Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103020) DeathAdder válasza 7600 GS (#103017) üzenetére


DeathAdder
veterán

Kele János tollából:

Cakirt hagyjuk, túl lett spilázva már ez a téma itt, bár továbbra is tartom, hogy a meccsképre igenis volt hatása a játékvezetői felfogásnak - még, ha a végeredményt nem is ez döntötte el. Sokkal inkább az, hogy a Juventus brutálisan rosszul játszott: Khedira súlytalan, Bentancour láthatatlan volt, Asamoah egyszerűen nem ez a szint, Sandro pedig sérülésből visszatérve, kényszerposzton nem lehetett az igazi. Dybala ismét látványosan könnyűnek találtatott - nem csak a piros lapja okán, az irányítómunkája is minden előzetes várakozást alulmúlt -, a Juve pedig így összességében a pálya közepét és a széleket is elbukta.

Pedig a Real - látszólag - nem csinált semmi különöset. Zidane feltette ugyanazt a kezdőt, amit Cardiffban, és ugyanúgy működtek is az elképzelései. Persze, a korai gól jót tett a taktikájának - a Juventus kénytelen volt átvenni a kezdeményezést, így kevésbé kellett tartani a kontráiktól -, de összességében megint remekül kijött, hogy a Madrid fizikálisan és mentálisan is kiemelkedik az európai mezőnyből.

Szerkezetileg sok esetben hosszú és széles is tud lenni a Real, sőt, gyakorta válik sebezhetővé védekező transition közben is, de ezt elképesztő futómennyiséggel kompenzálja a csapat. Az hagyján, hogy eközben egy raklapnyi párharcot is behúznak a pálya szinte minden részén, de intenzitásban, sebességben, futótávban is olyan dimenzió ez a csapat, amilyet én még nem láttam. Tavaly ennek alapját - amellett, hogy Zidane és stábja a formaidőzítésnek ebben a szegmensében láthatóan abszolút világklasszis - a bő keret és a tudatos rotáció jelentette, addig idén a bajnokság tudatos elengedése és az őszi, a játék fizikai szegmenseiben tetten érhető, minden bizonnyal szándékos visszafogottság túnik döntőnek. Olyan mindenesetre véletlenül nincsen, nem történhet, hogy egy világklasszis játékos januárig 5 gólt szerez és 8 találattal múlja alul az xG-mutatóját, majd hirtelen megtáltosodik és azóta 39 percenként feltesz a táblára egy gólt, vagy egy asszisztot.

Nagyon kíváncsi vagyok, fizikális szempontból van-e csapat, amelyik méltó párja képes lenni ennek a tavaszra hangolt Madridnak - ha tippelnem kellene, nem igazán -, sebességben is csak a Bayern, és a Liverpool látszik hasonló szinten most. Játékminőségben egyénileg a Barca, csapatként a City is kihívó lehet, de olyan komplex fegyverarzenálja, olyan sokrétű potenciálja talán egyik másik csapatnak sincs jelenleg, mint a Realnak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.