Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Viszont ez esetben a wifi kártyát mindjárt meg is venném a hackintoshomba ha mégis ki akarnád szerelni

-
wm2
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
elvileg az m2 megy a wifi kártya helyére, usb stick-el meg pótolható az a szar, de ezt csak az ifixiten olvastam, avagy ahogy chal írta maradj a sata3 ssd-nél
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Sajnos egyik se. Apple SSD kell bele, pci-e-s, és sajnos itt az "Apple" is fontos, tehát nem tudod beledugni a bárhol kapható új m.2-es pci-e SSD-ket.
Ezen kívül kell egy beépítőkit is. Ha nem SSD-vel vetted a gépet eleve, akkor ez nincs benne, és gondolom nem így vetted, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést. Itthon Apple szervizek tudnak segíteni, inged gatyád otthagyod. Egyébként meg e-bay a barátod, az se lesz olcsó, de olcsóbb azért.
A legjobban pedig akkor jársz, ha a benne levő 2.5"-ös hdd-t cseréled ssd-re. Az sima ügy, bármilyen jó bele.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Remélem jól gondolom, hogy ez jó:
Samsung 120GB SSD m.2 MZ-N5E120BW 850 EVO
-
tomi5244
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én ezt használom kb fél éve, teljesen meg vagyok vele elégedve! Nem kell hozzá külön vevő, 1 perc se kellett a beüzemeléséhez. A márka pedig talán az egyik legjobb.
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Attől függ hogy mit tennél a NAS-ban levő hdd-re. A home-odat pl egy az egyben ne tedd rá, mert tele van apró file-okkal, amiket folyamatosan ír/olvas a rendszer és az appok. Egyrészt ezeknél már bőven nem lesz 100Mbyte/s-ed, másrészt az elérési idő egy sata/usb3/tb diskhez képest ég és föld, idegbajt fogsz kapni..

Szerintem ritkán használt dolog mehetnek rá, filmek, fotók, etc.. Ha ezekkel tudod tehermentesíteni a local SSD-t hely ügyileg, akkor egy jó megoldás.
-
DanielK
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Lehet, te is jobban járnál fordítva. Tehát ssd menne kintre. Az előtted levő hszembe a faszi videója imac, de egy mac minit is tesztelt külső ssd-vel. Ha uasp a külső rack, akkor 350-450-es sebességet is elér az ssd.
-
wm2
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Elmondom én hogy csináltam. Aztán vagy belevágsz vagy nem. De szerintem így éri meg.
A két kisebb és a két nagyobb között nem csak a HDD és PCIe SSD a különbség, hanem az ezekket fogadó kit is:
https://www.youtube.com/watch?v=ml19e30OLmE
2:43-tól érdemes nézni. A hangot nyugodtan kikapcsolhatod. (A bólogatójánosok most ne figyeljenek.)
A PCIe SSD-t fogadó kitnek a beszerzése olyan 80 dollár körül van. Német eBay-ről érdemes beszerzeni. A blade SSD árak változnak de bontott MBA-ből olcsón be lehet szerezni egy 128-ast. Így a HDD is maradhat benne meg a fogadó kit segítségével teszel bele egy PCIe SSD-t is, ami valamivel gyorsabb, mint a SATA3 SSD. A vinyót persze itt is célszerű megtartani a gari miatt, amit eredeti állapotában kell visszahelyezni ha valamilyen gondod adódna. Ezért sokan inkább a sima SATA3 SSD mellett döntenek, mivel egy átlag felhasználónak bőven elegendő ez a sebesség is. Ramot nem tudsz bővíteni.
A külső racknél érdemes ügyelni arra, hogy az USB3 átviteli frekvencia zavarja a wireless eszközöket és a wifit. Tehát marad a kábeles megoldás és a régi USB billentyűzet. Az eredeti vinyóra mindenképpen vigyázz mert kell a garihoz. A gépet pedig ne gányold szét szerelésnél mert egy karc elég és elküldenek a h... f...ra.. A szétszereléshez torx csavarhúzókra és komoly kézügyességre lesz szükséged. Itt találsz hozzá infót:
https://www.ifixit.com/Teardown/Mac+Mini+Late+2014+Teardown/30410
Sok sikert!
-
r4z
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ebben az esetben nem az USB lesz a szűk keresztmetszet, hanem maga a HDD. Vágj bele bátran.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Gondolom nem programokat akarsz róla futtatni, mert azon érezhető leginkább a lassúsága, de amúgy teljesen használható megoldás.
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nálam, a munkatársam gépén és egy másik fórumtársnál is ugyanez a helyzet, szóval valószínűleg igen.
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Amire nekem kell:
- Böngészés (ide sok dolog belefér, max. 10-15 nyitott tab)
- Levelezés, Skype, üzenetek, stb.
- Filmnézés (mp4), zenehallgatás (mp3 és stream)
- Office alkalmazások (Word, Excel)
- Grafikai anyagok elkészítése (Pixelmator, Sketch)
- iPhone képek kezelése iPhoto-ban
- Képek alkalmi effektezése (Pixlr, Fotor, Pixelmator)
- Játékra nem kell, maximum pasziánsz és társaiEnnyi a lista. Szerintem nem vészes, persze előfordul, hogy ezek egyszerre futnak, de nem minden. Safari, Mail, Vox, Skype, Forklift jellemzően mindig fut, de a Pixelmatort, Office-t bezárom, ha végeztem. Nincsenek 3D-s alkalmazásaim, nem konvertálok nyakra-főre, hatalmas adatbázisokkal sem dolgozom és tesztelni sem szoktam. Zenéket csakis Vox-ban, vagy iTunes-ban hallgatok, böngészőben véletlenül sem. Filmeket 90%-ban iTunes-ban, vagy a maradék esetben QuickTime és VLC player-rel nézek. Rajzfilmeket és sorozatokat böngészőben, de olyankor mást nem nagyon csinálok. A grafikai munkákat leszámítva teljesen átlagos felhasználói szokásaim vannak. Leszámítva a 34 colos kijelzőt, mert azt még nem sok helyen láttam. Viszont ha az rá van dugva a gépemre, olyankor csak az megy, mert lehajtom a tetejét. Na, erre tuti nem éri meg Pro-t venni. Szerintem.
Azt gondolom, a legjobb amit tehetek, hogy várok. Remélem tavasszal kijönnek az új gépek, amelyeknek nem lesz gond meghajtani 3440x1440 képpontot TB kábelen és akkor lecserélem egy újra. Vagy ha ez nem következik be, lényegesen kedvezőbb árban összerakok egy PC-t és Windows 10-zel az is szépen használható lesz a fenti dolgokra. Sőt, ha még egy százast rádobok, akár Battlefield-ezni is tudok majd munka helyett.

Amúgy szinte minden hibám megszűnt és hordozható eszközként még mindig a Retina MacBook Pro 13' a legjobb amivel valaha dolgom volt. Ha nem munkaállomásként, hanem tényleg csak másodlagos, hurcolászós, kiegészítő gépként használnám, semmi gondom nem lenne. Csak hát megkedveltem az OS X-et is, a hardver is nagyon szép, így nem szívesen hagynám magam mögött ezt az egészet...
-
danilla
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Azért, mert az Apple ID-den rajta van még a Mini.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Már régen megtanultam, hogy egy új rendszernél várok egy-két frissítést, sajnons ilyenkor még vannak anomáliák, esetleg nem megy valami program stb.
Lehet, hogy mégsem clean installal telepítetted? Bár gondolom jól csináltad.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Még nem jelent meg a magyar App store-ban.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Közben megoldódott...
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ablaktisztító spriccni, majd papírtörlő, utána még átmegyek rajta mikroszálas kendővel. A kendő előtt figyelek rá, hogy nedves legyen még kicsit.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ablaktisztító jó, de a mikroszálas törlőkendő fontos és hasznos.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Kijelzőtisztító spray + mikroszálas kendő.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Már semmi. köszi.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Arra gondoltam, csak elírtam

-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Igen, továbbítani lehet őket.
Bekapcsolt wifi + bluetooth kell hozzá és azonos wifi hálón kell lenniük a készülékeknek.A hívás- és SMS továbbítás megy 4S-en is, a handover nem.
iOS8 gyakori kérdések -
twine
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Installing Mac Mini Late 2012 Dual Hard Drive Kit
[link01]

Én az ifixit-től rendeltem a szettet,,,azóta is használom a szerszámkészletet erre arra,,,nem bántam meg, hogy nem a filléres ebay-es cuccot vettem, bár nem kétlem, hogy azzal is jó lett volna a dolog...Garanciában én nem vagyok biztos, de mivel a minire nem fogok applecare-t venni,, igy mindegy is volt számomra,,,az SSD-t úgy szereltem, hogy vigyáztam a csavarfejekre, hogy a legkevésbé látszódjon a bontás..ennyit tudtam elkövetni az ügy érdekében...de matrica, vagy bármi csak roncsolással bontható jelzés nincs a minin belül...
Szerk:
Bocs, ez leginkább dmc-nek ment, nem neked

-
Ærni
tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Jól veszem ki a szavaidból, hogy az Apple Care-t később is ki lehet váltani? Ez a garancia nemzetközi? Gondolok itt arra, hogy ha külföldről beszerzek egy ilyen gépet akkor magyarországi szervízben is ugyanúgy fogadják?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Az SSD-nek nem az a lényege hogy "gyorsabb" (számügyileg), hanem hogy mindent azonnal tesz meg, nem kell várni míg a fejet máshová pakolja át a HDD. Ez a hibrid megoldásoknál nincs meg, csak a gyakrabban használt fájloknál - és pont ezért kuka nálam az összes.
-
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Se firefox-om nincs, se mucommander-em, viszont mindég megvan az egerem

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nálam még nem tűnt el az egérkurzor, olyan volt, hogy szétkapcsolt majd vissza, de eltűnni soha. Transmission biztos nem okoz ilyet.
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Persze, előfordul. Én sem tudom, miért.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nézd át a beállításaidat, valamit nem állítottál be ill. le van tíltva. Nem feltétlenül a safariban hanem a preferences menü és a security&orivacy alatt lehet nincs engedélyezve a külső forrásból származó app használata, engedélyezned kell, különben nem indul el.

-
rjg
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mit csinál, ha a magnet linkre dupla koppintással, link másolása menüpontra kattintasz? Ha átváltasz a Transmission-ra, akkor ott vagy magától fel kellene hoznia a letöltés helyét kiválasztó ablakot, vagy a torrent link hozzáadásával tudod ezt elérni.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Csak a safarival nem leszel "teljesen kompatibilis", valami még legyen fent. a magnet linkre való kattintás során simán megnyílik a transmission, valami nincs beállítva nálad.
-
xedos
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
RoryBreaker és twine!
Handrasnak van egy stílusa, ez igaz. De nem alvakult Apple fan. Ami szar, azt is megmondta...
Pl. magicmouse...
Ha nem tetszik, ne nézd... -
joey04
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
magyar nem lesz más szvsz, külföldi meg eddig is volt ezer.
btw nézd a natúr apple közvetítést, hiszen lesz. -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Igen, Handras az iStyle-nál dolgozik.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Almárium Pro, iStyle és iCentre a garanciális szervizek.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ja, látom, köszi!

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szóval nem a tiédre gondolok, csak valamiért egybe foglaltam a mondandómat.

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mennyire lett poros, hogy portalanítani szeretnéd? Csak kiváncsiságból kérdezem.
Elég érdekes, hogy így megadta magát, azért annak bírnia kéne, lehet, hogy tényleg anyaghibás.
(#18427) RoryBreaker
Környezet függő, ha hamar összeszed valamit akkor nyilván sűrűbben. Csak úgy nem kell. A korábbi (vastagabb) szériákat évente portalanítottam, de azt ugye házilag is lehetett. Amint látod, hogy belülről porosodik akkor érdemes portalanítani, de most úgyis portalanítva lesz, másképp nem tudják megjavítani. -
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mi köze van a hifi-nek a szünetmenteshez

Amúgy én egy ilyen master/slave-es szünetmentest használok. Évek óta teszi a dolgát. -
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Jó neked, nálam már 300 raw- nál is csak homokórázik, 800 giga fotó beindexelésénél meg simán kifagy.
-
hszilard666
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ!

(#18397) Ragnar95:
De ha nem megy 1600on inkább veszek 1333 asat. Köszönöm a választ! -
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nálam van ACD See, de egy bizonyos mennyiség felett használhatatlanul lassú. Én év-hó-téma nevű mappákban menetem el a fotókat, ezt a szerkezetet megtartja az iPhoto is, de ezen felül tudsz másképp is keresni benne.
Az Aperture jó, átveheti azt a mappanevet is, amiből kiolvassa a képeket, és te magad is csoportosíthatod, ahogy akarod, meg jól kezeli az iPhotoból importálást, de én jobban szeretem a könnyen-nyorsan retusálunk vele képességét, igaz zajt eltűntetni nem lehet vele jól.
Bridge okos, ügyes, de néha szörnyen önfejű.
Ami még jó, az az Olympus Viewer, de hát ez Olympusokhoz jár és főleg RAW matatásra, de képrendezésre sem használhatatlan, sőt.
-
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha gyári fusion drive akkor nem kell mivel alapban engedélyezve van a trim.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Mappánként húzd be az iPhoto-ba a képeidet és mindig csinálj egy eseményt az utolsó importról és akkor mappánként lesz 1-1 eseményed.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Kár. Pedig feltúrbóztam volna a procit is maxra amit kezelt volna ha nem alaplapi lett volna.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Jelöld ki a fájlokat egyszerre és úgy nyisd meg őket. Vagy ha a space-es preview-ra gondolsz, akkor a nyilakkal tudsz menni közöttük.
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Tudom, WLED a háttérvilágítása, azzal nem megy a wide gamut.
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
És sRGB-ben dolgozol? Mert tudtommal egyik iMac kijelzője sem képes az adobe RGB megjelenítésére sem.
szerk: amúgy csak a szám jár, én is sRGB-ben tolom, hiába wide gamut a Dell U2711

-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Azért van olyan iMac amiben elég gyenge a monitor. iMac-ről váltottam és nekem előny a Dell monitor, méret kb azonos, 1,5" -al nagyobb a Dell. a 27"-ost ne hasonlítsd a 24"-oshoz, még márkán belül is eltérőek. Tény, hogy mostanában elég jó paneleket használnak, de arra készülj fel, hogy néha tisztítani kell belülről a monitort. Elég hamar összeszedi a port, sajnos, sőt nem csak az üveget hanem a kijelzőn belül is a diffuzor részen beporosodik és szürkés foltokat láthatsz. Régi modellek esetén gyakoribb volt, az újaknál nem tudom, de gondolom a ventik miatt ez sem ússza meg a tisztítást.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Fölösleges partícionálni szerintem, ha van egyben 3TB-od, teljesen jó az 1 partícióban is, hogyha biztonsági okokból tennéd külön a rendszert, az úgyis akkor érne igazán valamit, hogyha külön merevlemezen lenne, külön partíció nem sokat segít ezen.
-
rii
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
VLC helyett próbáld ki az MplayerX-et
Rendszernek elég 250 GB is, szerintem felesleges 500-at adni neki. Szerintem úgy nem tudsz particíónálni, hogy megmaradjon a rendszer, legalábbis úgy emlékszem, hogy kiírta, vigyázzak minden törlődik. -
danilla
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Egyéb hasznos: Locko
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-Forklift, PathFinder, muCommander
-iTunes a legjobb, fölösleges leváltani, de ha mégis, akkor Vox
-iPhotonál nem kell jobb
-AppCleaner, ha appokra kell, amúgy Onyx
-The Unarchiver -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nyugodtan mehet a gép folyamatosan, nekem is általában hetekig megy kikapcsolás nélkül a gép és innen a fórumról is a legtöbben így használják a Macjüket.
-
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nemrég volt szó róla. Akkor egy mini behozatala volt a példa kérdés:
Konkrétan egy 600dolláros mini USA beli vásárlása után fizetendő költségekről érdeklődtem. amennyiben az áru a 84 71 vtsz. alá osztályozandó a vámtétel: 0%
A 8471 jelentése: Automatikus adatfeldolgozó gép és egységei; mágneses és optikai leolvasó, adatátíró gép a kódolt adat adathordozóra történő átírására, másutt nem említett gép adatfeldolgozáshoz
Mivel A forgalmi adó a vámérték 27%-a. , ugyanakkor a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény értelmében kötelező erővel nem bír!Vagyis 600$ (136'000.-) +27% ÁFA (36'720.-) = 172'720.-
Szóval sanszos, hogy aki ennél (jóval) olcsóbban adja, az ÁFAcsalás, vagy egyéb sunyi úton jutott hozzá.(169'990-es ÁFÁ-s számla 27%-ot feltételezve 133'869 a nettó ár) -
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
i5-ös 2 magos mini valóban "kevés" lehet, mint írtam i7-es mini (late 2012, 10GB RAM) nekem nem lassú i5-ös iMac-hez (mid 2011, 8GB RAM) képest, sőt, PS, illustrator, indesign meg egyéb konvertálgatások gyorsabbnak tűnnek.
A helyedben néznék egy i7-es minit meg egy jó min. 27"-os monitort.
-
xedos
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Hát az i5-ös Mini nem szélvész a RAW fájlokkal az hóttziher. No de hogy egy C2D lenyomja... ott valami nem kerek.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Igazándiból nem tudom miben érzed gyengének a minit, de pl. én i5-ös iMacről váltottam i7-es minire és a mini nekem jobban bejön (gakorlatilag mindenben jobbnak érzem, mondjuk nem játékra használom). Évekig iMac-em volt, azért rendesen meg van kötve a kezed, hiszen nem tudom tuningolni tetszés szerint, csak szakember segítségével, régebbi iMac-ben ill. az új 27"-osban még tudsz memóriát bővíteni, de a többi már nehézkes. Annyi pénzből vehetnél egy i7-es minit SSD-vel és egy jó monitort, szerintem.
-
menyko
tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
új mac mini modellről lehet tudni valami?
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szentem nem is létezik.
Ez nagyjából félár lenne, ha igaz lenne. -
hoodoo86
tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Teljesen elhagyhato a kattintas, de ez kicsit el van dugva a beallitasokban.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nekem tölthető Varták voltak benne, annyira nem figyeltem, de napi legalább 6-8óra használattal simán bírták 1-2hónapig emlékeim szerint.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Kettő koppintással kijelöli az adott szót, csak ahhoz kell értelemszerűen kattintani, ha tetszőleges hosszúságú szövegrészt akarsz a kurzorral kijelölni.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Igen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Dev acc nélkül is felrakható a beta, ha letöltöd máshonnan, de élesben még nem ajánlott, mert DP1-ről van szó, így még bőven vannak benne bugok.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Maga a fájlrendszer természetesen foglal helyet (üresen is), és így ránézésre ez pont a HFS+ metadata overheadjének méretével egyezik meg 1000 GB mellett.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Van ilyen. Nem kell vele foglalkozni. Mélyformázás megoldja.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ezt a Windows szoktak csinálni, ha HFS partíciót csinálsz egy lemezen. Akkor töröld a teljes lemezt és valami eltérő felállást próbálj kialakítani. Lehet, hogy az EFI-be ragadt be valami (lévén az EFI a Bios-al szemben tárolja a lemezek és partíciók információit).
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Az efi partíció megzavarja. Mac-en törölni kell a partíciókat és utána Win is látni fogja. Ha nincsen Mac, akkor Gparted live lemezről megoldható.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
És véletlenül nem mutatja, h több partíció lenne? HFS+-ra formáztad amúgy a vinyót?
Én nyomnék rá még egy partícionálást, hátha az rendbe hozza és csak az előbb rontott el valamit a program/nyomtál valamit félre. -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Disk Utilityben mennyit látsz az 1TB-ból?
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Természetesen OS X-re is vannak vírusok, de inkább más jellegű fenyegetések a jellemzők. Ezt érdemes lehet átolvasnod.
Ugyanakkor, ha ésszel szörfölsz és torrent helyett az AppStore-t használod, ahogy Ragnar is írja, jó eséllyel nem találkozol fenyegetéssel OS X alatt. Tekintve, hogy a rendszer felépítése ilyen szempontból is megfelelő, és világszinten valahol 7% környékén van az OS-ek közötti aránya, nem igazán éri meg konkrétan vírust írni Mac-ekre. (Phising, re-directing már inkább, tekintve, hogy a Mac-esek tele vannak zsével, mindenhova bankkártyával regelnek és minden sz*rt pénzért vesznek.
) -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Teljesen fölösleges.
Főleg, hogyha csak Mac App Store-ból vagy megbízható fejleszőtől telepítesz appokat, akkor nem lehet baj, de ha minden félét fölraksz, akkor se kell félni, gyakorlatilag esélytelen,h vírust bekapj Macen. -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Menj el mindenképp egy APR-be kipróbálni vásárlás előtt szerintem, ott kint van a Magic Mouse és a Magic Trackpad is, így mindkettőt ki tudod próbálni egymás mellett.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nagyon sokáig használtam imac-el, minivel is használom, néha. Soha, semmi gond nem volt vele, megszokás kérdése, precíz munkához nem a legjobb meg nem annyira kényelmes de amire tervezték az működik rendesen.
-
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nekem semmi gondom nincs s görgetéssel, mintha a telefonon görgetnék ugyan az az érzés. Én például szeretem használni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nem teljesen értem, milyen kapcsolókra gondolsz

Lehet vele kattintani is, benyomhatós, de elsősorban nyilván nem így érdemes használni, ha már van egy ~6-7"-os touchpaded... -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Én a helyedben inkább Magic Trackpadet vennék, mivel a Magic Mouse-nak nem sok előnye van egy sima egérrel szemben, sőt, inkább több a hátránya...
A Magic Trackpad viszont egyszerűen zseniális, sokkal jobb átlagfelhasználásra, mint bármelyik egér, nagyon pontos és a programozható gesztusok miatt hihetetlenül megkönnyíti és felgyorsítja a használatot. -
rjg
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
+ 1 a Synology-ra. Nálam három éve teszi egy a dolgát, hibátlanul.
-
spacer
aktív tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nálam egy Synology 213-as nas megy több mint egy éve. Sztem perfekt választás. Wdtv, dlna, megosztás, torrent minden gond nélkül fut rajta.
Most gondolkodom a lecserélésén egy négylemezesre, mert a komplett család rászokott, és lassan kiszorulok róla. Ha érdekel keress meg priviben, biztos megegyezünk. -
Fr3eWar
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A j jelzés mindig a butított készülék, a sima a "normál" a + jelzésű pedig a jobb felszereltségű (erősebb SOC, több memó, nagyobb átviteli teljesítmény)
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Red tökéletes választás, sokkal halkabb és gyorsabb, mint a Green.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Harmadik Synology van nálunk Mac- al, és mindegyik hibátlanul müködött. Most egy 213j dolgozik harmonikusan össze a Minivel meg a Time Capsuleval.
A sebesség azért erösen függ a Raid beállításoktól, a hálózati elemektöl meg a beszerelt merevlemezektöl is. -
Totheground
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nekem ugyan még nincs, de a Drobo-ról eddig csak jókat hallottam.
-
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Vajon a Mac topik lakói ezt honnan tudnák?
Amúgy milyen fájlrendszer, hogyan van megosztva? -
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Elméleti akadálya nincs, csak mi értelme? Merthogy a füles is szólni fog, mikor az erősítő is megy.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ja, hogy nem a legjobbat keresed, hanem mivel lehetne egyszerűen lemezt írni.

Van a beépített, egyszerűen File menü és New Burn Folder, vagy pl ez a program.
-
rjg
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Majdnem. Ha az üres lemezt beteszed a meghajtóba, a Finder bal oldalán a meghajtóknál meg fog jelenni egy - talán - Üres lemez nevű meghajtó. (Bocs, de bő három éve nem írtam ki egy lemezt sem
) Oda áthúzod a kiírni kívánt fájlokat, majd az Írás gombra kattintasz. -
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A beépített?!
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szerintem Toast Ttanium
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Hova akarsz másolni? Mindig kér jelszót?
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nekem külső vinyón vagy egy partíció a ™-nek, arra megy a mentés. Nem fogja vissza egyáltalán a gépet, pedig az enyém nem mai csirke már.
-
hoodoo86
tag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
nagyon fontos, hogy a gyari hdd helyere menjen az ssd, es az ures helyre a hdd. rengeteg szivastol kimeled meg magad.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Szerintem mindegy. Én a gyári vinyót hagytam alul, és az SSD- tettem felülre, de ha fordítva lenne, azt is meg tudnám indokolni. Eleinte nagyon figyeltem mennyivel lesz melegebb a merevlemez üzemi hőmérséklete, de talán egy foknyit, szóval hőguta nem lesz, akárhogy is rakod.
-
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Neked a kijelzőt is feleleszti?
Mert ha azt felelesztem akkor elfogadja a csatlakozást lattom a jelszó kérést s beírom a jelszót stb belép.
De ugye ha nem vok otthon es alvoba van a gép akkor a kijelző kivan kapcsolva
-
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Hogy ébreszt a TeamViewer akkor telefonról?
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
A szétszerelés nálam gond nélkül ment, az összeszerelés nagyobb figyelmet igényel, hogy minden tényleg a helyére pattanjon-kattanjon, mert én jártam úgy, hogy a közepén elfogyott a hely a visszaszereléshez.
Odafigyeléssel nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) Oda áthúzod a kiírni kívánt fájlokat, majd az Írás gombra kattintasz.

Odafigyeléssel nem lesz gond.
TigerCat