Új hozzászólás Aktív témák
-
Utánaolvastam. A tengerben is megfigyeltek Cserenkov-sugárzást 5 km mélyen.
Az bizonyára az emberi hülyeség jele, ha ezt a sugárzást az ember megjelenéséhez kötik.
Tőled eltérően én el tudom képzelni, hogy az ember megjelenése előtt is volt Föld, kozmikus sugárzás és tenger, sőt Cserenkov-sugárzás is.
Muon registration under water in the ocean with a Cherenkov detector
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0168900286905176
[link]
Abstract
The results of the measurements of cosmic radiation intensity under water at a depth down to 5 km are presented. The measurements were taken with a detector registering Cherenkov radiation of single muons in sea water surrounding the device.
Még mindig biztos vagy abban, hogy két dolog biztosan megelőzte ezt a jelenséget: az emberi hülyeség és a pletyka?
Szerintem egyik sem előzte meg.
Most csodálkozz![ Szerkesztve ]
-
Ez most is majdnem így van.
A címben fölvetem a kérdést, hogy túl lehet-e lépni a fénysebességet.
Utána bemutatom, hogy vízben lehet, ám ravaszul hallgatok arról, hogy vákuumban nem.
Most 290-et látok az olvasási számnál és ehhez képest volt idáig 9 hozzászólás elviselhető mennyiségű egymásnak eséssel.
Kezdetben sokan nekem estek (például a Kecske blogbejegyzésem alatt), de ez is kezd szelídülni: #5 Az írás készítő imádja, ha marhaságokat hordanak össze a hozzászólók. -
válasz Hieronymus #5 üzenetére
A blogbejegyzések írójaként igazából azt szeretem, ha valaki gondolkodik.
Ilyenkor óhatatlanul sok marhaság is termelődik, de mindenki előtt ott a lehetőség, hogy ne fitogtassa a tévhiteit.
Az se baj, ha valakit nem érdekel a Cserenkov-sugárzás, a valószínűségszámítás vagy a Coriolis-erő.
Nem szeretem a dogmákat és azt sem, ha valaki (legalább időnként) nem kételkedik a saját (vélt) igazában.
Senkit nem marháztam le. Attól még nem feltétlenül marha az, aki néha marhaságokat beszél vagy ír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- További aktív témák...