- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
válasz
DarthSun #125 üzenetére
Szellemkép szerintem legjobban a '90-es évek korai színes LCD-s laptopjainál volt, az egyik jómódú akkori ismerősöm kapott méregdrága céges laptopot ('94-'95 környéke), próbáltunk rajta játékokat beizzítani, hát nem volt egy nagy élmény (kezdve attól, hogy tényleg csak aki full szemben volt az látta rendesen a képet, ha már egy 30-40 fokkal balról vagy jobbról nézted, átment inverzbe...
).
-
Lord Myn
senior tag
Nem hát, még Európában sem volt túl népszerű, szinte csak az USA-ban, de a Tandy verzió magában foglalta az EGA/CGA/Herc verziókat is, szóval EGA/VGA PC-n is jobb volt (a hangot leszámítva), mint a csak CGA/Herc verzió.
Még a mezei 0.74-es DOSBox is tud Tandy hangot/képet emulálni, nem csak a staging, a PCEm/86Box meg tud "valódi" Tandy 1000-est emulálni, ezeken ki lehet próbálni, hogy milyen lett volna, ha akkor olyanunk van. Btw, a '80-as évek DOS-os játékai között sok olyan van, ahol a Tandy verzió volt a legjobb (Sierra játékok '87-ig, Outrun, Robocop stb.).
A Stunts-ot egy 10 éve még a fiamnak is megmutattam, együtt csináltunk pályákat rengeteg elágazással. Fun fact: van benne egy olyan bug, hogy ha túl sok az elágazás és választási lehetőség egy pályán, akkor van, amikor visszajátszáskor a gép másik úton megy, mint a valódi versenyben...
-
Lord Myn
senior tag
Ebből látszik, hogy különbözőek vagyunk, a CD-s korszak aranykorában, mi imádtuk amikor több perces renderelt átvezetők voltak (úgy hívtuk, hogy "nagy mozi"), mert akkor lehetett játék közben cigire gyújtani vagy kicsit megpihenni.
Sprite téma: általában minden számítógép, ami tud grafikus kijelzést tud sprite-ot is kezelni, a C64/Amiga/Arcade gép stb. abban volt jobb, hogy hardveres sprite-okat tudott, ami mind sebességben, mind abban, hogy független tudott maradni a képernyő ábra többi részétől, baromi nagy előny volt.
Egyébként én is Plus4-en kezdtem a '80-as években és amit TCFS az utóbbi időben csinál, az tényleg le a kalappal: Prince of Persia, Lemmings, Raid over Moscow, Impossible Mission, Stunt Car Racer +4 portjai, bár ~40 évvel ezelőtt lettek volna ilyenek...
Egyébként van ilyen is Plus4-re: [link] Ezt pl. a mai napig nem értem, hogy hogy sikerült megoldani a Plus4 limitációival... -
Lord Myn
senior tag
Nem volt rossz az SB, csak a GUS-hoz képest volt az, bár nekem csak sima 8-bites mono volt, a 16 azért jobb volt, de az FM zenét nem lehetett egy lapon említeni a Wavetable-val.
A GUS MAX is baromi hosszú volt, talán csak az AWE32 volt hosszabb nála, ami mondjuk nem csoda, mert ott tkp. három kártyát "gyúrtak" egybe (SB16 + EMU Wavetable + CD-ROM interfész).#22kenand: Nekem egy Audigy 4-es van a fiókban, nincs használatban már vagy 15 éve... De egy PCIe-s kártyával se lennék kisegítve, mert mATX-es lapban semmi nem fér már oda a VGA miatt...
Úgyhogy marad az USB.
-
Lord Myn
senior tag
Emlékszem rá, az gyártotta a jó minőségű PAS (Pro Audio Spectrum) kártyákat a DOS korszakban, nálunk kevésbé voltak ismertek, A3D-ból volt nekem Vortex1 és Vortex2 DSP-s is, utóbbi tényleg nagyon jó volt, csak úgyanúgy, mint korábban a GUS, nem tudta felvenni a versenyt a Creative szoftver támogatottságával.
-
Lord Myn
senior tag
A GUS-t annyira szerettem, hogy 3 is volt belőle: Első generációs, még hw mixer nélküli GUS, GUS Max, GUS PnP. A szuper hardvert tönkrevágta a sz*r szoftvertámogatottság, állandóan hack-elni kellett így vagy úgy, hogy frankón menjen (viszont így néha olyan feature-öket tudtam kihozni a kártyából, ami nem is volt reklámozva, hogy tudja...
).
-
Lord Myn
senior tag
Az abandonware mindig is szürkezóna volt, a jelenleg tisztázatlan licenc jogokkal rendelkező szoftverekre gondolják úgy, hogy szabadon letölthető, de ez nem minden esetben igaz. Ettől függetlenül nekem is van egy ~2GB-os zip file-om benne 650 db DOS-os játékkal.
#8Soderes: Mondjuk úgy, hogy az AW az egy művészi játék, míg a Flashback annak a populárisabb változata, normális játékidővel (btw. nálam a Flashback benne van a TOP10 játékban, amivel játszottam életem során).
#6shaddam: Az a durva, hogy nekem van olyan játék, amit végigvittem, ami közel 40 éves (1986) és amikor végigvittem még új volt...
-
Lord Myn
senior tag
Nekem egy évvel korábban '90 végén lett meg az első PC-m (Turbo XT 8 MHz, 640kB RAM, 20MB HDD, Hercules Mono, 5.25" DD Floppy - bár emlékeim szerint ez 360kB-os volt, de lehet létezett belőle 320-as is, később egy ISA-s I/O kártya segítségével upgradeltük 1.2MB HD-s verzióra, így egyszerűbben tudtam játékokat csereberélni).
Ez '92 januárig húzta, utána lett egy VGA 286-os, 1MB RAM-mal, 40MB HDD-vel és SoundBlaster-rel, hát ég és föld volt a különbség...
Egyébként az általad említett játékok kb. 80%-a futott Herculesen is, a trükk az volt, hogy megfelelő verzió kellett a játékból (szeparáltan volt VGA és EGA/CGA változat) és/vagy SETUP-olni kellett, esetleg CGA emulátorral kellett futtatni, '91-ig elég sok játék elment így Herculessel is:
Fentről lefelé: Grand Prix Circuit, Space Quest III, Future Wars, King's Quest V, Blue Max, Heart of China
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ahogy távolodunk a korai PC világtól, egyre nagyobb kihívás meghatározni a történések konkrét időpontját. Sajnos nem...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest