Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
jalos
tag
Utazunk, megint megyünk , hátha találunk jobbat. Otthon is lehet készíteni, de nulláról indulva (nem félkész anyagokat vásárolva, pl. DASHI) nagyon munkás.
Igen, a vége kiürült, és a teljes sor csúszott odébb, a pincérek jelezték hova lehet menni.
És még az utcán várakozva kaptunk angol étlapot, habár a Google fordító is jó, és a párom 4 éve tanul japánul, szóval anélkül is elvoltunk, meg nem is volt nagy kérdés hogy mit kell választani (Konkrétan ez volt : Hakata Kawabata Dosanko (Main Store) – Google Térkép
A csendes étkezésről: Point ekkor volt a Hakata Dontaku fesztivál, és beöltözött énekes csoportok jártak, áldást osztani minden boltba. Ide is betömörödött még kb. 10-15 tag, zenéltek, énekeltek.
A japánok is fényképezték , videozták őket, eggyüt énekeltek és tapsolták őket. És persze a RAMEN főzés is leállt arra az 5 percre (pedig egy ilyen ramenezőbe nekünk az is a show része volt, hogy hogyan pörgetik a kiszolgálást). -
-
Lenry
félisten
-
jalos
tag
Köszönjük.
Pont tavaly voltunk Kyushu-n, gyakorlatilag Fukuoka-ba. Kumamotoba egy napra mentünk át (inkább fél, mert eesett az eső rendesen). Megint kiderül hogy hiába utazik el az ember Japánba egy-egy vársoba pár napra, még annyi, de annyi mindent megnéznivaló van ezen kívül is.
Életem legjobb ramenje eddig (aktívan dolgozunk a lehetőségen hogy ez változzon) Fukuokába a Shopping streeten közepén található Ramenezőbe ettünk, ahol az utcai sorállás után bent egy padsoron is várni kellet, és ahogy szabadultak fel újabb helyek, úgy csúszott az egész sor (kb 15 ember) a padon tovább a végére.
-
Seep
senior tag
Koszi, ezt jo volt olvasni. Jok a kepek is.
-
hegezsolti
csendes tag
Köszi !
-
Köszi,érdekes volt
-
Skyline15
tag
Nagyon köszi a cikket!
Idén márciusban tervezek kimenni Fukuoka és környékét megnézni! -
Napfénysüti
nagyúr
Remek beszámoló, nagyon tetszett.
Bakancslistán van egyszer Japánba eljutni, régóta érdekel. Annó főiskolán tanultam egy évig japánul, persze már semmit nem tudok belőle. De remélem eljutok majd ebbe az érdekes országba.
-
dellfanboy
őstag
jó volt! thx
-
Nagyon szépen köszönöm a beszámolót, élvezet volt olvasni.
-
karoli9
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez nekem is fura volt, Dél-Koreában semmivel sem köszöntem kevesebbet, sőt
Mondjuk számos (általában amerikai) beszámoló szerint bunkók, szerintem meg az oda érkezők tahók
Kopasz vagyok, kék a szemem, szakállam van és mindezek ellenére kizárólag kedvességgel találkoztam. Az asszony 8 hónapig élt Dél-Koreában, egy bolond öregasszonyon kívül nem volt rossz tapasztalata. Mondjuk valamiért zabálják az ázsiai emberek 
-
És persze megint nagyon jó volt az írás.
-
Lahar tényleg volt az Asónál? Mert ez elég ritka vulkáni jelenség
-
Köszi, élmény volt olvasni.
-
Mercel
senior tag
Köszi az írást .
A szokásos hírböngészés során bukkantam rá és felüdítő volt olvasni a csömör és undor után amit a napi hírek okoznak.A téma és az emberi stílus külön tetszett .
-
hokuszla
senior tag
végre egy beszámoló ami érdekel
hakata színházban nem jártál? -
Lenry
félisten
köszi, mindig élmény ezeket a beszámolóidat olvasni
-
Köszönés hiánya.
Nem hiányzik, csak sokkal árnyaltabban kezelik a köszönést.Egy ideig dolgoztam egy Japán iskola mellett.
Reggelente valaki a tanerőből és felsőbb éves diák, előreköszönt minden érkező gyereknek í,a bejárati kapu előtt. Minden gyerek viszonozta a köszönést. Hiába voltak gyorsak,sokszor torlódás alakult a bejáratnál.Minél nagyobb egy település, annál több időt venne el a köszöngetés.
Nem Japánban, Európában egy főváros elővárosában élek. Itt a pénztáros az aktív. Előre köszön mindenkinek. A fizetés után, megköszöni és vásárlást és elköszön a vásárlótól. A nagyvárosban már nincs ez a fajta köszöngetés.Ha nagyon kis helyre megyek be, én is szoktam köszönni.
Nagyobb helyen amúgy sem lenne ember, akinek köszönni lehetne. Vagy az összesnek?
-
Kinder
senior tag
Köszönjük, nagyon jó volt olvasni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4166, 100% Akksi
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest