- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alap beállítás volt mindkettőnél, normál dosboxnál végigzongoráztam a beállításokat és szvsz csak tvr2x-esre ad normálisabb képet, a staginggal nem játszottam, de ott a crt beállítások sora is jóval hosszabb, mindenki a saját ízlésének megfelelően beállíthatja.
Ez pedig a tvr-es normál dosbox kép:
-
-
-
Ha már Hercules előkerült, az első monitorom Hercules volt, igaz nekem Enterprise 128-hoz volt (pont nemrégen szórakoztam az ep128emu-val, alig emlékeztem játéknevekre, de radnom tallózgatva közöttük szépen visszajöttek az emlékek a memóriám vmi elfeledett hátsó fiókjaiból
, a prince-t ep-re is kiadták végül, de csak 2006-ban
), pc az csak később (92 végén) lett, de ebben az időben sok pc-t is láttam, jellemzően XT-ket/286-osokat Herculessel, 90 körül ez volt az "átlag" PC Mo.-on. Van egy összerakva, de előbányászás helyett csak a Dosbox-staginget (kb bármilyen monitort, hangkarit le tud emulálni, a Hercules mellé rakhatok akár Gravist vagy Rolandot vagy bármilyen sf2 hangfonttal feltöltött general midit is, de befér még egy SB és egy DSS is az emulációba egyszerre is
) kaptam elő Linux (Alma Linux 8, nem is kifejezetten játékra való, de ilyen régebbi dolgok (Dos, C64, Amiga, Ep128, Sega Genesis, Nintendo Gameboy Advance, Atari 800 stb.) emulátoraihoz tökéletesen megfelel) alatt. A Hercules színe F11-el váltogatható, fehér, borostyán és zöld között, és még cga emuláció is megy rajta, ugyanúgy kissé utánhúzva mint a valóságban
. Mondjuk szubjektív, de a Hercules szerintem sok esetben jobb élményt nyújtott mint a CGA a drogos színvilágával, meg a felbontása is sokkal jobb volt, és az is kétségtelen, hogy kb 91-ig a pc játékok terén eléggé le volt maradva a konzolokhoz képest, a 80-as években meg kb bármin is nagyobb élmény volt játszani. Nade a kissé csapongó felvezető után itt van pár a Dosboxos képernyőkép:
-
Soderes
senior tag
Nem lehet semmihez hasonlítani a Prince of Persia-t. Főleg nem ilyen Cat Mariohoz vagy Wukonghoz. Nem is lehet egy lapon említeni őket. Teljesen más kategoria. Egy korszak alkotó 2d platformer, élethű modellezéssel. Elismerem. Annak ellenére, hogy engem nem fogott meg a játék világa. A Flashback és a Blackthorne már igen. Ott még kifinomultabb, realisztikusabb lett a karakter mozgás. A mai napig nem értem tavaly a Persia-t hogy sikerült TCFS-nek portolnia Plus 4-re. Hisz a +4-ben nincsenek is spriteok.
-
Neha velem is megesik, hogy tisztan emlekszem valamire, amirol aztan kiderul, hogy nem ugy volt
Az biztos, hogy az unokatestverem ferje talan DOS Navigatort hasznalt, aztan megmutattam neki a Norton Commandert. Nemhogy eldobta az addig hasznaltat az NC kedveert, hanem meg Spectrumra is irt egyet maganak.Spectrumon egyebkent uberkiraly volt, ha tudtal floppyt illeszteni, 360-as es 720-as 5'25''-os IBM drive-okat megette az interface. A Speccy 48K-jat mindket drive 4 sec alatt telelokte, igy megszunt a sok magnozas.
-
Lord Myn
senior tag
Az abandonware mindig is szürkezóna volt, a jelenleg tisztázatlan licenc jogokkal rendelkező szoftverekre gondolják úgy, hogy szabadon letölthető, de ez nem minden esetben igaz. Ettől függetlenül nekem is van egy ~2GB-os zip file-om benne 650 db DOS-os játékkal.
#8Soderes: Mondjuk úgy, hogy az AW az egy művészi játék, míg a Flashback annak a populárisabb változata, normális játékidővel (btw. nálam a Flashback benne van a TOP10 játékban, amivel játszottam életem során).
#6shaddam: Az a durva, hogy nekem van olyan játék, amit végigvittem, ami közel 40 éves (1986) és amikor végigvittem még új volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ahogy távolodunk a korai PC világtól, egyre nagyobb kihívás meghatározni a történések konkrét időpontját. Sajnos nem...
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Hyundai, Kia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- DUNE médialejátszók topicja
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest