- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Semmi gond, ha másnak más az álláspontja, mint nekem, az európai bíróságnak, meg hasonlóknak. Jelenleg a Safe Harbor egyezmény nem él, az utódja vagy van már, vagy nincs, leginkább nincs, tehát nincs adatvédelmi megállapodás az usával. Az usa vonatkozó törvénye azt mondja, hogy minden gép, ami usa területen van és minden gép, amit usa tulajdonú vállalat üzemeltet, átjáróház a titkosszolgálatok számára. Ez, jelenleg, összeegyeztethetetlen ellentétben van az európai törvényekkel. PONT.
Majd ha lesz adatkezelési egyezmény és az hatályba is lép, és azt nem fogják sajtpapírnak tekinteni odaát se, akkor lehet elkezdeni gondolkodni a dologról. Itt nem az a fő probléma, hogy eu-nak van-e előírása az adattovábbításra vagy nincs, ha van, akkor is az a probléma, hogy az ütközni fog az usa törvényekkel, és ha találgatnom kell, azt fogom találgatni, hogy az usa adathörcsög cégek először az usa törvényeinek fognak megfelelni és nem az eu-nak.Az, hogy én utálom az usákok adatkezelését, közismert és legendás. Az, hogy most már a jogalkotó sem gondolja teljesen rendben levőnek a dolgot, a mostanában életbe lépett kibervédelmi törvény és kszetörvény is alátámasztja, lásd még azokat a pontokat, amikor előírják, hogy a publikus felhőszolgáltatás igénybevételét alaposan vizsgálni és indokolni kell. Ha nem lenne problémás a publikus felhő (a gmail az), akkor nem kellene külön vizsgálni, hogy tényleg megéri-e használni.
Ha egy könyvelő ész nélkül archivál a publikus felhőbe, mivel könyvelő, és nagyobb mennyiségű adattal dolgozik, megalapozhatja a bűncselekmény minősített esetét, ami kettő év, míg az alapeset 1 év böri.
Nyugodtan lehülyézhetsz, nekem nem fáj, nektek fog fájni, ha nem hallgattok a tanácsomra.
Azt, hogy az eszámla rendben van-e, nemigen fogják büntetőeljárásban vizsgálni, én nem tudok róla, hogy bűncselekmény lenne-e az e-számla archiválási szabályainak megsértése. Az archiválási szabályok megsértése az archiválásról szóló törvényt sérti, amely a nav adómegállapítási jogának sérülésén keresztül nav-os határozatot és pénzbírság megállapítását vonja maga után.
Az adatok felhőbe töltése arról szól, hogy a GDPR elvárásait sérted meg, és mivel az adatvédelmi szabályok megsértését a btk szankcionálja, ezért az egyértelműen bűncselekmény.
Nincs olyan, hogy van a jogszabály, meg van a gyakorlat. Olyan van, hogy lehet sérteni a jogszabályt és nem büntetnek meg érte, és itt hangsúly azon van, hogy egy ideig.
-
Ghoosty
őstag
Kontrollerre akkor van szükség, ha nagyon bonyolult és nagy méretű a termékportfólió.
Kisvállalatnál egyértelműen, de talán még középvállalatnál sincs semmi szükség rájuk.
Persze valakinek el kell látni ezeket a feladatokat, mert különben vakon megy a cég, de nem hiszem, hogy heti pár óránál többet igényel.Mivel foglalkozik a cég, ahol dolgozol, meg havi vagy éves mennyiség a 100k számla? (Nagyon soknak tűnik, mondjuk valami webes cég, sok magánszemélyes vásárlással már nem sok.)
Nyilván teljesen máshogy működik egy multi, mint egy kisebb cég ez nem kérdés, de nem érzem, hogy könyörtelenül, keménykezűen lenne irányítva. Tudom, hogy kicsi minta, de kkv-s ismerőseimhez képest jobb a munkakörnyezet, a szabadidő és a fizetés is.
-
Ghoosty
őstag
Nem tudom, milyen módon kapcsolódsz a kontrollerek munkájához, de nem maguktól szokták kitalálni, hogy még ezt, meg még azt, hanem jön az ügyvezető, vagy multiknál valami global pozícióban lévő fejes, hogy ő még szeretné látni ilyen-olyan bontásban, meg időben meg még részletesebben és akkor a kontroller megy tovább a könyvelésre, hogy akkor mostantól ne egy helyre könyveld, hanem költséghelyenként bontva, de pontosan kérjünk be adatot minden részlegről, hogy ők milyen arányban részesülnek stb.
Tehát valójában az miatt válik bonyolultá, felduzzasztottá, aki fizet érte.
A költségre visszatérve tisztázás képpen: én írtam, hogy egy kisvállalkozás, 30-50k HUF. Te írtad minden körítés nélkül, hogy 10x-es szorzó (50-es hsz). Később már írtad, hogy nálatok több 100k számla van, de fogalmam sincs mekkora cégnél dolgozol. Bambanő meg írt egy igazi mikrovállalkozásról, valószínűleg alkalmazott nélkül, ahová nyilván sok, de nekik vannak 5-10k-ért ajánlatok.
-
Ghoosty
őstag
Azért kerestem kisvállalkozási adatot, mert ott kb fel tudom mérni, hogy mennyi munka lehet a könyvelés, méretéből fakadóan kicsi lehet a szórás. De valójában inkább egy nagyobb mikrovállalkozás volt a fejemben. Amúgy 50 fő fölött már középvállalkozásról beszélünk, szerintem ott már elkelhet/megérheti egy saját állományú könyvelő.
-
Ghoosty
őstag
Milyen könyvelő programok vannak a piacon, ha nem dob ki magától egy mérleget?!
Árakról saját tapasztalatom nincs, de több helyen is ennyit írnak.
"A fővárosban egy kisvállalkozás havi 30-50 ezer forintot fizethet könyvelésért."
"A könyvelés árak átlagosan 25.000 Ft/hó körüliek."Könyvelést keresve simán vannak ajánlatok kisvállalkozásnak 10-15k/hó körül, ha némi csalás is van benne mert valami hiányzik, akkor se igen hiszem, hogy duplájánál több.
Pl: [link] [link]A 10-szeres díj meg nem életképes, egy kisvállalkozó nem fog tudni kitermelni annyi pénzt, hogy több százezret kifizessen havonta a könyvelőnek.
-
bambano
titán
"ez egy fontoskodó hisztis duma": egyetértek, ha egy hivatal ilyet rá mer írni a saját maga által kibocsátott állásfoglalásra, akkor az egy fontoskodó hisztis.
És nem 5 év.
És különösen nem "legyen akkor x". úgy nem lehet adóellenőrzést tartani, és nem lehet céget auditálni, hogy valaki a hasára üt és azt mondja, hogy legyen akkor. És ha az auditornak nem ugyanúgy fáj a hasa a hasraütéstől? -
bambano
titán
"Bújják a szabályokat és úgy értelmezik, mint ha a szentírás lenne. ": ja, itt vannak például azok, akik azt hiszik, hogy a számlát 8 évig kell tárolni, pedig nem. Ráadásul ha 8 évig tárolod a számlát, már az is törvénysértő.
Jelenleg nem ismerek olyan hivatalt az országban, akik megértették volna, hogy miért nem jó ilyen kérdésben ellentmondó törvényeket fenntartani.
-
Geri Bátyó
addikt
Amortizációnál az a nehézség, hogy régebben a garanciához/jótálláshoz volt kötve, most pedig nem és te - aki nem értesz hozzá - nem tudod, hogy minek mennyi. Sőt, már az is bizonytalan, hogy egyáltalán mit tudsz bevenni a tárgyi eszközök közé.
Szerencsére a könyvelőmben biztos vagyok. 20 éve még nagyjából értettem, csak nem akartam foglalkozni ezzel, most már nem is értem és nem azért, mert elhülyültem.
-
Gzolo
senior tag
A reform hamarosan önmagától megtörténik majd, egyszerűen nyugdíjba megy a fenti hozzászólásokban körvonalazott társaság.
Én (35) továbbképzésen elképedve látom, hogy rajtam kívül mindenki 50-60+ korosztály, akiknek a 2 faktoros regisztrálás nem, hogy nem megy, még azt sem érti, hogy miről beszél az előadó, és valószínűleg még Dos alapú programot használ, mert vagy ő neki, vagy a munkáltatójának fingja sincs a jelenről. A cégnél ahol vagyok, saját kollégáim között van akinek egy fkeres függvény izzadságokkal teli feladat.Abban a buborékban ahol mozogtok, elképzelhető, hogy csak Marika Bt-nek könyvelő arcokkal találkoztok, viszont normális méretű vállalatnál a könyvelő nem csak számlát vizsgál, a könyvelésből kinyer adatokkal elemez, Power Bi riportot, kontrolling riportokat készít, támpontot ad, budget készítésben részt vesz és segíti a vezetőség döntését. A könyvelő hatással van az üzletre, javasol, felfed, kérdez, megkérdőjelez, de nem dönt egyedül a vállalat pénzéről.
A könyvelés a keretet és a szabályrendszert adja meg a működéshez, de hogy mit hoznak ki belőle egyes vállalkozók / vállalatok / könyvelők mind technikai, mind adat szinten, az erősen differenciált.
Beszélj egy normális helyen dolgozó könyvelővel, eloszlatja majd a kételyeket a "kártékony szakma" felől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Képzeljünk el egy világot, ahol a könyvelés gördülékeny, átlátható és felesleges adminisztrációtól mentes. Nincsenek...
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest