Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: száz pí
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, hogy elolvastad. Egyet is értek a kommenteddel. Tranzisztorral is lehet kiváló erősítőt építeni. Sőt tovább megyek, pusztán attól, hogy egy erősítőben az aktív alkatrészek elelektroncsövek, még nem lesz jó. Ellenben évek kísérletezésével arra jutottam: Ha csak a végső hang számít akkor elektroncsővel vagyunk közelebb. Ezzel nem mondtam semmi rosszat a tranzisztorrol. Annak sincs semmi szégyenkeznivalója.
ui: Igen 500V felett sok a megoldandó probléma... De sokat gondolok egy 750V-os Anóddal GM70-re!.. talán egyszer meg is építem... -
A szélessávú hangszórokkal kapcsolatban. Természetesen nekem is volt életem folyamán többutas hangfalam. Valamint én is hallottam HIGH-END Show-n szélessávút is. Én is azt tapasztaltam mint a legtöbben: Nem volt "mélye és magasa". 100 emberből 99 azt gondolja ez a hangfal hibája. Én nem. Én vagyok az az egy a 100-ból, aki azt gondolta, hogy ez nem a hangszóró hibája, mert az nem lehet, az csak egy hangazóró, nincs áramkör!, nincs lehetőség csalásra. Arra gondoltam a hangszóró csak mutatja a mögötte lévő rendszer hibáit! Arra gondoltam, a rendszer hibáit kell javítani, hogy megkapjam a dinamikát és a felbontást, igazam lett! Másnak is ezt tanácsolom. Ez persze nagyon nehéz, rögös, és husszú út. Da a szélessávú mindíg hűen mutatja a valóságot, kertelés nélkül. Mindig azt mutatja amit kap! Azt is amikor minden rendben! Ez pedig csodálatos, olyan mint egy őszinte barát. Egyetlen dolgot lehet felróni a szélessávúnak, hogy a frekvencia menete nem olyan egyenes az oszcilloszkópon. De ez engem sosem érdekelt. Sosem olvasni akartam a rendszerem, hanem zenét hallgatni!
-
válasz
fererencz89
üzenetére
Ezen nem kell csodálkozni. Más érzékszervünk is ilyen. A fül a műszerek által torzulásnak mutatott hangokat nem mind hallja annak. Erre épülnek a gitártorzítok is például, tömegek vadulnak meg tőle, hogy nem a gitár eredeti hangják hallják, talán Te is. . De a szem is ilyen. Marilyn Monroe arcán az anyajegy is egy torzulás. Viszont ezzel együtt szépségikon. Ha leretusálom akkor már unalmas. De az ízlelés is ilyen. A halászlét beerősítjük. Ami szintén egy torzulás, egyesek szerint nem lehet érezni a csípősség miatt az ízt, mégis úgy finom az izlelésünknek. Ez nem baj! Egyszerűen csak figyelembe kell venni, ha ember számára készítünk valamit. Én legálább is így teszek. Ezeket a készülék áramköreiből bekerülő zavarokat kompenzáló áramkörökkel el tudom nyomni. De az eredmény egy művi, készülék hang lesz, alacsony élvezeti értékkel. Amire nem vágyok.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Köszönöm, hogy elolvastad.
-
Ilyen méricskéléses tesztet bőven találsz. De nincs semmi jelentősége. Készíthettem volna ilyet is. De minek! Ez meghalgatás teszt. A lényeg ugyanis : hogyan szól! A jó hang és a jó paraméter nincsenek sajnos sokszor összhangban. A tökéletes erősítőket ugyanis az ember nem szereti hallgatni. A 300B-t pont azért szeretjük mert csal! Rengeteg másodlagos felharmónikust termel. Csakhogy mi emberek ezt húsos telt hangként halljuk!. Potosan ez a baj minden mai készülékkel. Unalmasak és jellegtelenek. Mert csak a mért adat érdekli a készítőket. Tanácsolom, hogy az ilyen megközelítést endgedd el. Persze csak ha Zenét szeretnél hallgatni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAID
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Autós kamerák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest