Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#132000) DeathAdder válasza BenHans (#131997) üzenetére


DeathAdder
veterán

Még mindig nem értem mi ebben a lufi, bongnár gyuriék is ezt mondták minden egyes alkalommal amikor angol csapat szerepelt a bl-ben és ők közvetítették, de megmagyarázni egyik sem akarta, csak rázták a fejüket, hogy meddig mehet ez így, meddig mehet ez így. A bevételek, amiknek kardinális hajtóereje a közvetítési jogdíjak folyamatos emelkedése húzza magával a játékosok átigazolási díjának emelkedését is, mert abból a pénzből egyenlően részesedik mind a 20 csapat, így évről évre a kiadás is növekszik, vagyis inflálódik a belső piac.

Pénzügyi kockázatot leginkább csak azok a másodosztályú csapatok vállalnak, akik eladósítják magukat annak reményében, hogy jövőre feljutnak.
Azt meg nem nehéz belátni, ha pl. egy ország bevétele és jövedelme hirtelen megugrik és ezt követően 25 éven át folyamatosan csak növekszik, akkor az hatással lesz még a liszt, kenyér, tojás árának változására is. És nem egy hamarosan kiapadó olajmező miatt ugrott meg az ország bevétele.

Tehát akkor mi történhet? Egyszer csak elkezdik nem nézni a bajnokságot, nem lesznek előfizetők és nem lesznek szponzori pénzek? Nyilván bárhol, bármikor beüthet a krach, de mennyivel nagyobb esély van, hogy ez előbb bekövetkezik, mint mondjuk az olasz adókedvezmény eltörlése, vagy ha a spanyol államban egy olyan vezető kerülne hatalomra, aki befagyasztja a tiltott állami támogatást vagy a be nem fizetett adó és bérköltséget? Nyilván ez sem túl valószínű, de amilyen állapotok vannak ez katalóniával akár meg is történhet a spanyol állam által.

Vagy ha úgy döntenek, hogy kövessük a PL példáját és a bajnokság mind a 20 csapata részesüljön egyenlően, akkor a Racing Santander is túllicitálhatja a Rayo Vallecanot valaki ígéretes középszerért, abban a reményben hogy belenyúlnak a frankóba. Ott is ugyanúgy inflálódik a piac, csak nem szembeötlően ligaszinten, hanem 2 csapatra szorítva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.