Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zileut
tag
-
Alex91
félisten
Miért ne menne az Apple Pay, meg az AI?
Az Apple nem irja, hogy nem menne. Forumokon viszont en ezt vettem ki. Szerintem valami biztonsagi ok lehet. Pl. jelszo nelkuli indulasnal is letiltja az Apple Pay-t .A tarhelyre ezen kivul a Home konyvtar kulsore helyezese, vagy az alkalmazasok kulsore tevese opciot hoztak meg fel.
IMHO tobb felhasznalos hasznalatnal is kellhet a nagyobb tarhely. Amugy en is horrornak tartom a bovitos arakat. 100k-bol usb 4-en 2 TB tarhelyet veszek hozza. Ha meg lassabb is eleg, akkor akar 4 TB is kijon ennyi penzbol…
-
Dudee
senior tag
-
Krethx
aktív tag
Igen kicsit fura. De érdekes lehet.
https://youtu.be/64_Mc03FC_0?si=RRMtaLIOhpJ689xpÉn amúgy erre várok:
https://polysoft.fr/StudioDrive/ -
-
-
Parson
addikt
Lehet. Én első körben csak az ARPT kifejezés (rövídítés) jelentésének megtalálására adtam egy tippet, mivel a google nekem se volt vmi hatékony itt…
Nekem ezt dobta ki:
‘ARPT (AirPort): Az Apple által használt elnevezés a Wi-Fi funkcióra. Az ARPT tevékenység a Wi-Fi hálózati csatlakozással vagy adatforgalommal kapcsolatos folyamatokat figyeli és naplózza.’ -
Hovi
aktív tag
"Lehet nála is telepítve van valami "okosság" ami felébreszti."
Semmi ilyesmi. Microsoft csomag (Outlook, Excel, Word, PP, Teams) Crome, Edge, Opera böngészők. CloudMounter, Adguard, LuLu, AltTab, CopyClip, DektopCalendar. Oszt ennyi. Ugyanez volt a másikon is.
Erősem gyanítom, valamelyik USB cuccos lesz a hunyó. Két külső SSD és bluetooth bill és egér van. Bár tegnap este minden futó appot kilőttem (böngésző és Microsoft dolgok) így talán megoldódni látszik... Ha alszik szépen velem ma este akkor öröm és boldogság, ha nem, akkor este kikapcs, reggel gép megemel (
) s bekapcs. Ennyi. -
-Skylake-
addikt
ezzel az a baj, hogy (lenyegeben - es itt leginkabb az eszkozon "csusztatasra" (swipe) mint funkciora gondolok) ugyan ezt tudja egy streamdeck, ugyan ennyi penzert is kb, csak az mar sulyos evek ota a piacon van, van mogotte support meg community. emogott meg nincsen. en nem latom ennek a cuccnak a piacat.
-
miresz
veterán
Hmm, eddig én sem néztem a swap-ot soha. (mert nagyon nem is érdekel, hogy swap-el, ha így jól működik, eddig még sosem éreztem kevésnek a memóriát) Az viszont érdekes, hogy a memória el sem fogy, de swap-el.

Amúgy amíg nem lesz normális stand amin van USB-A is és M.2 SSd foglalat addig marad nálam is marad az M1. A jack-et meg véleményem szerint marha baromság volt előre rakni.
Más. Akinek már van M4-es minije terhelés alatt hallani a ventillátort? Mert az M1 full néma, és ha az hangos akkor nem is kell.
-
kkp900
senior tag
Szia! Akkor ha jól értelmezem ha ezt az átalakítót megveszem akkor ezt bedugva hátulra a a Mac Mini M4-es Thunderbolt 4-es csatiba akkor erre simán csatlakoztatva a külső hangszorók 3,5-es csatiját tökéletesen fog működni a rendszer majd? Még nincsen meg a Mac mini M4-es várok egy akcióra amjd januárban szerintem esetleg egy alza vagy a Notebook szokott akciózni redesen újra csak előre gondolkodok. Mert ár-érték arányba ez lenne a legkevesebb kiadás, mint egy DAC pld .
-
ddsteel
aktív tag
Nem jó, nem az áramspórolás a lényeg, hanem hogy ne világítson a hosszabbító meg a többi vacak. Ha elaltatom, minden áram alatt van. Elaltatás után meg csak úgy nem kapcsolom ki a hosszabbítót nyilván. Gondolom az kell ehhez, hogy rendellenesen, működés közben kapcsoljon ki a gép és utána kapcsolódik vissza. Ezt meg nyilván nem fogom mindennap megcsinálni

-
ddsteel
aktív tag
Tökéletes! Köszi szépen! Nem tudtam, hogy van ilyen menüpont. Még nem érkezett meg a gép, de kipróbálom majd, örülök ennek a menüpontnak. Már most látom, jóban leszünk az új mac-kel
Már csak azt kell megoldani, hogy a minden USB-A eszközömből hogy lesz USB-C. jól gondolom, ha egy elosztót dugok be, akkor az arra dugott külső SSD-k sebessége csökken azzal arányosan, hányat dugok rá? Az egerem és a billentytűm is USB-s, az nyilván mehet egy USB-C-re (vagy Thunderboltra), de a többi eszközt Ti hogyan dugnátok rá? 2 külső SSD-m van és egy 1TB HDD a Time Machine-nek. Mindegyik külön portra kerüljön? Az SSD házaknak (nem is SSD, hanem az a vékony NVME vagy micsoda) ilyen USBC-USBA kábele van, azokat gondolom USBC-USBCre kéne cserélnem. Milyen kábel való erre? (Adatátvitel vastagságra gondolok) -
-
-
Eredendoen a http://feedbackassistant.apple.com valo erre, de lehet, hogy ehhez developer fiok kell? Bar beta appokat barki felrakhat, szoval nem valoszinu. Van app is telepitve a gepedre, az beta OS eseten kozvetlen linkelve van az Applications -be, nem beta eseten a Safari URL savjaba ird be ezt: applefeedback:// majd uss entert.
-
Szerintem feature hianya. Az "elmegyek updatelni majd megnyilok ujra" fuggvenybe nem irta bele senki a rogzitett fuleknek a kezeleset. Akik meg tesztelik, azok ezt a featuret nem hasznaljak. Nem is tudom, hogy hany eve letezik ez a feature, de te vagy az elso akitol hallom, hogy hasznalja. Szoval, en bejelentenem bugnak.
-
Alex91
félisten
En meg szeretnek TimeMachine mentest kezzel torolni. Nem tudom, mert Locked file-ok vannak a mentesben. Es nem tudom feloldani, mert a Get Infoban nem lehet kikattintani. Terminalba se sikerult, bar lehet, hogy sudo kell neki…
Komolyan, mi a faxert kell Google-t turnom minden xarert…? -
-
-
Hooper
őstag
Gyári táp. 40TB a kapacitás gyárilag, egyszerre max 20 van bent.
A másik fiókot nem értem bocsi.
Igen a felpörgést - leállást megvárjuk. Kis kék Led jelzi ha futtatja a lemezt de kézrátétellel is lehet érezni mikor lekapcsolja
Kiadás, leállt, kikapcsol, kihúz. Ez a menet. Win gép alatt sokáig használtam ugyanezt a dokkolót sose volt baja.
Syno Nas is van 80TBvel SHR kötetben, ezek az x20asok extra külső mentések. Ritkán használjuk ezért is választottam ilyen megoldást rá. -
Parson
addikt
Mea culpa, hogy nem 100%-os tökeletes cizeltsággal tettem fel egy szimpla kérdést!
Kedves Fórumtársak, néha egy kis rugalmasságot nektek is illene tanulni és válaszolni tudni - hogy kb eddig és eddig támogatott föverziókkal aztán meg biztonsági frissitésekkel, és utána meg rajtad múlik mennyire viseled el a rendszer belassulását, vagy vmi hasonló... Nem lehet mindig mindenki tökéletes. -
Ha nincs bekapcsolva a WoL, akkor mind a ketto device "elalszik". Viszont Ethernet eseten, kb mire a gep magahozter, a halozat mar el, WiFi eseteben viszont ujra kell authentikalni a halozatra, stb stb. Ha bekapcsolod a WoL-t, akkor a WiFi fizikai reteg megmarad, igy Ethernethez hasonloan, rogton lesz halozat. Szoval, en futnek egy kort ugy, hogy bekapcsolom a WoL-t (nalam, MBP-n a Battery prefsen belul, az Options gomb utan van a Wake for Network Access, Mini-n nem tudom, hogy hol van/lehet).
Csak Safari-t hasznalok, igy a plugint passzolom.
-
Amikor halozati drivera TM-ezel, akkor a halozati megosztason csinal egy disk imaget, es abba kerul a mentes. Amikor elmegy aludni a geped, akkor megszakad a WiFi, emiatt levalasztodik a halozati meghajto, viszont ezzel megszunik a kapcsolat a letrehozott disk imageggel is, errol latod a buborekot. Tobbet meg azert latsz, mert egy ejszaka alatt a geped nem alszik vegig, hanem fel-felebred es ez eljatszodik minden egyes ebredesnel. Ha pl. LAN-on dugod be, az vegig stabil marad.
-
vadkörte
addikt
Több napig nem ment a gép, tegnap 21 óra felé kapcsoltam be volt egy kis munka. Akkor jelezte, hogy halleluja ő most frissülni akar. Éjjel 3/4 2-re 99%-ban le is jött a 15 de úgy voltam vele, hogy majd ma befejezi. Valahogy az alvás szimpatikusabb volt, mint nézni a monitort éjjel háromig.
Remélem nem barmoltak el benne semmit. -
-
lancia75
tag
Mivel nem túl világos a mostani szomám, A megfelelő világítást sem lenne könnyű kialakítani. Az asztali lámpa nagyon zavar. így jobb egy világító billentyűzet.
meg már a szemem sem a régi.
Rendeltem egy ipad billentyűzetet, remélem az jó lesz.
Kerékpáros edző vagyok, és online írok edzésterveket bringásoknak. -
-
-
zoli62
addikt
Csak egy ethernet, de az az adapterbe van dugva. Egyébként most teszteltem, a Macbook Airem képernyője hátoldala is kicsit rezeg, amikor töltöm.. A különbség az, hogy a töltőadaptert ott védöföldelt konnektorba dugom. Azaz teljesen mindegy, hogy van-e védőföldelés, vagy nem, mindkettőnél enyhe rezgés tapasztalható. Bár még egy különbség van: az MBA konnektorba dugható töltőadapterének villás csatlakozója van, míg az iMacnek az adapterből jövő vezeték végén levő hálózati csatlakozója kúpos kialakítású (ezt utálom, mert a konnektorból kihúzni csaka vezeték megfogásával lehet), védőfóldeléses.
-
Friczy
senior tag
Meglátjuk, ha legközelebb előjön, ki fogom próbálni. Kicsit szkeptikus vagyok, az smb.service az, amikor én adom az smb servert, tehát az én megosztásaimat akarják elérni. Itt viszont az a helyzet, hogy én akarom más servereken elérni az SMB megosztást. De majd kiderül.
-
Amikor a plistet modositod kozvetlenul, kezzel, akkor "valamikor egyszer, a jovoben" fog eletbelepni, mert a rendszer cacheli ezeket a plisteket. Ha viszont a defaults-val modositassz, akkor ez nemcsak updateli a cachet is a modositassal egyszerre, hanem az adott processz, amihez a konfigallomany tartozik, az kap egy rendszernotifyt is arrol, hogy valtozott a konfig (az, hogy ezzel kezd-e barmit az adott dolog, az az adott dolgot keszito fejleszto kepessegeitol fugg
).Szoval, ezt "eszreveheti" az smbd. Viszont, nalam fut az smbd es nincs ilyen konfiugracios bejegyzesem letrehozva, tehat siman lehet, hogy erre, mar nincs ma szukseg.
Az AI valaszat meg forwardolhatod a kukaba, mert a 10.6 volt az utolso, ahol Samba volt az SMB server, 10.7 ota sajat implementaciot hasznalnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) s bekapcs. Ennyi. 

Vezetéken csak a monitor van rádugva USB C-n, semmi más. Persze megértem a dolgot, de véleményem szerint az M1-es MacMini-nek jobb a csatlakozó elrendezése.

Az a durva, hogy ezek pontosan benne vannak pl. az Apple Lightning-3.5mm Jack adapterében.
TigerCat