Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
Én is így vagyok vele, hogy a PC, nálam most már ITX még hobbi, összerakom, de aztán ha visszatekintek még itt is azt látom, hogy az elmúlt 10 évben a legtöbb fő alkatrészt úgyis cseréltem volna egy fejlesztéskor, ezért eladtam inkább egyben és építettem egy teljesen újat.
Egy újfajta, kompakt moduláris dizájn azért nem lenne rossz, de számomra inkább azért, hogy javítani lehessen ha netán elromlik valami.
-
sb
veterán
Nézd meg mekkora igény van ezekre. Nem véletlen, hogy az mITX már erősen rétegkategória és drága.
Ill. elvi szinten is van némi ellenmondás a modularitás és a méret között. Amíg egy ATX házba rakhatsz mondjuk 15-től 250W-ig egy rakás cpu-t, még nagyobb TDP sávban dvga-t, ill. 0-N (N házmérettől függően mondjuk 3-6db) bővítőkártyát, SSD-t, HDD-ket, stb... addig egy igazán kompakt mérettartományba, pl. a fenti vagy egy minipc, oda egyszerűen nincs értelmezhető variáció ezekből. Teljesítmény (fogyasztási) sávban nagyon max 2-3 félének van értelme amit cserélgethetnél, egyebekből még ennyi se fér be.
A "legózás" is tuti bénább lenne a mérettartomány miatt. A modularitás is biztosan hátrányos a méret/hűtés szempontjából is. És akkor visszaértünk az elejére, hogy erre amúgy se nagyon van igény. Így "bonyolítva" (átlagusernek) meg még kevésbé.
Én örömmel venném, de sajnos nem rólunk van szó.
-
PTM
aktív tag
Szép kis ház, tetszik, de a magam részéről a mini kategóriában már inkább egy (fél)készre szerelt gépet vennék, akár Mac Minit, ahol nem kell ilyenekkel foglalkozni, hogy milyen táp fér bele meg hasonlók.
-
direwolf
őstag
"Az a baj, hogy ennyire integrált formában tényleg a teljes integráltság a nyerő"
De miért? Az integrált cuccok elvéreznek az upgradelhetőségen. Amit @Ixion77 felvázolt, egy tökéletes kompakt gép lenne az atx modularitásával. Én is ilyenre vágyom már nagyon régóta.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
sb
veterán
válasz
tivike1986 #6 üzenetére
Off, de ha erős cpu és kis fogyasztás akkor egy ideje AMD, főleg az alsó TDP szegmensben. Mellé pedig ugyanez gpu-ból is az APU-k felé hajlik. Az RX6400-at szerintem leveri a 370 HX. Mondjuk úgy 50W TDP-ből (hogy, 17W-ból mit tud az meg félelmetes...), szóval bőven 100W alatt marad az egész gép.
Az már kérdés, hogy ez így ebben a formában desktopra még nem létezik...
@Ixion77
Az a baj, hogy ennyire integrált formában tényleg a teljes integráltság a nyerő, APU, mITX vagy akár valami még kisebb minipc formátumban. Ott inkább megoldható, hogy a maradék hely effektíven hasznosuljon táp+hűtés témában. Sajnos szabvány viszont mITX alatt kb. semmi. Az mITX is annyira marginális, hogy elég drága játék lett.[ Szerkesztve ]
-
tivike1986
csendes tag
Nekem ez nagyon tetszik. Régóta gondolkodom hasonlón. A Velka 3 nem valami pofás. Ez kimondottan. A kínai Metalfish változatok meg hát egy kicsit igénytelennek tűnnek nekem. (elcsúszott furatok, horpadt lemezek, stb...)
Napi felhasználásra és light gaming-re szerintem teljesen jó kis gépet lehet ekkora méretben is kreálni.
"T"-s processzor, rx6400, Noctua hűtés. Aztán az egész 100 watt körüli max fogyasztással elvan halkan. Aztán kb sosem menne maximumon. Az idle meg lenne vagy 20 watt.
És még jól is nézne ki azzal a fa berakással. -
válasz
Mostly Harmless #3 üzenetére
Satás SSD-nek azért nem szükséges aktív hűtés, na meg, ha mégis kellene, akkor a fordulatszámot is tudod alaplapról szabályozni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Nekem bejövős. Nagyobb tárhelyű 2,5" SSD mehet bele egy passzív bordás integrált lappal. Hangtalan és alacsony fogyasztású NAS építhető belőle és a ház még szép is!
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Ixion77
addikt
20x20x11 cm? Az pici. Nagyon pici. Túl pici. Túl sok kompromisszummal.
Kitalálhatnának már valami értelmes új GPU formátumot. Ami akkora mint az alaplap, és szendvics szerkezetben szépen elférnének egymás mögött. Egyik oldalt a CPU+hűtője, másikon a GPU+hűtője, köztük a direkt csatoló, a végükön meg rájuk merőlegesen a táp, szintén direkt csatlakozással. Nincsenek kábelek, minden tud szellőzni és kompakt.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
ph A faberakással díszített, ITX-es modellek egyikébe videokártyát, a másikba pedig több háttértárolót építhetünk be.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest