Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Pontosan. Ha elfogy a VRAM, jön a rendszer memóriából a PCIe buszon keresztül a textúra meg minden egyéb adat kb, na akkor be tud rogyni (sebességtől függően) az fps.
A szerényebb saját erejű 5060Ti-16G pedig igaz nem teper úgy, mint az 5070, de cserébe konzisztensen tartja azt, amire képes, 16-ba kényelmesen fér minden.
Amúgy tök játékfüggő, kinek melyik megközelítés az ideális, nyilván a legjobb az 5070Ti sok VRAM-al, csak irdatlan pénz és a "kistesó" sem panaszkodik (pláne nem olyan legújabb DLSS-el, aminek nem 360p az alapja 4K-hoz, hanem egy FHD vagy 2K).
-
PuMbA
titán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ha elfogy a VRAM, akkor ugyanúgy belassul minden kártya. A memóriabusz szélessége ezen nem tud javítani, csak a PCI-E busz gyorsasága, amit ki is mértek már sokan, hiszen ezen keresztül megy át a rendszermemóriából a VRAM-ba az adat. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam megszívták, ugyanis pont ezért vettem inkább RTX 3060 12GB-ot. Anno az RTX 3060Ti és a sima 3060 között vacilláltam, de mivel az előző két kártyém is a kevés VRAM miatt ment a levesbe, most biztosra mentem, és az olcsóbb de nagyobb VRAMos kártyát vettem (akkor még elég jelentős árrés volt a kettő között). És egyáltalán nem bánom. FHD 60Hz mellett ez a GPU se egyhamar fogy el, ugyanakkor simán kapok el játékokat 9-10GB VRAM használattal.
Az RTX 3080 10GB-val kapcsolatban igazad van, van egy olyanom is, ott szerintem ahhoz a GPU-hoz pont vagy 20GB VRAM illene.
-
denko
senior tag
azért én áldom az eget hogy macbookot most 24gb sen vettem és NAS- ba vettem 5060ti 16gb-t 2 tb ssd-vel
Sajnos Így is drágulás után, de akkor még nem volt ennyire vad.
Egyébként hogy ON legyen, semmire nem elég 8GB. nincs optimalizáció mostanság, illetve ez várható volt kb 1.5 honapja már, hogy ezt is fogják emelni és optimalizálni.
Annyi előnye van, hátha a fejlesztők kicsit dolgoknak is az optimalizáson...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha elfogy a VRAM, akkor ugyanúgy belassul minden kártya. A memóriabusz szélessége ezen nem tud javítani, csak a PCI-E busz gyorsasága, amit ki is mértek már sokan, hiszen ezen keresztül megy át a rendszermemóriából a VRAM-ba az adat.
Sajnos Így is drágulás után, de akkor még nem volt ennyire vad.