- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Tomb Raider Remastered I-III
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Én véletlenül elvesztettem azt a több száz stunts pályát, amit anno haverokkal csináltunk. Az nagy lelki szomorúságot okozott.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
nem az interface sebessége a fő probléma ott sem, hanem inkább a seek time. mivel a fej hernyó sebességgel tud átmászni a sávok között, a legtöbb esetben az lesz a limitáló tényező.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
valamennyi variancia van a sebességekben a különféle meghajtók között modelltől és interfacetől függően is, de nem lényeges.
(a mai usbs floppy meghajtók általában a leglassabbak, mert lassan lépkednek, hogy ne lépjenek ki az 5w-ból, amit az usb tud adni).
-
Pikari
addikt
válasz Szirtimorc #55 üzenetére
nézd meg jobban a képet. jobb oldalt lent.
-
Pikari
addikt
válasz Szirtimorc #53 üzenetére
nem ez az?
-
Pikari
addikt
Nagyon ratyik voltak a 3.5ös lemezek. A régi 3m lemezek (amik kb kétszer nehezebbek az újabbaknál) még a mai napig mennek (régi =1997 vagy az előtti). Gondolom elkezdtek masszívan spórolni rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A közös nevező az 5.25ös lemezeknél a 360k formátum volt, egyrészt szinte az összes lemez ilyen, másrészt a régi pckben is csak 360k-s floppymeghajtó volt. Az 1.2-es formátum sose terjedt el, igazából az 1.44-es 3.5-ös floppy váltotta (ott a 720k volt az, ami nem igazán terjedt), így aztán 360k-ból lett 1.44.
Ami azt jelenti, hogy a kapacitás 4x-eződött, viszont a tipikus vinyó méret ez idő alatt kb 20 megáról olyan 300ig ment, szóval eléggé látszott, hogy a floppy lemez nem tud tudni lépést tartani a fejlődéssel. Én 2005-ig még floppyt hurcoltam az óráka, de ekkor talán már én voltam a köreimben az utolsó, aki floppyt használt (meg eleve nem volt otthon internetje). De aztán az év végére vettem egy 1 gigás mikro sd kártyát.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
a ramba. a 8 bites gépekben nincs hdd. (létezik hozzájuk, de inkább csak érdekességképp)
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
berakod a magnóba a kazit, rec gomb, felveszed az adást. aztán berakod a komondor64-be, beírod, hogy "load" és megnyomod a play gombot a kazettás meghajtón.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Pár éve visszaköltöztettem a 3.5ös meghajtót a gépbe. Időnként szükség van rá bios és firmware updateléséhez és dumpolásához, aztán így a legkézenfekvőbb megoldani. Bár a 3.5ös lemezek nem a legjobbak, állandó harc megy a rossz szektorok ellen.
-
Pikari
addikt
Én ezt amúgy a CD korszakban szívtam be kicsit. Volt 1-2 speckó udf driver, amivel úgy lehetett írkálni a CD-ket, mint a pendrájvot (még win98 és xp időszak legelején). Hát természetesen sehol máshol nem működtek ezek a lemezek rendesen. Szerencsére csak 2 vagy 3 CD-t csináltam meg így, de aztán hamar rájöttem, hogy nem szabad ilyen egyedi formátumokat használni, hanem olyat szabványos megoldásokat kell mindig választani, amik mindenhol megfelelően kompatibilisek.
-
Pikari
addikt
-
Pikari
addikt
nálam az 5.25ös lemezek és meghajtók terén 100% a túlélési arány, szerencsére. még egy darab rossz szektor sincs sehol, pedig nem is különösebben vigyáztam rájuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával