Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Köszönöm, hogy elolvastad. A gránitlapot én is használtam, sírkövessel készítettem. Ez 30 éve volt. Ma már DAC-ot használok. De a kérdésedre válaszolva: Talán attól szólhatott jobban, hogy 40kg-mal le volt súlyozva az állvány. A mechanikai stabilitás miatt szólhat jobban. Nem tudom, az ok nem is érdekelt, csak az, hogy jobban teljesített vele. Ezt a lesúlyozást egyébként gyártók is alkalmazzák a mai napig. Pl a Marantz. A Marantz HD DAC1 5kg-ot nyom. Ebből majd 3 kg egy tömör vaslap amit a gyártó, igen, a Japán Marantz beépít a készülékébe, az aljába! Bizony.

Értem.
    A CD lemez 200 - 500 fordulat/per perc sebességgel forog. Az állandó kerületi sebesség megtartása okán. Ez közepes erősségű giroszkóp hatásnak fele meg. A normális erősségű rezgéseket a lemez elnyeli. Éppen ezért a fejmozgató mechanikát, hogy ne érjen a lemezbe, a lemezforgató motorral közös rezgéscsillapító szerkezetbe helyezik.

Az nem baj hogy a lejátszót márványlapra tetted. Ám ebből csak a sírkövesnek lett haszna.

A digitális adatátvitelt általában nem értik a Hifisek. Pontosan úgy működik mint a morze. Elég, ha felismerhető jelhossz és jel szint, a ti és tá. Ebből visszaállítható az eredeti tartalom. Ahol a beszéd átvitel értelmezhetetlen, ott a morze még hibátlan.

Új hozzászólás Aktív témák