Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
VincentVG
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
koszi. egyebkent meg mindig nagyon jo alternativanak tartom a regi 27es iMac eket egy csomo feladatra, egyszeruen baromi jo a screen, nehez ezt a minoseget lekovetni lenyegesen kevesebb penzbol PC-n. ( most nyilvan egy rakas "szamolasigenyes" feladatra ez nem vonatkozik + esetleg ha valaki meg gamingre is akarja hasznalni- , de atlag design, UX/UI-ra szuper. )
-
VincentVG
senior tag
sziasztok. iMac-en dolgozok 10+ eve, most ugy alakult h PC-n is kell majd ( grafikai melo ) es monitorban keresem azt a minoseget amit a 27es imac ek tudnak.
sok monitort megneztem mar, nekem az apple az etalon, ha valaki talalt barmi mast ami ezt az elesseget, fenyerot, tukrozodest tudja kb az lecci share w me.
meret mindegy, de 27 kornyeken jo lenne

(apropo valaki tudja esetleg h ki a beszallito az apple-nek? )
koszi elore is
-
VincentVG
senior tag
válasz
iltirisz
üzenetére
termeszetesen hasznalhato az 1terras fusion-el is, csak ha mar dolgoztal ssd-s geppel akkor ahhoz kepest visszalepes persze.
a kompromisszumos megoldas, az amit itt tobben is csinaltak ( es most en is igy hasznalom) mar a forumon:
ha nem akarsz annyit kolteni ssd-re, akkor egy kulsorol is megoldhato kenyelmesen a boot.
cserebe sajnos allandora log a gepbol hatul... -
VincentVG
senior tag
válasz
iltirisz
üzenetére
szia, pont tudok mondani egy pontos szamot,
mert most teszteltem (vettem..) egy teljesen uj 27 es imac-et 1Tb-os fusion-el ( az alap modell)
es kiprobaltam kulso SSD-rol bootolva is.a gep teljesen szuz, legal adobe photoshop inditasig (1 doksi megnyitasa) eltelt ido;
1terras fusion: 1:41
kulso 256 ssd: 0:39ha teheted szerintem ssd egyertelmu, vagy a nagyobb fusion driveok, mert abban 128Gb az SSD.
(egyuttal itt uzennek annak a kedves forumtarsnak aki par hete itt elkuldott kb a francba h laikuskent miert karogok h az apple sunyin 2015-ben lecsokkentette az 1Tb-os fusionokben az ssd meretet 128 rol 24-re.....
szval csak annyit h egyertelmuen es erezhetoen keves a 24, szval lehet h nem kell minden marketing bullshit-et beszivni teszt nelkul, neha erdemes a jozan paraszti eszre (is) hallgatni... gondolok itt a szamokra amik pl. rohadt makacs dolgok. naespersze fokent nem kioktatni a masikat, foleg ha butasagokat beszelunk)
-
VincentVG
senior tag
Engem minositettel megint, egy ujabb kommentetben masodszor,
(marminthogy fogalmatlanul irogatok, olyan temarol amihez nem ertek) ezert reagaltam, ha megengeded.Reszemrol tenyleg teljesen befejezem itt az OFF-ot, utolso kommentem ebben a temaban,
sajnalom h nem tudtuk normalisan megbeszelni. (egy nezopontnak el tudom fogadni a tiedet is,
lehet igy is gondolkodni, megha' parbeszed nem is alakult ki) -
VincentVG
senior tag
"Én is csak ssd-t használok, 512-eset, 100 szabad, de a mbp-ba nincs fusion drive
"Szóval nem értem, mivel érdemelte ki a felhasználó a hozzászólásodból sütő mérhetetlen lenézést?"
Mert soha nem használta, és nem is érti pontosan a működését, de ismételgeti, amit külföldi fórumokon írtak, valószínű hasonló tapasztalatlan emberek.
És amint írtam, a kontextus, hogy az ssd-hez képest szar, nem helytálló összehasonlítás."Az ismeretsegi koromben csak 1 emberrel ( nem PC-s troll) tudtam beszelni aki hasonlo szoftvereket/file mereteket hasznal az uj fusion-el es lassult a gep az uj OS es uj fusion felallasban. Talan nem meglepo h amikor a teljes mertekben sunyin csokentett ssd meret kiderult innen onnan akkor erre ( az unalomig ismtelt 128 rol 24 re csokkentesre) gondol azonnal az ember.
Es mivel nem csak ostobanak tuno forumosok panaszkodnak ebben a temaban, plusz ertem a fusion mogotti koncepciot, ezert kerlek hogy te is ovakodj az altalanositastol, es az isteni tevedhetetlen kinyilatkoztatasoktol.
El tudod kepzelni h elfogy a 24Gb munka kozben ( nem lehet mar szuper ide oda file es blokk manage-mentel kimozogni, megcsak nem is a wot hianyzik) es ettol visszalepes a regebbi ugyanazert az arert kapott 1TB os fusion-hoz kepest??? errol szolt csak es csupan a siram, erre a konkret felvetesre nem birtal sosem erdemben reagalni.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
igen, ezt igy el tudom fogadni, jogos innen nezve.
visszaolvasva mondjuk h enyhen bardolatlanul fogalmaztam,
most osszejott egy par dolog ami csalodas mac-es vonalon, es ez is benne volt.
de semmikep' sem trollkodni jottem
-
VincentVG
senior tag
Lehet h kicsit vehemensen fogalmaztam, de ha figyelmesen olvastad volna minden "frocsogesre", csalodottsagra jutott egy-egy mac dicseret is.
A kritikat pedig azert batorkodtam, mert en is apple-t hasznalok 20 eve.
Maradjunk annyiban h mind2nknek van tapasztalata a temaban, ami neked a kommentek alapjan 100% osan pozitiv, elegedett felhasznalo vagy, nalam pedig nem igy alakultak a szamok.
Van ilyen, reszemrol tema lezarva. -
VincentVG
senior tag
folytatod a szemelyeskedest es megint masrol beszelsz.
majd kesobb belinkelsz egy 2012-es fusion test-et ami kozepesen irrelevans most nekunk tovabba meg a 128Gb ssd volt.
ertjuk h jobb a fusion mint egy HDD, ertjuk h jobb minoseg az apple mint egy innen onnan osszeszedett alkatreszekbol takolt PC, viszont te meg nem erted az alapproblemat.
leirom (utoljara), probald meg nagyon lassan elolvasni:
a 2018ban kaphato 1 Tb os fusion drivokban talalhato 24Gb os ssd resz miatt durvan kompromisszumos a hasznalat a regebbi meg 128 Gb os ssd vel szerelt fusion drive-os iMac-ekhez kepest.nem kell ra valaszolnod, fokent nehogy egy Porsche 911 versus Tesla model s 0-100-ra gyorsulasbol probald majd levezetni h mit kell gondolnom bizonyos termekekrol.
(oh varj, most latom h ez EGY ertelmezheto analogia lett volna.
) -
VincentVG
senior tag
-
VincentVG
senior tag
ne szemelyeskedj, inkabb kapd le a szemellenzot, es ertsd meg a lenyeget a kommentemnek.
lehet kapni 30-ert ssd-t vagy sem?
tovabba ne csusztass nem azt irtam h ugyanaz lesz a teljesitmenye mint a hihetetlen (iMac) 24Gb-os (huszonnegy ezen nincs mit kimagyarazni) fusion SSD-nek. -
VincentVG
senior tag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
pontosan errol van szo. azert ne legyunk mar teljesen elvakult fan boy-ok,
h egy ilyen huzas utan mentegettjuk az apple-t....persze hogy nem kell minden forumozo kritikajat elfogadni, de azert errol eleg sok cikk is irodott, es igen, tobben es sokan hatarozottan visszalepeskent eltek meg az elozo 128as ssd-rol valtasnal.
hadd ne linkeljek peldakat.
adobe 2 -3 software-t + safari + OS + urambocsa' egy youtube-ot engedj mar meg pls h a 600+ huf-os gepen egyszerre futtathassak azzal a komforterzettel mint pc-men amibe kb 30.000 hufert bedobsz barmikor egy 250-es ssd-t.
(oke tudom h mac-en ossze vannak love az alkatreszek, de azert tenyleg ne vicceljunk mar. nem az arazason, mert ez van es persze h nem kotelezo megvenni, hanem h ne csinaljunk hulyet magunkbol h elkezdjuk vedeni ezt a huzast )es azt is el tudnam fogadni ha mondjuk lenne olyan opcio h oke, kompromisszum 256GB-os SSD-t kerhetsz az 1 terras fusion helyett. de NEM rafizetessel.
(+++ azert idekivankozik a vegere, h elmentem 4k 27 es monitorokat nezni ma delutan, es a 120-150 ezres kategoriaban. haaaat sehol sincs a retinahoz kepest. ugyhogy nekem valszeg a screen lesz az amit per pillanat nem tudok elengedni desktop vonalon, es kenytelen leszek megvenni)
es persze a vege konkluzio mindig az: h mindenki szepen eldonti h meger-e igy neki ennyi penzt vagy sem.
peace mindenkinek! es gyors boot-olast!

-
VincentVG
senior tag
Ez itt nem a Mac gyalazo topik, de azert basszus emlekszem meg 15 eve azt se tudtuk mi az a UX/UI csak azt ereztuk h uristen ez az apple rohadt draga, de mennyire szuper mar vele barmit is csinalni... elso iphone om (meg a 2G, 10 eve), hat az egy mekkora csoda volt...
ma meg nem tudom elinditani az uj podcastemet akkora egy gagyi lett a UI.
es nem hiszem h en lettem hulyebb.kicsit ugy erzem elcsuszott a fokusz cupertinoban, ertem en h profitmaximalizalas ezerrel, es infinity loop, csak a lenyeg elveszett.
es oszinten, osszeraknam en a 650 bruttot a leggyengebb 27es iMac-re ha nem ereznem h mennyire pofatlanul at vagyok verve egy kamu fusion drive al, es 8 gb ram-al. ( nem, nem teszteltem, de minden forum azzal van tele h ha mar hasznaltal ssd-s gepet akkor az 1Tb fusion halal gagyi a huszonX Gb SSD reszevel)
u.i. igerem ha valami miatt megis az uj imac mellett dontok, visszajovok mjd es elmeselem h mennyire hasznalhato az alap fusion... de most inkabb arra hajlok h huzok egy hosszu hdmi kabelt a gaming pc-mbol es veszek valami hasznalhato 4K monitort. pedig nagyon de nagyon nem szeretnek PC-n dolgozni..
-
VincentVG
senior tag
blakey, cigam,
osszessegeben egyetertek h konkretumokrol lehet csak vitatkozni, es ebbe most nem kezdek bele,
mert teny h pl amig tartosan nem teszteltem az uj iMac-eket, addig mirol is beszelek.ugyhogy akkor csak annyit mondanek, h 20 eve hasznalok napi szinten (gyakran en is 10-12 orakat)
mac-et, (plusz privatban is imac, ipad, iphone,) es az utobbi idoben megint PC-t is.es ez alapjan azt mondom h mig meg 5 eve sem volt kerdes h (nekem) barmennyit meger h mac-en dolgozhassak/ netezhessek, ma mar ez egyaltalan nem egyertelmu.
roviden: a windows egyre jobb es stabilabb, az iOS OS paros pedig egyre szXrabb.
nekem, nalam, igy erzem. -
VincentVG
senior tag
most leginkabb 2 dolog:
1.
az egyre instabilabb OS-ek mellett ( 5 eves 27es imac-em random shutdown olgat terhelesfuggetlenul sierraval)
tele van a forum hasonlo hibakkal, van akinek 1 ev uran sem oldodott meg, valszeg software-es akadas, tehetetlen apple care-el, 600 fos peticiobal, etc. nincs megoldas.
2.
a folyamatos boot belassulas mellett, szerintem elfogadhatatlan h nem fer bele min egy 128as ssd az iMac arazasaban. a meretcsokkenese sunyin nincs is kommunikalva, nyomzgatni kell h mi is az a szuper fusion speed, mikozben az ssd-s lesajnalt (mondjuk egy monster gaming)pc-m lassan mindenben gyorsabb.nem akarok flame-elni iphone om es ipad (12.9) esem is van, es nem utalok (meg) mindent persze,
de egyre rosszabb az irany az apple-nel. ugy latom.es mivel mostmar a munkagepemet is (drasztikusan) erinte... ezert a kifakadas.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Tibi86
üzenetére
nagyon regota csak az apple re eskuszok munka ugyben,
de ez mostmar azert a sokadik olyan dolog amire azt mondom h wtf.
azert magunk kozt szolva ez vastagon pofatlansag ezen az aron.ott tartok h lehet h inkabb a gamer pc-mre rakotok egy normalisabb monitort, mert szinte ( a szep design-on kivul) mar csak az 5k screent sajnalom.
-
VincentVG
senior tag
sziasztok. azt jol tudom h az uj iMac-ek 1Tb os fusion drive-jaban az ssd resz csak valami nevetseges 24 v 32 Gb? ( es csak a nagyobbakban van 128?)
-
VincentVG
senior tag
válasz
Macika_MC
üzenetére
lement a hosszu hardware test is, ez sem talalt hibat...
van remeny h akkor nem hardware-es a problema? vagy ez meg sokat nem jelent?SMC es PRAM reset-el probalkozok majd holnap meg... ezeket talaltam neten.
mondjuk teljesen erthetetlen a hiba amit produkalt, 3x is kikapcsolt, kb 10 - 15 perc mukodes utan, de most a teljes tesztet meg vegignyomta 1.5 ora alatt..
lehet ez az egesz valami software-es par? adobe csomagot hasznalok, plusz lehet h semmi koze hozza, de software update (OS) is nemreg volt...
nagyon probalom huzni az idot h ne kelljen szervizbe vinni....
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, late 2012 es 27es iMacem elkezdett random kikapcsolgatni.
mivel tudnam checkolni h tulmelegedes-e?szerviz tipp esetleg? re-store rol es isamurai-rol jokat hallottam. szerintetek?
koszi a segitseget. -
VincentVG
senior tag
errol egyebkent mi a velemeny?
"Az USB3-as külső SSD is használható boot-ként, a következő hátrányai vannak:
– a boot idő nem lesz gyorsabb, mivel az USB3 driver csak később töltődik be (ezesetben magáról az USB eszközről ugye" -
VincentVG
senior tag
ok atmegyek oda.

de ezt meg ide: remelem tenyleg usb3 at tud a gepem, eleg zavaro h a 2011es meg csak usb2-t tudott es nem tul latvanyos a kulonbseg kivulrol

egyebkent ugy is meg tudom csinalni h a system boot file-ok fentmaradnak a sima HDD-men is,
pl ha valami tortenik a kulso SSD-vel akkor fel tudjon allni onnan is a rendszer? -
VincentVG
senior tag
szia, koszonom a valaszt.
igen kozben mar visszaolvastam,
bar az iSamurai-ban azt mondtak erezhetoen jobb es gyorsabb megoldas a beepites.de alapvetoen en is a kulsos megoldas fele hajlok...
keressek ra a usb3-as ssd-kre es kb ennyi? (bocs nem igazan vagyok kepben mire figyeljek)
es masodik lepes h be kell allitanom h onnan bootoljon?mekkora ssd-t javasoltok csak rendszer boot-ra?
koszi meg1x a segitseget! -
VincentVG
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megette az internet felét az AI?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning