Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Amikor csatlakozok a Teamviewer-rel átvált egy sokkal kisebb felbontásra..
Ekkor újra betudom állítani az 1080p-t, de a következő csatlakozáskor ismét alacsony felbontás fogad.
A jelszó kérését ki lehet kapcsolni? -
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ezt ha feldobom a telefonra akkor feltudom ébreszteni a mac-ot bárhonnan ha fut rajta a TeamViewer?
S persze utána kérdezi a jelszót mivel van rajta és akkor utána használhatom a TeamViwer-en keresztűl? -
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Csináltam. Nem nagy para, egy sima csavarhúzó is megtenné, de így profibb.
-
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha már Teamviewer
ha csatlakozok a host gépen át tudom állítani a felbontást nagyobbra, de hogyan lehet azt beállítani, h ne kelljen minden egyes csatlakozáskor? -
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
igen, miért ne tenné?
-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
én erre tartok egy vlc appot, arra mindig felébred

-
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ez az ébresztés engem is érdekelne!!!!
Blakey: THX!
-
twine
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én fél éve nem nyúltam a billzet kapcsolójához...mikor megvettem,bekapcsoltam....

-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Van, ugyanezt szokta produkalni
Finder kilep, ujraindul, megy
Nem a nas baja :;( -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Majd megtapasztalod, hogy neked miként működik, tényleg jó a fogyasztása, sőt meglepően jó, persze használattól függ, ha sokat játszol akkor merül, ha gépelsz, stb akkor lassabban. Éjszakára vagy hosszabb távollét esetén kikapcsolom, nem vészes az a gombnyomás, az egereket is kikapcsolom, bár a magic mouse munkára kényelmetlen, azt ritkán használom ill. az gyorsabban merül.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Magától nem kapcsol ki, igaz nem is keresgéltem rá megoldást, valami sleep van benne, de nem kapcsol ki teljesen. 1-2 órára nem szoktam kikapcsolni, de hosszabb időre igen, amúgy sokáig bírja.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Fölösleges kikapcsolgatni, kikapcsol az magától, amikor nem használod.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Kb 2 éve használom minden gond nélkül, a legjobb eddigi billentyűzetem, jó a gombok nyomáspontja, kényelmes vele gépelni és jól is néz ki eléggé
Ezen kívül tökéletesen használható sok más eszközzel is, én gyakran használom iPaddel és iPhone-al is és olyankor elég jól jön a kompakt mérete a hordozhatóság miatt. -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mint írtam, nekem már elég régóta van és nincs semmilyen dobálás, tökéletesen és folyamatosan aktív, ezekhez a billentyűzetekhez firmware is van, nekem talán 2X kellett frissíteni, tökéletesen működik. Az újakról nem tudok nyilatkozni, de gondolom nem sokban térnek el.
(#17121) buci30
System preferences/Sharing és ott a "gép nevét" át tudod írni
, de minden "új gép" vásárlása esetén egy clean install nem árt, egyrészt megismerkedsz a telepítés folyamatával, másrészt úgy telepíted ahogy akarod. -
twine
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Most néztem utána itt a topicban, mikor vettem az én billzetemet...cca fél éve raktam bele az elemet,,és most 55%-on áll

Szerk:
szerencsére semmi problémát nem tapasztalok a mini, és a billzet között....(igaz,hogy elég keveset is használom)

-
czanga
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Valószínüleg OS X bug lesz a történet kulcsa, de ismerősi és vevői körömben 10-ből 6 produkálja az újak közül a random jel eldobálást. Van kinél sleep-ből visszatéréskor nem akarja látni a gép, a többiek pedig csak random jel eldobást jeleztek felém. Van ezek közt új és régebbi iMac, és egy mini is.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szerintem sokan, személy szerint megjelenése óta, mármint a kisebbik alu változat megjelenése óta (talán 2006?), eleinte furcsa volt, meg kellett szokni, azóta semmi bajom, nagyon jó az akkufogyasztása, a billentyűzettel meg semmi bajom minőség szempontjából, legalábbis eddig.
-
KMan
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Airmail most akcios az App Store-ban.
-
Blaise
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Outlook
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Beépített tökéletesen megfelel számomra
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én Sparrow-t használok.
-
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
12 nap alatt jött meg. Még kedvezményt is kaptam, 17$ volt.

-
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én ezt rendeltem meg egy fél éve kb.:
[link]Tökéletesen illeszkedik, hibátlanul üzemel.
-
czanga
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
System report-ban / SATA részben még ellenőrzöd, hogy a Trim Support rész mellett "yes" van, és ennyi.

-
Fr3eWar
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szia,
Ilyet
Én annó ezt vettem, tökéletes hibamentes amerikából postázott cucc.
Voltak itt hazárdirozók, meg fillérb@szók, akik innen onnan meg ebayről rendeltek, van akinek az is jó volt de van akinek nem.Én csak a legbiztosabb forrást mondom.
-
czanga
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Első a Trim. Továbbá érdemes a sleep image-et kiiktatni, és a motion sensor-t is, amennyiben nincs HDD a gépben pluszban. Akkor a motion: on maradjon..

Van erre ingyenes és fizetős app is, kb mindkettő ugyanazt tudja. Nekem az utóbbi app van meg, kolega úr pedig a chameleon félét hajtotta amíg szüksé volt rá a non retina MBP miatt. Mindkettő szuperál.

-
trisztan94
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Onyx nagyon jo, de nem art vele vigyazni.
-
rjg
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nem. Olvasd el itt a rendszerkarbantartást (is).

-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Persze
Vnc, teamviewer, de kedvencem a remotix -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
TheMarci
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mire gondolsz minden alatt? Nálam csak telepítéseknél kér, vagy bejelentkezésnél.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére

-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Igen, csak bezárja. Automatorral lehet rá írni scriptet hogy automatikusan megcsinálja, ha lesz időm meg kedvem akkor lehet csinálok is hozzá egyet neked... azzal pár kattintással elérheted majd ugyanezt ha megint előjönne a bug.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én is találkoztam már ilyennel (nálam a Dockon levő Application mappán maradt rajta a progressbar), a Terminalba bepötyögött
killall -KILL Dock
mindig megoldotta. (Neked lehet, hogy a killall -KILL Finder fog kelleni, ha Finderben van gondod.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Force quit azaz cmd+alt+esc, ez benne van a rendszerben, hátha ez is elég, ezt írtam korábban, hogy kikapcs helyett esetleg ezzel megpróbálhatod.
ez is újratölti a dolgokat, egy próbát megér.
Én meg figyelem, hátha előjön nálam is, még nem fordult elő. -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nálam ez a rész nincs kipipálva, évek óta így használom, előfordult, hogy idő előtt leállította a vinyót és megállt a másolás.

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Épp, hogy elég.
Viccet félretéve, nekem még nem volt ilyen, egyébként ha mavericks-t használsz akkor még van remény, hogy javuljon, de ha "jobbat" szeretnél akkor próbáléd ki pl. A Snow Leopard-ot (10.6), nekem az tűnik a legjobbnak, Nálam Mavericks fut, de frissíti az ikonokat, hálózaton, közvetlenül csatlakoztatva a gépre, bárhogy.Nem kell újraindítanod a gépet, ott valam nem frankó, napi szinten 12-13 órát dolgozom, másolgatok és nincs ilyenem, imac-en sem (mid 2011, core i5) és mac minin (late 2012, core i7) sem.
Esetleg az újraindtgatás helyet próbáld meg az alma menü, force quit, finder relaunch-ot.
(#16967) tDr1v3r
Én nem néztem utána, mert nekem nem produkál ilyeneket, de ha bug akkor javítják, de lehet használni, korábbi, bevált op. rendszert is. -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ott valami beállítási para lehet vagy kevés a RAM, ilyen hibával még nem találkoztam, átmásolom és már ikont is váltott. Egyik gépemen, semelyik oprendszerrel nem volt ilyen.a sleep neked hogy van beállítva?
A recovery particíót elvileg a Mavericks már megcsinálja helyetted (ezt nem néztem mert nem érdekel), de ha az a parád, hogy nincs egy telepítő lemezed akkor csinálj egyet.
Letöltöd a mavericks-et de nem telepíted majd ez alapján csinálsz egy telepítő pendrive-ot és máris kész a cucc. Nekem mindig van kéznél telepítőm, recovery-t még nem használtam, nwekem ez így a legtisztább, de több lehetőség is van, mint pl. az előző hsz. -
spacer
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Több lehetőség is van. De mivel neked 2010 utáni géped van, elméletileg tudod használni az apple internet recovery feature-t.
-
TheMarci
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
"Journaling makes file system recovery after a crash (due to lost of power, improper disconnection, software glitch, etc.) faster. It is required for a Time Machine volume, and generally recommended for all others. If in doubt, use it."
Sima Mac OS Extended jó lesz, igény esetén a journaled, case sensitivet igyekezz elkerülni.
-
TheMarci
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nagy újdonság a CC-ben nincs, hacsak nem ebből élsz, nem hiszem, hogy megéri upgradelni.
-
TheMarci
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
"CC[edit]
Photoshop CC (14.0) was launched on June 18, 2013. As the next major version after CS6, it is only available as part of a Creative Cloud subscription. Major features in this version include All-new Smart Sharpen, Intelligent Upsampling, and Camera Shake Reduction for reducing blur caused by camera shake. Editable Rounded Rectangles and an update to Adobe Camera Raw (8.0) were also included. [69]
Since the initial launch, Adobe has released two additional feature-bearing updates. The first, version 14.1, was launched on September 9, 2013. The major features in this version were Adobe Generator, a Node.js-based platform for creating plug-ins for Photoshop. Photoshop 14.1 shipped with two plug-ins, one to automatically generate image assets based on an extension in the layer name, and another to automatically generate assets for Adobe Edge Reflow. [70]
The latest version (14.2) was released on January 15th, 2014. Major features include Perspective Warp, Linked Smart Objects, and 3D Printing support. [71]"Egyébként, amelyiket megvetted / megvan?
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Rá lehet, de még jobb ha van lehetőség optikán keresztül rákötni.
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Tudja hálistennek, bár a legújabb gépeknél értelemszerűen várni kell, míg frissíti magát. Párhetente, havonta szokott frissülni.
16942: tudtommal optikai kimenet is egyben ,egy ilyen átalakítóval, ,egy optikai kábellel mehet az erősítőbe a többcsatornás hang is

-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Megnyomod a space gombot a raw fájlnál és és a kurzorral lapozol

Kell egyszerűbb ennél? -
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mindig mindenhol altatom a gépet.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Alma menü sleep az alvás.
Nem hibernálunk, én használom a sleep-et de hetente 1X 2X kikapcsolom.Programokat el lehet távolítani manuálisan is, ilyen kor az össze hozzátartozó fájlt megkeresed (cmd+F), vanna még olyan helyek amiket nem érsz el, forklift segítségével "meglátod" őket és törölheted a preferences mappából a hozzá tartozó fájlokat, a legtisztább viszont ez.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Csak törlöd az alkalmazások közül, illetve ha van külön uninstaller hozzá, akkor értelemszerűen azt futtatod.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Rosszul tetted fel, figyelmesen olvasd el ha van leírás a dmg-ben, ha nincs és nem telepító fájl akkor csak simám húzd be az applications mappába vagy ahova akarod, ha ez megvan akkor a dmg-t kukázhatod, nem fogja többé feldobni.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A dmg egy iso, virtuális lemez, arról telepíted a cuccot majd a kukába húzod és máris nem lesz ott ill. ráklikkelsz és cmd(alma)+e.

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Bátran kérdezz bárhogy, de ha itt teszed fel a kérdést akkor többféle választ is kaphatsz.

-
TheMarci
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Inkább a topikban tedd, de a kereső használata után. Azért van a topik, illetve többen is vagyunk, akik segíteni tudnak. Persze ha mindezt az 1-2 perc googlezás megspórolása helyett kérdeznéd, akkor tényleg ne.

-
twine
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha nem túl nagy kérés,,én nagyon örülnék neki, ha publikus lenne a segítségkérés,,,valószínűleg sokat tanulnék én is belőle...

-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Tuxera NTFS-el v más programmal tudod írni is, de olvasni alapból tudja az OSX
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
NTFS-t tudsz olvasni meg másolni.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Érdemes NTFS-re formázni, akkor több helyen tudod használni. [link] Ez ingyenes, persze van fizetős is.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
hfs+
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
trisztan94
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
cmd+R kombinációt nyomvatartod indulás közben.
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Pont 1920x1200/60p a hdmi (1.x) felső határa, tehát elvileg egy hdmi kábel is elég (vagy hdmi-dvi).
-
Fr3eWar
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
tudtommal csak +2 évet vehetsz, és az új gépekre mindenképp van 1 év gari, ha boltból veszed ha kéz alól. Neten tudod ellenőrizni a garancia állapotát sorozatszám alapján.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Van ahhoz is hivatalos, és ugyanúgy tudod bővíteni.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Apróról tudsz olcsóbban is venni vadiúj Mini-t.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A mac mini jó választás, én is több mint egy évig használtam, lés megbántam hogy vettem egy retina macbook pro-t.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Miért ne lenne használható? Ha az igényeidet kielégíti akkor pont olyan Mac, mint egy iMac vagy egy Pro.
-
twine
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Az én siránkozásom ne zavarjon össze...Én építkezek, gyermeket nevelek aki 11 hónapos, és nagyon kell neki a törődés, és mellette alkalmazottként dolgozom minden nap....szóval zero szabadidő...ha ez nem lenne, és annyi időt töltenék a gép előtt mint "annak előtte" tudom hogy az előző hsz.-om nem született volna meg

Szerk:
A mini szvsz. egy kva jó kis gép,,,, csak kell bele egy ssd,, mert az 5200-es hdd gáz benne....de ez csak az én véleményem...van aki vígan operál a hdd-vel gond nélkül...Én nem tudnék ssd nélkül már gépet elképzelni
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Köszi! Lightroom főleg, a fekete-fehéreknél még előfordul a nik Silver Efex Pro.
Egyébként ugyanezeket használtam Windowson is

-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Paneltechnológia. Abból is a legolcsóbb és a leggagyibb. Gyenge betekintési szögek, rossz szín reprodukció.
Ez nagy méretben még hátrányosabb. Na ezt fejeled meg analóg kapcsolattal a Te esetedben, ami felesleges konverziót jelent és így még pocsékabb lesz a képminőség.Nem véletlen, hogy felettem a kolléga is azt javasolta, hogy szabadulj meg ettől a megjelenítőtől és vásárolj egy bármilyen IPS vagy P-MVA paneles modellt.
szerk: Normális belépő szintű monitor mondjuk a Dell U2412M.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A TN panel nem az.
-
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Inkabb vegyel egy normalis monitort...
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Persze.
-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
"Mindent megcsinál amit a windows?"
nem, nem csinál mindent, amit egy win, nem fagy le, nem homokórázik, nem ba..tat 3 naponta hogy a vírusírtó/windowsupdate/akármiupdate újraindítást kér, nem látsz 10mp alatt elemenként kirajzolódó ablakot az UI-ben, és sorolhatnám

-
talamasca
senior tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
"mert nekem ne mondja senki, hogy pc-n normálisan fut"
Pedig, de.
Csak célzott hardver vásárlás kell hozzá... -
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Finder miert nem jo pl.? Videora meg hasznalj mondjuk vlc-t. Quicktime nem fog avi-t, mkv-t lejatszani neked.
-
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Hat ne mu commanderrel akard megnyitni...
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én minivel használom. Tökéletesen működik.
-
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Elvileg gond nelkul mennie kell a NAS-sal. Kulso hdd-t siman kezel, de ntfs vinyokat alapban csak olvasni tud, megfelelo szoftverrel lesz irhato is.
-
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ujra lehet termeszetesen huzni, ugyanugy, mint egyes windowsos gepeknel is, ahol nem adnak telepitot, hanem egy rejtett particion van az os.
-
Blaise
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Rajta van a gépen alapból, plusz van egy recovery partíció is amiről visszaállíthatod később is.
-
Alex91
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Rajta lesz a gepen.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam topic
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Call of Duty: Black Ops 7
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gamer PC- I5 14400F,RX 5700 XT 8GB,16GB RAM,512GB NVMe
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- Ryzen5 pc(R5-3600/gtx1070/32gb ddr4/SSD)
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ha csatlakozok a host gépen át tudom állítani a felbontást nagyobbra, de hogyan lehet azt beállítani, h ne kelljen minden egyes csatlakozáskor?

Ezen kívül tökéletesen használható sok más eszközzel is, én gyakran használom iPaddel és iPhone-al is és olyankor elég jól jön a kompakt mérete a hordozhatóság miatt.

TigerCat