Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Az nem tiszta előttem, hogyan lehetne ezt az amúgy komoly számítási teljesítményt otthon kihasználni. A jól párhuzamosítható feladatokat, például egy konvertálás, egy VGA jobban teljesít.
    A 22 mag, esetleg 44 szál, számomra kevesebbet jelent, mint 2mag és 4 szál, de 11x gyorsabb processzor mellett.

Otthon átlag user nem fogja kihasználni ezzel a procival.
    Sakk szimulátor esetleg.

Viszont egy rakás fun projektnek jó, virtualizálást gyakorolni. Olyan dolgokra ahova mondjuk kell a sok pcie sáv vagy NAS-nak, multimeda konvertálásra, vagy csak ahova sok ram kell aránylag olcsón (DDR3 ECC REG ez még olcsóbb és azt is tudja a proci)

Játékra ott van olcsóbban párezerért rakás más fele ekkora xeon, azaz még egy 2678v3 is egész jó. De van itthon 2618Lv3, ami 3.4Ghz all core hackel 8 magon.
    Lapokból is van olcsóbb nem is egy.
    Szóval lehet méretezni.

bambano
    A nagyobb cache lehet számíthat önmagában is még ha a magok számát nem is használjuk ki. Bár kissé pazarlás de szokták csinálni hogy HT-t és/vagy magokat tiltanak nagyobb turbó miatt és maga az osztott cache szerintem még megmarad teljes méretében.
    Mondjuk lehet össze is tudnám mérni, azonos órajel esetén azonos magszámmal csak cache, szerintem bizonyos helyzetekben ad előnyt.

Üzemeltetek otthon szervert de totál desktop cuccokkal, még ahhoz sem volt szükséges a távmanagement ilyen szinten mert ha már áll a szerver os akkor rég rossz az egész.

Új hozzászólás Aktív témák