Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
Igen
A NAS-om egy H4+ (az asztali PC-m H4). -
Multibit
nagyúr
válasz
ChiliChili
üzenetére
Odroidot - és tartozékait - Koreából rendeltem. Gyorsan megérkezik, a DHL Express hatékonyan intézi a vámkezelést. Persze, tejelni kell. De ne gondolja senki, hogy EU-n belül gazdaságosabb a vásárlás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
PROTRON
üzenetére
Ahogy írtam, routernek használom a H2-t, tehát nem tudom, hogy milyen lehet másodlagos netezős PC-ként. Igaz, teljesítmény tekintetében nincsenek nagy igényeim, egy J5005-ös fanless PC most az asztali gépem (legfontosabb szempont a hangtalanság volt, mikor építettem). Azt sem tudom, hogy mennyire kezeli jól a satara dugott egységeket, mivel csak egy NVMe SSD van rászerelve. Rouerként szépen muzsikál. Egyelőre a leginkább erőforrás igényes alkalmazás a Sensei a routeren, de amíg az ingyenes változatot használom, a H2 is elég alá. Mondjuk, a Maltrail elég jól meghajtotta, amíg fent volt rajta

A NAS - ahogy a neve mutatja - hálózati tároló. Akkor fogod teljesen kihasználni a H2+ NAS-odat, ha a routered és a switched is legalább 2.5 Gbps-képes.
Túl sokat problémázol az árakon. Nem is gondolod Te komolyan a gigabit feletti LAN-ozást
-
Multibit
nagyúr
válasz
PROTRON
üzenetére
Az elsődleges cél a NAS
...
így szeretném NAS-ban a lehető legnagyobb hálózati sebességet elérni, a legalacsonyabb költséggel
Ha már NAS, abba több TB háttértár illene. Láttad mennyibe kerülnek a 3-4 TB-os SSD-k? Nem maga az SBC fáj majd sokba, hanem a háttértár. Ha csak "kicsibe" gondolkodsz (kevés tárhely), akkor nem is érdemes belefogni.
Amúgy én egy ODROID-H2-t használok, igaz, nem NAS-nak, hanem routernek. Bruttó 70 ezer forintba került, Koreából rendelve úgy, hogy a memória és az NVMe SSD a fiók mélyéről jött (tehát nem kellett rá kp-t kiadnom). Az említett 70k így jött össze: SBC+"LEGO-zós" akril ház+tápegység+főkapcsoló+szállítási költség+ÁFA+VÁM illeték.Vagy nekem kell majd blogot írni az első kezes tapasztalatokról?
Neked kell![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Multibit
nagyúr
Nincs N2-vel tapasztalatom (H2-t vettem). Viszont van egy Minix Neo U9-H boxom, amin CoreElec oprendszert használok. Kezdetben SD kártyáról bootolt, jelenleg eMMC-ről. eMMC-ről gyorsabb, egyértelműen. Gyanítom N2-vel is ez a helyzet. Persze, ha nagy az írásterhelés, akkor érdemes valami jobb fajta (értsd MLC) SSD-t beüzemelni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Andrew801
üzenetére
Tudom, hogy régi hsz, amire válaszolok, de ha esetleg más is ilyen céllal keresne H2-t, ne tegye! A HDR nem fog menni rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Revolut
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Sorozatok
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- APC NetBotz Rack Monitor 200-6port - környezetfigyelő eszköz
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi