Hirdetés

2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Slack


Slack
tag

Nem értem miért állandóan az MS -t csesztetik. A PS részesedése sokkal magasabb az XBOX -énál.
Az miért nem fáj senkinek, hogy vannak PS exclusive játékok, azt miért nem baj, hogy az nem megy XBOX -ra?

(#2) udash válasza Slack (#1) üzenetére


udash
csendes tag

Koszonom. Ezt en sem ertem. Nem tisztem az MS-t vedeni, nincs is szandekomban, de ez kettos merce szagu....

U-dash

(#3) Televan74


Televan74
nagyúr

Lehet 10 év múlva már COD sem lesz vagy más veszi át a helyét. :D

AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |

(#4) Neurotoxin válasza Slack (#1) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Teljesen egyetértek. Tolni fog a Micro szekerén a felvásárlás, végre történik valami, ami kicsit megmozgatja az allóvizet, erre a Sony fel van háborodva. Nekik ott vannak a egekig felmagasztalt "exklúzívok!!!44!!!", aminek a hangoztatásától már eddig is hidegrázást kaptam.

@udash : +1

[ Szerkesztve ]

"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.

(#5) ergoGnomik válasza Slack (#1) üzenetére


ergoGnomik
tag

Az miért nem fáj senkinek, hogy vannak PS exclusive játékok, azt miért nem baj, hogy az nem megy XBOX -ra?

Mert nem az a kérdés, hogy egy exkluzív miért nem lesz multiplatform, hanem hogy egy multiplatform mikor lesz exkluzív? Nem a Halo-t vagy a Forza-t kifogásolja a Sony, hanem a CoD-t. Valószínűleg ki lett kutatva, hogy a CoD elérhetősége javítja a PS-ök jövedelmezőségét. Meg biztos az is, hogy az MS által ajánlott három év nem elég valami másik hasonló játék felfuttatására és pláne nem a létrehozására.

Egyébként meg a piaci versenytársakat csesztetni bevett szokás. Akinek van valami hihető ötlete, ami alapján meg tudja rángatni a másikat mérhető piaci előnyért és ki is tudja fizetni a szükséges jogászkodást, miért ne tenné meg?

(#6) Neurotoxin válasza ergoGnomik (#5) üzenetére


Neurotoxin
őstag

"Mert nem az a kérdés, hogy egy exkluzív miért nem lesz multiplatform, hanem hogy egy multiplatform mikor lesz exkluzív? Nem a Halo-t vagy a Forza-t kifogásolja a Sony, hanem a CoD-t. "

Csak kibújt a szög a Sonynál a zsákból ;] Nagyon jól tudja, hogy mely cross-platform címek hoznak a konyhára, elkezdett forrósodni a talaj a lábuk alatt a CoD esetleges Micro "exklúzív" gondolatától...Nagyon helyes, szorongassa is őket a Micro, ahol tudja :K

[ Szerkesztve ]

"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.

(#7) udash válasza Neurotoxin (#4) üzenetére


udash
csendes tag

"egekig felmagasztalt "exklúzívok!!!44!!!"

szinten zenesz. ezt sem ertettem soha. mindig elhangzik, hogy hu, meg ha. mintha attol lenne jo egy jatek, hogy sony exkluziv. biztos jok, de nem ettol. lol az egesz

U-dash

(#8) Farkassacred


Farkassacred
senior tag

Egy játékban ahol az emberek halomra lövik egymást top seller, vannak azért bajok. ;] Ezt a rinyát ami ekörül van..

(#9) Slack válasza ergoGnomik (#5) üzenetére


Slack
tag

"Mert nem az a kérdés, hogy egy exkluzív miért nem lesz multiplatform, hanem hogy egy multiplatform mikor lesz exkluzív?"
Szerintem meg tök mindegy. Ha az exkluzív nincs rendben, akkor nincs rendben. Mindegy, hogy mi volt előtte.

"Valószínűleg ki lett kutatva, hogy a CoD elérhetősége javítja a PS-ök jövedelmezőségét."
Jah, az rendbe van, ha a PS jövedelmező, csak XBOX -nál gond. Értem...

"Akinek van valami hihető ötlete, ami alapján meg tudja rángatni a másikat mérhető piaci előnyért és ki is tudja fizetni a szükséges jogászkodást, miért ne tenné meg?"
Tegyék meg, de cserébe adni kellene valamit. Írják alá ők is, hogy x,y,z játék menni fog xbox -ra 10 évig. Ez volna a játékosok érdeke, nemigaz?

Egyébként nekem nem az a bajom, hogy a Sony problémázik ezen, hanem hogy különböző kormányok a Sony mögé állnak ebben a kérdésben. Számomra érthetetlen két okból is:
1) Ahogy már fentebb leírtam a Sony a nagyobb játékos, így pont, hogy a fogyasztók érdeke az lenne, hogy az MS erősebb legyen.
2) Az MS amerikai cég. Így kicsit furcsállom, hogy az USA, UK, és más európai országok nem a szövetségesük cégét támogatják.

(#10) ergoGnomik válasza Slack (#9) üzenetére


ergoGnomik
tag

Szerintem meg tök mindegy. Ha az exkluzív nincs rendben, akkor nincs rendben. Mindegy, hogy mi volt előtte.
Nem vagyok képben a Sony viselt dolgait illetően, szóval a segítségedre lesz szükségem. Biztos megtörtént már, hogy a Sony felvásárolt valami játékfejlesztőt és a multiplatform címét kivezette a konkurens platformokról. Gondolom tudsz ilyet mondani kapásból, vagy ha úgy nem, akkor rövid keresgélés után. Ugye te úgy emlékszel, hogy a konkurencia ennek állva tapsolt? Nem? Akkor miért is baj, ha a Sony próbál hasonló helyzetben valamit csinálni? A melyik fél kezdte az nem érv!

Jah, az rendbe van, ha a PS jövedelmező, csak XBOX -nál gond. Értem...
Az remek! Viszont én nem értem. Hol volt erről szó?

Tegyék meg, de cserébe adni kellene valamit. Írják alá ők is, hogy x,y,z játék menni fog xbox -ra 10 évig. Ez volna a játékosok érdeke, nemigaz?
Miért is kellene csak úgy adni valamit? Majd ha az ellenfél kialkudja. Ha sikerül neki. Kit érdekel a játékosok érdeke? Melyik műsort tetszett eddig nézni? Ez kőkemény üzlet, semmi más.

Az a te bajod (és eddig a többieké is), hogy érzelmileg elkötelezett vagy egy bizonyos irányba és nem vagy hajlandó gondolkodásban túllépni az egyszerű ember jogos és normális kis önzésén. Ez a hír csak és kizárólag arról szól, hogy két üzleti vetélytárs hogyan próbál megoldani egy vélt vagy valós versenyproblémát. Itt szó nincs semmiféle nagybetűs igazságról vagy méltányosságról, csak a megszerezhető üzleti előnyökről vagy a megakadályozható veszteségről. És nem is fogja semmilyen mértékben befolyásolni hétköznapi igazságérzet vagy erkölcsi fensőbbség a kimenetelt. Feleslegesen fecséreled az érzelmeidet.

(#11) Silεncε


Silεncε
őstag

For the players money! Jó nézni a Sony hisztijét amúgy, kerüljenek csak kicsit ők is szopóágra ;]

[ Szerkesztve ]

(#12) Neurotoxin válasza ergoGnomik (#10) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Te papolsz most arról, hogy ki melyik cég felé van érzelmileg elköteleződve, de kőkeményen véded a Sonyt a hozzászólásod első felében? Egyébként is kifogásolható a Sonyt védeni...Ha valami problémád adódik, lekoptatnak az ügyfélszolgálaton. A Micronál bármikor kértem refundot vagy bármi problémám akadt, mindig kivizsgálták 1-2 napon belül és megoldást találtak.Sajnos a Sonyról nem tudom ugyanezt elmondani..

Mi a hasonló helyzet? A Micro legalább válaszolt a Sonynak egy ajánlattal, hogy nehogy elessenek a játékosaik a CoD élménytől. Nyilván közben a Micro se hülye, hogy ezt a fejőstehenet kivezesse a konkurens platformról, nem a pénze ellensége.

@Silence:+1.

[ Szerkesztve ]

"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.

(#13) ergoGnomik válasza Neurotoxin (#12) üzenetére


ergoGnomik
tag

Te papolsz most arról, hogy ki melyik cég felé van érzelmileg elköteleződve, de kőkeményen véded a Sonyt a hozzászólásod első felében?
Erre kérlek mutass rá hol csináltam! Nem állt szándékomban. Mind a kettőt pont lesz.rom. Nem konzolok, primitív kazuár játékokkal játszom néha.

Mi a hasonló helyzet?
Ezt a kérdést nem értem mire vonatkozik.

Nyilván közben a Micro se hülye, hogy ezt a fejőstehenet kivezesse a konkurens platformról, nem a pénze ellensége.
Microsemi? micro:bit? Microtik? :DDD Egyébként ezt felelősséggel akkor lehet kijelenteni, ha láttál már erről hiteles elemzést. Egy ilyen kivonuláson rengeteget meg lehet spórolni. Fejlesztési és támogatási költségek, marketing, jogdíjak a Sony-nak. A felszabadult erőforrásokat meg fel lehet használni másra, ami esetleg a későbbiekben jobban fog jövedelmezni. És ezek még csak azok, amiket én hozzá nem értő is látok. A MS sem hülye, végig gondolják mit miért tesznek.

(#14) Polllen


Polllen
nagyúr

Nem teljesen értem, hogy mi a probléma a felvásárlással itt...

A Sony is vett már játékstúdiót. Attól, hogy most mindenki rá van kattanva a cod-ra, attól az még nem alapjog. Ha konzolon elfogadjuk az exkluzivitást, akkor ez a Microsoft és a Blizzard dolga.

A hatóságok max azt tudják vizsgálni, hogy emiatt éri-e hátrány a fogyasztókat. Ha szerintük igen, akkor tessék beszántani az exkluzivitást konzolokon és kötelezően elérhetővé tenni mindent mindenre.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#15) Slack válasza ergoGnomik (#10) üzenetére


Slack
tag

"Az a te bajod (és eddig a többieké is), hogy érzelmileg elkötelezett vagy egy bizonyos irányba és nem vagy hajlandó gondolkodásban túllépni az egyszerű ember jogos és normális kis önzésén. Ez a hír csak és kizárólag arról szól, hogy két üzleti vetélytárs hogyan próbál megoldani egy vélt vagy valós versenyproblémát. Itt szó nincs semmiféle nagybetűs igazságról vagy méltányosságról, csak a megszerezhető üzleti előnyökről vagy a megakadályozható veszteségről. És nem is fogja semmilyen mértékben befolyásolni hétköznapi igazságérzet vagy erkölcsi fensőbbség a kimenetelt. Feleslegesen fecséreled az érzelmeidet."
Az, hogy másokat érzelgősséggel vádolsz az nem érvelés.

(#16) Neurotoxin válasza ergoGnomik (#13) üzenetére


Neurotoxin
őstag

"Erre kérlek mutass rá hol csináltam!" A fenti hozzászólásod teljes első bekezdésében.

"Mi a hasonló helyzet?"->"Akkor miért is baj, ha a Sony próbál hasonló helyzetben valamit csinálni?"

"Microsemi? micro:bit? Microtik?". Pontosan tudod, hogy melyik cégről beszélek... :o

Nyílván olyan szerződést fog a Micro a Sony orra alá dugni, amibe bele lesznek foglalva a jogdíjak, PS store alatti DLC-k/kiegészítők után járó jutalék (a Sony hozzáállása itt is különösen viccparádé), egyéb járulékos költségek.

[ Szerkesztve ]

"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.

(#17) Tin


Tin
veterán

Ha ekkora sírás van még mindig, akkor mégis csak jó felvásárlás volt az MS részről. Bár megtehették, nem az xbox-ból élnek. Mondjuk nem tudom, mi történt velük, de múltkor néztem, hogy a csomagok is változtak, és míg régen egész jó áron lehetett Game Pass-t behúzni több évre, most már nem kicsit megkérik az árát. Persze megtehetik. A Sonyról nem tudom, nekik még mindig az a semmire sem jó előfizetésük van?

(#18) Wesder válasza Tin (#17) üzenetére


Wesder
nagyúr

A GamePass ára megjelenése óta nem változott. Az hogy ügyeskedve himihumi módszerekkel lehet okosba is csinálni, az más kérdés. A Sony most júniusban újította meg a PS+-t 3 részre bontva.

In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.

(#19) Tin válasza Wesder (#18) üzenetére


Tin
veterán

Most már 3 GP van, nem?...

[ Szerkesztve ]

(#20) Wesder válasza Tin (#19) üzenetére


Wesder
nagyúr

2 van.
PC meg Konzol.
Az Ultimate az inkább egy szolgáltatáscsomag, amiben minden is benne van.

In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.

(#21) Tin válasza Wesder (#20) üzenetére


Tin
veterán

Oké, de valami 1.5 évvel ezelőtt, amikor legutóbb 2 évet hosszabbítottam, volt a GPU, meg talán a PC. Most meg a GPU, a GPC meg a GPPC. Akkoriban tudtam hivatalosan venni 6 meg 12 hónapos csomagokat, most meg ahogy látom, a 6 havi (ha van), annyiba kerül, mint 6 egyhónapos csomag. Nem baj, csak erre írtam, hogy megkérik az árát.

(#22) ergoGnomik válasza Slack (#15) üzenetére


ergoGnomik
tag

Az, hogy másokat érzelgősséggel vádolsz az nem érvelés.
Nem értem. Úgy tűnik, mintha nem jutottál volna túl az idézett bekezdés első mondatán. Esetleg a többire is valami reakció?

(#23) ergoGnomik válasza Neurotoxin (#16) üzenetére


ergoGnomik
tag

A fenti hozzászólásod teljes első bekezdésében.
Tehát abban, amiben leírom, hogy szinte biztos vagyok abban a Sony is elkövette már azt a bűnt, hogy felvásárolt egy céget és exkluzívvá tett valamilyen címet? Ahová odaírtam, hogy azok akiket ez hátrányosan érintett, azok nem voltak felhőtlenül boldogok ettől?

Pontosan tudod, hogy melyik cégről beszélek... :o
Ja. És pontosan tudom azt is, hogy soha nem hivatkozik így rá senki. Szerintem te sem halnál bele, ha kiírnád végig a Microsoftot vagy MS, esetleg M$ rövidítéssel hivatkoznál rá. Előszörre gondolkodóba estem mégis mi a fenéről beszélsz.

(#24) Joci10


Joci10
senior tag

ergoGnomik hozzászólásaihoz csatlakoznék; de a legelején leírom, hogy nincs konzolom, és még az fps-eket is kerülöm. Csak egyszerű logikai módon állok a kérdéshez, és józan paraszti eszemet használom. Vagyis nem érdekel, hogy milyen az ügyfélszolgálat, nem érdekel, hogy milyen az árazás, nem érdekel semmi 'érzelmi szál' (pl. hogy hogyan bántak a vásárlókkal), csak a száraz tények. Szóval jöjjenek a saját gondolataim...

Sokan érzelemből reagáltak (és ezt nagyon jól látni az 'a Sony megérdemli' jellegű megnyilatkozásokban is); és össze is mosnak két dolgot: az exkluzív és multiplatform címek kérdéskörét. Holott...
Egyrészt a 'saját erőből' exkluzivitással senkinek semmi gondja a két cég kapcsán: se a Sony nem támadja a MS exkluzívokat (pl. a fejlebb is említett HALO vagy Forza sorozatot), se a MS a Sony exkluzívokat. Mindkét cég önmaga építette fel a brandjeit, valamint az ilyen címeket létrehozó játékfejlesztő cégeket se úgy támogatják/vették meg, hogy azok multiplatform címeket csináltak volna korábban.
(Itt látszik leginkább az elfogultság a feljebb lévő kommentelőknél, mert bántják a szemüket a Sony exkluzív címek, de a MS-é már nem. Holott a korrektség azt mondaná, hogy ha a Sony-t szidjuk valamiért, akkor ugyanezért a másik oldalt is szidni kellene - de itt már 'öröm' van ugyanezért. Illetve elég csak azt megnézni, hogy mi lenne akkor, ha nem a MS akarná felvásárolni az ActiBlizzt, hanem a Sony - aki most a MS felvásárlására azt mondta, hogy 'nincs itt ebben semmi gond', abban biztos vagyok, hogy a másik oldal esetén már egyből jönne a 'mocsok Sony mit csinál' 'sírás'-okkal - ahogy ők jellemzik az ellenvéleményeket.)

Ami viszont most probléma lehet a CoD kapcsán, az az, hogy egy hatalmas, multiplatform címeket készítő céget vásárolna fel az MS (ilyen eddig nem történt még meg egyik oldalról sem - nem véletlen, hogy senki nem tudott példát hozni ergoGnomik kérésére se, de a MS sem hozott fel egy ilyen példát sem). Ráadásul a Sony egyik húzó címe ez a játék, ami bár multiplatform cím, de jelentős a PS-es játékos-létszám - ezért is merült fel egyáltalán a kérdéskörben a Sony által. És ha az egyik oldal megteszi, hogy felvásárol egy ilyen céget, akkor az előbb-utóbb a konkurens konzoljára nem fog fejleszteni (egyszerű logika: ha k@ sok pénzt ráköltesz (majdnem 70 milliárd (!!!) dollár (!!!)), akkor szeretnéd hamar viszontlátni, főleg ha a részvények tulajdonosai/befektetők előtt nem szeretnéd elvágni magad és a céged - az ActiBlizz annyira nem nyereséges, hogy ezt viszonylag rövid időn belül visszahozza saját maga bevételeivel, ha semmi nem változik - vagyis valami változni fog - hogyan lehet rövid időn belül visszahozni a költést? - pl. leépítések (kiadás csökkentés - akár főként a konkurens oldalán), saját boltunk/platformunk felé terelés (exkluzivitás bevezetés, konkurens konzolokra való fejlesztések lelövése, vagy jelentősebb csökkentése, minőség csökkentése), ...). Legalábbis ez a logikus lépés, és ezért 'sír' is a Sony, mert vélhetően ők is ezt tennék, ha hasonló helyzetben lennének (igen, ők sem jótékonysági intézmények, hanem egy hasonlóan profitorientált cég - legyen ez jó vagy rossz értelemben véve). Ha viszont kilövik egy ilyen erős talapzatukat, akkor könnyen lehet, hogy összedől a teljes piramisuk, ami könnyen monopol helyzetet teremthet (és az nem jó a vásárlóknak sem, mert akkor annyit kér a MS is a játékokért, amennyit nem szégyell).
A hatósági vizsgálatok viszont sok minden másra kiterjednek ezen kívül is, mert ez csak egy építőköve az egész kérdéskörnek. Pár helyen a MS egyeduralkodó lehetne a felvásárlással, és inkább ezek vannak a hatóságok vizsgálatainak kereszttüzeiben. Vagyis majd kiderül, hogy ők hogyan gondolkodnak, milyen érveik lesznek a felvásárlás mellett vagy ellen. Ők úgysem olvasnak fórumokat, és nem fognak azok alapján dönteni, hogy most épp kit utálnak jobban a fórumozók. Persze véleménye ettől még mindenkinek lehet ... akár elfogult is ...

Szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#25) Wesder válasza Joci10 (#24) üzenetére


Wesder
nagyúr

Tényleg, ilyen még sosem nem történt, csak tavaly vették meg a Zenimax-ot. :C

[ Szerkesztve ]

In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.

(#26) Joci10 válasza Wesder (#25) üzenetére


Joci10
senior tag

Elnézést. Én csak a Sony oldalát néztem felvásárlásnál, mert az a cég volt itt szapulva. A MS-os felvásárlásokat nem néztem, hiszen azokat eddig senki nem kritizálta, és nem is volt olyan 'giga' felvásárlás, ami változtathat az erőviszonyokon.

(#27) juuzer válasza Slack (#1) üzenetére


juuzer
őstag

Same. Szerintem azt is kéne vizsgálni, hogy kvázi piacot vesz a Sony az exkluzív title-ökkel. :')

Vamos a la playa.

(#28) Medocsabi


Medocsabi
addikt

Én azt nem értem,hogy maga az adás-vétel sem történt még meg, de minden cikk már úgy közli ezeket,mintha már a MS-é lenne az összes jog. :U

(#29) floatr válasza Joci10 (#26) üzenetére


floatr
veterán

Nem azért sír a sony, mert a ms bármikor is lábon akarná lőni saját magát exkluzivitással - ez csak a FUD - hanem mert jelenleg is van exkluzív szerződésük az actiblizzel, ami jó eséllyel ugrik egy idő után. Na meg úgy már nem tudná lefizetni az actiblizzt, hogy ne menjenek game passba

(#30) Wesder válasza Medocsabi (#28) üzenetére


Wesder
nagyúr

Ez csak egy szimpla if/then szerződés. lyet tehetnek, illetve tesznek is hogy a vizsgáló bizotságok rábólintsanak az üzletre.

In my final resting place, when I finally found my grace I'll be sure to ask about it on my final Judgement Day.

(#31) GoldhandRent válasza Joci10 (#24) üzenetére


GoldhandRent
őstag

+1

ez a 3 helyett 10 év is csak arra jó, hogy saját exklúzív címet tudjanak csinálni, ami 1:1-ben kiváltja a CoD szériát. 6 év múlva majd jönnek a cikkek, hogy hanyatlik a CoD, nem fut már úgy nem veszik annyian, egyre gyatrábbak az új részek, DE ez az 1 éve megjelent új M$ cím mennyire jó.. 10. év után majd jön a hír, hogy hopsz, nincs több CoD

akik szeretnék az exklúzív címeket beszántani, szóljanak már az autógyártóknak is, hogy nekem kéne egy 911 GT3 Fiat logóval Fiat áron. Meg a kattró hajtáslánc az új Civic alá. Biztos minden gyártó örömmel várja, hogy megszabaduljon a saját exklúzív fejlesztésétől, csak hogy a vevőknek jobb lehessen :B

-

(#32) Polllen válasza GoldhandRent (#31) üzenetére


Polllen
nagyúr

Bocs, de ennél hülyébb példát nem találtál volna? :DDD

Itt egy olyan játékszoftverről van szó, ahol kvázi nincs technológiai akadálya annak, hogy kiadják xbox-ra és ps-re.

Az autós példádban komoly fejlesztések és szabadalmak vannak... Ráadásul ott különböző típusú autókról van szó... Gyorsan dobjuk el ezt a példát!

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#33) GoldhandRent válasza Polllen (#32) üzenetére


GoldhandRent
őstag

engine swap, hajtáslánc csere, az emblémát meg csak átragasztom
ezek létező dolgok, semmi technológia akadálya nincs

míg mondjuk egy PS cím nem olyan könnyen implementálható XBOX-ra.
Úgy ahogy sok Windóz game nem fut megfelelően Linux alatt. Vagy Mac alatt :U

nem annyiból áll, hogy
Enable_run_XBOX: FALSE -> TRUE
mint ahogy egy motorcsere sem plug&play

[ Szerkesztve ]

-

(#34) GoldhandRent válasza Polllen (#32) üzenetére


GoldhandRent
őstag

még annyi, hogy az exklúzív címek, amiket te csak úgy átadnál a konkurenciának, általában maguktól kikelnek, semmi fejlesztést, rálocsolt pénzt nem igényelnek. egyszer csak úgy lesz nekik

pont mint az autóknál, de mondhatok bármit. az LG adja oda az OLED technológiát a SONY-nak, hogy ők is gyárthassanak panelt, ne csak az LG-től vehessék az LG panelt.

Az Intel is azonnal adja oda minden technológiáját az AMD-nek. Meg fordítva.

-

(#35) Polllen válasza GoldhandRent (#34) üzenetére


Polllen
nagyúr

Most csinálhatunk úgy, mintha az exkluzív címek ingyen lennének és nem teljes áron adnák, de annak mi értelme lenne, hiszen nem ez történik. Továbbra is azt gondolom, hogy hibás a párhuzam, nincs mit hozzáfűznöm.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#36) floatr válasza GoldhandRent (#31) üzenetére


floatr
veterán

Hopsz, nincs 4-5mrd éves bevétele. Logikus, én is ezt csinálnám: megvenném csillagászati összegért, aztán nem adnám el a termêkeit

(#37) GoldhandRent válasza Polllen (#35) üzenetére


GoldhandRent
őstag

????
mert a nem exkluziv ingyen van?
mert az autoban a valto ingyen van?
mert az LG OLED technologiaja ingyen van?

amit sajat penzbol, sajat eroforrasbol magamnak kifejlesztek, miert adnam oda ingyen akarkinek is?
nem ertelek

az hogy megveszik a bolygomuves automata valto szabadalmat, eleg nagy aggodalmat ad nekem arra, hogy a jovoben nem rakhatom (nem ugyan annyiert mint korabban, vagy nem ugyan ugy) bele az uj autoimba - ennek megy neki a SONY
azt nem varhatod el, hogy ennek fejeben az en brandem alatt kifejlesztett es margeringelt tavolsagtartos savtartos gyalogosfigyelos lampafigyelos tablafigyelos tempomatos radarrendszerem technologiajat ingyen odaadjam az adott markanak aki megveszi az eddig fuggetlen szabadalmat, csak h tovabbra is hasznalhassam, amit eddig hasznaltam

-

(#38) Polllen válasza GoldhandRent (#37) üzenetére


Polllen
nagyúr

Azért tartom rossznak a hasonlatot, mert a tv-s meg autós példáinál egy-egy alkatrész/termék szabadalmáról beszélsz. Ez arról szól, h adott terméket ki állíthatja elő saját költségen és építheti be vagy adhatja el a saját maga által meghatározott áron, úgy hogy a fejlesztési költséget részben (fizetős szabadalom) vagy egészben (ingyenes szabadalom) megspórolja. (Leegyszerűsítve…)

A játékoknál nem ez történik, ugyanis a termék forráskódja, tartalma nem kerül át senkihez. A kiadó tulajdonát képezi végig, nem felhasználható. Az, hogy egy szoftver csak ps exkluzív vagy multiplatform “annyit” jelent, hogy milyen értékesítési csatornára engedik ki.
Ha a Sony kiengedi multiplatformra egy játékát, akkor ugyanúgy az ő tulajdona marad, ő határozza meg az árat és a bevétel jelentős része az övé. Annyit bukik a dolgon, h a boltnak x %-t fizetnie kell, mert használja annak az infrastruktúráját.

A két dolog nagyon nem ugyanaz még messziről nézve sem…

Az ügy kapcsán szerintem a vicc az, h a legtöbb exkluzív játékot kiadó Sony most ferdeszemmel néz a konkurenciára, mert lehet ő is elmozdul ebbe az irányba… Akasztják a hóhért… A kettős mérce nem jó. És lássuk be a CoD egy multiplatform játék, a Sony nem adott bele semmit, hivatalosan a mindenkori kiadó joga egyedül eldönteni, hogy mire adja ki…

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#39) GoldhandRent válasza Polllen (#38) üzenetére


GoldhandRent
őstag

meg ugye még annyit bukik, hogy nem kell hozzá PS konzol, mert csak boxon jó, valamint emiatt valszeg kiesik a PS plus befizetés egy hányada is.

az utoló bekezdésben: egyik sem adott bele semmit, se a M$ az XBOX-al, se a SONY a PS-el. A mindenkori kiadó kiadta multiplatformnak, de az egyik platform megveszi magát a kiadót. A mindenkori kiadó hirtelen az egyik platform lesz, így kicsit bebillen a mérleg. És ez a nem jó. Így már maga a platform dönti/döntheti el, hogy marad multi vagy exklúzív lesz. Elvileg a PS-en többen játszanak az adott címmel, és ezt a nagy tömeget csábíthatja konzol(platform) és előfizetés váltásra ez az egész akvizíció. Ha nem is váltásra, de bővítésre. (PS mellé BOX)
#36floatr Amiből azért visszajön az a csillagászati összeg. Csak mert PS plus helyett GamePass-t vesznek. Amit ott írtam az annyit takar, hogy szépen lassan kivezetik a CoD szériát, miközben felfuttatják a saját játékukat. Te nem így csinálnád ?

"A survey performed by CharlieIntel shows that 42% of CoD Warzone players are from PlayStation and 25% on Xbox which makes about 70% of its player base. PC users came with 28%."
Nem a játékeladásból van a lóvé, hanem az előfizetésekből. A mikrotranzakciókról ne is beszéljünk...

Az autós/TV-s példához: szabadalom az szellemi tulajdon, és ez létezik a játékoknál is. Ugye ha valaki csinál egy 1:1 klónt a CoD-ról, vagy igazából bármiből, azt elvileg meg lehetne büntetni. Senki nem azért fejleszt magának, hogy ingyen másnak adja. A Brembo egy 3rd party gyártó, multiplatform féket csinál, amit az épít be, aki csak akar(fizet érte). Az Audi meg nem fogja odaadni a kattrót a Hondának, mert nem a közösbe csinálta. A MS se fogja a Sea Of Thievest közössé tenni, mert magának csinálta, hogy az ő konzolját vegye az, akinek tetszik a játék. Az Activision a CoD-dal pedig egy 3rd party "gyártó", akinek a lóvé az érdeke. Ami onnan van, ha nem exklúzív a cím amit kiad, így mindenhonnan csurran-cseppen.
Ha a Nintendóék veszik meg az Activisiont, exklúzívvá teszik, akkor minden fanatikus vesz egy konzolt, hogy játszhasson rajta. Meg egy online előfizetésre is feliratkozik minden hónapban. Akkor az MS is meg a SONY is asztalt verve sírnának. :K

[ Szerkesztve ]

-

(#40) Neurotoxin válasza Joci10 (#24) üzenetére


Neurotoxin
őstag

"Sokan érzelemből reagáltak (és ezt nagyon jól látni az 'a Sony megérdemli' jellegű megnyilatkozásokban is"

"Ők úgysem olvasnak fórumokat, és nem fognak azok alapján dönteni, hogy most épp kit utálnak jobban a fórumozók."

Ha ezzel jobbá teszem a napodat, én speciel állva tapsoltam az első Micro ActiBlizz felvásárlás hírére! :K :))

[ Szerkesztve ]

"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.

(#41) AxBattler


AxBattler
félisten

Várom a PS exeket Steam-re, Day 1... de legalábbis a megjelenést követő egy éven belül.
:K

Eladó: Lian Li PC-Q09F ITX ház + FSP flex táp; Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#42) floatr válasza GoldhandRent (#39) üzenetére


floatr
veterán

De halálosan értelmetlen a dolog már csak piaci szabályozás miatt is, mert ha annyira csak az előfizető a fontos, akkor simán beteszi game passba day1, amit eddig a sony szerződésben tiltott, és meghagyja minden más platformon. Ebben is inkább a sonyt kéne elővenni, mivel versenykorlátozó

(#43) Reggie0 válasza Polllen (#14) üzenetére


Reggie0
félisten

Egy ujonan megjeleno exkluziv jateknal nem eri hatrany a fogyasztokat, mert meg nincsenek is, mig ha utolag lesz exkluziv, akkor a mar meglevo ugyfeleket hatrany eri.

(#44) Polllen válasza Reggie0 (#43) üzenetére


Polllen
nagyúr

Hogyan éri a meglévő ügyfeleket hátrány? Tényleg azt suggalod, hogy megveszem a Cod 14-t és miután a cod 15, ami egy másik termék, exklúzív lesz, akkor engem hátrány ér?
A cod 15 egy új játék lesz, ergo "Egy ujonan megjeleno exkluziv jateknal nem eri hatrany a fogyasztokat"

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#45) Reggie0 válasza Polllen (#44) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen, mivel ez egy sorozat, a felhasznaloi bazis verziorol verziora vandorol. Olyan, mintha MS azt mondana, hogy mostantol a windows csak AMD procikkal fog mukodni a kovetkezo frissitestol vagy verziotol...

[ Szerkesztve ]

(#46) floatr válasza Reggie0 (#45) üzenetére


floatr
veterán

Amúgy semmi különbség nincs, mert ha bármi is exkluzív, akkor egy nagy felhasználói bázis nem tudja megvenni. Itt a GoW ragnarök, aminek akkora marketinget kerítettek, hogy a végén majdnem megvették neki a goty díjat is, miközben a játékosok fele számára nem elérhető. Mi ez, ha nem átverés? Vagy hogy a CoD egyes részeiben mindig van ps exkluzív tartalom. A te béna hasonlatoddal élve a win15 csak AMD procin tud menteni fileokat
Még az a szerencse, hogy a ms folyamatosan azt kommunikálja, hogy hosszú távon tervez a többi platfomon is, bár te Ryan FUDjának jobban hiszel, mint egy konkrét szerződéstervezetnek

(#47) Polllen válasza Reggie0 (#45) üzenetére


Polllen
nagyúr

:DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#48) Reggie0 válasza floatr (#46) üzenetére


Reggie0
félisten

"Amúgy semmi különbség nincs, mert ha bármi is exkluzív, akkor egy nagy felhasználói bázis nem tudja megvenni. "
Az oriasi kulonbseg, hogy eleve nem tudja megvenni vagy eddig megvehette es ettol esik el. Az utobbi esetben van egy szerzett jog amit elvesznek a juzerektol.

Az, hogy egy meglevo termekevel egy ceg mit csinal legfeljebb fogyasztovedelmi kerdes. Az, hogy egy felvasarlas hogyan erinti a piacot pedig egy versenyjogi kerdes. Ket kulon dolog. Lasd ARM felvasarlasa Nvidia altal, ugyanez pepitaban.
(Ha kelloen nagy egy ceg, akkor mar nem tehet meg annyi mindent, mint egy kis ceg.)

[ Szerkesztve ]

(#49) Polllen válasza Reggie0 (#48) üzenetére


Polllen
nagyúr

Kemény feltételezés, hogy egy játéksorozat egy epizódjának megvásárlása szerinted szerzett jog a jövőbeni epizódok megvásárlására.

ARM-s példa is tévút, ugyanaz mint az autós példa... :N

Amúgy figyi, az egyik God of War kijött PC-re. Akkor a Sony ezentúl kötelezve lesz, h a többit is kiadja pc-re? :N Szerzett jog...az...

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#50) Reggie0 válasza Polllen (#49) üzenetére


Reggie0
félisten

Mivel gyakorlatilag ugy mukodik ez az okoszisztema(pl. COD), hogy amit megjelenik az uj epizod mindenki megveszi es azzal jatszik szinte mindenki, igy a nehany regebbi epizodon maradok szamara a multi kozel hasznalhatatlan lesz a keves juzer miatt. Emiatt a regi epizodok hasznalhatosaga es erteke eleve csokken. A hezitalo/bizonytalan felhasznalok is bele vannak kenyszeritve a valtasba ezaltal. Ugyhogy gyakorlatilag ez egy szerzett jog, amig koveted az epizodokat, addig mukodik erdemben a multiplayer. A kiado(tulaj) is erre alapoz es most a cimet megvevo nagyceg(Microsoft) is erre alapoz, ez adja eleve a piaci erteket is az egesznek,. Hidd el az M$ nem azert veszi meg, mert valami utanozhatatlan es ujszeru otletet kepvisel a jatek, amihez hasonlot ne tudnanak irni nullarol, hanem csak van egy nagy felhasznaloi bazisa, amit meg akarnak szerezni ahelyett, hogy elcsabitanak egy reszet.

Ha most eladna egy masik nagy cegnek, akkor konnyen lehet, hogy kotelezve lenne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.