Hirdetés

2020. augusztus 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Frioul


Frioul
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék választ kapni a témában szereplő problémakörben. Bár igyekeztem utánanézni a kérdésnek a már létező topikok között nem nem találtam megfelelő választ. Ha valaki tud segíteni, magyarázatot adni annak kifejezetten örülnék.

Az alaphelyzet: Vettem egy 4TB seagate HDD-t, hogy legyen bőven helyem backup-ra, alapvetően külső HDD-ként (belsőként csak egyes nagy terjedelmű másolások esetén). Beletettem abba a házba, amiben korábban a hasonló célra szolgáló 2 TB-os WD HDD dolgozott hiba nélkül.

Első probléma a particionálás volt, mivel külső HDD-ként max. 2 TB-re tudtam, belsőként sikerült (GPT konverziót követően) 2 külön partíciót létrehozni (Op. rendszer Vista). Így működött is.... egy darabig.

Második probléma a külső HDD-ként való csatlakozásnál jelentkezett. Amikor a laptophoz (Win7, de Win8 esetén is) csatlakoztattam, az első partíción (2 TB) lévő adatokat látta, de a második partíción lévő fájlredszerrel már baja volt, azt javítani akarta. Egyszer- kétszer meg is próbáltam, de valójában csak összekeveredtek az adatok és nem állította helyre a problémásnak vélt fájlokat. Visszatéve belső HDD-nek, ott sem változott a helyzet "az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát" hibajelzéssel szintén helyreállítást akart végeztetni.

Harmadik probléma akkor jelentkezett, amikor a két partíciós megoldást feladva, egy partíciós megoldást választottam. A probléma ugyan úgy jelentkezett, Kivéve az asztali gépből, külső HDD-ként az előző helyzet állt elő.

A HDD-t ellenőriztem a Seagate saját ellenőrző alkalmazásával, valamint a WIn által kínált lehetőséggel is. Nincs fizikai hiba!

Ugyanakkor arra a célra amire vettem teljességgel használhatatlan a HDD, mivel az adatbiztonsága jelenleg NULLA.

Most azt próbálom, hogy a particionálást követően csak külsőként használom, de így a másolás sajnos túl sok időt vesz igénybe és bizonytalan a kimenete is.

Probléma lehet még az is a későbbiekben, hogy esetenként NAS-hoz csatlakoztatnám USB-n keresztül, bár bizonytalan vagyok, hogy felismerné, vagy sem. Az eddigi jelenségek miatt azt még nem következett be.

Most itt tartok.... és segítséget kérek, amit előre is köszönök.

(#2) CoolMan válasza Frioul (#1) üzenetére


CoolMan
(MODERÁTOR)

Üdv!

Kérdezd meg a HDD probléma (nem adatmentés) topicban.

Ezt zártam.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.