Hirdetés

2023. június 7., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nyunyu


nyunyu
félisten

Vajon sikerül nekik elsőre megugraniuk a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó törvényeknek megfelelést, vagy beszól nekik a FED, EKB, MNB?

Csak hogy pár példát mondjak:
- nem kaphatsz hitelt, ha a törlesztőid összege nagyobb lenne, mint a fizetésed 50%-a.
- személyi kölcsönöket rögzíteni kell a KHRben

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2) nyunyu válasza nyunyu (#1) üzenetére


nyunyu
félisten

- moratórium
- kamatstop
- banki különadó
- kuszaszem aktuális agymenései

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3) consono válasza nyunyu (#1) üzenetére


consono
veterán

Simán lehet, hogy ezek miatt kimaradunk az egészből..

"In God we trust. All others must bring data"

(#4) Somatom válasza consono (#3) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Akkor mégsem bárkinek? Pedig, már kezdtem örülni. Tán még vmi Apple termék is kell hozzá? Mondjuk, szeretnék ilyen később fizetéssel venni egy iPhone -t, akkor előbb kell vennem egy iPhone -t? :DDD

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5) KROK640


KROK640
addikt

Sosem használnék egy ilyen szolgáltatást! Annak agyok a híve, hogy addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Ezek a megoldások csak odavezetnek, hogy az ember sokkal jobban nekiáll vásárolni, a következményeit is később látja, amikor lehet, hogy már késő.
Aztán meg megy a sírás, mikor megjön a fizu, és levonják a tartozást, hogy semmi nem maradt a fizuból, és akkor már lehet az egész életet a "pay later"-re alapozni kényszerből. Szerintem nem nehéz belemenni egy olyan spirálba amiből akár csak évtizedek múlva vagy sosem jön ki az ember.

Ez egyfajta digitális hitelkártya, ami arra szolgál, hogy az emberek hosszútávon és masszívan legyenek eladósodva. (Most nem feltétlenül az 1000 dollárra godolok, hanem az egész elvre).

Ez úgy lenne jó dolog, ha AZ IGAZOLT JÖVEDELEM maximum 25-33%-át lehetne felhasználni, mert vészhelyzetek persze mindig vannak. (De még ígyis fent áll a veszélye, hogy valaki több ilyen szolgáltatást használ, és esetleg rendszeresen túl költi a fizetését).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6) solti


solti
aktív tag

tudom, hogy boomer vagyok, de miért jó ez az egész BNPL rendszer? ha már maxoltad a hitelkártyádat akkor lehessen még tartozásod?
Ha valamilyen árura vagy szolgáltatásra nincs pénzed, ne vedd meg. Kivétel, ha az élethez szükséges (pl lakás vagy magáneü) vagy azzal szeretnél pénzt keresni (autó, oktatás, eszközök stb) mert akkor jöhet a hitel. Ennyike

(#7) Somatom válasza solti (#6) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Boomerként hogyhogy nem érted? Jól elköltöd és ennyi. Mire behajtanák, addigra úgyis alulról szagolod az ibolyát. ;]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8) BoC1ka válasza KROK640 (#5) üzenetére


BoC1ka
senior tag

Amerikában az emberek nagyon nagy hányada használ sztenderdben hitelkártyát. Nem újdonság ez nekik, eleve amugy korlátolt USA piacra egyenlőre ha jól értem.

Nincs ebben nekik semmi újdonság. Nagyon jó ötlet egyébként, hiszen in-app purchase ergo Apple-nek van belőle bevétele :)

YNWA

(#9) BB9000


BB9000
senior tag

Én annak örülnék, ha itthon egyáltalán nem működhetne ez a szolgáltatás. Még az Applepay-nek sem örülök. Nem is használom, de aki használja, annak nagyon könnyű belefutni meggondolatlan vásárlásokba, amit utána macerás visszacsinálni.

(#10) Big_Boss válasza BB9000 (#9) üzenetére


Big_Boss
aktív tag

Miért, mi a különbség apple pay vagy sima bankkártyás vásárlás között?

PS5 + Xbox Series S + Nintendo Switch v2

(#11) KROK640 válasza BoC1ka (#8) üzenetére


KROK640
addikt

Azt értem, hogy az applenek miért jó, csak azt nem, hogy bárki másnak miért lenne az??

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12) BoC1ka válasza KROK640 (#11) üzenetére


BoC1ka
senior tag

Mert kényelmesen két klikkel tudsz vásárolni úgy, hogy fizetésről fizetésre élsz. Itt a lényeg hogy a szolgáltatónak miért jó - az egyének eldöntik hogy kell-e nekik vagy sem.

YNWA

(#13) RaZroX válasza BB9000 (#9) üzenetére


RaZroX
addikt

Az Apple Pay-nek nem értem mi köze van ehhez és, hogy mi a baj vele.
Ezt a szolgáltatást pedig nem kötelező használni, csak egy opció (már ahol lehet ugye). A bankokkal ellentétben nem kell rá kamatot fizetni, illetve nem is tudsz olyan hosszú időszakra vállalni részlet fizetést, hogy nagyon kis részletekben keljen visszafizetni. Ergo egy drágább cuccot nem fog tudni akárki bevállalni.

Továbbá én hamarabb vállalnék be ilyet mint sem egy kamatos hitelt, illetve nem értek egyet azzal, hogy azért ne legyen ilyen szolgáltatás, mert vannak emberek akik meggondolatlanul hoznak anyagi döntéseket. :F

[ Szerkesztve ]

This is the way

(#14) Fritz Teufel válasza BB9000 (#9) üzenetére


Fritz Teufel
őstag

Minden nap használom... és még megvan a kocsi és a lakás is. Nem a közvetítő eszköz az oka, ha valaki esztelenül költekezik. Jó is volna, ha ilyen egyszerű lenne!

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2

(#15) mate317 válasza solti (#6) üzenetére


mate317
tag

Nekem pl 500 usd már bőven az az összeg, amit nem szívesen adok ki egybe, mert diszkomfortos ennyivel szegényebbnek lenni, akkor is, ha a megtakarításomnak ez csak a töredéke. 100-100 usd havonta már sokkal emészthetőbb.

szerk:
közben látom, hogy a cikkben 6 hét a haladék, így ez nem ugyanaz... de három fizura így is el lehet osztani

[ Szerkesztve ]

(#16) viragdani01


viragdani01
HÁZIGAZDA

A bejelentő közlemény szerint csak akkor lehet igénybe venni ezt, ha az ember betéti kártyát rögzít mögé az Apple Pay-be, hitelkártyával nem megy a dolog. Illetve az Apple a közlemény apró betűs részében írja azt is, hogy az amerikai hitelkredit-rendszerbe is bevonják valahogy ezt a szolgáltatást, amiből gondolom az következik, hogy akinek alapból van már felhalmozott tartozása, az nem fogja tudni használni.

Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!

(#17) Segal


Segal
veterán

Az igazi "profik" babavárót vesznek fel, sikeresen el is költik max fél év alatt és utána gyerek meg sehol... :B

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#18) Fritz Teufel válasza Segal (#17) üzenetére


Fritz Teufel
őstag

Valószínűleg nem azért, mert nem akartak/akarnak. És nem szeretnél te annak a "porfinak" a helyében lenni, és ne is legyél ;-)

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2

(#19) Tapsi


Tapsi
addikt

Nagyon érdekes ez a trend. Magamon is észrevettem, hogy a pénztárcámat már alig használom, mindenhol az órával, vagy iphone-nal fizetek. USA-ban talán már a jogsi is digitalizálható. Hamarosan eljutunk oda, hogy elég magadnál tartani a telefonodat, másra nem is lesz szükség.

(#20) nozs23


nozs23
őstag

Nem tudom mi az, amihez 6 hétnyi kölcsönre lenne szükség. Inkább tedd félre a pénzt 6 hétig. Legalább 3-6 hónap szerintem sokkal életszerűbb lenne.

(#21) Fritz Teufel válasza nozs23 (#20) üzenetére


Fritz Teufel
őstag

A tengerentúlon nem havonta fizetnek, hanem hetente.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2

(#22) joey04 válasza BB9000 (#9) üzenetére


joey04
titán

:D

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#23) KROK640 válasza Tapsi (#19) üzenetére


KROK640
addikt

Én is azt vettem észre, hogy már alig használok kp-t. Viszont azt is észrevettem, hogy amióta nem használok KP-t sokkal kevésbé számolom és tudom, hogy mennyi az a kiadás ami a kosaramban van (sokkal inkább megveszek kevésbé fontos dolgokat is), és végeredménybe véve mióta kártyázok több pénzt költök, több fölösleges dolgot veszek, és sokkal kevesebb a megtakarításom.
Szóval ha ezen nem tudok változtatni, akkor lehet visszatérés lesz a KPhoz, mert ott sokkal jobban fáj fizetni, mint lepittyenteni a telefont/kártyát.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#24) nozs23 válasza Fritz Teufel (#21) üzenetére


nozs23
őstag

Tudom. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit írtam.

(#25) Narxis válasza Tapsi (#19) üzenetére


Narxis
nagyúr

Viszont ha elromlik a telód vagy elhagyod akkor elhagytad mindened.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#26) consono válasza Narxis (#25) üzenetére


consono
veterán

Nem, otthon biztonságban megvan az összes kártyám :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#27) joey04


joey04
titán

Veszélyes szolgáltatás az biztos, de nekem pl. jó lenne, mert én minden hónapban félreteszek x összeget amit magamra költhetek, legyen az telefon, laptop, tv, egyebek. Általában mire megjelenik valami ami érdekel, vagy amikor igényem van rá, addigra félre is van téve a pénz. De mondjuk egy "rossz időzítésű" start, vagy "rossz időben" bedobott akció be tud kavarni. Ilyenkor hozzá kell nyúlnom a rendes pénzemhez, amit persze visszatöltök a következő 1-2 hónapban, és addig semmit, vagy kevesebbet pakolok a saját szórakozásomra félretett helyre. De ameddig nem töltöm vissza a fő megtakarítást, addig annyival kevesebb összeg kamatozik. Ezt pl. nagyon jól ki tudnám védeni ezzel.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#28) Tapsi válasza Narxis (#25) üzenetére


Tapsi
addikt

Hát, minden icloudban van, szóval sokkal egyszerűbb pótolni, mintha elhagyod a tárcádat. Letiltani is egy kattintás. Órán is megvannak a kártyák, sokszor már a teló sincs nálam.

#23KROK640

Igen, ismert jelenség az, hogy kártyával (vagy akár tokenizálva telóval) többet költ az ember, mert kevésbé érzékeli az elköltött összeg mértékét. Nyugaton talán ez kevésbé probléma, nálunk pedig meg kell szokni.

[ Szerkesztve ]

(#29) UnA válasza consono (#26) üzenetére


UnA
Korrektor

Remélem, a kulcs helyett nem a mobilt használod ;)

(#30) Narxis válasza Tapsi (#28) üzenetére


Narxis
nagyúr

Így mondjuk oké. :)

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#31) nozs23 válasza UnA (#29) üzenetére


nozs23
őstag

Ez sem lehetetlen, tele van a piac okoszárakkal. :) Elég hozzá a telefon vagy óra.

(#32) Tapsi válasza UnA (#29) üzenetére


Tapsi
addikt

Röhögni fogsz, ismerősöknél a kapuzár le lett cserélve ilyen smart kilincsre. Na, azóta lehetetlen bejutni hozzájuk, csak szenvednek vele, mert mindig ki kell jönniük, hogy beengedjenek. Ujjlenyomatos, de hát a miénk nyilván nincs betárolva. Talán valami kóddal is be lehetne jutni, de azt nyilván nem fogjuk megjegyezni. :) Korábban persze sosem zárták a kaput, simán bementünk nyugiban.

(#33) KROK640 válasza Tapsi (#28) üzenetére


KROK640
addikt

Igen, tudom, de hiába vagyok vele tisztában az ember mégis beleesik. Hajlamos az ember azt hinni, ha ismeri a trükköket akkor nem működnek (rengeteg ilyen van, aminek az a célja, hogy vásárolj többet) mégis azt veszem, hogy ha 1-1 alkalommal meg is állom, ha kicsit lankad a figyelmem már 1-1 kevésbé fontos, vagy utólag racionalizált tétel simán becsúszik a kosárba. Mikor fizetünk fel sem nagyon fogjuk az összeget, aztán mikor hóvégén összesít az ember (már aki egyáltalán csinál ilyet), akkor esik le az álla, hogy te jó ég, mennyit költöttem!

Emellé mondjuk még hozzájárul a brutál infláció is, ami szintén nem segít. Az elmúlt félévben egyetlen olyan hónap sem volt, amikor a meghatározott keret alatt tudtam maradni, pedig kétszer is emeletem a keretet mikor láttam, hogy ez tarthatatlan.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#34) Segal válasza KROK640 (#33) üzenetére


Segal
veterán

Pont erről beszéltem tegnap egy másik témában hogy az apró (többször teljesen fölösleges) kiadások havi szinten brutál mód össze tudnak adódni, de le lettem hurrogva hogy nem lehet 1ft-ot sem félrerakni meg nyomor van... :DDD

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#35) Tapsi válasza Segal (#34) üzenetére


Tapsi
addikt

Nem ezt mondtad, nem ebben a formában, és nem erre futtattad ki a mondókádat. És tök jogosan lettél lehurrogva, szóval ne add elő a mártírt. ;)

(#36) joey04 válasza Segal (#34) üzenetére


joey04
titán

Olvasom azt a topikot. Ez így nem igaz :)

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#37) nyunyu válasza KROK640 (#5) üzenetére


nyunyu
félisten

Ez egyfajta digitális hitelkártya, ami arra szolgál, hogy az emberek hosszútávon és masszívan legyenek eladósodva. (Most nem feltétlenül az 1000 dollárra godolok, hanem az egész elvre).

Jól látod.
Amerikai átlagpolgárok hitelt is hitelre vesznek, arrafele nem divat a takaró végéig nyújtózkodás.
Nyilván az ő zsebükre pályázik ez az újfajta szolgáltatás.

Európában jóval keményebb szabályok, törvények vannak ezekre..

Kamatmentesség meg látszólagos, Apple jutalékért sarcolja a boltot, így gondolom az eleve bele fogja építeni az árba azt, ahogy a kötelező betéti/hitelkártya elfogadást is beépítették a boltok a kenyér árába.

Így megint azok szívják meg, akik KPra veszik a terméket: nekik nem lesz olcsóbb.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#38) Tapsi válasza nyunyu (#37) üzenetére


Tapsi
addikt

Amcsiban ez a KP dolog amúgy sem nagyon divat.

(#39) KROK640 válasza Segal (#34) üzenetére


KROK640
addikt

Igen, sőt : ha megpróbálod felhívni rá a figyelmet, akkor te vagy a szarrágó. :(
Tavaly barátnőmék családjába is körbenéztem, mindenféle weboldal előfizetés, streamingek, napilap vagy 3 féle, olyan vírusírtó licensze amit nem is használnak már stb.
Némi optimalizálás után havi 60 ezer ft-ot tudtam megtakarítani nekik, ami éves szinten 720 ezer! 720 ezer ft-ból agyon sok mindent lehet csinálni pl elmenni (akár mégegyszer ha amúgyis jár az ember) nyaralni, de akár kiköthet a megtakarításokban, vagy ellehet vásárolni. Nem kevés ez.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#40) Tapsi válasza KROK640 (#39) üzenetére


Tapsi
addikt

Ahhj, ne kezdjük itt is a nyomorpornót! Amelyik családban ilyen frinc-francokból össze tudsz szedni 60 ezer megtakarítást, az messze nem a csóró kategória. Az erős középosztály, ahol ez az összeg marhára nem számít.

(#41) instantwater válasza nyunyu (#37) üzenetére


instantwater
addikt

Az egész kártya technológia azért lett kitalálva, hogy többet költsenek az emberek, mert nem látják mennyit költenek.

Nem csak az amerikai polgárok vesznek hitelt is hitelre.
Elég csak Nyugat-Európáig menni.
Például itt Angliában nagy szeretettel reklámozzák az úgynezevett balance transfer hitelkártyákat, ami egy beetető akció, néhány hónap, 1-2 év, amíg nem kell kamatot fizetned a tartozásodra, és erre át tudod hordozni egy régebbi hitelkártyád tartozását ami drága kamatozással ketyeg.

Természetesen ebben az a csapda, hogy egy ideig nem fizetsz kamatot, közben még nagyobb adósságot halmozol fel, hiszen bátran költesz, "ingyen van", és erre már kénytelen leszel fizetni a kamatot a beetető időszak lejártakor.

Amikor vagy beleugrasz egy újabb balance transferbe, még tovább ásva a gödröt, vagy elkezded nyögni az immáron magasabb tartozás kamatait.

(#42) KROK640 válasza nyunyu (#37) üzenetére


KROK640
addikt

Én azt vettem észre, hogy nagyon-nagyon sokan itt sem (Magyarország). Vannak emberek akik megjönnek a vadi új (persze hiteles) SUVval a sarki kisboltba megvesznek mindent is, de huszadikától ötödikééig szigorúan felírva "majd behozom fizetéskor úgyis" elven élve.
Aztán fizetés után meg kapkod szívéhez mikor 90 ezer ft-ot hagyott a kisboltban pedig csak egy kóláért ment be (meg kifizette a tartozását). <-- megtörtént eset

Nagyon helyes, hogy keményebbek a szabályok, mert szerintem egy hitelről hitelre élő társadalomnak nem sok jövője van. Nagy probléma ez cipruson is, ott ugyanis nagyon nagy divat a hitelből élés.

Az meg nyilvánvaló, hogy az applenek ebben van hasznon, mert ha nem lenne, akkor nem fejlesztette volna ki, nem akarná bevezetni, és nem reklámozná.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#43) HThomas válasza KROK640 (#23) üzenetére


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

Na ezt mondjuk nem értem... ideális esetben az ember a fizetés előtt hozza meg a döntést, hogy egy adott áron megvesz-e valamit, illetve, hogy egyáltalán szüksége van arra a dologra, és nem fizetés közben... nem mindegy, hogy a kártyát veszed ki a pénztárcádból, vagy a kp-t?

Nekem mondjuk inkább olyan szokott lenni, hogy lusta vagyok valamit megnézni a boltban személyesen, inkább berendelem online, aztán kiderül, hogy mégsem az igazi, és akkor meg már lusta vagyok visszaküldeni, főleg ha valami kis összegű dolog... de ilyen is azért ritkán van, ha az ember odafigyel.

Ezt a BNPL-t meg nem értem miért jó... a hitelkártyánál ha van ilyen-olyan visszatérítés akkor az simán megéri és lehet tudatosan használni, de itt nem említenek hasonlót.

#27 joey04 : erre mondjuk a sima hitelkártya is jó, nem kell előre eldöntened, hogy mennyit hagyj szabadon, max akkor macerás, ha kimaxoltad a hitelkereted és még kell valami a forduló előtt.

(#44) KROK640 válasza Tapsi (#40) üzenetére


KROK640
addikt

Azért ez messze nem igaz, hogy nem számít. Tipkius high input - high output történet. Mikor azt mondta apuka, hogy kellene neki egy számítógép, akkor bedobott nagylelkűen egy 75 ezer ft-os keretet. Ennyiért legalább monitort nem kellett belesúvasszak hozzá.

Van pár haverom, aki ideális gáz (kitölti a rendelkezésre álló teret) tipusú ember. Az egyikük pl netto 770 ezret keres (most hagyjuk, hogy ez sok vagy kevés), és minden hónap húsz-huszonötödike körül már úgy le van gatyásodva, hogy nem győz kölcsön kérni. De a boltban számolatlanul veszi a cuccokat, soha semminek nem nézi az árát. Fizunapon meg oda a fél fizetés, mert a kölcsönöket vissza kell adni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#45) instantwater válasza HThomas (#43) üzenetére


instantwater
addikt

Ez átmenet a hitelkártya és az áruhitel között.
A hitelkártyát vissza kell fizetned minden hónapban, különben kamatozik.
Az áruhitel pedig általában hosszabb időre szól, mint ezek a BNPL-ek, és az elbírálása is bonyolultabb.

(#46) Somatom válasza KROK640 (#44) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Nem kell ehhez szétszórni a pénzt. Elég egy nagyobbacska használt autó és akkor egy helyre lehet locsolni. Rákészülök egy összeggel a szervízre, a szerelő meg mondja a szorzószámot, oszt jöhet a hitel fizuig. :O Most mákom volt, mert holnap kell kifizetnem és ma elutalták a fizumat.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#47) KROK640 válasza HThomas (#43) üzenetére


KROK640
addikt

Akkor elmagyarázom. Amikor KPvel jártam vásárolni, akkor egy bizonyos keret volt nálam (legyen a példa kedvéért 5000ft), és tudtam, hogy addig mehet és nem tovább mert nincs nálam több. Mindig tudtam, hogy pontosan mennyi az annyi amenyni a kosaramban van, nem lepődtem meg mikor a pénztárnál kimondták a végösszeget.
De amikor kártyával vagyok, akkor kvázi "az egész fizetésem" velem van, nincs kényszer, hogy egy bizonyos keretbe beleférjek, és az embernek nagy kényelem, hogy nem számolja mennyi az annyi, meg jobban rá is hagy : pl nem 30 hanem 40dkg sajtot kérek "ha már eddig eljöttem érte" / "úgyis elfogyik az is". stb.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#48) KROK640 válasza Somatom (#46) üzenetére


KROK640
addikt

Az meg egy külön történet, de ennek a havernak még kocsija sincs. Cserébe kb mindenhová taxival jár.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#49) Somatom válasza KROK640 (#48) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Én jóformán csak melóba járok vele és havonta csak egyszer. Viszont, 700Km -re van a munkahelyem, ami taxival a Holdról is látható összeg lenne. :N

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#50) Tapsi válasza KROK640 (#47) üzenetére


Tapsi
addikt

Kártyalimitedet is leveheted, napi, alkalmi szinten is tudod szabályozni. :)

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.