Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
scdlsc
senior tag
Én itt írom meg nekik a nyűgömet.
https://www.apple.com/feedback/ -
miresz
veterán
Hát ez az én bajom is! A legtöbb Apple cucchoz már a megjelenés előtt mindenféle kiegészítő van mindig, kivéve a minit. Elgondolkodtam, hogy lecserélem az M1-est, de amíg nincs valami hasonló alternatíva, addig marad. Meg igazából eddig mindenre elég volt ez is, de hát a kisördög itt ül a vállamon....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nagy nekiindulásomban természetesen elírtam a dolgot, M4Pro-t akartam írni, abból még nehezen lesz refurbished (az M4-ekre gerjedek most). Megnéztem és kiszámoltam, a Pro-s alapváltozat Mini Vegasban (az ottani 8,325%-os sales tax-ot figyelembe véve) több mint 100ezerrel olcsóbbra jön ki (390 ft/USD-vel számolva!!!), mint a hazai 699ezres ár.
Jujj, hogy viszket a zsebem...
Egyébként nagyon köszi a linket, nem ismertem!
(és sajnos M4 Pro Mac minire 0 találatot ad, de M2 Pro 1TB-ra is csak "out of stock" találatokat....
) -
-
-
Természetesen. A BTT configban ki-bekapcsoltam az autostartot, a rendszerbeállításokban töröltem, újra felvettem az induló elemek közé. Semmi.
Érdekesség, hogy mindkét gépen az induló elemeknél ilyen a bejegyzés:
És ha erre jobb klikkel rányomok a "megjelenítés a finderben"-re, akkor nem történik semmi. De nem a világvége, elvégre ha kézzel elindítom, akkor a gép kikapcsolásáig hibátlanul működik a program.
-
-
Krethx
aktív tag
-
Hooper
őstag
Nem. Inkább az a fura hogy amit a win hagyja a lemezt idle állapotba lépni ha nincs rajta írás olvasás a Mac leállítja majd pár mp múlva felpörgeti.
Van külön egy 16os firecuda amit nem dokkolva használunk de többet be van dugva.. azt se hagyja pihenni.. folyton leáll és felpörög. AZ exosokkal is ezt csinálja.
Most mindjárt megnézek egy kicsit 2.5est de szerintem azokat nem csesztetni ha nincs rajtuk mászkálás. -
zoli62
addikt
Én csak most tértem át teljesen _Macre, bár az elsőt még 2017-ben vettem, egy inteles MBA-t, de az akko n álam még csak másodlagos eszköznek számított. A MAC erőforráskihasználása jóval kedvezőbb, minta Windowsos gépeké, mert a hardver sokkal jobban optimalizált az OS-hez. Személyes véleményem az, hogy a macOS verziók az ezredforduló óta jobbak voltak az épp aktuális Windowsnál.
-
cigam
titán
Tehát ha egy Air-em van, ez egy áthidalhatatlan probléma?
Köszi a tippet, kipróbálom kábellel. (Nem mindegy, hogy LAN, vagy WiFi kapcsolat szakad meg? Elméletileg mindkét esetben leválasztódik a hálózati meghajtó (az a bizonyos image fájl).
---
A Passwords böngésző plugin nem érhető el Firefox-ra? Megtaláltam az Edge, ill. Chrome bővítményt, de a Mozillánál nem találom.blakey
Passz. Most dolgozóba vagyok, de este megnézem. -
blakey
titán
O, mit nem tud MacOS alatt? - inkébb hogyan tudja, mert az nem mindegy, egyáltalán nem mindegy, hogy hardveres vagy szoftveres gyorsítás. A különböző kodekek is másképp viselkednek. A jó Kodi nem feltétlenül az eredeti, hanem ennek bizonyos forkjai, Android TV-n, Fire OS-en nagyon jó a Maven féle, Amlogic eszközökön ott a CoreELEC, ezek többet és/vagy jobban tudnak egyes dolgokat, mint a macOS-re telepíthető verziók. Nyilván, egyáltalán nem rossz a macOS-en futtatható Kodi, de van jobb, jobban optimalizált eszköz + Kodi páros.
Semmi előnye nincs a Kodinak a Mac Minin, ha egy Apple TV kiváltásáról van szó, ezt tartsd szem előtt. Egyébként Kodit Apple TV-re is lehet telepíteni. Zenére, külső (USB) DAC-kal hozna bármi előnyt egy Mac Mini, filmekhez, sorozatokhoz már nem, főleg, ha van egy teljes HDR-t "lefedő" eszköz, valamint a hangrendszer is kiépített. A macOS nem házimozira fejlesztett OS, a Windows-ból is jobb HTPC-t lehet összehozni, de még az sem tudja helyettesíteni az asztali médialejátszót. -
blakey
titán
…de ezt sem erzem jol mediacenternek.
- Nem az, viszont nagyon jól használható, én Mac-en ott állítom be az összes Streaminget, YouTube, Plex, Netflix, Disney+, Prime, Max, SkyShowtime onnan indul, de még a Spotify is beállítható, nyilván a saját alkalmazás jobb, de jó, ha van egy ilyen.
Kodi felhasználó vagyok, 10 eszközön használom, így tudom, hogy milyen a jó Kodi és mit tud, macOS alatt nem tud annyi mindent, mint egy arra tervezett médialejátszón, macOS alatt az Infuse sokkal jobb saját tartalom fogyasztására, de ha mellé felteszi a Kodit és nem a felsorolt Streaminget telepíti (amúgyis butított formában működnek, illetve van, amelyik nem működik), hanem olyanokat, amikhez nincs feltétlenül alkalmazás, akkor jól kiegészíti a rendszert. -
Jelenleg az említett ATV 4k 128GB-ot használjuk egy oppo-n át a TV-n, nagyon szeretjük, úgyhogy marad akkor.
Mindenképpen beszerzem a mini-t, mert meg szeretnék ismerkedni a macOS-sel (iphone, ipad, apple watch többfajta volt/van + az ATV, úgyhogy már beszipantott az Apple infrastruktúra
) MacBook-ot nem veszek (pedig szeretnék), túl sok laptopszerű képződmény van már így is a céges aktuális és lejártak+sajátok miatt. Nem panaszkodom, dicsekszem
Ha meglesz a mini, biztos lesznek rendkívűl okos kérdéseim, elnézést kívánok előre is... -
cigam
titán
Jójó, de a végén ez is egy olyan bejelentés lesz mint az a bizonyos töltő, amit évekig ígérgettek, és nem lett belőle semmi?
Az a baj ezekkel az eventekkel, hogy elhúzzák a mézesmadzagot, és hónapokkal később sincs belőle elérhető termék. Sokkal jobban tetszett, amikor azt mondták, hogy holnaptól letölthető, megvásárolható. -
trialboj
őstag
+ #42128 titi12 Kösz a tippeket, el is felejtkeztem róla hogy ne megy, aztán jött egy kolléga, rádugtuk a laptopra és egyből ment, utána vissza dugtam az enyémre ott is ment, de gép indulás után, már megint csak felismeri de nem mountolja. Szóval gondolom az lesz amit te is említettél.
Maces disk warrior tud esetleg csinálni vele valamit? Windowsra is dugtam ott is felismerte de nem írta hogy hibát észlelt és szeretné javítani, ott mi ennek a first aidnek a megfelelője?
/
Ha leformáznám milyen formátumban ajánlott hogy windows gép is hozzáférhessen? Vagy nincs ilyen?
köszönöm még egyszer! -
trialboj
őstag
Tehát winre rádugva megy szépen, most sikerült megoldani a raid managert de az sem csinált semmit, csak nem látja a finder. Csak a disk utility, ott toltam neki egy first AID-et [link] Hibát adott, de szerintem azért mert unmounted a status és nem fér hozzá semmihez.
Nincs másik macbook hogy azon teszteljem, de windowson megy, és az én macemen pedig megy hasonló lacie. Az enyém egy szürke 20TB-os, meg van már vagy 5-7 éve kb. -
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
A Stage Manager (Porondmester ) bekapcsolása esetén nincs elők ép, nálam be volt kapcsolva. Igen, igazad van, szomorú, ha valami a fejlesztés során butul, bár közben történt az Intelről az ARM-re váltás. Apropo dock: Még az inteles MacBook Airemen úgy volt, hogy ha több alkalmazást egymás után megnyitottam, akkor a dock mérete alkalmazkodott ehhez. Most az M3 iMacen azt látom, hogy bizonyos alkalmazások megmaradnak, aztán egy idő után törlödnek, ha nem tartom meg a dockban. Múltkor egyszer a Launchpad tűnt el dockból , de visszaállítottam.
-
cigam
titán
Régóta. Ugye tegnap megjelent, ma már megint nincs kis ablak.
Azthiszem az iCPU hőmérő a probléma oka. Egymaga 1.7GB RAM-ot eszik:
Plusz amikor kiléptem volna belőle, teljesen lefagyott a rendszer, még az egér se mozgott.
M-es porcira van valami egyszerű (mint az iCPU), de jól működő hőmérséklet figyelő? Az eddig használt Temeprature Gauge csak Rosettával futna, amit csak ezért nem akarok feltenni. -
_Karesz_
tag
Köszi szépen, így gondoltam én is, csak a sok tesztvideó közül az egyikben a srác arról beszélt, hogy nem biztos, hogy támogatja az M proci az ujjlenyomat nélkülit és elbizonytalanított. Gondoltam inkább rákérdezek, mert eddig csak intel procis gépekkel használtam a simát.
-
zoli62
addikt
Igen, a 2017-es MacBook Airemnek is kúpos volt a csatlakozója, és utáltam, mert a süllyesztett konnektorból szinta csak a zsinórnál fogva lehetett kihúzni. Mivel ritkán kellett töltenem, (hat év után adtam el összesen 62 töltési ciklussal), ezért megszoktam, hogy hogy rendszeresen kihúzom. Most viszont az iMacnek is ilyen csatlakozója van. Egyébként erről a rezgésről több helyen olvastam. Egyébként az elpsztó nem kettős szigetelésű hálózatra csatlakozik sajnos, szerintem ez az alapvető oka az enyhe rázásnak. Egyszer egy villanyszerelő ismerősömet kérdeztem pont erről, de azt mondta, ez nem okvetlenül veszélyes.
-
Friczy
senior tag
Én is így gondolom, ezért nem hiszem, hogy az smbd leállítása és újraindítása befolyásolná a kliens működését.
Amikor nem megy, akkor az a helyzet, hogy a hálózatban látja mondjuk a diskstationt, de ha rákattintok, semmi nem történik, vagyis a megosztásokat már nem látja. Többnyire usernevet és jelszót se kér be, de az amúgy el van mentve, tehát ez érthető. Az smbutillal próbálkoztam, az biztos, hogy a lookup működik tehát a hostnévre látom a server IP-jét.
-
cigam
titán
Sonoma alatt megtalálja:
cat /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server.plist
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>DOSCodePage</key>
<string>437</string>
<key>NetBIOSName</key>
<string>Tamass-Mac-mini</string>
<key>ServerDescription</key>
<string>Tamás’s Mac mini</string>
</dict>
</plist>
Vagy nem erre gondoltál? -
cigam
titán
Jó kérdés, pláne azután hogy már betöltötte. Vagy a com.apple.smb.server.plist módosításakor automatice újraolvassa a beállításokat?
Mondjuk Google első találat, és 9 éves bejegyzés.
Az AI szerint: Az SMB-kiszolgáló rendszerkonfigurációs listájának frissítése azért szükséges, hogy a Samba (SMB) szolgáltatáson végrehajtott módosítások érvénybe lépjenek. Amikor módosítja a konfigurációt, például engedélyezi vagy letiltja a szolgáltatásokat, elengedhetetlen a rendszerkonfigurációs lista frissítése, hogy a módosítások az újraindítások során is fennmaradjanak. -
miresz
veterán
-
-
markknight
nagyúr
Köszi. akkor sajnos nincs mit tenni. Legalább egy kapcsolót berakhattak volna ami offline tartja a dolgokat vagy mondjuk a legalpáribb, hogy lehessen szűrni azokra amik le vannak töltve. Bár lehet azt meg tudom nézni valamilyen tárhely figyelő programmal, valami treesize-hoz hasonlóra gondolok.
-
A sign out meg volt sajna mind a 4 üzenet meg van. Ha kijelölöm őket a Command és egér gombbal , utána hiába nyomok a jobb egér gombra nem csinál semmit.
delet gomb meg nincs nekem. Próbáltam neten infóhoz jutni azt találtam a command+backspace kombó töröl de nálam valamiért nem :/
-
OgreImre
senior tag
Az a felbontás a Macbook pro 16"-on használt felbontás (tudom, nem ez a topik). A külső megjelenítő a képen 1920x1080-n megy. Így jó a külső (alapból 4K-t tudó) megjelenítőn a "szépsége" az UI-nak, viszont a munkaterület az sokkal kisebb.
Ha viszont átrakom a külső megjelenítőt 3840x2160-ra, akkor weboldalakat nagyítani kell ha nem 40cm-ről akarom nézni, de a nagyítással jön a csúnyaság is. -
ddsteel
aktív tag
Persze, lehet, hogy miért is kellene...
Nem tudom, lehet, hogy nálam ez ilyen régi beidegződés volt, valamiért úgy gondoltam, a clean install azért pucol rendesen. Elengedtem ezt már, csak most eszembe jutott a fenti telepítéses kérdések miatt. Egy ideje már én sem csinálom. -
trialboj
őstag
Ha jól értem erre a terminal parancsra célzol: [link] Ok, hát jó tudni hogy ez létezik, de olyasmire számítottam ami kicsit felhasználó barátabb megoldás és könnyebb kikapcsolni.
Ennek az opciónak a kivétele arra volt jó hogy legyen mit visszarakni a következőben, hogy ne tűnjön úgy hogy nem fejlesztik?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Viccrovat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
de sajnos a hsz nagy részét nem értem.
És ha erre jobb klikkel rányomok a "megjelenítés a finderben"-re, akkor nem történik semmi.
.
) MacBook-ot nem veszek (pedig szeretnék), túl sok laptopszerű képződmény van már így is a céges aktuális és lejártak+sajátok miatt. Nem panaszkodom, dicsekszem

Ha előhívom a programokat és újra lekicsinyítem, akkor megint van hozzá kiskép.
Kivettem a pipát, ki kellett jelentkezni, és most jó, nem vágja le, ha átlóg egy másik monitorra.
Az íróasztalnál pedig csak a háttérképet tudom eltkerni.
TigerCat