Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
RAW fotófeldolgozás mondjuk 25-30 megapixel méretben. De nekem Fujim van most, ott az egyszerű 16 millió pixel is hardver-macerásabb, mert más színszűrőelrendezést használnak.
Ez nem elég otthoni felhasználás?
De mindegy is, a keynote-on is megfigyelhetted, mennyire fontos a Mini az Apple-nek (egy mondatot szántak rá másfél óra alatt).
-
twine
veterán
Köszönöm a segítséget..azt hiszem akkor én erről lecsúsztam..
Milyen számsort?
Regisztráltam az e-mail címem, utánna engedte letölteni a progit...de számsort semmilyen formában nem kaptam...Mondjuk a ficánkoló 18 hónapos fiammal az ölemben csináltam a procedúrát..szóval könnyen lehet hogy átsiklottam valami fölött
De számsorra nem emlékszem sehol

-
Totheground
addikt
Az attól függ, hogy megosztás alatt mit értesz.

Kicsit részletesebben a történet: ez egy vinyó, két darabba particionálva. Az egyiket használja a TM az iMac-en, amikor épp rádugom, amikor meg nem, akkor a mini-n fityeg, és az a másik partícióra tölt. A letöltő partíciót simán tudom unmountolni, a gond a TM partícióval volt. TM-nak nem tesz keresztbe, ha kilövöm az indexelést?
-
dmc
aktív tag
Igen az volt az első hogy megnéztem

DE az a gondom hogy újrarakom az egész rendszert nulláról ( most vettem és még a régi tulajnak vannak rajt dolgai amit nem szedett le ) de sehogy se tudom megcsinálni.
Valaki leírná pontosan hogy kell csinálni?
Utána néztem meg a Macbook Pro t meg tudtam csinálni a leírás alapján. De ezzel nem boldogulok
Kezdő Mac es vagyok és azért bénázok ennyit
Előre is köszönöm a segítséget
-
boost
veterán
De a mac pro 1.1 szinte ugyanolyan házban jelent meg, mint a G5, és Xeon procival szerelt, ezzel a felszereléssel, amit ott felsorolnak. Ezért nevezhette G5-nek. Mivel ott jött ki ez a design.
Mi ebben az átverés? [link]
G5 érában powermacnek hívták, Intel procival lett mac pro, ezért 1.1 a száma.

-
koma106
senior tag
Csak a tapasztalatommal tudom alátámasztani és az interneten olvasható "összeesküvés elméletek" alapján az Apple kábelekben és adatperekben van egy authentication chip, ami a gyári kiegészítő azonosítására és használatának engedélyezésére szolgál.
Nem akarok jobban belemenni, mivel már megvettem az apple adaptert...ezzel működik.
Ha valakinek kell a régi adapterem, akkor szívesen átadom, én már nem tudom használni.
Van egy Wiretek mini displayport to DVI adapterem és egy ebayről rendelt minidisplay port to hdmi kábelem. Egyik sem működik a gépemmel. -
cigam
titán
No és akik már a következő verziót tesztelik, azoknak: NTFS for Mac® OS X Yosemite Preview
Csak Windows8, 8.1-en futó HFS+ okosító: HFS+ for Windows® 8/8.1 Free Edition
-
Köszi mindenkinek, de ezeket végigjártam már. Ha USA billentyűzetre állítom át akkor pl. a ∅ előjön az ALT+o lenyomására. Magyar kiosztásnál a Ņ karakter jön elő. Emiatt gondoltam azt, hogy esetleg magyarnál is van megoldás valahogyan előcsalogatni. De ezek szerint nem. Marad a kiosztásváltás, vagy a copy paste.
-
joergie
őstag
köszi! vannak fejlemények.
lemezről bootolni sikerült, disk utility egyik kifagyott-repair disk, másik errorral idő előtt kilépett: "repair disk permission"Igazából egy image fájl keresési opció közben teljesen hozzáférek a vinyón levő adatokhoz, csak nem tudom lementeni őket.
Próbáltam egy ráinstallt, amivel a régi user dokukat és a régi installt archiválja, de hozzájuk lehet férni, de ezt is errorral kidobta.Igazából csak egy pár szövegfájlt kéne lementeni, és akkor megpróbálnám ujrarakni a rendszert, ehhez kérnék némi segítséget, hogy azt a pár szövegfájlt le tudjam másolni egy pendrive-ra.
-
Wiz Khalifa
veterán
A legjobb a fájlrendszert megváltoztatni. De senkinek sincs ekkora tárhelyű vincsije. Mert kb 600GB-ot kell lementeni. Lehet azt kéne hogy a gépben lévő 500-as vinyót csupaszra irtani, és arra rámásolni a nagy részét. a többit meg megtudom oldani. És ha megvan akkor rámásolni vissza. De az a baj hogy Win alatt egyáltalán át lehet HFS+-ba konvertálni? Meg kezeli a Windows? Mert ha nem akkor viszont marad NTFS. Úgyis külső adattárolónak lesz használva. Mert majd cserélve lesz egy laptop vincsire hogy a Mac Mini-be belerakjam. Így a külső részt is kilövöm valamennyire. Mert még egy vinyó marad de az marad külsősnek.
Egyébként a TM az mi? Mert ha olyan akkor nem baj. Mert végül is csak, zenék, videók, stb...-re lesz használva az 1TB-os vinyót. Mert viszont ha úgy van a progi nem drága lehet megveszem. Ahogy olvastam csak telepítem és kész. Nem kell a használatához egyéb dolgokat megnyitni.
-
sweet122
tag
AppStore-ban mikor figyelmeztet, hogy újabb rendszer fut a gépen, akkor azt leokézom, akkor el kéne kezdenie tölteni, de nem kezdi.
Igen, rámentem a Recovery-re és ott választottam a visszatöltést. Kiírja kb. a felénél, hogy nem sikerült visszatölteni a fájlokat, indítsam újra és próbálkozzak megint. Ezt eljátszhatom akárhányszor, háromszor már megakadt ott és mindig csak az újratelepítés segített.
Mindegy is már, beletörődtem. Megvárom az őszt, mire kijön a teljes verzió, addig meg nem használom az iPhotot és az iMovie-t. Az Aperture megy legalább. Filmnézéshez meg most a Mac Media Playert használom, a VLC-vel nem tudok megbarátkozni.
Annyi viszont jó a történetben, hogy szinte tele volt az elsődleges lemez, így viszont több mint a fele szabad még a 120GB-nak.
-
megema
őstag
Lefuttattam, semmit sem változott. Ez nem fájlrendszerszintű dolog szerintem. Más alkalmazás nem csinál ilyet?
A tippet köszönöm, nem ismertem!
Viszont akkor is fájó, hogy ikonnézetnél a Quick Look nem ugrik a következő sorra a jobbra billentyű hatására...---
Amúgy a korábban tárgyalt probléma, hogy a Számológép app nem veszi be (magyar) billentyűzetről a csillagot, a 10.10 DP4-ben található frissített változatban is fennáll. Viszont az értesítési központba rakható számológéppel már a korábbi béták alatt is tökéletesen működött.
-
megema
őstag
Sandboxing?
Mivel ikonnézetben alkalmatlan képnézegetésre a gyári Space-es megoldás (sor végén jobbra billentyűre nem megy tovább, csak S alakban lehet végigmenni a mappán), így a Xee-t használom erre. Na most, ha megnyitok bármilyen képet a Xee-ben, azzal nincs probléma, viszont a léptetéshez fel kell jogosítani a mappa olvasására. Ha egyszer megtettem, onnantól kezdve bármikor tudja olvasni. Tegnap pendrive-ról akartam képeket nézni, és meguntam a dolgot, így a teljes gépre engedélyeztem az olvasási jogot. Ezt viszont jó lenne módosítani, de sehol sem találok rá lehetőséget.
-
hszilard666
veterán
Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim

Én azért raktam újra mert tele volt szeméttel, pl egy csomó virtuális OSt futtattam, és a program hagyott maga után dolgokat amit nem tudtam törölni. A bootcamp partíciót sem tudtam rendesen lecsatlakoztatni, szívás volt az egész, lassan 3 éve futott a gép úgy
-
Ragnar95
félisten
A gyári scan appal sem megy

Csak mert a HP scan appja eleinte nem is volt elérhető Mavericksre, de mióta frissítették rá, azóta se jó, mert nem találja a nyomtatót/scannert, viszont a gyári scan app, illetve 3rd party app (ExactScan Pro) simán működik vele. (HP 5525-ösöm van) -
gamer187
tag
A BootCamp-es megoldás szerint jártam el az ügyben.
A rendszerbeállításokban látja az OSX-et (Lion partíció) és a Windows-t (BOOTCAMP partíció) is!
Egy 500GB-os belső HDD-re telepítettem mindent, igazából szinte mindenre OSX-et használok, csak sajnos 1-2 cél program-hoz szükségem van Windows-ra, ezért gondoltam feltelepítem mert -50GB nem zavar.
DiskUtil-al is látom a partíciót igen.Keresgéltem és találtam ugyan ilyen problémát de ott megoldotta a bekapcsoló hang után nyomva tartott alt és WINDOWS kiválasztás, nekem viszont boot-nál nem látja a WINDOWS-t csak az OSX-et! (No boot device press any key stb..)
Nem csináltam pedig semmi (szerintem) lényegeset: eltávolítottam a BootCamp által létrehozott segéd pendrive-ot a gépből, ki vettem a WINDOWS telepítőlemezt, vissza osztottam ketté az OSX partícióját (mert a bootcamp beállításoknál csak egy OSX partíció lehetett).
-
Ragnar95
félisten
Tisztában vagyok a vírus jelentésével és sokszínűségével, arra értettem a klasszikus vírus szót, hogy a direktbe károkat okozó, a gép működését ellehetetlenítő vírusokat kihalófélben vannak, egyre inkább az adathalászatra mennek rá, mert ahhoz jóval nagyobb gazdasági érdek fűződik.
Viszont ahogy Jorus kolléga is leírta, OSX-re egyszerűen nem éri meg vírust készíteni, mert egyrészt sokkal jobban védett a rendszer, mint a Windows, másrészt jóval kevesebb a felhasználója, így nem is tud annyira elterjedni... -
Ragnar95
félisten
Ahogy a mondás tartja: ha valamit fel akarnak törni, előbb utóbb azt meg is fogják tenni

Természetesen mint azt írtam, be lehet kapni vírust, bár ahogy Jorus kolléga is írta, nem a klasszikus windowsos vírusok fordulnak elő OSX-en, inkább adathalász szoftverek, de ezek sem jellemzőek egyáltalán. Léteznek természetesen, de hogyha valaki tényleg kipécézi magának az embert és direktbe az ő adatait akarja ellopni, akkor az ilyen publikus víruskeresők úgysem érnek semmit sem...
Persze, lehet próbálkozni vírusvédelemmel, de az esetek 99,9%-ában értelmetlen. Hallottál már olyanról, hogy konkrétan valakinek a Macjén vírus lett volna, amit a netről kapott be és nem direkt őt célozták vele? Nem hinném... -
cigam
titán
Ehh... Ez a meleg, ez a szabadság nem tesz jót. Buta vagyok, hisz ÁFA mindenképpen van, hisz nem a VÁM 27%-a, hanem az értékének a 27%-a az ÁFA.
Vagyis 600$ (136'000.-) +27% ÁFA (36'720.-) = 172'720.-Szóval minimum ÁFAcsalás. (169'990-es ÁFÁ-s számla 27%-ot feltételezve netto 133'869 a nettó ár)
-
Totheground
addikt
Na jó, mégis leirom.
Szinte mindenben kovetem a torvenyes utat (es nem a betujet, hanem a szellemiseget), mindenert fizetek, amit igenybe veszek, DE baromira nem fogok sajat hasznalatu targyra indokolatlanul nagy sapot fizetni az allamnak (ezalatt a magamnak, sajat hasznalatra, kulfoldon vett targyakat ertem, pl kamera, laptop, etc). Igy is lehuznak tobbel is, mint kellene, folyamatosan. Ettol fuggetlenul az imac es a mini is iStyle-os, de laptopot mar tuti kint fogok venni, a 27%+10%+egyeb sarccal meg mehetnek, ahova akarnak... -
Ragnar95
félisten
Gondolom okosba hozza be őket és így elkerüli a vámot...Amúgy meg az USA-val különleges vámszerződése van az EU-nak, szóval lehet,h a MacMini pont abba a kategóriába tartozik, ami vámmentes, ennek utána kéne nézni.
Viszont mint azt már leírtuk többen, pl a linkelt eladó, illetve a többi hardveraprós "ismertebb" nepper elég sok boldog, elégedett vásárlóval büszkélkedhet, így valószínűleg nem vernek át senkit, főleg, hogy emlékeim szerint volt, aki írta is, h minden rendben volt a garival a hardverapróról olcsón beszerzett bontatlan gépénél. -
roberto211
őstag
De most ez téged miért zavar ha netán nem kerül ra a vám+ÁFA és jóval olcsóbban meglehet venni ugyanúgy 1ev garival bontatlanul?
Lehet,hogy milliárdos vagy es nem számít neked 40-50 nagyobb értékű maceknél akar 100 ezer is de nem mindenki így van.
Máshol azért pampognak,hogy sok az adó itt meg .....
-
MoP_FX 57
őstag
Hát sokról egyébként sem maradtál le. OS X redizájn, ami véleményem szerint rendben van, de nem mindenkinek fog feküdni és számos új feature egyaránt asztalon és mobilon. Hardver semmi, csak a kötelező evolúciós lépés az iOS és OS X rendszerekben. Őszintén semmi nagyszabású, kicsit karcsú keynote.
Hosszú távon ez azért kevéske lesz véleményem szerint...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

TigerCat