olcsó VGA, és akkor többen bevallották nekem, hogy aki mondjuk 2021-ben szállt be az a végén minusz villanyszálma, plusz VGA-k eladásával a végén jött ki 0 és 1-2 százezer ft között, ami szerintem nem egy nagy business 1-2 Millió befektetésével, 1-2 év alatt.
Chia : oh, hát az a legjobbkor indult, megvettem 2db 4TB-os HDD-t 25K huf/db áron és 1 hónap múlva jött a chia. Kimaradtam belőle, elvből, de a 4TB-os HDD ára (ugyanott ugyanaz a modell) 50K-ra felugrott, sőt később 60K is volt. Most épp 75 ezer ft (Köszönjük ÉÁJ) csak úgy mihez tartás végett
Ha ezt tudom, akkor vettem volna még vagy 4db 4TB-osat, most lenne hely vagy pénz 
13-14 drive, az szép
meg a 25TB tárhely is, én el is bújok a kis 12TB-ommal
(tavaly venni akartam egy 8TB-os HDD-t még, novemberben 55K volt, decemberben már 80, februárban meg 110K, akkor engedtem el a gondolatot)"Szegény PC ha ember lenne, pszichológus kéne neki" --- ennyire rossz társaság lennél?

-
F34R
nagyúr
Azert tegyuk hozza kicsit mazochista is vagy mert ugyancsak fillerekbol fele ilyen kazan is ugyanigy megallta volna a helyet.
En a Phenomot akkor Intel-re csereltem. Az viszont dicseretes hogy nem elektronikai hulladekot gyartottal hanem sokaig elkisert teged... -
erer1000
őstag
Szép kis gép! És eléggé kiépítetted a végére. Kicsit ugyanolyan mint a nagyapám baltája, hogy háromszor cseréltük a nyelét, kétszer a fejét, de még mindig nagyapám baltája. A 64GB RAM brutál benne.
A Cripto meg phejj, miatta volt évekig drága a VGA miközben iszonyú környezetszennyezést adott le, és értelme sem sok volt, leszámítva azt, hogy kiválóan lehetet csalásokra használni. Talán az volt az előnye, mikor durrant, és a bányabontásból volt sok olcsó VGA :D
Azért nem semmi, hogy 1 éven át 0-24-ben ment.
Nekem a leghosszabb ideig szolgálatban lévő gépem a 4th gen volt (I3 4330, 16GB RAM, GTX9520 2GB, 120GB SD, 1+2TB HDD) kcisit az is nőtt velem, mert a 7 év alatt kapott új VGA-t, extra RAMot, SSD-t, plusz HDD-t stb.
Jöhet a következő rész :)Hát figyelj, a teljes kriptózás 2 havi koli díjamat fedezte, úgyhogy sajnos én is kiszolgáltam a fránya rendszert.
Főleg Chia-val, ahol tárhely kellett.
Akkor beszereztem PCI-e x1-ből 6db sata port átalakítókat is. Még az alaplapi esata-t is befogtam sima sata-nak akkor.
Hát masszív volt a haveroktól, mindenkitől levedlett, összesen 13-14 SSD/HDD-bol osszehozott majdnem 25TB-on ülni és tele plot-olni kripto miatt.Szegény PC ha ember lenne, pszichológus kéne neki
-
KROK640
félisten
Szép kis gép! És eléggé kiépítetted a végére. Kicsit ugyanolyan mint a nagyapám baltája, hogy háromszor cseréltük a nyelét, kétszer a fejét, de még mindig nagyapám baltája. A 64GB RAM brutál benne.
A Cripto meg phejj, miatta volt évekig drága a VGA miközben iszonyú környezetszennyezést adott le, és értelme sem sok volt, leszámítva azt, hogy kiválóan lehetet csalásokra használni. Talán az volt az előnye, mikor durrant, és a bányabontásból volt sok olcsó VGA :D
Azért nem semmi, hogy 1 éven át 0-24-ben ment.
Nekem a leghosszabb ideig szolgálatban lévő gépem a 4th gen volt (I3 4330, 16GB RAM, GTX9520 2GB, 120GB SD, 1+2TB HDD) kcisit az is nőtt velem, mert a 7 év alatt kapott új VGA-t, extra RAMot, SSD-t, plusz HDD-t stb.
Jöhet a következő rész :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
- 256GB Macbook SSD - Áfás számlával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
En a Phenomot akkor Intel-re csereltem. Az viszont dicseretes hogy nem elektronikai hulladekot gyartottal hanem sokaig elkisert teged...