Hirdetés
- Internet fejlesztés országosan!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- +36302564899
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolal
senior tag
Teljesen felesleges erre a krumplira 6 év frissítéseket adni, mert ember nem lesz a talpán aki egy ilyen eldobható kotlát 2 max 3 évnél tovább fog használni, arról nem beszélve, hogy a csodálatosan megírt rendszer már a második főverziónál kivéreztetik ezt a “remekművet”. Megint átestünk a ló túloldalára.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Gábor001
tag
Nem értem általánosságban a frissítés ellenzését ilyen készülékeken. Az árába ennek is belefér, és már mindenki telefonján ott a banki app, vagy a legtöbb esetben az NFC fizetés is. Van egy jelentős számosságú réteg, akit nem annyira zavar, ha lassul a telefonja, addig használja, amíg működik.
-
lolal
senior tag
Személy szerint én ezt határozottan vitatom, ugyanis én soha nem voltam az ilyen krumplik hosszútávú frissítése mellett …szerintem egy ilyen alsó polcos hulladékra bőven elég lenne maximum két fő verzió és három év biztonság.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
Arról nem is beszélve, gondolkodjunk már vissza hat évet.
2018 at írtunk. Galaxy S8 ami jelenleg már egy közel potato phonenak számít. Nem mellesleg a márka akkori zászlóshajójáról beszélünk. Akkor egy ilyen e-hulladéknak milyen jövőt jósol az ember 6 év múlva .Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
janeszgol
félisten
Exynos 1330. A 1280 erősebb, GPU-ban sokkal erősebb (2 magos helyett 4 magos kiszerelésben a Mali G68), CPU-ban kevéssé. És ma már a 1280 is csak egy minimum szint. Rengetegen, gyakorlatilag nem találkoztam még olyan A53 tulajjal, aki ne szidná a telefont, hogy lassú. Már most lassú.
Mi lesz az Exynos 1330-al? Ami kb SD695 erősségű?A 4 GB ramról nem is beszélve. Az halál.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Ahogy írták már, van, akit nem érdekel, mennyire lassú, amíg működik.
Anyámnak vettem pár éve(talán 2019-ben) egy Samsung A01-t, ami ugye még ennél a szériánál is lentebb van. Mondanám, hogy hasít, de én már új korában is kib.sztam volna. Ha a főverzió frissítése nem is szükséges 6 éven át, de a biztonsági igenis az.
Ilyen telefonokat nem geekek vesznek, hanem ÁtlagJóskák. Legyenek már ők is nagyobb biztonságaban, miközben telefont nyokodnak.Persze, a másik fele, hogy ezt is kitűzték a marketingesek a zászlajukra, mint az AI-t...
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
clon
aktív tag
Azért tegyük azt hozzá, hogy 2008-tól minden évben nagy ugrások voltak fejlődésügyileg ami mostanra igen belassult és "csak" a ram kergetés meg annak a rendszer "égetése" meg a rom "cerka" méret lett a fejlődés.
Maga az igazi "fícsör" felmutatása már kiégett hiszen mindenen "csak" reszelgetnek betesznek valamit a következő alkalommal kiveszik és visszatesznek egy több éve elkaszált dolgot - ebből is látszik elfogyott az igazi újdonság/használhatóság fejlesztése (ld. ma minden AI mert ezzel majd jól eladható lesz megint minden - kérdés 5 éve a fotó realista volt most meg majd lesz "idealista" és 10 év múlva az AI miatt nem fogják látni milyen is volt a valóság) -
csakany2001
senior tag
S8-t, meg iPhone X-t reszelnek a gyártók kb. 7 éve, amivel nincs is baj csak tényleg lapos és unalmas lett kissé az okostelefon piac. Ezért nem is látom annyira indokoltnak a sűrűn telefonváltást, maximum ha telefon fanatikus, mint a fórum tagjai.
De egészen más réteg az átlag felhasználó, aki kiveszi a dobozból és addig használja, ameddig nem okoz fejfájást.Valamivel viszont muszáj eladni, tökéletes buzzword most az AI, aminek nyilván lesz valós haszna de egyelőre nehezen tudnak kész terméket előállítani belőle, ami hosszútávon is fennmarad.(pedig van potenciál képfelismerés, fordítás terén de elindulhat rossz irányba, az meg inkább IT cafe téma lenne inkább)
Összesítve jó irány a security patch meghosszabbítása lenne piackutatás alapján. Legnagyobb számban eladótt modellek 5 évig megkapnák a foltózást, vagy ameddig sok ilyen eszköz aktív használatban van. A gyártók kezében minden eszköz, szóval nem okozna problémát és még hatékonynak is mondható.(ami hamar kikopna előbb is ki tudnák lőni)
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
ddaydome
senior tag
válasz janeszgol #12 üzenetére
Hello!
Szerintem a chip miatt lassú, hanem a szoftver miatt.
A feleségemnek a53 van nekem meg nokia x30 is van a mai napig, pót telefonnak. Az x30 szoftvere ( gyári android) ugyanolyan sebes ( konkrétan villámgyors) rendesen felpakolt szoftverekkel, míg az a53 nem.
Szóval szerintem a kulcs az, hogy a OneUi egy mammut lett, amellett, hogy nagyon komplex.Amúgy szerintem tök nagy igény lenne egy almás műanyag összeszerelésű alaptelefonra, amin van 1db használható kamera és olcsó, mert szerintem tömeg cikk lenne belőle.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Örvendetes a hír , bár lehet a hw később csirke lesz hozzá.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
őstag
Én elég szkeptikus vagyok ezekkel a sokéves frissítésekkel. Az évenkénti droid főverzíókat a hardverek fejlődése miatt fejlesztik. Nem azért tákolnak évről évre újabbat, hogy a 2 évnél idősebb telefonok csodálatos új funkciókat kapjanak (ios-on igen, de ott van is lemaradás bőven egy droidhoz képest).
A biztonsági frissítések pedig egy sokkal veszélyesebb terület. Nagyon szeretnék látni egy korrekt felmérést, hogy a régebbi biztonsági frissítéssel rendelkező telefonok mennyivel nagyobb arányban fertőződnek meg mint az up to date készülékek. Gyanitom azért nincs ilyen felmérés, mert a tényleges boztonság nem a secutity patch frissességén múlik. Egyébként érdekes egybeesés, hogy az online csalások száma együtt növekszik a beígért frissitési évek számával. Én elég régóta azon a véleményen vagyok, hogy a sok évre ígért frissítés egy hamis biztonságérzetet generál. Sokkal fontosabb lenne a felhasználók biztonságtudatosságát fejleszteni, mint kamu biztonság ígérgetésével tévhitben ringatni öket -
GEIL
addikt
Még kb használható volna, de ennek az árából már be lehet szerezni S22 Ultra 5G-t és jó eséllyel azt is kb 2-3 évig használná az ember és addig tuti kap minden frissitést az is....de mégiscsak flagship vs alsóház belépő szintje.....vagy rosszul gondolkozom ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
Egyértelműen telókereskedésból és kb 110 ezer...használt, tesztelt, full hibátlan
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
doooo
veterán
válasz LosBlancosRM #2 üzenetére
Szóval most az egyszer csúszva jelenik meg rájuk, mert az egész UI-t átszabják vele, és te máris úgy írod, mintha örök igazság lenne, mindig is így lett volna, és így is lenne. Nevetséges, abszolút nevetséges.
-
janeszgol
félisten
Szerintem is azért csúszik, mivel állítólag eléggé átszabják az OS-t. Ami rá is férne. Nekem a One UI 6 egyáltalán nem jött be.
-
tms+
aktív tag
Bármi lehet, a Google-nél is csúszásról beszéltek (Tensor), ugyanakkor az UI átszabás is biztos nagyobb munka, én is ebben látnám főleg a csúszás okát.
Azzal viszont egyetértek, hogy 2020 óta szinte mindig a leghamarabb kapták meg az új droidot, most ez alkalommal meg később. Szóval egyszeri dologból nem kell általánosítani, ahogy te is írtad.
De azt is gondolom, hogy nem baj, ha az alsópolcos termékeket biztonsági frissítéssel sokáig támogatják, de a főverzió 6 évig felesleges, mert az alsópolcos Galaxyk már megjelenéskor döcögnek.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
murrayd
csendes tag
Ki csúsztatás van a címben, meg mindenütt.
A 6 év addig érvényes, amíg évente jön Android főverzió-frissítés. Ha évente mondjuk kettő lesz, akkor mindjárt 3 év a támogatás.
De mindegy is, az első, de legfeljebb a második után kuka lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
Már miért jönne évente 2 főverzió-frissítés?
Még az évi 1 frissítés is csúszni szokott. Nem véletlen, hogy a pletykák szerint 2 vagy 3 hónappal előrébb hozzák az Android 16-ot. Hogy a jövő évi Pixelek már azzal jelenhessenek meg.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Armagedown
őstag
válasz Luck Dragon #20 üzenetére
A 4 GB RAM most is nagyon csirke, 8 GB alatt már nem vennék mobilt.
Az ötlet jó, de a megvalósítás pocsék.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra azért kíváncsi lennék hogy ez hogy zajlik ilyenkor?
A Google megígéri a gyártóknak hogy mondjuk a következő 5-6 fő verzió nem fog semmi komolyabb hardver igény változást hozni.
Pl nem találják ki hogy az Android 16-hoz már Armv9 alapú CPU kell.
Vagy igazából a gyártó dolga lesz ezt megoldani úgy ahogy tudja. -
ddaydome
senior tag
válasz Armagedown #38 üzenetére
Teljesen egyetértek. A ram hiànya fog lassulást okozni. Onnantól kezdve értelmetlen lesz az egész.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Bogyi007
veterán
Nem is az a baj hogy ez a készülék 6 évre kap frissítést hanem például az hogy a 9 hónappal ezelőtt kiadott S23 FE 4 főverziót és 5 év biztonsági frissítést fog csak kapni...
Ez a vicc...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
pengwin
addikt
Köszi, én egy Mi 9T Prót használok már 4 éve, és akkor is használtan vettem itt aprón. Gyors, megbízható, a kamerája teljesen használható - ha lenne rá frissítés, akkor nem nézelődnék utód után.
Ne ágáljunk már a szoftveres elavultatás mellett... aki cserélni akarja 2 évente, az cserélheti így is, viszont aki nem akar ilyen gyakran cserélni annak ennyi frissítéssel legalább opció a készülék.
Üdv, pengwin
-
qltsar
veterán
Nem a secupatch-ekkel van a probléma, hanem egy új OneUI / Android verzió úgy megfekteti a telefont (valószínűleg szándékosság is bennevan), hogy szinte használhatatlan lesz.
Van egy A13 backup telefonom, ha az S24U megroppanna. Utóbbi valószínűleg az idegeim lennének inkább, ha használnom kellene. Felfrissítette magát szépen One UI 6.1-re - csak pislogtam -, de a végeremény hajmeresztő, brutálisan lassú, valószínűleg ennek is ez lesz a sorsa.
-
Bogyi007
veterán
Pont ezért probléma hogy csak a Samsung a válasz.
Kicsengetsz egy valag zsetont egy éppencsak nem Flagship telóért aztán kevesebb ideig használhatod biztonságosan majd mint egy alsókategóriás telefont - más kérdés hogy azt meg a hardver miatt nem fogod sokáig használni...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
-
lolal
senior tag
válasz Armagedown #48 üzenetére
Csak egy nagy bökkenő van a mondandódban.
Az én Xiaomi Mi 9T Pro-mra sok custom rom érhető el
Bene van hogy custom, tehát valami főzött cucc, amit egy átlag jóska nem tud megcsinálni, de nem is érdekli. Ellenben a gyári update szép csendben lefut és frissült a telefon magától, mindenki örül. A főzött romokkal való bugriskodás meg érinti a felhasználók kb 5% - át.Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
pengwin
addikt
válasz Armagedown #48 üzenetére
Az OK, hogy van custom ROM, de átmennek a hülye device integrity check-eken?
Tudok rajtuk 2FA és banki alkalmazást használni?Komolyan kérdezem, nem foglalkoztam a témával már évek óta.
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Villanyszerelés
- Internet fejlesztés országosan!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Lexus, Toyota topik
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G DS Black - 8/128 GB, független
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- Bomba áron új iPhone 15 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest