Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof
    veterán

A CD olvasása is sok hibával dolgozik. Ezért vannak a hibajavító áramkörök.... de ezzel nem érdmes már foglalkozni. Ez már a múlt. A CD játszó digitálisból konvertál analóggá, tehát tartalmaz DAC chipet is, digitális szűrő chipet is, túlmintavételezést és átlagolást is végez... ezen chipek között illesztő chipeket is tartalmaz, és/vagy logikai IC-ket. . Itt rengeteg a hiba. És akkor az egész móka időzítéséről nem is emlékeztem meg az Oszcillátorok rejtelmes világából... Ezen néha érdemes javítani, néha a javító áramkör hoz be újabb hibákat. Működésüket minden-de-minden befolyásolja. Szóval sajnos nem ugy van, hogy csak 0-k és 1-sek mennek vigig a vezetéken... nagyon nem. De mindig elcsúszik valami valahol. Idézek a cikkből: "tervezek és építek készülékeket." DAC-ot is. Konvertert is. Érted én építem meg a semmiből, az áramkört is én tervezem. Tudom mekkora problémák vannak. De a cikknek most nem ez a lényege hanem a hangszóró érzékenysége vagy annak hiánya és annak következményei.

Nagyon rosszul tudod. Én annak idején, mert nem volt jobb dolgom, elolvastam a "narancs könyvet" (orange book). A szabványban az van, hogy az annak megfelelő készülékek másodpercenként! >2000 bitnyi hibát képesek javítani, hallható hiba nélkül. Ezt az átlagolást sem tudom, hogy honnan vetted. Valószínűleg a fogalmakat keverd, mert itt interpolálásról van szó, azaz becslésről, nem pedig átlagolásról, mégpedig jókora túlmintavételezés mellett.

Új hozzászólás Aktív témák