- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha már Hercules előkerült, az első monitorom Hercules volt, igaz nekem Enterprise 128-hoz volt (pont nemrégen szórakoztam az ep128emu-val, alig emlékeztem játéknevekre, de radnom tallózgatva közöttük szépen visszajöttek az emlékek a memóriám vmi elfeledett hátsó fiókjaiból
, a prince-t ep-re is kiadták végül, de csak 2006-ban
), pc az csak később (92 végén) lett, de ebben az időben sok pc-t is láttam, jellemzően XT-ket/286-osokat Herculessel, 90 körül ez volt az "átlag" PC Mo.-on. Van egy összerakva, de előbányászás helyett csak a Dosbox-staginget (kb bármilyen monitort, hangkarit le tud emulálni, a Hercules mellé rakhatok akár Gravist vagy Rolandot vagy bármilyen sf2 hangfonttal feltöltött general midit is, de befér még egy SB és egy DSS is az emulációba egyszerre is
) kaptam elő Linux (Alma Linux 8, nem is kifejezetten játékra való, de ilyen régebbi dolgok (Dos, C64, Amiga, Ep128, Sega Genesis, Nintendo Gameboy Advance, Atari 800 stb.) emulátoraihoz tökéletesen megfelel) alatt. A Hercules színe F11-el váltogatható, fehér, borostyán és zöld között, és még cga emuláció is megy rajta, ugyanúgy kissé utánhúzva mint a valóságban
. Mondjuk szubjektív, de a Hercules szerintem sok esetben jobb élményt nyújtott mint a CGA a drogos színvilágával, meg a felbontása is sokkal jobb volt, és az is kétségtelen, hogy kb 91-ig a pc játékok terén eléggé le volt maradva a konzolokhoz képest, a 80-as években meg kb bármin is nagyobb élmény volt játszani. Nade a kissé csapongó felvezető után itt van pár a Dosboxos képernyőkép:
-
Lord Myn
senior tag
Az abandonware mindig is szürkezóna volt, a jelenleg tisztázatlan licenc jogokkal rendelkező szoftverekre gondolják úgy, hogy szabadon letölthető, de ez nem minden esetben igaz. Ettől függetlenül nekem is van egy ~2GB-os zip file-om benne 650 db DOS-os játékkal.
#8Soderes: Mondjuk úgy, hogy az AW az egy művészi játék, míg a Flashback annak a populárisabb változata, normális játékidővel (btw. nálam a Flashback benne van a TOP10 játékban, amivel játszottam életem során).
#6shaddam: Az a durva, hogy nekem van olyan játék, amit végigvittem, ami közel 40 éves (1986) és amikor végigvittem még új volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ahogy távolodunk a korai PC világtól, egyre nagyobb kihívás meghatározni a történések konkrét időpontját. Sajnos nem...
- Total Commander
- Hobby elektronika
- Óvodások homokozója
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest