Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123551) Cartevo


Cartevo
őstag

Angol nyelvterületen a hosszabbítás az Extra Time.

Hogy ne legyen sótlan elnevezés, úgy mondom, hogy Extra Show Time.

(#123552) bagyulajuve válasza DeathAdder (#123549) üzenetére


bagyulajuve
addikt

Persze 20 évvel ezelőtt nem volt taktika, mindenki csak úgy játszott, ahogy jól esett neki. Nyilván nem volt holland totális futball (már jóval korábban is), meg olasz "katenaccsó", stb. Meg nem védőknek lettek képezve, csak úgy céltanul lett, egész véletlenül, focizni nem tudó, védekezésben gyenge Maldini, Baresi, Costacurta, Koeman (sok gólt lőtt), Hierro (sok gólt lőtt), Stam, Puyol, Cafu, stb, ja meg ne feledkezzünk meg Roberto Carlos-ról, aki balfasz szélső volt és ezért lett balhátvéd. Köszi, hogy megvilágosodhattam.

Resistencia eterna

(#123553) RoyBatty válasza DeathAdder (#123549) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Neymar sérülékenységében az is benne van, hogy a kamu fetrengései mellett tényleg rengetegszer oda is pakolnak neki rendesen. A védekezésben nincs igazad, régen is volt 10 emberrel védekező csapat (olasz és argentin csapat 100 éven keresztül :), de kevesebb volt a futás, így ha lecseleztél valakit, volt előtted szabad terület, ma rögtön odaugranak és összezárnak ketten-hárman.

(#123554) omfgk válasza bagyulajuve (#123552) üzenetére


omfgk
addikt

ne feledkezzünk meg Roberto Carlos-ról, aki balfasz szélső volt és ezért lett balhátvéd.

Az ,hogy balhátvéd volt az túlzás.
Nem tudott védekezni. Kb mint mondjuk Marcelo.
Ugyanúgy elől maradt, nem helyezkedett jól, loholt folyamatosan az ellenfél után.
Ami egy ideig még rendben volt, de ahogy elkezdett lassulni... Már nem tett hozzá a csapatjátékhoz eleget.

(#123553) RoyBatty : Azért pakolnak oda neki sokszor, mert cselez ahelyett ,hogy passzolna. Nem veri meg az emberét, hanem inkább bosszantja csak őket.

[ Szerkesztve ]

(#123555) MdewC válasza DeathAdder (#123549) üzenetére


MdewC
nagyúr

Ennyi sületlenséget is rég olvastam. :)

Ez max vmi 50 évvel ezelőtti angol bajnokin állná meg a helyét, de máshol sem ez a komment.

Láttál te vmi eb vagy vb meccset 98 vagy 2000 környékén? Sőt akár előtte? Hát javaslom nézz vissza, akkor ennyi hülyeség nem lenne összehordva.

Firmi meg jó, meg szép, de R9-hez hasonlítani? :D

Egy mondtaban se lehet említeni őket.

Ezt bárki alátámasztja aki látott legalább 5 egész meccset a két játékostól. :D

Ne hülyéskedjünk már komolyan mondom.

[ Szerkesztve ]

praise the Lord then finesse / One shot, one kill

(#123556) Ringman


Ringman
nagyúr

azt hiszem a futásmennyiséggel nem lesz baj, ha jön barella az interbe:
(nagy ádám a 2. helyen)

[ Szerkesztve ]

(#123557) sh4d0w válasza omfgk (#123554) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

+1, Roberto Carlos-t egy lapon emlegetni Maldinivel minimum furcsa.

https://www.coreinfinity.tech

(#123558) Peterhappy válasza bagyulajuve (#123552) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szeressük egymást, gyerekek! :)

Szerintem az elmúlt húsz év legszembetűnőbb változását a háttér és a hozzáállás változása jelenti. Sokkal professzionálisabb lett minden.
Ma már nem viszed sokra, ha nincs egy bizonyos szintű hozzáállásod, alázatod. Még a középszerű tucatjátékosok is színizom gépek és 11-12 alatt futják a százat, a meccsenként 10+ km pedig végképp alap. Ha nem vagy ügyes, legalább legyen sebességed és erőnléted.

(topligáról beszélünk ugyebár, nem a mennyeiről)

A Wenger hasonlat jó volt. De ez ma már teljesen alap. A feröeri harmadik helyezett összes mérkőzését meg tudod szerezni, utána tudsz nézni a játékosoknak, az internet mindenre választ ad (ha nekünk nem is mindenre, de azoknak igen, akik e berkekben mozognak). Sz.rrá vannak elemezve a játékosok, a saját meccsek, az ellenfelek. Célzottan tudják fejleszteni a játékosokat (Catapult és társai), egy meccsen hamarabb látja az edző, hogy a csatára fárad és cserére szorul, mint a játékos ezt ténylegesne érezné.

Taktikát illetően inkább úgy fogalmaznék, nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, mint pl. 20 éve, de ezt szintén annak tudom be, hogy sokkal több az elérhető információ az ellenfélről, mint anno. Egy Realnak kb. fogalma sem lehetett arról, mi vár rá Budapesten, de úgy voltak vele, majd játsszák a saját játékukat és pont. Jó esetben az addig lejátszott BL meccseket, ha meg tudták (és akarták?) nézni. Teljesen más világot élünk. Készülünk a Ludo ellen és egyszerű mezei szurkolóként is lehetőségem van streamen nézni a bolgárok edzőtáboros mérkőzéseit.
Az viszont tény, hogy a kisebb csapatok megtanultak védekezni. Sajnos/szerencsére. A védelem legyen rendbe vágva, aztán gólt meg majd csak találunk. Tucatnyi ékes példát láthattunk erre az elmúlt években. de ahogy mondtátok is nemrég, ma már alap, hogy a csatárok is védekeznek. Ami pedig elképzelhetetlen lenne a megfelelő futóteljesítmény, erőnlét nélkül (lásd feljebb).

"Maldini, Baresi, Costacurta, Koeman (sok gólt lőtt), Hierro (sok gólt lőtt), Stam, Puyol, Cafu, stb, ja meg ne feledkezzünk meg Roberto Carlos"
Ezek a játékosok egytől-egyig kivételes játékosok voltak a maguk posztján (kit érdekelt, hány gólt kapnak Robi Carlosról, amíg posztján akkor is a világ legjobbja volt és korszakos legenda - mondom ezt Barca drukkerként), de vagy épp erőnléti/sebességbéli fölényüknek köszönhetően emelkedtek az átlag fölé (ami ma már alap), vagy mentalitásuknak köszönhetően (ami ma már elvárás, még ha nem is mindig alap, lásd Marcelo, Lukaku stb.) vagy kiemelkedő játékintelligenciájuknak (na ez az, amiben még mindig az a kicsi plusz rejlik és talán még nagyobb érték így, hogy egyre inkább robotokká válnak a játékosok)

Szerintem.

"ha a sokak által a mindenkori legjobbja Senna ma versenyezne, már régen diszkvalifikálva lenne, és egyáltalán nem biztos hogy menne neki az a rengeteg technikai dolog, amit fejben kell tartani és folyamatosan programozni az autót versenyzés közben)"

Ez marhára tetszett, nagyon találó hasonlat volt, ugyanakkor egy ponton nagyon sántít. A mai pilóták között talán Senna valóban nem rúgna labdába, viszont ez fordítva is igaz. Ha a 25 évvel ezelőtti gépekbe ültetnéd Hamiltont, Vettelt vagy pl. Verstappent, pont ugyanannyi esélyük lenne beleszólni a versenybe. Semennyi. Akkoriban töredékannyi funkció volt automatizált és/vagy számítógép-vezérelt. Az még színtiszta versenyzés volt (amit persze most nem volna ildomos a F1 hőskorához hasonlítani). Létfontosságú volt a taktika, a boxkiállások, a tankolás (OFF)(amit én a mai napig visszasírok)(/OFF), ez ma már nincs így, de ez már nagyon off, hagyjuk is.

[ Szerkesztve ]

(#123559) #56268288


#56268288
törölt tag

Chelsea have confirmed Frank Lampard appointment's as new manager

forras

(#123560) venember83


venember83
nagyúr

Ugye nem vagyok attól Chelsea-drukker, hogy az összes mestert felismerem? :)

[ Szerkesztve ]

(#123561) szami777 válasza #56268288 (#123559) üzenetére


szami777
addikt

Kíváncsi leszek.
Örülni örülök, de szerintem korai.

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#123562) KisTücsök


KisTücsök
addikt

juhúú

És most jöhet az asztalra csapás. Gyerünk Lamps!

(#123563) dudu5130 válasza venember83 (#123560) üzenetére


dudu5130
őstag

Sokan nem érték meg a második évüket. A harmadikra csak egy ember volt képes. Mondjuk ő sem töltötte ki.

(#123564) #56268288 válasza szami777 (#123561) üzenetére


#56268288
törölt tag

Szerintem is korai. Lehet nem volt mas jelentkezo, aztan megkerdeztek/megkertek, hogy elvallalja-e/vallalja el.
Mindenesetre szurkolok neki. Persze, a Liverpool ellen remelem nem minden jon ossze nekik, de ugy en bloc igen.

(#123565) DeathAdder válasza bagyulajuve (#123552) üzenetére


DeathAdder
veterán

Most felsoroltál néhány embert a régi idők focijából akik top védők voltak, meg két darab szélsőt (igen, ők valószínűleg a mai korszerű fociban is komolyan megállnák a helyüket, amúgy sztem Carlos kicsit pont a bukott szélső kategória, de ezen ne vesszünk össze :) ). Ezzel nehéz vitatkozni, amikor magáról a kor futballjáról beszélünk (most is vannak Marco Rui-k meg Bernatok ellenpéldának), nem a játék olvasása, a befutások lehelyezkedése, a magas szintű védekezés labda ellen, a centire kiszámolt labda nélküli pozíciós játék, proaktívan, reaktívan, levegőben, földön, sebességben volt jellemző az akkori védekezésre (nem az egyénekre, hanem kollektíven a focira), de attól még nyilván voltak egyénileg kimagasló védők. Érdekes hogy a cselgépek már nem tudnak ebből megélni, mert egyből elveszítik a labdát az esetek túlnyomó többségében még egy középcsapat ellen is, és nem azért mert a középszer védők jobbak lennének mint Cafú volt..

A régi kapus szerepe is megérne egy misét, akinek az volt a dolga hogy a vonalon álljon mint a kézilabdában, még akkor is ha 1v1-be mennek rá, és akkor most felhozhatod René Higuitat is kitűnő ellenpéldának.

Igen, pl. a 74-es vb-n a holland válogatott totális futballja nagyon meghatározó volt, az volt az első olyan rugalmas rendszer, amiben a mezőny minden játékosa bármelyik pozícióban játszhatott. És mivel ezt egy csapat válogatottja tudta, pontosabban Rinus Michels akkoriban megálmodta és kivitelezte, ezért irreleváns hogy a régi fociban a szélső védő inkább szégyenposzt volt, meg hogy a cb legnagyobb skillje az volt hogy kifejelje a labdát (most meg van a Guardiola foci, ami nagyon kimagaslik, még a kapus is szinte mezőnyjátékos mégsem az jellemzi a mai futballt, de lehet 20 év múlva már alap lesz, hogy középpályás szinten passzoljon egy kapus és kivegye részét a mezőnyjátékból). De meg lehet nézni a tavalyi VB-t is, még a tevehajhajcsár nyikhaj csapatok is képesek voltak komoly gondot okozni a legjobb csapatoknak a szervezett és jól begyakorolt védekezésükkel. Na és erre mondja Iván hogy ez azért van mert a focisták régen jobban voltak, és ezért nincsen elég gól..

RoyBatty - pont ezt mondom, hogy régen is voltak ilyen csapatok, de meg is magyaráztad hogy ez miért működik ma sokkal hatékonyabban, egyet is értek :)

(#123566) DeathAdder válasza MdewC (#123555) üzenetére


DeathAdder
veterán

Látom átjött a mondanivaló, jöhetnek az érvek a minősítgetésem helyett, én elmondtam az enyéimet, ami rohadtul nem az volt hogy firmit meg ronaldot hasonlítgatom :DDD a két játékos között akkora különbség van hogy a fal adja a másikat, de azt had tegyem már szóvá amikor valaki annyira sötét hogy egyedül a páváskodó skillek hiánya miatt derogál le folyamatosan másokat 2019-ben (de úgy látom szinte a teljes topik ezt helyesnek látja, aztán meg csodálkozunk hogy ilyen emberek írhatnak és a tv-ben szakérthetnek, többet biztos nem hozok semmi ilyet, már ezt is megbántam). Múltkor Ronaldinhora is megkaptam, mert hát milyen kurvajó dzsigás, nézzem már meg jutubon mielőtt marhaságokat beszélek, közben meg volt életében 2 jó szezonja, és rengeteg sokkal jobb AM van tőle, csak ők nem páváskodnak így jelentéktelenek. És leszarom hogy Firmino bazmeg, mindenkire ezt mondja aki nem a fenomén támadó, vagy a Ronaldinho KP egy eltűnt korból.

Nézzünk már meg egy régi focit könyörgöm, akkoriban még valóban léteztek a különböző stílusok: egy angol csapat karakteresen más focit játszott, mint egy spanyol, és az egyik tényleg abszolúte nem volt felkészülve a másikra, mert egyszerűen eszköze sem volt erre.
Ma a topszinten nagyjából minden meccs ugyanolyan, leheletnyi nüanszok térnek csak el, amiket ugyan próbálunk így, vagy úgy magyarázni, felnagyítani, de lényegi különbség nincs.
Akkor még volt, és ennek van egy bája, egyfajta - lehet, hogy hamis, de - romantikája, ami nekem is kifejezetten tetszik.

És szerinted vajon miért mondják, hogy 98, 00, 02 (kinek mi, ez megoszlik) volt az utolsó igazán jó EB/VB? Nyilván mert azóta a játékosok szarabbak lettek, és nem szórakoztatnak eléggé, ahogy Hegyi bárszá Iván is gondolja.

(#123567) venember83 válasza dudu5130 (#123563) üzenetére


venember83
nagyúr

Komoly bajok vannak ott, és gyanítom, hogy Stevie G, izé, Frankie L sem fog ott két évnél tovább edzősködni. Bárcsak tévednék. Abra elvileg azt ígérte neki, hogy két évig bizonyosan marad, nincs mitől tartania.

(#123568) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Robben befejezte

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#123569) BenHans válasza DeathAdder (#123566) üzenetére


BenHans
addikt

Huh, jó hosszú írások.
Többnyire egyetértek pedig csak átfutottam, álmosan így éjfélkor. Holnap, öhm, azaz ma még visszatérek rá, lehet nem mindent fogtam fel. :D
Nálam tele van a padlás a "bezzeg az Aranycsapat megtanítaná a mostaniakat focizni" dumából.
Viszont azért gondolkodjunk el, hogy mi lett volna, ha Ronaldinho példamutató életet él tökéletes mai sportemberként. Már akkor is csomót kötött sokak lábára, tehát ha odafigyel még sikeresebb lehetett volna.

Na szóval hol húzódik a foci élvezete és a munka közti határ? Mikotól nyomja rá a bélyegét az eredménykényszer és az az által befolyó összeg a focira.
Előbb vagy utóbb tv-ben kell majd adni az ipari alpinistákat, mert extrém sport és jó nézni, pedig ők csak dolgoznak, és nincs benne túl sok élvezetük egy idő után. Kicsit egyetértek Pablo Daniel Osvaldoval, ő focizott, de mert örömét lelte benne, és be is fejezte amikor úgy érezte már nem szabad közben, és elment rockzenésznek.

Cafú összeakasztotta Nedved szemeit 3 esernyővel, ma meg azt mondanák rá, hogy fegyelmezetlen... Nem is lehet hasonlítani a korszakokat, a tehetség az tehetség, akkor is és most is, csak a körítés más ugye.

Az F1 hasonlatra valaki reagálta, hogy a maiak sem tudnák elvezetni mondjuk az MP4/4-et. Vígan elvezetik, sőt a váltótól sem ijednek meg. :)

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#123570) KisTücsök válasza BenHans (#123569) üzenetére


KisTücsök
addikt

Szokásos nyafi:

Cafu, Nedved, Ronaldinho...

Hol vannak ilyen focisták ma? Vannak egyáltalán? Vagy csak úgy tűnik h nincsenek? Ha igen, miért?

Nyaf, nyaf.. :(

(#123571) venember83 válasza BenHans (#123569) üzenetére


venember83
nagyúr

Nézd csak: [link]

Mit szólsz?

(#123572) Ringman


Ringman
nagyúr

úgy néz ki, hogy icardi marad olaszországban, ugyanis a családfő aláírt még egy év szerződést

kíváncsi vagyok hogy a végére többet kapunk-e a juventustól, mint cannavaroért.

(#123573) BenHans válasza venember83 (#123571) üzenetére


BenHans
addikt

Már írtam neked múltkor, hogy kövezzetek meg, de én örülnék neki.
Csak legyen kedve focizni.
Ezért azóta már kaptam is köveket szurkolótársaktól, hogy az elhízott, a flegma, a lassú, a körülményes, a kiégett argentin alibista be ne tegye a lábát Trigoriába.
Szerintem meg Dzekónál nem lesz rosszabb és korban is nyerünk majd' 2 évet, mert a bosnyák már 33.
Veletek meg amúgy is jó üzletelni mostanában, túlbecsülni kicsit az árakat egy játékoscserénél, kiigazítandó a mérleget, amivel többet kell fizetnünk arra meg 3 év törlesztés. #FFPmerda Azt kell mondjam korrekt. Persze gondolom a Juventusnak is jól jön egy ilyen apró okosítás is.

Viszont, aminek nagyon örülök az Petrachi. Az ő érkezése a legjobb dolog ami a Rómával mostanában történt, a csodálatos BL estéken és Ranieri szív-lélek munkáján és a csapat iránt mutatott önzetlen szereteten kívül, mert egy igazi romanista az öreg.
Nincs ígéret, nincs mellébeszélés, múltba vagy jövőbe révedezés, szókimondás van, bele az arcba, határozottan és keményen. Zanioloról is kimondta amit ki kell.
Nem egy balra jobbra kenhető valaki, legalábbis nem úgy tűnik.
Ezt vártam volna Tottitól is, ahelyett hogy páholyból nézi a meccseket szótlanul, majd hirtelen a nyakunkba zúdítja a gondokat és az elkeseredettségét.
Remélem hihetek annak amit vázolt, úgy fest nála nem egy csomag futballkártya a keret amit találomra csereberélhet, adhat-vehet tisztán gazdasági megfontolásból, az edző meg mint a kukta, azt vagdossa és rakja össze amire a séf mutat. Ha gondolod olvasd el, asroma.com-on angolul az asroma.hu-n pedig magyarul is elérhető a teljes interjú.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#123574) venember83 válasza BenHans (#123573) üzenetére


venember83
nagyúr

Nem voltam specifikus, elnézést kérek érte. Petrachiról érdekelt volna a véleményed. Szimpatikus a hozzáállása, de nem tudom, hogy ez fenntartható-e, mármint ez a szemlélet. Manapság, amikor játékosok, ügynökök irányítják a futballpiacot, szakvezetőket vagy akár komplett klubvezetéseket buktatnak meg.

Veletek meg amúgy is jó üzletelni mostanában, túlbecsülni kicsit az árakat egy játékoscserénél, kiigazítandó a mérleget, amivel többet kell fizetnünk arra meg 3 év törlesztés. #FFPmerda Azt kell mondjam korrekt. Persze gondolom a Juventusnak is jól jön egy ilyen apró okosítás is. - én is csak könyvelési értelmét látom a Spina - Pelle cserének. Főleg mivel a Cagliarinál (vagy hol...) marad kölcsönbe Pellegrini. Nulla gyakorlati értelme az egésznek.

Az FFP ilyen. Lassan a bizonyított, ügyes könyvelők "játékjoga" fog milliókért tulajdonost váltani.

[ Szerkesztve ]

(#123575) jbalint18


jbalint18
tag

Remélem kapni fog a barca egy jó nagy se... ku... it

A klub közleményének fordítását közöljük:

---

A Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu mai sajtótájékoztatóját követően a játékosunkkal, Antoine Griezmann-al kapcsolatban tett kijelentéseire a következőképpen szeretnénk reagálni:

Május 14-én a játékos tájékoztatta a csapat edzőjét, elnökét és vezérigazgatóját távozási szándékáról. Az azt követő napokban, az Atlético de Madrid megtudta, hogy a játékos és a Barcelona márciusban előszerződést írt alá, közvetlenül a Juventus elleni idegenbeli meccs után, illetve egészen február közepétől kezdve engedély nélkül tárgyaltak.

Bartomeu elnök állításait meg tudjuk erősíteni, miszerint a tegnapi napon sor került egy megbeszélésre a két klub képviselői (Migel Ángel Gil, Atlético vezérigazgató és Oscar Grau, FC Barcelona vezérigazgató) között a játékos átigazolásával kapcsolatban. Grau vezérigazgató úr július 1-e után jelezte az átigazolási szándékot, miután a játékos kivásárlási ára 200 millió Euróról 120 millióra csökkent.

Természetesen az Atlético részéről negatív válasz érkezett a transzferkérvényre, amiért a Barcelona és Antoine Griezmann megsértették magát az Atlético de Madrid-ot és annak szurkolóit.

Ennek fényében klubunk a mai napon felszólította Antoine Griezmann-t, az ügynöki teendőit ellátó nővérét és az ügyvédjét, hogy a játékos szerződésében szereplő kötelezettségének eleget téve, Antoine Griezmann vasárnapig jelenjen meg a klub edzőközpontjában, hogy megkezdhesse az előszezoni felkészülést csapattársaival.

Ezen hivatalos közleményen keresztül, az Atlético de Madrid szeretné kifejezni a legmélységesebb elutasítását a két érintett, de kifejezetten az FC Barcelona irányába, amiért befolyásolta a játékost, hogy bontsa fel jelenlegi szerződését klubunkkal a szezon folyamán. Ez idő alatt a klub a Bajnokok Ligájában is szerepelt és a LaLiga hajrájában is érdekelt volt, éppen a Barcelona-val szemben. Úgy gondoljuk, ezzel a Barcelona megszegte a védett tárgyalási időszakra vonatkozó előírásokat, amelyek az integrált sporttevékenységekre vonatkoznak, amellett, hogy súlyosan megsértették klubunkat és szurkolóit.

Forrás : http://atleticomadrid.hu

(#123576) sh4d0w válasza jbalint18 (#123575) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem az első dobásuk, remélem, most már rálépnek a fájós részükre.

https://www.coreinfinity.tech

(#123577) omfgk válasza jbalint18 (#123575) üzenetére


omfgk
addikt

200 milla + egy kisebb bünti.

Ez a felállás szerintem jó lenne. :D

(#123578) jbalint18 válasza omfgk (#123577) üzenetére


jbalint18
tag

Remélem hogy a vezetők 120 nál többet szednek ki a gerinctelen csigazabáló és barcelona duóból. ;]

(#123579) Enzolord válasza #56268288 (#123559) üzenetére


Enzolord
addikt

Én örülök neki, meg a pool élén lehetne Gerard, és Henry az Arsenál élén. Jó lenne látni, mire mennek egymás ellen a régi ellenfelek.

Amúgy Tibi meddig nyaral, hogy el van tűnve a topicból? 😁

[ Szerkesztve ]

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#123580) venember83 válasza jbalint18 (#123575) üzenetére


venember83
nagyúr

Ugyan, elég nagy szarban vannak így is. Vinnék Neymart is, miután kiadtak már egy valag pénzt de Jongra, miközben Griezmann kapcsán is olyan ígéretekbe mentek bele, amit még az ő költségvetésük sem bír el, Neymar és de Jong átigazolása mellett. Mondanám, hogy szórakoztató a PSG és a Barcelona közti csörte a primadonnákat illetően, de igazándiból szánalmas. Olyan összegekkel dobálóznak, amit nagyon kevés futballklub tud legális keretek között kitermelni, ha van egyáltalán olyan klub... Rohadt UEFA és FFP.

(#123581) bagyulajuve válasza venember83 (#123580) üzenetére


bagyulajuve
addikt

az FFP csak a bundázó maffiózó olasz csapatokra vonatkozik, meg a Chelsea-re, de utóbbira biztos azért, mert túl sok olasz kapcsolata volt

Resistencia eterna

(#123582) omfgk


omfgk
addikt


Mourinho with Hui Ka Yan, the chairman of the Evergrande Group and the richest man in China

Lehet ,hogy elmegy levezetni Mourinho Kínába?
Na meg pénzt lapátolni...

(#123583) BenHans válasza venember83 (#123580) üzenetére


BenHans
addikt

Olyan, de olyan szívesen kivesézném a témát egy sportjogász közgazdásszal.
bagyulajuve: Na igen... :W Mondjuk a Juve így is sokkal jobb helyzetben van jelenleg mint bármelyik másik olasz klub mert időben voltak okosak.
Mondjuk a mai szemléletükkel nem vagyok kibékülve. De ha már te is párhuzamot vontál én is megteszem, szóval szerintem már az megy, hogy akinek nagyobb a marketing értéke azt nem csesztetik annyit, mert visszatermel, az embereknek az kell, mire elfajul a helyzet addigra akkora egy klub pl PSG vagy City, hogy már ők szednék szét az UEFA-t ha kibabrálna velük.
A kisebben lehet példát statuálni.

Talán ezért is tett fel mindent a Juventus a J brand-re, és az Inter - Roma kettős is márkát épít, ami szépen bővíti is a rajongói, szurkolói öhm, inkább fizető nézői magot. Nem véletlenül kellenek a komoly marketingértékkel rendelkező játékosok.

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#123584) venember83 válasza BenHans (#123583) üzenetére


venember83
nagyúr

Mondjuk a Juve így is sokkal jobb helyzetben van jelenleg mint bármelyik másik olasz klub mert időben voltak okosak.

Ennyit számít a gondos, körültekintő és stabil tulajdonosi háttér. Más jelentős klub esetében ez nemigen mondható el Olaszország kapcsán, ha nem tévedek.

(#123585) dudu5130 válasza venember83 (#123584) üzenetére


dudu5130
őstag

Lehet, hogy haza beszélek, de a Zhang család eléggé rendbe szedte az Intert. Kikaparta az adósság halmazból a klubot úgy, hogy még fejlődni is tudott. A szakmai stáb is egyre jobban fejlődik és odaértünk, hogy a legnagyobb probléma már az öltözőben kereshető és nem a játékos minőségről beszélek. Bízom még amúgy abban, hogy a Barca sztornózza Grizit és valami csoda folytán sikerülne elbizniszelni Icardi meg kis pénz fejében. De hozzátok is mehet leépíteni.

(#123586) Ringman válasza dudu5130 (#123585) üzenetére


Ringman
nagyúr

icardi nem fog eligazolni olaszországból, napoli vagy juve lesz a végállomás

(#123587) dudu5130 válasza Ringman (#123586) üzenetére


dudu5130
őstag

Ha az Atleti lecsap az asztalra egy 12-13 misis fizut szerintem össze se pakolna úgy ülne a repülőre. Ha Simeone összekapná abban a csapatban és bajnokságban még több gólt is rúgna mint nálunk.

[ Szerkesztve ]

(#123588) Ringman válasza dudu5130 (#123587) üzenetére


Ringman
nagyúr

egyrészt miért igazolna le pont simeone egy balhés játékost, másrészt meg

(#123589) BenHans válasza venember83 (#123584) üzenetére


BenHans
addikt

Mondjuk ilyen szempontból Pallottával sincs gond.
Sokkal jobban állunk mint álltunk anno pl a Sensi éra végén a csőd szélén.
Az FFP-t is rendezték, de még van hátralék egy banknál amit 2022-ig le kell tudni. De pl kb megduplázták a költségvetést.
Minimálisan így is veszteséges éves szinten de ez Pallotta gondja, vagyis tudjuk hogy működik, itthon is minden második vendéglátóipari egység veszteséges éves szinten, kivétel egy negyedévet amit szépen leadózott...
Befektetés bőven volt Jim részéről, nem véletlen akarja a stadiont, mivel anélkül neki és a csoportnak az AS Roma tisztán veszteség, rengeteg kidobott pénzeszsákkal. Arról tényleg nem ő tehet, hogy a sok szemét bürokrata folyamat keresztbe akar tenni a projectnek.
A legnagyobb hiba az alá tartozó emberek kompetenciájában keresendő, nem is az eladások voltak a legproblémásabbak, hanem hogy ó nagy sevillai, Barca/ManU által is keresett Monchi nem hozott megfelelő pótlást. Bárcsak inkább oda ment volna szétcseszni a keretet.

A Juve esetében a tulajdonosi háttérről írtakat aláírom, viszont hogy full tiszta azt nem hiszem. :) Nem PSG vagy City, de nem is tiszta. Jól csinálják, nem gáncsolták ki őket a fejlődésben és már rég meglépték amit meg kellett így már az idő is nekik dolgozik.

dudu5130: Azért még bőven van min dolgozni felétek is. A 2009/10-ig kialakult kép miatt van még mindig kis előnyötök pl hozzánk képest ami a brand építést és a bevételeket illeti. Nagy minőségkülönbséget egyelőre nem látok a javatokra. Határozottan tisztult az Inter helyzete, főleg az előttünk álló szezonra, aztán meglátjuk mit sikerül kihozni belőle, a Milan helyzete viszont továbbra is kacifántos.
---- ----
Leigazoltuk Pau Lopezt a Betis kapusát, már kb csak a bejelentés hiányzik, mert hétfőn érkezik orvosira. Olsen így biztosan távozik, Mirante lesz a 2. számú.
Spinazzola és Diawara után tehát már kapusunk is van, Manolas távozott, Marcano a Portóhoz tér vissza, így jönni fog két védő, egyre több helyen és egyre több alakalommal merül fel Alderweireld, Bartra, Mancini és N'Koulou, mert azt beszélik közülük érkezhet kettő.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#123590) dudu5130 válasza BenHans (#123589) üzenetére


dudu5130
őstag

Az eddigi 8 év Interéhez képest írtam.

(#123592) KisTücsök válasza bagyulajuve (#123581) üzenetére


KisTücsök
addikt

:D

Én amúgy örülök neki. RLC most hosszabbított, várom, h a többi fiatal is a nyár folyamán hosszabbítson. És mehet a beépítéses taktika a mesterrel.

Még a dokinőt visszahívják s öröm bódottá vagymi.

(#123593) NyxNyxNyx válasza BenHans (#123589) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Nagyon meglepődnék ha Alderweireld Rómába menne.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#123594) MdewC válasza DeathAdder (#123566) üzenetére


MdewC
nagyúr

Ja, hát én alapból nem a Firmi és R9 hasonlatra írtam amit.

Az egy dolog.

Valóban nem a cseleken múlik, max jól néz ki, vagy jól jön néha.

Én arra reagáltam, amit a védekezésre meg a taktikára írtál... ;)

(Amit utána írtál, az már csak finomítani akarja a korábbi hülyeségeket, szóval erre már nem reagálok.) :)

[ Szerkesztve ]

praise the Lord then finesse / One shot, one kill

(#123595) NyxNyxNyx válasza NyxNyxNyx (#123593) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Van olyan csapat, amelyik erősebb/gazdagabb a Tottenhamnél és kell nekik egy klasszis középhátvéd nagy fizuval, de olcsón, akiben még van ~3-4 jó év?

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#123596) Ringman


Ringman
nagyúr

messi mit csinált, hogy egyből pirossal kirakták a bronzmeccsen?
medelen nem lepődök meg.

(#123597) LyonnaisFan1 válasza Ringman (#123596) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

Gary Medel szíve szerint darabokra szagatta volna Messit.
Eléggé forrófejű játékos.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#123598) RoyBatty válasza Ringman (#123596) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Semmit, Medel belekötött, erre a töketlen játékvezető inkább kiszórta mindkettőjüket, csak ne kelljen eldöntenie, hogy ki kezdte a balhét.

[ Szerkesztve ]

(#123599) Ringman válasza LyonnaisFan1 (#123597) üzenetére


Ringman
nagyúr

játszott az interben, szóval nekem nem kell medelt bemutatni :)

(#123600) LyonnaisFan1 válasza Ringman (#123599) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

:DD
A pitbull (by Horti Gábor)

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.