Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én évekkel ezelőtt vettem egy kábelt 4 in 1 USB töltő kábelt (Baseus) és egy Anker töltő fejet. Azóta ki sem nyitom a gyári kábeleket.
-
csibe1
veterán
Igen, jó lenne ha adnák a töltőfejet is.
Régen a foglalatokkal, a kismillióféle töltővel, most meg a töltési szabványokkal trükköznek. Nagyon ráérősek a "kedves gyártók".
Lehet rájukférne egy.... kellemetlen valami, mert megint kezdenek rendesen elkanászodni, több téren is. (árak, ár-érték arány, egyre kisebb tárhely a 200ezres telefonokban - köszi Dél Korea)
Aztán végül ismerős vett egy 67W-os töltőt, feleannyiért, mint a 100W-osat.
Nem igazán lassabb töltésben, mint a 100W-os, neki ennyit még megért.
-
miqlas
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mélykúti szivattyú 5 méter dróttal? Ha pedig te raknál rá 50 m-est utólag, megbontottad a szivattyút, ugrott a gari!
-
pusszycat
nagyúr
Túlzás nélkül több kg. usb kábelem van, ennek ellenére rendeltem egy rakás kijelzővel ellátott verziót is, h tudjam mennyivel tölt. Meg nem tudom miért de rendeltem 2m 3m és 5m is. Meg rengeteg átalakítót is.

Az igaz, h nincs gondom a töltéssel...
-
válasz
RandomName
üzenetére
Ha valamiből egy van, az előbb-utóbb megpusztul
Ezért van nálam több. Ha valami megtörik, cserélem a csatit
-
RandomName
senior tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
"Szóval nekem kapásból 3 féle kábel és 3 eltérő adapter."
És ezzel mi a probléma?
Nálam a löttyös cigi, fejlámpa, power bank* az micro usb-s, arra van egy régi Samsung S7-hez kapott USB-A-s "lassú" gyorstöltőfejem, meg egy darab kábel. Elég.
Két telefon, hevítős cigi, zseblámpa, tv távirányító, fülhallgató, meg pár apróság az USB-C-t kér, erre van egy Samsung S9+-oz kapott valamivel gyorsabb, de USB-A-s gyorstöltőfejem, és egy Samsung Note 10 Lite-hoz kapott USB-C-USB-C már majdnem gyorstöltőm. És ez is elég.
Ráadásul a C-C kábellel telefonról is tudok tölteni eszközt, ha valami miatt kellene.
*A power bank mellett van egy USB-A-USB-C kábel, ezzel megoldható az is, hogy a power bankot töltőre rakom, és arra dugom rá a töltendő eszközt.
Ez 3 db töltő, 1 db power bank, 4db kábel. Ezt viszem magammal mindenhová, az everday carry része.Nekem pont az a bajom, hogy kellene 10-15cm hosszú gyorstöltésre is alkalmas USB-A-USB-C kábel, hogy a kisvakondnadrág mellzsebébe (vagy a nadrágszíj táskába) ne kelljen beletekerni 1.2m töltőkábelt a powerbank, és a telefon mellé...
-
Ha a telefon közel két kilót kóstál, és tud 100 vagy 120 wattos töltést, igenis adja hozzá azt a retek töltőt, főleg, ha olyan szabványt használ, amit leginkább a kínaiak (igen, realme). Autót sem úgy veszek, hogy a felgumizott felniket is meg kell vennem, ha ki akarok állni a szalonból...
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szerintem bagóért kapsz használtan, vagy ismerősöknél kallódik
De PC-ről, laposról is töltenek ezek. Amúgy maga a C szabványosítása nagyon jó dolog, amibe bele tudod dugni, azzal általában töltenek is a telefonok. OK, lapos nem, de végre általában azokon is egyféle táp van.
" de nekem ez az első kűtyüm ami USB C-USB C kábeles és erre még nem vagyok felkészülve."
Aminek a C a vége, arról tölteni fog, nem csak a sajátjáról
@NvidiaRTX : " Az a legelső amit dobok ki a kukába egy újonnan vett akkus terméknél."
De miért a kukába?
És miért ne használnám azt a kábelt? Van egy kábeles dobozom, abban van mindenféle ilyesmi, ha kell valami, kiveszek egyet.@csibe1 : "Engem nem zavar a 2A, most is azzal töltöm mindegyik telefonom, mert nem sürgős."
Engem se, szóval...
Éjszakára felteszem, feltölt reggelre, napot kibírja. @Geri Bátyó : A táp majdnem mindegy szokott lenni, A-mini A kábelt meg kapni...
-
Nekem a töltőrészleg kicsit bonyolultabb lenne.
A könyvolvasóm micro usb, de a komolyabb töltőket nem szereti, szóval ahhoz kell egy régi.
Az e-cigis akksikhoz a töltő szintén micro usb, de ahhoz meg kell 5 amper., szóval az megint egy másik töltőfej.
A telefonhoz ott van a saját töltője (Type A-Type C), de az órának spéci töltője van, viszont ahhoz tudom használni a telefon adapterét.
A fényképezőgépem régi, az mini usb, de az legalább működik az e-cigis adapterrel.
Még itt van az egér, ami Type c, de azt a gépről töltöm.
Szóval nekem kapásból 3 féle kábel és 3 eltérő adapter. -
csibe1
veterán
"Meg ha 2A-s tápot adnak hozzá, akkor meg az a baj, hogy nem PD nyóc 1000W"
Pontosan, az extra ilyenolyanamolyan szabványú gyorstöltő az akár plusz 15 ezer is lehet a telefonhoz.
Ismerős pár hónapja anyázott emiatt, hogy mennyibe kerül a töltőfej.
Engem nem zavar a 2A, most is azzal töltöm mindegyik telefonom, mert nem sürgős.
Meg az akksinak se tesz jót a túl gyors töltés, szerintem. -
-
Milyen érdekes problémáitok vannak.
Én ezt már évekkel ez előtt megoldottam.
Alakítottam ki egy töltő részleget (nem a földön meg a sarokban) és mindent ott töltök megfelelő hosszúságú kábellel vagy vezeték nélküli töltővel.
Max két kábel kell, egyik a vezeték nélküli töltőbe megy bele a másik meg minden másra jó egyetlen egy 65W-os töltővel.
Kajak van még olyan aki a saját töltőkábelét használja a cuccoknak? Az a legelső amit dobok ki a kukába egy újonnan vett akkus terméknél.
Nyilván egy okosórának egyedi a töltő csatlakozója, de nem hinném hogy egy hosszabbítós elosztóval nem lehetne megoldani a földön töltési problémát de lehet USB hosszabbítókat is venni amit csak egyszer kell megvenni az életben.
Még valami kérdés?
-
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Felesleges, az van.
Illetve kevesebb anyag=kevesebb szemét.
Meg a Samsung még mindig USB2-C kábelt ad? Az úgyse jó sok mindenre.@csibe1 : Azért nincs már tápegység, mert már mindenkinek van otthon, és felesleges szemétként végzi a nagy része. Az e-hulladék pedig így is nagy gond. Meg ha 2A-s tápot adnak hozzá, akkor meg az a baj, hogy nem PD nyóc 1000W
@A Molyember : Nekem pl. megfelel a rövid, általában valamilyen sleep-ben levő PC-ről töltöm a telefonokat éjjel.
-
A Molyember
tag
Ez engem is felkur. Ezek a kabelek igy, ebben a formaban csak elektronikai hulladekok. Akkor mar inkabb ne adjanak semmit.
Geri BátyóMi Philips daralos kavefozovel jartunk igy. At kellett rendezni a fel konyhat, hogy betudjuk dugni a tapkabelt..
-
kuntics
aktív tag
+1m kábel filléres tétel, viszont többezres darabszámnál már kimutatható költség. Nem mai hír, de ennyit számít 28gr. Persze ez végfelhasználóként nem segít, én is földön töltöm az okosórát, szerencsére az enyém kibír 2hetet.
-
csibe1
veterán
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Már itt is spórolnak, ez van.
A telefonokhoz sincs töltőfej, lassan majd kábel se lesz. Vehetsz jó pénzért, csomagban töltőfejet meg kábelt. -
Tényleg agyrém. Mondjuk egy USB kábellel nagy bajom nincs, mert van itthon elég, de nemrég vettem egy kávédarálót, aminek olyan rövid a kábele, hogy nem éri el a konnektort, kézben kell tartanom, amikor használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tesla topik
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért van nálam több. Ha valami megtörik, cserélem a csatit