Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Aszpirin #40395 üzenetére

    ez nem bizonyitek itt semmire, foleg nem arra hogy milyen config kell/nemkell.
    azt kene erteni, hogy ez nem feketemagia meg voodoo hanem matematika. ha olyat csinalsz ahol a bitek sorbarakva a memoriaba es osszedava =<8 GB, akkor eleg a 8GB. Ha meg olyat ahol ez a szam >=8 GB akkor meg nem. Ez nem egy CSODA, ez egy viszonylag celoptimalizalt arm proci egy jo memoriakezelessel es viszlat. annak eleg egy base konfiguracio akinek winen is egy base konfiguraciora van szuksege. minden tovabbi nelkul osszehasonlithato az x86-al, mert van egy csomo csomo metrika ami platformfuggetlen. ha winen megveszel valamit ami platformfuggetlen meresen ugyan olyan ero, akkor mikor olyat csinalsz ami az ide tartozo reszegysegeket/utasitaskeszleteket/akarmit hasznal, nagy csoda, ugyan azt a teljesitmenyt kapod. amikor egy base M1 mini + 2TB ssd + 32"monitor aran raksz ossze egy gepet onmagaban es az a gep lassabb mint az m1 minid az egyetlen egy dologra bizonyitek osszesen, egy baszottnagy user errorra. semmi masra. mondom ezt ugy hogy tobb az apple a lakasban mint az ikea, pedig minden ikea.
    az m1 egy jo gep, nekem is van, pont arra jo amit az ara indokol, mert ha egy base m1 az kivaltana egy 1 millios win gepet, akkor legyel benne nyugodtan teljesem biztos, 1millioba kerulne. de 299ezer forintba kerul.
    legyen mar vegre egyertelmu mindenkinek konyorgom : van vagy 4-5 elbol eltero teljesitmenyszint amit az apple az M-ekkel definial, plusz azokhoz kulonbozo meretu memoria. akinek a BASE , legalapabb M1 eleg, a LEGKISEBB valaszthato memoriaval, a LEGKISEBB valaszthato hattertarral, annak a felhasznalasi MODJA a base. mert HA nem az lenne, akkor nem lenne eleg. mert tok sok embernek nem eleg, ezert van m pro, m pro kicsi (10cpu), nagy (12cpu), m max, m ultra. akinek a felhasznalasa olyan, annak ott az ultra. akinek eleg mindenbol a legeslegalapabb, annk egyeszeruen csak nem eroforrasigenyes a felhasznalasa. az meg egyenesen KIZART, hogy egy base mini erosebb legyen architect vonalon mint egy (feltehetoen) 5-6-700ezres win gep. az user error.

    es megegyszer : ha 299ezrem lenne asztalira, tuti, hogy egy minit vennek. ha 399ezrem lenne laptopra, tuti, hogy egy m1 airt vennek. de ezek a 299ezres asztali gepekhez es a 399ezres laptopokhoz kepest jo vetelek, nem onmagukban. tehat azt elfogadom, hogy a base mini BIZONYOS ESETEKBEN (mert ugye a GPU konkret nulla) LEHET jobb, mint egy 299ezres win pc. de hogy egy dupla ennyibe kerulo win gepnel jobb, az konkretan evidens.

    [ Szerkesztve ]

    "Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés