Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Merchior #59538 üzenetére
Az S1000 MK2 hangminőségben nyilván jobb, mint az R2750DB, de most nem 100e, hanem 115e az S1000, ami nem valami meggyőző az ár. Meg TV mellé gondolom filmekhez is lenne, amire az S1000 mélyképessége nem ideális (de persze lehet elég).
Viszont most látom, hogy 83e környékén van S350DB. Ez habár 2.1, de a 75ezres R2750DB-nél egy kategóriával jobb hangú még így is, szóval simán megéri a felárat. És filmekhez a mélyláda nagyon jó dolog, de persze van hátránya is a 2.1-nek, pl magas keresztváltás (160 Hz-nél), érzékenyebb az akusztikára. Meg az S350DB távja kerek, ami zavaró lehet abból a szempontból, hogy nem tudod fogásra hol van melyik gomb. Ebben az S351DB jobb, mert normális távot adnak hozzá. Meg barna helyett fekete, másban nem különbözik. Viszont drágább szokott lenni, most 100e körül van az S351DB, ami a talán még elmegy kategória.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Cs1csó
félisten
válasz Merchior #59540 üzenetére
Alapvető:
a front hangfalak szemben legyenek egyenlő távolságra egymástól és a tévétől és ha lehet fül magasságban (ha fotelből vagy kanapéról nézitek akkor ugye ahhoz viszonyítva.A mélyládát kb. mindegy hova teszed lehetőleg földre és ne legyen extrém betolva a falhoz bár ez is akkor lehet fontos, HA hátsó reflexnyílásos. Ahogy a képen látom bal oldalt a cipősdoboz helyére be lehet tenni.
Az emberi fül nem nagyon tudja érzékelni a mély (alacsony frekvenciás) hangok irányát, tehát ezért szinte mindegy hova teszi az ember lehetőleg a padlón legyen, meg persze az esztétika is számít meg a kábel vezetés vagy a kábel hossz. -
Cs1csó
félisten
válasz Merchior #59713 üzenetére
és Edorn
Ez is tudja, van egy külön vezérlőegysége és azon van mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet, bár nem túlzottan ajánlott: Genius SW-G2.1 1250 II
A drágább - nagyobb -tesói is tudják: Genius SW-G2.1 3000 II
Genius SW-G2.1 2000
és talán ebben is bár ez újabb típus:Genius SW-G 2.1 1200 -
Cs1csó
félisten
-
Merchior
tag
-
joe979
aktív tag
válasz Merchior #60034 üzenetére
Remélem nagyon-nagyonn sokáig keresitek majd az álatokat a padlón ! Mikor írtad , megrendelve már akkor vártam mit írsz majd róla . Nekem is hasonló volt az élmény . Erre van kitalálva es szuper az S széria . Nagyon jó áron ment , brutálisan . Sztem ennyiért így akkor nem létezett jobb opció . Amikor megvettem teljes áron a nagy tesót , nagyon szenvedtem az miatt , ennyit kiadni érte …. Aztán mikor bekapcsoltam , el is felejtettem min zsidóztam magammal .
Szissz
-
-
válasz Merchior #60763 üzenetére
Persze, mert ha áthelyezed a hallgatói pozíciót, megváltozik az akusztika meg minden. Meg lehet olyan is, mint az én hangfalaimnál, hogy 1 méternél közelebb, egyszerűen megöl a hangja, sok a közép.
Az R2750DB-nél más a probléma: mivel 3 utas, ezért a hangszórók jobban szét vannak szórva rajta és közelről kicsit fázishibás lesz (bizonytalan hang, szétesett tér), mert pl a középsugárzó a magassugárzóhoz képest aránylag messzebb lesz a füledtől. Ez az arány a távolsággal javul, 1 méter felett már nem akkora, hogy rontson a hangon.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz Merchior #65455 üzenetére
+1
Persze nem árt nézni a technikai adatokat is, de manapság a hallható hanggal nem sok összefüggés van. 20KHz+ frekiket írnak a dobozokra, aztán 10KHz felett meg gyak eltűnik a hang... , ezt hogyan kell értelmezni?, tudom, viszafogott lineáris studiohangzás, csak sztem evvel a technikai problémákat kendőzik el, a gazdaságosan gyártott modern dobozok lényegében nem alkalmasak az élethű hangra, amolyan hamis képet alkotnak, a régiek igen, ott vannak, még eleven hangzással képesek felidézni a kedvenceinket.Teszteltem az utóbbi időben a két kategóriát most alaposan, ez alapján a szubjektív tapasztalat, tehát nehogy bárki megsértődjön, ez tényleg saját vélemény, bár akárki kipróbálhatja, akinek van jó minőségű régebbi hangdoboza. Meghallhatja hogy egy mai studiomonitor a régi cucc mellett csak egy mattos árnyék.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Archttila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest