Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- total90: Microsoft, te drága…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
koanla
aktív tag
Pont ez az, hogy nem arányosan több. Ha 90-et tartasz közúton, előznek mintha muszáj lenne. Városban az 50 még többnyire megy. Ha több közlekedő, több bunkó, az arányos lenne, de sokkal több idiótát találsz, ahogy haladsz 2026 felé. A társadalmi normáakövetés lazul. A közlekedésben ez látványos, de egyéb köznapi jelenségeket is találsz.
"Ha 90-et tartasz közúton, előznek mintha muszáj lenne."
Ha legalább előznének! De a legtöbb idióta csak addig gyors, amíg utol nem ér valami _leküzdendő akadályt_, aztán elfogy a tudománya. Na, akkor jön a 0,1-0,2-03mp-s kövtáv, vonatozgatás.
A legalja kétsávoson sem előz meg úgy, hogy megengedett legnagyobbal (igen, az pont kevés szokott lenni) megyek a külsőben. Vagy nem lehet még a megengedettel sem menni, mert előttem is vanank tömött sorokban. Ilyeneknél ha tudok, már inkább beváltok a belsőbe, lassítok és hagyom, hogy elmenjenek mellettem.
"Városban az 50 még többnyire megy."
Nem, nem megy. 60-70 megy. -
koanla
aktív tag
Ki írt ilyesmit?
Annyit írtam, hogy ezeknek ne pár százezer legyen a büntetés, mert farzsebből röhögve kifizetik és másnap ott folytatják ahol tegnap abbahagyták..Gondolatébresztőnek szántam - láthatóan nem jött be.
-
Hieronymus
veterán
A kötelező biztosítás a vétlen kárát téríti. A Casco, ha van a vétkes kárát téríti. Ha van. Bár mind a két fél is felelős lehet a kár esemény létrejöttében.
A kérdésedre egyértelmű választ ne tőlem várj, ám mástól sem kapod meg egyértelműen.
-
negro
őstag
Nem, az a bajom, hogy ezt éjszaka teszi, amikor a népek aludnának, meg egy város közepén egy körforgalomban.
Drifteljen a pusztában egy elhagyott parkolóban, vagy pályán, csak hát ott kiderülne, hogy nem tud vezetni.BMW max azért nem felülreprezentáltabb, mert sokkal több van minden más autóból, és nyilván abból többet videóznak.
De egyik balhésabb gázolás se Suzukival történt valahogy.
opel? ne a tv2 "tenyeket" nezd...
-
negro
őstag
Kettő ismert, Kaposvár és Szombathely.
Sajnos nem ismert a jármű típusonkénti baleseti statisztika. Nem készítik el vagy nem nyilvános.A biztosítók információ is homályosak, mert a tisztán anyagi károkat okozó koccanások is benne vannak.
Független járműadat-elemzők (például a carVertical adatai) szerint Magyarországon a lekérdezett BMW-k több mint 56%-a, a Skodák 56%-a, míg a Mercedesek és Audik közel 50%-a volt már valamilyen módon törve. A Suzuki ezeken a toplistákon általában a középmezőnyben vagy az alatt végez.
Ezt a statisztikát árnyalja az autótípusok elterjedtsége.
Gondolom Škoda sokkal több van forgalomban mint BMW."volt már valamilyen módon törve" hmm. es ki tort kit?
-
mefistofeles
veterán
Ki írt ilyesmit?
Annyit írtam, hogy ezeknek ne pár százezer legyen a büntetés, mert farzsebből röhögve kifizetik és másnap ott folytatják ahol tegnap abbahagyták.. -
gabyka
senior tag
-
koanla
aktív tag
Én ezt értem és el is fogadom. A baj az, hogy ennek akkor lenne értelme és visszatartó ereje ha tényleg brutális bírságokat és autóelkobzásokat csinálnának.
Amíg valaki megölhet drogosan egy buszmegállónyi embert és másnap már az új szupersportautójával robog addig ezeket csak kiröhögik max.A büntetésnél pl. figyelembe venném az elkövető anyagi helyzetét és a milliomos aranyifjú hülyegyerekeket úgy megbüntetném, hogy az apuka is belerokkanna...
Úgy véled, hogy a tavalyi 415 halálos kimenetellel járó közúti balesetet aranyifjú, milliomos, drogos hülyegyerek okozta mind? Nem is gondoltam, hogy ilyen jól állunk aranyifjakkal.
-
Hieronymus
veterán
-
bambano
titán
Sajnos nem ismert a jármű típusonkénti baleseti statisztika. Nem készítik el vagy nem nyilvános.A biztosítók információ is homályosak, mert a tisztán anyagi károkat okozó koccanások is benne vannak.
Független járműadat-elemzők (például a carVertical adatai) szerint Magyarországon a lekérdezett BMW-k több mint 56%-a, a Skodák 56%-a, míg a Mercedesek és Audik közel 50%-a volt már valamilyen módon törve. A Suzuki ezeken a toplistákon általában a középmezőnyben vagy az alatt végez.
Gondolom Škoda sokkal több van forgalomban mint BMW.A carvertical nem hiteles forrás.
-
Hieronymus
veterán
Nem, az a bajom, hogy ezt éjszaka teszi, amikor a népek aludnának, meg egy város közepén egy körforgalomban.
Drifteljen a pusztában egy elhagyott parkolóban, vagy pályán, csak hát ott kiderülne, hogy nem tud vezetni.BMW max azért nem felülreprezentáltabb, mert sokkal több van minden más autóból, és nyilván abból többet videóznak.
Gondolom Škoda sokkal több van forgalomban mint BMW. -
hcl
titán
mire gondolsz? nyilvan olyan autoval jatszanak ami erre alkalmas. rwd. a parkoloban meg a kezit rangatjak az hondasok, golfosok, fwd autosok. neked ez problema vki kilincsel elore ment 40-el es picit elrugta? ne vicceljel mar. ennek semmi koze ahoz kik a legproblemasabbak az utakon. bp-i autosok csatornan ahova persze feltoltenek az egesz orszagbol es regiobol balesetet okozokat, veszelyeztetoket, bunkokat, osszeszamoltak mar marka szerint mibol mennyi szerepel. 8 ev es ~2500 video... reprezentativ boven. a bmw a top10-ben sincs. ugye nem gondolod komolyan, h a bmw-ben nincs index csak? ezek ful kamu beszologtasok, plane neten. fel tucat marka van elottem kapasbol akikre ez inkabb jellemzo es vezetoikre.
-
gabyka
senior tag
Dehogyis, annak az a szerepe, hogy látványosak az ilyen akciók és nem tudod előre, hogy hol lesznek, mint a trafiknál. USA-ban autókáztunk pár éve, egy Mustang vagy valami hasonló izomautó cikázott a sávok között (nem is extrém gyorsan), látjuk egyszer csak villogó fel, ki is emelték a forgalomból. Itthon ilyet még egyszer sem láttam. Egy időben mondjuk csinálták civil autókból meg voltak róla videók is, mostanában nem rémlik.
Gyere el Fehérvárra...itt többször is előfordult, hogy civil autóból levillognak...Mártirok, Pozsonyi, Budai, stb...szóval a technológia megvan, kérdés, üzemanyagjuk lesz-e rá
-
maross
nagyúr
Az igényedet kielégíti a "tömegközlekedés" - én 41 éve ('85-ben simsonnal kezdve) minden pillanatát élvezem a közlekedésnek. A gép egyenletes jó működését, a táj suhanását, és minden egyebet. Engem megnyugtat az évi 20-25.000 km kerékpáron, motoron és gépkocsiban is.
Az emberk 70%-na "készser" vagy szükséges rosz a vezetés. Ezt elfoadom. Az ilyen ember tömegközlekedjen. Mo. a legjobbak között van a környéken.hát, ha a 70%-nak kenyszer, akkor remelem 70% onvezetoknek kijelolt ut lesz, es 30 egyéb

-
HThomas
őstag
Én már nem megyek sehová, öreg vagyok hozzá, de a fiam, most kezdi a műegyetemet őra már nem mernék fogadni, hogy itt marad.
...és nincs érvem, miért marasztalnám......Nálunk csak 2 éves, de évről évre érzem magamon, hogy egyre kevésbé vagyok mobilis...
Grat neki a műegyetemhez! Én is ott végeztem... ha azt lelkiismerettel elvégzi, akkor onnan kb egyenes út bárhova. -
negro
őstag
mire gondolsz? nyilvan olyan autoval jatszanak ami erre alkalmas. rwd. a parkoloban meg a kezit rangatjak az hondasok, golfosok, fwd autosok. neked ez problema vki kilincsel elore ment 40-el es picit elrugta? ne vicceljel mar. ennek semmi koze ahoz kik a legproblemasabbak az utakon. bp-i autosok csatornan ahova persze feltoltenek az egesz orszagbol es regiobol balesetet okozokat, veszelyeztetoket, bunkokat, osszeszamoltak mar marka szerint mibol mennyi szerepel. 8 ev es ~2500 video... reprezentativ boven. a bmw a top10-ben sincs. ugye nem gondolod komolyan, h a bmw-ben nincs index csak? ezek ful kamu beszologtasok, plane neten. fel tucat marka van elottem kapasbol akikre ez inkabb jellemzo es vezetoikre.
-
mefistofeles
veterán
Nem vitatkozom egy percig sem... kíváncsian várom mi lesz a belengetett reformokból, mert ugye az autóelkobzás meg a vagyoni helyzet figyelembe vétele is tervben van.
Nekem már nagyon tele volt mindenem az itthoni dolgokkal, nem csak a közlekedés terén. Ha most sem lesznek pozitív változások 1-2 éven belül, akkor sanszos, hogy lépünk le, pedig nagyon nem szeretném...
Én már nem megyek sehová, öreg vagyok hozzá, de a fiam, most kezdi a műegyetemet őra már nem mernék fogadni, hogy itt marad.
...és nincs érvem, miért marasztalnám...... -
HThomas
őstag
Én ezt értem és el is fogadom. A baj az, hogy ennek akkor lenne értelme és visszatartó ereje ha tényleg brutális bírságokat és autóelkobzásokat csinálnának.
Amíg valaki megölhet drogosan egy buszmegállónyi embert és másnap már az új szupersportautójával robog addig ezeket csak kiröhögik max.A büntetésnél pl. figyelembe venném az elkövető anyagi helyzetét és a milliomos aranyifjú hülyegyerekeket úgy megbüntetném, hogy az apuka is belerokkanna...
Nem vitatkozom egy percig sem... kíváncsian várom mi lesz a belengetett reformokból, mert ugye az autóelkobzás meg a vagyoni helyzet figyelembe vétele is tervben van.
Nekem már nagyon tele volt mindenem az itthoni dolgokkal, nem csak a közlekedés terén. Ha most sem lesznek pozitív változások 1-2 éven belül, akkor sanszos, hogy lépünk le, pedig nagyon nem szeretném...
-
mefistofeles
veterán
Dehogyis, annak az a szerepe, hogy látványosak az ilyen akciók és nem tudod előre, hogy hol lesznek, mint a trafiknál. USA-ban autókáztunk pár éve, egy Mustang vagy valami hasonló izomautó cikázott a sávok között (nem is extrém gyorsan), látjuk egyszer csak villogó fel, ki is emelték a forgalomból. Itthon ilyet még egyszer sem láttam. Egy időben mondjuk csinálták civil autókból meg voltak róla videók is, mostanában nem rémlik.
-
Hieronymus
veterán
1980-hoz képest mára megnégyszereződött a személygépjárművek száma. Az úthálózat leginkább a gyorsforgalmi utak hosszában és szélességében növekedett. Az utak többsége önkormányzati kezelésben van. Meg is látszik a többségén. Nincs pénz. Az úthibákra figyelmeztető táblák sokkal olcsóbbak.
A járműsűrűség négyszereződése mellett megnőtt a hétvégi autósok száma. Évtizedek alatt sem szerzik meg a valódi vezetési rutint.
Csak ez a két tényező már elegendő a káoszhoz. De van egy probléma, ami rátesz még egy lapáttal a bajra. A közlekedésben sem mutatunk egymás felé kooperatív készséget. Nem figyelnek egymásra eléggé. A Balesetek egy része elkerülhető lenne.
-
hcl
titán
Én pl. ilyeneket nem értek, hogy ha az autópályán a felújítás miatt sávelhúzás van, és 80-as tábla, akkor ha én óra szerint 85-ös tempomattal megyek a szélső sávban, miért vagyok jelentős forgalmi akadály.
Meg azt sem értem, hogy ilyen helyekre miért nincs fixen traffipax kirakva? Vagy ha rendszeres a gyorshajtás a Váci úton, Árpád hídon, akkor miért nincs minden második négyzetméteren egy kamera meg egy traffi?szerk, másik hsz-re: engem mostanában gyakorlatilag kizárólag skodával akartak lenyomni. Meg kamionnal, mert a kamion sofőrnek a holt tér ismeretlen fogalom. Nagyon régen nem találkoztam bunkó bmw-ssel. Gyorsan haladó bmw-ssel, audistával meg mercivel találkoztam, de nem voltak ütődöttek.
Ezeket én se.
De nyugi, Disquson milyen rinya volt hogy esetleg átlagsebesség-mérés lesz a pályán
-
HThomas
őstag
Minden útra, útszakaszra civil rendőrautó? Tudod, hány kilométerről beszélünk? Kit raknál bele? Vagy ha raknál akkor ki maradna másra? A drón és a kamera lenne a megoldás meg persze akkor ér valamit a dolog ha példás büntetés is dukál hozzá. De tényleg komoly mert egyébként lezsarják.
-
bambano
titán
Ha minden igaz, jön...
KILENC évvel ezelőtt futottam össze az illetékessel, aki szakmai oldalról foglalkozott az átlagsebesség méréssel, KILENC évvel ezelőtt azon dolgozott, hogy egy nagyobb városban tesztüzemet indítanának.Először több traffi kellene, mert azt könnyebb kivitelezni. Ha csökkenne a büntetés elkerülhetősége, csökkenne a gyorshajtás is.
Másrészt persze nem ártana arról is beszélni, hogy mit kamuznak folyton a baleseti statisztikákkal. -
mefistofeles
veterán
Minden útra, útszakaszra civil rendőrautó? Tudod, hány kilométerről beszélünk? Kit raknál bele? Vagy ha raknál akkor ki maradna másra? A drón és a kamera lenne a megoldás meg persze akkor ér valamit a dolog ha példás büntetés is dukál hozzá. De tényleg komoly mert egyébként lezsarják.
-
HThomas
őstag
Az a baj, hogy a döntéshozók részéről csak a duma van, tettek sehol.
Mióta tilos már vezetés közben telefonálni? Tudod hány szőke csajszit látok úgy menni? (oké, kövér kigyúrt faszit is) de olyent még nem hallottam, hogy ezért valakit büntettek.
vagy pl. nálunk Szombathelyen, olyan gyorsan meggazdagodhatna a rendőrség, egy-két piros lámpánál elhelyezett fotoaparáttal. Ahogy HThomas kolléga írta, a piros lámpa is már csak egy díszítő elem, annyira nem szarja le senki.Rengeteget autózok, városban, forgalomban. Egy pirosnál úgy 1-3 autós tuti átmegy a fontos helyeken.
A telefonozást ROADPOL akciók keretében szokták időnként kiemelten nézni, amennyire tudom ezek viszonylag sikeresek is, bár a visszatartó hatásuk gondolom nem sok...
-
HThomas
őstag
Hát ha minden igaz, jön majd az átlagsebesség mérés a pályán, már ha jön, meglátjuk.
De szvsz nem (csak) több traffi kéne, hanem civil rendőrautókból figyelni és kiszedni az ámokfutókat. Vagy drónokkal, ahogy azt csinálják is már néhány helyen. -
mefistofeles
veterán
Az a baj, hogy a döntéshozók részéről csak a duma van, tettek sehol.
Mióta tilos már vezetés közben telefonálni? Tudod hány szőke csajszit látok úgy menni? (oké, kövér kigyúrt faszit is) de olyent még nem hallottam, hogy ezért valakit büntettek.
vagy pl. nálunk Szombathelyen, olyan gyorsan meggazdagodhatna a rendőrség, egy-két piros lámpánál elhelyezett fotoaparáttal. Ahogy HThomas kolléga írta, a piros lámpa is már csak egy díszítő elem, annyira nem szarja le senki.Rengeteget autózok, városban, forgalomban. Egy pirosnál úgy 1-3 autós tuti átmegy a fontos helyeken.
-
bambano
titán
Értem, csak azzal van bajom, hogy a döntéshozók részéről hogy lehet egyszerre sopánkodni, hogy sok a baleset meg a gyorshajtás, és nem tenni semmit. Álszent hipokriták.
-
HThomas
őstag
Én pl. ilyeneket nem értek, hogy ha az autópályán a felújítás miatt sávelhúzás van, és 80-as tábla, akkor ha én óra szerint 85-ös tempomattal megyek a szélső sávban, miért vagyok jelentős forgalmi akadály.
Meg azt sem értem, hogy ilyen helyekre miért nincs fixen traffipax kirakva? Vagy ha rendszeres a gyorshajtás a Váci úton, Árpád hídon, akkor miért nincs minden második négyzetméteren egy kamera meg egy traffi?szerk, másik hsz-re: engem mostanában gyakorlatilag kizárólag skodával akartak lenyomni. Meg kamionnal, mert a kamion sofőrnek a holt tér ismeretlen fogalom. Nagyon régen nem találkoztam bunkó bmw-ssel. Gyorsan haladó bmw-ssel, audistával meg mercivel találkoztam, de nem voltak ütődöttek.
Én azt látom, hogy itthon a sebességhatárok és az azt jelző táblák kb dísznek vannak, nyugodtan beszedhetnék őket, semmi gyakorlati szerepük... Záróvonal dettó, kár rá pazarolni a festéket.
-
bambano
titán
Pont ez az, hogy nem arányosan több. Ha 90-et tartasz közúton, előznek mintha muszáj lenne. Városban az 50 még többnyire megy. Ha több közlekedő, több bunkó, az arányos lenne, de sokkal több idiótát találsz, ahogy haladsz 2026 felé. A társadalmi normáakövetés lazul. A közlekedésben ez látványos, de egyéb köznapi jelenségeket is találsz.
-
hcl
titán
-
negro
őstag
-
negro
őstag
-
hcl
titán
Nemtom, itt Fehérváron sem gyakori, hogy éjjel a körforgalomban Sierra meg Lada driftel, hanem BMW meg Mustang

-
kcsa
veterán
Hagy tippeljek: megtalállak a BMW topikban. A következő "érv" majd az lesz, hogy irigy vagyok? Így lenne teljes a kép

-
negro
őstag
Nyilvan clickbeat de a marka es tulajdonosaiknak ez egy karaktergyilkolasa. Ez lehetett volna barmilyen auto. Lenyegtelen, hogy bomos. Egy 15 eves eseten aki jogsi nelkul el kototte es elcsapott vkit. Ez a lenyeg!
-
hcl
titán
Gyorshajtasert 1x fizettem csak es az is 20 eve volt. Varosban 2x2 savos uton 50 helyett 63. Kemeny 2000 forintost a helyszinen. Esszel megyek. De az teny 2x-3x annyi auto van az utakon es ezzel aranyosan tobb olyan aki nem valo a kozlekedok koze. Deffenziven vezetek de evrol-evre egyre tobbszor vedek ki baleseteket mert benezik sokan, illetve konkretan tudatosan szabalytalankodik vki. Vannak akiknek van pofaja a jardara hajtani, hogy kikerulje a dugot es kocsisort? Ilyen regen nem volt. Vagy a bunteto fekzesek?
-
negro
őstag
Gyorshajtasert 1x fizettem csak es az is 20 eve volt. Varosban 2x2 savos uton 50 helyett 63. Kemeny 2000 forintost a helyszinen. Esszel megyek. De az teny 2x-3x annyi auto van az utakon es ezzel aranyosan tobb olyan aki nem valo a kozlekedok koze. Deffenziven vezetek de evrol-evre egyre tobbszor vedek ki baleseteket mert benezik sokan, illetve konkretan tudatosan szabalytalankodik vki. Vannak akiknek van pofaja a jardara hajtani, hogy kikerulje a dugot es kocsisort? Ilyen regen nem volt. Vagy a bunteto fekzesek?
-
hcl
titán
Egybevág, ja.
@bambano : Az az alap, hogy normálisan közlekedik valaki, meg se kell jegyezni.
-
bambano
titán
A kedves pedagógus-társadalom kinevelt egy rakás schumacherbe oltott dredd bírót, ezért látsz annyi agressziót.
Az internet meg kinevelt egy rakás koncentrálásra képtelen facebook zombit, akik nem képesek leszakadni a "világról", ezért látsz annyi fogalmatlan sofőrt.Torzítja a statisztikát az is, hogy aki meg rendesen vezet, arra már nem emlékszel.

-
HThomas
őstag
Én azt látom, hogy mintha az utóbbi időben több lenne az agresszív, nyomuló, mindenki más lenyomok mentalitású sofőr. Főleg akkor szembeötlő, ha vezetek pár hetet külföldön és utána hazajövök. Valszeg a #17-ben említett jelenség lehet az oka...
-
hcl
titán
A cimre reagalva egyett ertek. 17 voltam mikor mar megkaptam a B-et. Elsore mentem at. Az a tapasztalatom bo 23 ev utan, hogy mivel megduplazodott a szgk. szama, illetve egyre tobb a valojaban alkalmatlan, de valahogy at evickelo, ezert folyamatosan romlik a kozlekedes. Itt jegyeznem meg, hogy kulombseg van a vezetni es kozlekedes tudas kozt. Utobbi arrol szol ismered a kreszt, betartod, elore gondolkodol, atlatod a forgalmat es szituaciokat es jol le reagalod. Ha kell akkor lemondol elsobsegrol, deffenziven kozlekedel, stb. A vezetni tudas meg azt ha keresztbe allna az auto, megcsuszol, akkor tudod mit es hogyan kell csinalni es megfogod, korrigalod es nem az arokban vegzed vagy egy fa oleleseben.
Mas: Az ilyen cimektol viszont agyfaszt kapok! "15 éves BMW-s..." Mitol is BMW-s? Ki? Egy hulye gyerek aki elkototte apuci autojat? En mondhatom az vagyok mert volt E30-am, de 17 eve vettem, megdolgoztam erte es tartok fent azota is egy E39-et. Csaladban volt E91, F11. Ertek a markahoz, ismerem a tortenelmet, tipusokat. Szerelek is amit tudok. Attol, hogy vki beul nem lesz beemves. Aki nem dolgozott meg erte meg plane. De az sem aki bar vett egyett de az vmi szakadt xar. Vagy azt sem tudja mi a motorkod az autojaban.
23 éve én már több éve vezettem, de már akkor is mindenki panaszkodott hogy nem tudnak az emberek vezetni.
Valószínű csak annyi van, hogy aki Schumachernek képzeli magát, az nem szeret alkalmazkodni, és személyes sértésnek éli meg, hogy más is van az úton
-
Hieronymus
veterán
A cimre reagalva egyett ertek. 17 voltam mikor mar megkaptam a B-et. Elsore mentem at. Az a tapasztalatom bo 23 ev utan, hogy mivel megduplazodott a szgk. szama, illetve egyre tobb a valojaban alkalmatlan, de valahogy at evickelo, ezert folyamatosan romlik a kozlekedes. Itt jegyeznem meg, hogy kulombseg van a vezetni es kozlekedes tudas kozt. Utobbi arrol szol ismered a kreszt, betartod, elore gondolkodol, atlatod a forgalmat es szituaciokat es jol le reagalod. Ha kell akkor lemondol elsobsegrol, deffenziven kozlekedel, stb. A vezetni tudas meg azt ha keresztbe allna az auto, megcsuszol, akkor tudod mit es hogyan kell csinalni es megfogod, korrigalod es nem az arokban vegzed vagy egy fa oleleseben.
Mas: Az ilyen cimektol viszont agyfaszt kapok! "15 éves BMW-s..." Mitol is BMW-s? Ki? Egy hulye gyerek aki elkototte apuci autojat? En mondhatom az vagyok mert volt E30-am, de 17 eve vettem, megdolgoztam erte es tartok fent azota is egy E39-et. Csaladban volt E91, F11. Ertek a markahoz, ismerem a tortenelmet, tipusokat. Szerelek is amit tudok. Attol, hogy vki beul nem lesz beemves. Aki nem dolgozott meg erte meg plane. De az sem aki bar vett egyett de az vmi szakadt xar. Vagy azt sem tudja mi a motorkod az autojaban.
Az újságírás elment a túlzó jelzők használatának irányába.
Ha valaki nyilatkozott - elismerte, beismerte, ...
Bemutattak valamit - megdöbbentő, ettől retteghet a világ (vagy célcsoport)...Az nem nagy hír, ha egy tízen éves elköt egy autót és összetöri. Ha ez egy BMW, Mercedes, ... akkor át lehet tolni egy magasabb kategóriába.
-
negro
őstag
-
aprokaroka87
nagyúr
-
woodworm
veterán
Ez a baj ezekkel a könnyű motorvonatokkal. Rendes mozdonyra csak felkenődött volna.
A fénysorompó láthatóan működik. A vonat rendszeresen jár ott. Mire gondolt a sofőr? A "még átérek" ilyenkor nem játszik... A rálátási háromszög sincs meg. "Hátha nem jön?" Itt gyakorlatilag még sötét sorompóra se mernék csak nagyon óvatosan rágurulni....Pár éve Mindszenten volt kísértetiesen hasonló baleset. Ott egy Bzmot repült le a sínekről.
-
angyalpc2
aktív tag
Full gyogyó ami az utakon van.
Szlovákok lengyelek magyarok szerbek románok ukránok bolgárok
Az EU legrosszabb sofőrjei. Nincs kivétel.
És amíg Lada trabant meg Golf 3-4 volt szívó benzinekkel elment a dolog... de ahogy bejöttek a nagy gyorsulásra képes turbós motorok, alacsony menet zajjal.. elvesztették a kontrollt a külvilággal.Emellé a töttyögők akik a max sebesség -10-30-al mennek és elborul az emberek agya, előzgetni kell őket sűrű forgalomban ami + közveszély. Meg mellé nyomkodják a szaros telefont vagy a műszerfalat.
Simán átmegy full piroson, most már vidéken is. Stoptábla nem hogy nem áll meg a vonalban de még a kikanyarodás előtt se. Kibassza a kocsit a főútra.
Én már mikor a levegő fűtés rádiót nyomkodom és le le kell nézni érzem, hogy "szabadon" megy a kocsi... ezek üzenetet írnak megy nyomkodják.
1 hete mentem 1 számjegyes főút rosszul belátható kanyar, balra kanyar a földutakra, autópály szervizút szerűség ... kocsik állnak előttem a kanyarban, mögöttem tipik munkás moslék...még nekem is csikorgott a kerék nem tudom, hogy álltunk meg 90-ről és nem vágódtam bele én se meg őse belém.
Kreszoktató!!!!.. vizsga!!!!...2 motorost meg egy kocsit ott fordított meg a kanyarban.
Normális? 100 méterre Jobbra sima egyszerű út valami faluhoz nulla forgalommal rendes lejárattal.
Videó lementve agyfasz és ez oktató És ezektől tanulják. -
bambano
titán
-
szipipeti
tag
A fehérvári autós üldözésben is 17 éves volt a csóka, jogosítvány nélkül.
Nem az van, hogy nem vezetnek körültekintően a népek, hanem hogy itthon kb. esik szét a társadalom, alapvető együttélési normákat nem tartanak be emberek. Nem is tudnak róla sokan, hogy kéne. A közlekedésben csak látványosabb. (Megengedett legnagyobb sebesség, piroson átmenés, parkolás, stb.)
@szipipeti : A dugóban ülést is?

Azt nem, racionálok. Dugóban kerékpár, gyalog, vagy BKV kötöttpályás (villamos HÉV Metró) kombók. Csak nagy kényszer hatására megyek be a belvárosba (hungária körúton belülre) autóval. Mondjuk szállítani kell idősebb rokont kórházba, vagy nagyobb cucc - hűtőgép költöztetéssegítés ect.)
-
HThomas
őstag
A lovaglás is nagyon élvezetes, de valamiért mégsem lóháton ingázunk nap mint nap...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez a baj ezekkel a könnyű motorvonatokkal. Rendes mozdonyra csak felkenődött volna.
A fénysorompó láthatóan működik. A vonat rendszeresen jár ott. Mire gondolt a sofőr? A "még átérek" ilyenkor nem játszik... A rálátási háromszög sincs meg. "Hátha nem jön?" Itt gyakorlatilag még sötét sorompóra se mernék csak nagyon óvatosan rágurulni.... -
hcl
titán
A fehérvári autós üldözésben is 17 éves volt a csóka, jogosítvány nélkül.
Nem az van, hogy nem vezetnek körültekintően a népek, hanem hogy itthon kb. esik szét a társadalom, alapvető együttélési normákat nem tartanak be emberek. Nem is tudnak róla sokan, hogy kéne. A közlekedésben csak látványosabb. (Megengedett legnagyobb sebesség, piroson átmenés, parkolás, stb.)
@szipipeti : A dugóban ülést is?

-
Vérboci
addikt
Mindegy hogyan fogalmazol. A közút biztonságos közlekedésre való. A gyorshajtáson kívül vannak még hajmeresztő dolgok.
Én naponta járok egy autópálya szakaszon.A lehajtók kettős kanyar kiképzésűek ami után jön az útkereszteződés.
Az átlag autós nagyjából középen halad a kanyarokban.
Én az ideális ívet kevesebben használják. Az a legbiztonságosabb. A kemény mag unatkozik. A legrosszabb íven autóznak. Ezzel emelik az élményt. Az, az útfelület rész alig van használva. A legpiszkosabb, az eső kezdetén a legcsúszósabb.én a biztonságos közlekedést is élvezem, nekem az is élmény. és ha egyszer valaki el akarja majd venni tőlem (bár erre valószínűleg az elkövetkező 20 évben nem fog sor kerülni) akkor azt megharapom.
-
szipipeti
tag
Mindegy hogyan fogalmazol. A közút biztonságos közlekedésre való. A gyorshajtáson kívül vannak még hajmeresztő dolgok.
Én naponta járok egy autópálya szakaszon.A lehajtók kettős kanyar kiképzésűek ami után jön az útkereszteződés.
Én az ideális ívet kevesebben használják. Az a legbiztonságosabb. A kemény mag unatkozik. A legrosszabb íven autóznak. Ezzel emelik az élményt. Az, az útfelület rész alig van használva. A legpiszkosabb, az eső kezdetén a legcsúszósabb.végig olvastam, van némi fogalomzavar! Pontosítsuk!
A "vezetésélmény" nem jelent automatikusan gyorshajtást (legalábbis a nagy többségnél). A vezetni szeretők nagy része korrekt normál közlekedő. Néhány persze idióta. De ne általánosíts! Továbbá nem is mindenki ugyan azt az élményt éli meg a vezetés során. és eltérő élmények vannak egy mopeddel, vagy egy nagymotorral, vagy egy normál személygépkocsival. Sajnos a "vezetők" nagy részén Kb60-70% egyértelműen látszik, hogy nem "élvezik" a vezetést, hanem kényszer, hogy végigküzdjék magukat a saját kis bermudaháromszögükben. Nincs élmény, inger, csak a telefon. Nekem eszembe nem jut kézbe venni például...Majd visszahív... -
szipipeti
tag
Az igényedet kielégíti a "tömegközlekedés" - én 41 éve ('85-ben simsonnal kezdve) minden pillanatát élvezem a közlekedésnek. A gép egyenletes jó működését, a táj suhanását, és minden egyebet. Engem megnyugtat az évi 20-25.000 km kerékpáron, motoron és gépkocsiban is.
Az emberk 70%-na "készser" vagy szükséges rosz a vezetés. Ezt elfoadom. Az ilyen ember tömegközlekedjen. Mo. a legjobbak között van a környéken. -
mefistofeles
veterán
olesebb leptekkel haladjunk az autonom vezetes iranyaba, olyan utakkal, ahova fel se lehet menni nem onvezeto autoval.
apage satanas!
mások szennyezése miatt már a benzint / dízelt kiveszik alólunk, hogy dodzsemezzünk, te meg most már a vezetés élményét is el akarod venni, mert valaki(k) nem tudnak vezetni és/vagy nem tartják be a szabályokat? nem jó ez a logika.
Az a baj, hogy egyénenként nem lehet vizsgálni a sofőrök "rátermettségét" és gyakorlatilag minden hülye megkaphatja a jogsit. Ebből adódóan, lehet, hogy ripityára tör egy fogalmatlan, miközben te élvezed a vezetést és semmi közöd, vagy ráhatásod nincs a bekövetkező balesetre.
Ebből a nézőpontból lényegesen jobb, korlátozni a vezetési élményt ha ezzel megóvunk hetente pár ártatlan életet. -
Hieronymus
veterán
Én az ideális ívet kevesebben használják. Az a legbiztonságosabb. A kemény mag unatkozik. A legrosszabb íven autóznak. Ezzel emelik az élményt. Az, az útfelület rész alig van használva. A legpiszkosabb, az eső kezdetén a legcsúszósabb. -
Vérboci
addikt
... te meg most már a vezetés élményét is el akarod venni, mert valaki(k) nem tudnak vezetni ...
Tisztázzunk valamit!
A vezetési élményre a zárt sportpálya a megfelelő hely. A közutak közlekedésre valók. Nem ezeken az utakon kell élményvezetésre vágyni.
A balesetek egy jelentős része az élmény szerzés okán következik be.Amúgy, 15 évesen nem lehet jogosítványt szerezni személygépjármű vezetésére. A történet lényegesebb része, hogy jutott egy ír tizenéves járműhöz Szlovákiában!
a vezetés élménye és az élményvezetés nekem nem ugyanazt jelenti.
én szeretek vezetni, akár autópályán, akár hegyi szerpentinen. szórakoztat is és ki is kapcsol. versenypályára az 1 literes 3 hengeres skoda scalaval nem mennék.
amúgy sem a gyorsaság a legjobb a vezetésben -
Hieronymus
veterán
olesebb leptekkel haladjunk az autonom vezetes iranyaba, olyan utakkal, ahova fel se lehet menni nem onvezeto autoval.
apage satanas!
mások szennyezése miatt már a benzint / dízelt kiveszik alólunk, hogy dodzsemezzünk, te meg most már a vezetés élményét is el akarod venni, mert valaki(k) nem tudnak vezetni és/vagy nem tartják be a szabályokat? nem jó ez a logika.
... te meg most már a vezetés élményét is el akarod venni, mert valaki(k) nem tudnak vezetni ...
Tisztázzunk valamit!
A vezetési élményre a zárt sportpálya a megfelelő hely. A közutak közlekedésre valók. Nem ezeken az utakon kell élményvezetésre vágyni.
A balesetek egy jelentős része az élmény szerzés okán következik be.Amúgy, 15 évesen nem lehet jogosítványt szerezni személygépjármű vezetésére. A történet lényegesebb része, hogy jutott egy ír tizenéves járműhöz Szlovákiában!
-
Vérboci
addikt
-
maross
nagyúr
apage satanas!
Valahogy ugy. En szeretnék gyorsabban es biztonsagosabban celba erni, mikozben boldogan olvasok. Aki a vezetes elmenyere vagyik, az menjen az erre kijelolt utakon, aki meg olvasgatni akar, az menjen az arra kijelolt utakon.
-
Vérboci
addikt
apage satanas!
-
maross
nagyúr
Akkor már inkább mágnesvasút. Mintsem még több út vagy még több korlátozás.
nem akarok en meg tobb utat (bicikliutakon kivul), elgurulnak a regieken is az onvezeto autok.
-
Klaus Duran
senior tag
-
maross
nagyúr
Csak rosszabb lesz. En nagyon varom, hogy olesebb leptekkel haladjunk az autonom vezetes iranyaba, olyan utakkal, ahova fel se lehet menni nem onvezeto autoval. De ez irto messze van.
-
Klaus Duran
senior tag
Lassú evolúciót remélnék. De valószínűbb az ismételt összeomlás mintsem a felemelkedés.
-
mefistofeles
veterán
Nem értem a címet.
2026 ban mitől lenne kevesebb figyelmetlen, felelőtlen, hülye sofőr mint eddig bármikor? -
sidi
aktív tag
Ez konkrétan nekiment a vonatnak...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 I Ryzen 5 PRO 3500U I 16GB RAM I 256GB SSD I 14" FHD I W11 I Gari
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V1 Pokemon 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
Amugy ott jo ideje nem. Regen irtam oda.