Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megvan, hogy mikortól telepíthető az iOS 27, ezekre az iPhone-okra érkezik
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalPredato
tag
Akkor próbáld ki, amíg nem használtál hosszabb távon könnyebb egeret, addig kár erről beszélni.
Melóban ilyen lightweight cucc van. Jól le kellett lassítanom, mire nem izomból toltam
-
Dragon3000
nagyúr
De, ingatlanosként állandóan használtam.
Az egér meg az sztalon csúszkál, azt nem szoktam emelgetni, meg fél órán át fejemhez tartani.
Akkor próbáld ki, amíg nem használtál hosszabb távon könnyebb egeret, addig kár erről beszélni.
-
RoyalPredato
tag
Csak a telefont nem hiszem, hogy órákon át használod naponta, míg az egeret igen és az ízületeknek is jót tesz, ha könnyebb.
De, ingatlanosként állandóan használtam.
Az egér meg az sztalon csúszkál, azt nem szoktam emelgetni, meg fél órán át fejemhez tartani.
-
Dragon3000
nagyúr
Kinek mi... Nekem a telefonom is 500 grammos, szóval ilyen eSport pehelysújú dolgok nem adják az érzést.Csak a telefont nem hiszem, hogy órákon át használod naponta, míg az egeret igen és az ízületeknek is jót tesz, ha könnyebb.
-
RoyalPredato
tag
Ha ingyen adnák, akkor sem kellene, volt ilyen nehéz egerem elég sokáig, a mostani kevesebb, mint a harmada, nem véletlen.
Kinek mi... Nekem a telefonom is 500 grammos, szóval ilyen eSport pehelysújú dolgok nem adják az érzést. -
Dragon3000
nagyúr
Engem MadCatz RAT 7 után nehéz meggyőzni, hogy másféle egeret vegyek valaha. Ha ingyen adnák, akkor sem kellene, volt ilyen nehéz egerem elég sokáig, a mostani kevesebb, mint a harmada, nem véletlen.
-
Dragon3000
nagyúr
Nem a belét, hanem a kinézetet, a brandet. Ahogy kocsiknál is állandóan másolják full a kinézetet, egereknál is ezt teszik. Rakhattak volna BÁRMI más színösszeállítást, BÁRMI más formát, de ők pontosan azt választották amit Logi csinált. Ha ezt nem lopásnak nevezed akkor minek? Egy már bejáratott márka hátán másznak fel. Ők öltek nagyon sokat marketingbe, feljelsztésbe, hogy annyira simertek elegyenek amennyire. Ha nem lennének, nem másolnák őket. Ez az a pénz amit a kínaiak nem fizetnek meg. Csak ránéz a képre, Logi ugrik be és kész is vannak.
Miért a logi találta fel a színeket? Más nem is használhatja azt, amit a logi, azért ne vicceljünk már, abban milyen RnD volt, hogy ilyen színt használt a gyártó? A bejáratott márka nem jelent semmit, elvégre elég sok helyen vérzik már ez a márka és egyre jobban leadta a minőséget a régi időkhöz képest, de ezt az árazásuk nem követte. Amúgy ezt úgy írod, mintha a kínai márkáknak csak és kizárólag olyan formájú egereik lennének mint a logi, közben az atk-nak a többi egere máshogy néz ki, azért mert formára van olyan, mint a logi, akkor már másolnak... persze semmi fejlesztés nem volt benne, csak úgy másolással lett könnyebb, lett benne több kommunikációs rész és még jobb programja is... Az autós példáddal meg az a gond, hogy sokszor összeállnak a gyártók és együtt fejlesztenek valamit, amit aztán mindenki használja, aki részt vett a fejlesztésben. A következő mi lesz, mindenki másolja az első ventilátor gyártót...
-
RoyalPredato
tag
Engem MadCatz RAT 7 után nehéz meggyőzni, hogy másféle egeret vegyek valaha. -
herbmann
csendes tag
Az egér formája egy funkcionális jellemző. Azért ilyen, mert így jó fogni bizonyos méretű kézzel és bizonyos grip type-pal. Nem véletlenül nincs a formán jogvédelem. Szerintem teljesen oké, hogy ha valami jó, és jelen tudásunk szerint nincs jobb, akkor azt fogja használni minden gyártó. Ezen rugózni kb olyan, mintha azon rinyálnátok, hogy miért kör alakú a kerék az összes autón, szegény Henry Ford meg a t-modell le lett nyúlva... Csináljon mindenki más alakút, mert olyan még nem volt?
A nagy gyártóknak osszeszerelési minőségben, szoftvertámogatásban, innovatív funkciókban kellene domborítania (mint monddjuk a superstrike x2 switchei meg a haptic feedback, amit azért vesznek is rendesen), ezzekkel lehetne legitimálni a kétszeres árat a kínaihoz képest. Ha nem tudnak kitűnni, akkor meg fogadják el az árversenyt, és hogy az emberek két azonos tudású és minőségű termék közül az olcsóbbat fogják választani, mert nem hülyék. Brand felárat én sem vagyok hajlandó fizetni.
ATK zerom van, asszonynak meg VXE r1 pro. Mindketten az x2 féle claw-ra tervezett formát szeretjük, de szóba se jött, hogy 60+ ezerért megvegyük a pulsar-t, ha semmivel nem tud többet. És nem azért mert szarrágó vagyok. Az előző egerem egy viper ultimate volt, amit release-kor vettem csillió forintért. Csak az akkor az adott olyan technikát, súlyt, feature-öket, amit olcsóbban nem kaptam meg. Ma már megkapom. Ez a lényeg. -
Ribi
nagyúr
Itt az a gond, hogy szerinted mert az egér formáját másolják, akkor minden RnD-t másolnak, akkor magyarázd el, hogy lett könnyebb a másolat és nem rosszabb a minősége, illetve mivel a bele teljesen más, akkor milyen másolásról is beszélünk? Pl az említett atk és logitech más szenzort, más vezérlőt használ és más kapcsolókat is...
De más termék esetében ugyanazzal a hardverrel a nagy márkák sokszor kétszeres árat kérnek, attól, hogy ugyanaz a szenzor és a vezérlő, nem mondanám másolásnak, elvégre sok márka ezeket ugyanúgy mástól veszi.Nem a belét, hanem a kinézetet, a brandet. Ahogy kocsiknál is állandóan másolják full a kinézetet, egereknál is ezt teszik. Rakhattak volna BÁRMI más színösszeállítást, BÁRMI más formát, de ők pontosan azt választották amit Logi csinált. Ha ezt nem lopásnak nevezed akkor minek? Egy már bejáratott márka hátán másznak fel. Ők öltek nagyon sokat marketingbe, feljelsztésbe, hogy annyira simertek elegyenek amennyire. Ha nem lennének, nem másolnák őket. Ez az a pénz amit a kínaiak nem fizetnek meg. Csak ránéz a képre, Logi ugrik be és kész is vannak.
-
Dragon3000
nagyúr
Mindneki ugyan azt használja, mert lenyúlták az egészet, nyilván ugyan azt használják. Szerinted a régi gyártók a seggükből húzták elő az egeret? Nem. Volt RnD költség. Aki meg csak 1-1-ben lemásolja annak semmi ilyen nincs. Nyilván ha velük gyártatják akkor tényleg semmit sem kell kigondolniuk, csak másol és kész. És ezért gusztustalanok mert feljesztettek? Hát gondolom te se sok mindent készítettél amit lenyúlhattak tőled. Megnézném hogy viselkednél utána. És nem a Logit védem, mert 20 éve csak a hírnevükből élnek. De ne az legyen már a válasz, hogy hát ők drágák.
Legalább a színösszeállítást változtatták volna meg, de neeeem. 1-1be ugyan az. Ennyire alap dolgokat nem csinálnak meg. ATK ugyan ez.Itt az a gond, hogy szerinted mert az egér formáját másolják, akkor minden RnD-t másolnak, akkor magyarázd el, hogy lett könnyebb a másolat és nem rosszabb a minősége, illetve mivel a bele teljesen más, akkor milyen másolásról is beszélünk? Pl az említett atk és logitech más szenzort, más vezérlőt használ és más kapcsolókat is...
De más termék esetében ugyanazzal a hardverrel a nagy márkák sokszor kétszeres árat kérnek, attól, hogy ugyanaz a szenzor és a vezérlő, nem mondanám másolásnak, elvégre sok márka ezeket ugyanúgy mástól veszi. -
Ribi
nagyúr
Attól, hogy pl a kinézetet másolják nagyon sok RnD költséget lopnak el igaz? Ha megnézed adott kategóriában mindenki ugyanazokat az alkatrészeket használja, akkor mindenki másolja a másikat? Szerintem meg az teljesen gusztustalan, amikor a nagy régi márka akár kétszeres árat is kér adott termékért, közben meg a legutolsó kínai megoldás esetében ugyanazzal a hardverrel akár negyede is lehet...
Pl nekem egy atk ari 9 egerem van ezzel a superlight 2 lett másolva kinézetre, csak 47g vs 60g, na meg az ára is feleannyi és mellé csomagolják a 8K dongle-t, tud bluetooth módot is ha kell...Mindneki ugyan azt használja, mert lenyúlták az egészet, nyilván ugyan azt használják. Szerinted a régi gyártók a seggükből húzták elő az egeret? Nem. Volt RnD költség. Aki meg csak 1-1-ben lemásolja annak semmi ilyen nincs. Nyilván ha velük gyártatják akkor tényleg semmit sem kell kigondolniuk, csak másol és kész. És ezért gusztustalanok mert feljesztettek? Hát gondolom te se sok mindent készítettél amit lenyúlhattak tőled. Megnézném hogy viselkednél utána. És nem a Logit védem, mert 20 éve csak a hírnevükből élnek. De ne az legyen már a válasz, hogy hát ők drágák.
Legalább a színösszeállítást változtatták volna meg, de neeeem. 1-1be ugyan az. Ennyire alap dolgokat nem csinálnak meg. ATK ugyan ez. -
Dragon3000
nagyúr
Attól, hogy pl a kinézetet másolják nagyon sok RnD költséget lopnak el igaz? Ha megnézed adott kategóriában mindenki ugyanazokat az alkatrészeket használja, akkor mindenki másolja a másikat? Szerintem meg az teljesen gusztustalan, amikor a nagy régi márka akár kétszeres árat is kér adott termékért, közben meg a legutolsó kínai megoldás esetében ugyanazzal a hardverrel akár negyede is lehet...
Pl nekem egy atk ari 9 egerem van ezzel a superlight 2 lett másolva kinézetre, csak 47g vs 60g, na meg az ára is feleannyi és mellé csomagolják a 8K dongle-t, tud bluetooth módot is ha kell... -
Ribi
nagyúr
Ha olcsóbban hozza, mint más gyártó és mellé még könnyebb is, akkor kit érdekel ki kit másol? Nekem is olyan egerem van, amivel egy másik cég formáját követték, csak közben könnyebb és olcsóbb és ez nem ment a minőség rovására.
Nyilván nem téged érdekel, mert nem a te RnD költségedet lopják el.
Kínaiak amúgy az elmúlt 5 évben kezdenek átmenni 1-1 másolásba.
Eddig legalább valamennyire próbáltak változtatni, vagy próbálkoztak. Mostanában már semmi. Full pofátlanul lopják a kinézetet. -
Wyll
őstag
Nem látok semmi olyan információt róla, ami miatt az ATK A9 Air-t kidobnám ez helyett és vagy ne ATK X1 Air-t nézegetném.
Nagyon várom, hogy előbb-utóbb elkezdődjön a gyűrűsujj-támaszos egerek korszaka.
Nekem egy CoolerMaster MM720 van, ami talán egy kicsit erős példa, de az is erős, hogy a mai modern egerek, mint pl amiről a cikk is szól, ezt a "nulla ergonómiás" szimmetrikus vagy épphogycsak-aszimmetrikus vonalat követi..bocsi, véletlen lett válasz
-
Komplikato
veterán
Nem látok semmi olyan információt róla, ami miatt az ATK A9 Air-t kidobnám ez helyett és vagy ne ATK X1 Air-t nézegetném.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha olcsóbban hozza, mint más gyártó és mellé még könnyebb is, akkor kit érdekel ki kit másol? Nekem is olyan egerem van, amivel egy másik cég formáját követték, csak közben könnyebb és olcsóbb és ez nem ment a minőség rovására.
-
Ribi
nagyúr
Mármint nyúlják le más gyártók termékeit, de még a dizájnt is 1-1-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megvan, hogy mikortól telepíthető az iOS 27, ezekre az iPhone-okra érkezik
- A processzorárak megemelésére készül az Intel
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Eléggé felborította a piacot a VGA-k nyári áramelése
- További aktív témák...
- Új Extra GAMER PC Ryzen 7 7800X3D / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB NVMe SSD / 1000W
- Új Entry GAMER PC Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti 8GB / 16GB RAM / 500GB NVME / 700W
- Lenovo Thinkpad T495 // Ryzen 5 Pro 3500U // Radeon Vega 8 // 16GB // 256-512GB Bp., Foxpost, MPL
- Új Master GAMER PC Ryzen 7 9850X3D / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD / 1000W
- Új ULTRA GAMER PC Ryzen 7 7800X3D / RTX 5070 Ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD NVMe / 1000W
- Több darab OEM 16GB / 32GB DDR4 SO-DIMM laptop / Mini PC memória - 1 év Garancia / Számla
- 314 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 5 / RTX 2050 / 16 GB RAM / 512 GB SSD / FHD 144 Hz
Kinek mi... Nekem a telefonom is 500 grammos, szóval ilyen eSport pehelysújú dolgok nem adják az érzést.