2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZUK Edge - A kompakt gyönyörűség!

Sikerült szert tennem rövid időre a ZUK legújabb (és igazán különleges) telefonjára, az Edge-re.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

A ZUK minden földi jóval ellátta a telefont. Többek között Dual-band WiFi, B20-as LTE és hivatalosan is Galileo támogatású GPS van a fedélzeten.

A szenzorokról és a GPS-ről (természetesen mobilnet és WiFi kikapcsolva) az alábbi képeket készítettem:

A telefon akkumulátor tekintetében visszalépés a Z2-höz képest, és annak fényében, hogy a kijelző is nagyobb lett, kisebb üzemidőre számítottam.

Valamennyivel valóban csökkent a telefon üzemideje, de ez a különbség nem jelentős. A Z2 tesztnél az első teljes töltést követően 5,5 óra képernyőidőt hoztam össze körülbelül kétnapos használat alatt, most ez a ZUK Edge-nél 5 órára csökkent, ami tekintve a nagyobb kijelzőt, a kisebb akkut és azt, hogy ez még a legelső rendszer a telefonon (hiszen nem is olyan régen kapható), nem egy rossz eredmény. Arról nem is beszélve, hogy a hardver egy szörnyeteg.

Összegzés

Összegezve a pár nap ZUK Edge-dzsel töltött időt, én nagyon elégedett vagyok a készülékkel. Nem csak egy nagyon szép (és egyelőre ritka) dizájnt kapunk, de egyben egy szörnyeteg hardvert és takarékos rendszert is rejt magában a készülékház.

A kamera valóban lehetne jobb, de ne feledjük, hogy még nagyon sokat javulhat, valószínűleg fog is, ahogy azt a Z2-nél is tapasztalhatták a tulajok a ZUI 2.5 telepítése után. A szenzor nagyon jó, szoftveresen pedig lehet dolgozni rajta.

Mibe kerül ez nekünk? A 4GB-os alapverzió 390$ körül, míg a tesztben is szereplő 6 GB-os változat 420$ körül szerezhető be.

Szerintem a 30 USD felárat megéri mindenképpen a +2 GB RAM, talán időtállóbb is.
Összességében részemről a ZUK Edge egy ajánlott vétel.

Update:
Mélyvíz rész hozzáadva a Qfil telepítéssel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.