Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105043) BenHans válasza Ringman (#105029) üzenetére


BenHans
addikt

1) Tegnap írtad, hogy ma is lesznek izgalmak. Aztán eszembe jutott, hogy ma csak Juventus - Verona lesz amin nem fogunk izgulni. Akartam is válaszolni, hogy vasárnap lesz minden meghatározó meccs, csak elfelejtettem.

2) Ezt én sem tudtam róluk, de így le a kalappal a Frosinone előtt, szurkolóstul-mindenestül. :R
Remélem a 3. feljutó vagy a Palermo lesz, vagy ők.

& DeathAdder 3) Dárdai Pál: Amíg nem lesz futballfilozófiánk, addig nincs miről beszélni (Magyar Nemzet 2018. február 8.)

A probléma, hogy nevelésben 20 évvel vagyunk lemaradva. Amelyik gyereknek nincs pénze az hiába is jár edzésre, ha nincs pénz és/vagy kapcsolat akkor lehetsz tehetséges csak a kutya nem fog körbevizelni, csak csinálod csinálod míg rájössz, ebből marad a kedvtelés munka mellett. Sematikus szar amit kérnek tőlük, még mindig a fussál öhm, mert fussál a legtöbb helyen alkalmazott edzésmódszer. Oké, de miért kell mindig hosszútávot? Intenzív rövidtáv labdával és anélkül miért ritka? Taktikai gyakorlás, mozgások gyakorlása miért ritka? Tanulható a dolog, de ha nem tanítják akkor zseninek kell lenni hogy a gyerek lásson, ilyen pedig eleve ritka és így is ki kellene nevelni, fizikálisan is. Aztán itt jön az, ha valakinek van egy önálló gondolata, egy "stílusa", azt egyszerűen kiölik belőle, mert nem tud vele mit kezdeni az edző, van egy posztod ahova gondollak azt játszod, addig mész, oda passzolsz ahova megbeszéltük...
Nem az adottságok mutatják meg ki hol játszik és nincs tudatosan felépítve a játékos.

Ha az oktatásba nincs beépítve a sport, akkor felejtős az egész, mert így a gyerek eltölt 7-8 órát a suliban, tanulnia kell, leckét írni és heti 4x edzés, plusz az útidő és kéne a srácnak 8 órát aludni is plusz enni sem árt.
Emellett az sem véletlen hogy külföldi akadémiákon le van korlátozva a mobilhasználat, nincs insta meg fiszf@sz egész nap, és még így is helytállóak De Rossi ide vágó szavai: "Amikor még az én korosztályom elkezdte, 20 évvel ezelőtt, minden más volt. Persze az akkori öregek is ezt mondták, de most egy 20 éves játékos belép az első csapat öltözőjébe és már több követője van az Instagramon, mint Messinek. Egy-kettő igencsak irritál. Amikor meglátom, hogy meccs előtt élő videóban jelentkeznek be az Instagramon az öltözőből, akkor szívem szerint baseballütővel verném őket szájba… De még fiatalok, 20 év múlva majd ők nem fogják megérteni a fiatalságot.".
Nem is folytatom mert részben átélve és testközelből látva a mai srácokat a jövő hétig írhatnék erről.

De volt itt egy jó 200 oldalas terv, amiben Dárdai és Kovács Ferenc munkája volt, minden Herthás tapasztalattal és 20 ország utánpótlásának elemzésével. De az MLSZ elvetette, biztos mert Dárdai azt mondta, hogy ez 10 év után látható eredményt hozhat és ez elriasztotta őket. Vagy az értelmezéssel akadhatott gond, nem tudom...
Ha valakit érdekel az anyag rövidebb változata, itt elérhető pdf formátumban.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.