2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

ZTE V9 Light Android tablet teszt

Tablet könnyed árral a Telenortól

[ ÚJ TESZT ]

ZTE V9 Light

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Telenor hajdani pannóniai fénye minimálisan megkopott az utóbbi időben. Úgy néz ki, hogy az Androiddal együtt szeretne kitörni újra a felhasználók felé, hiszen minden lépésével igyekszik a két márkanevet egybe kötni az emberek tudatában. Ez a felhasználói szemszögből nézve kifejezetten jó, hiszen nagyjából már 20 féle androidos eszközt kínálnak. Ha Android, akkor már meg kell említeni a tableteket is, hiszen egyre nagyobb térhódításba kezdtek ezek. Mind a három mobilszolgáltató eddig csak a csúcskategóriás Samsung Galaxy Tabot kínálta, mígnem a Telenor úgy döntött, hogy megelőzve a konkurenciát, megkezdi a forgalmazását az ez év elején bemutatott ZTE V9 Light-nak.

A ZTE tabletje egy jól körbezárt, kicsit Apple stílusú dobozban érkezett. A doboz több részből áll. Először egy külső borítóval találkozunk. Ennek a hátulján részletesen olvashatóak a paraméterek, mind magyarul, mind angolul. Ezt lehúzva, megkapjuk a dobozt, aminek a tetejét felemelve elénk is tárul a Teleneor új, 7"-os kedvező árfekvésű tabletje.

Az előlapja egybefüggő, az egész egy felületű. Alul található a 3 android gomb, valamint van még itt egy értesítő LED is. A gombokat minimálisan kell nyomni, ha csak hozzáérünk, akkor nem érzékelnek.Ez a véletlen kilépések ellen jól jöhet. Felül csak egy ZTE felirat van, illetve egy fényérzékelő. Az előlap egész felületét egy masszív, vastag kijelzővédő fólia védi a sérülésektől. Érdekesség, hogy az amúgy vékony keret bal oldala vastagabb, mint a jobb. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy bal kézben kényelmesen lehet fogni, jobbal pedig nyomkodni.

A készülék már az új szabványoknak megfelelően alul egy microUSB csatlakozóval rendelkezik, ami adatkapcsolatra és töltésre egyaránt szolgál. Felül pedig egy 3,5mm-es jack dugó foglal helyet. A jobb oldalon található a hangerőszabályzó, valamint a ki-be kapcsológomb. Alul és felül (elfordítva a két oldalon) található 1-1 hangszóró is, ami a dobozon található logó alapján megfelel a Dolby Mobile szabványnak.

A Light hátlapja elég sivárra sikeredett, felül egy 3,2 megapixeles kamera, és ennyi, ezen kívül csak a nagy szürkeség lelhető fel, még egy ZTE, vagy Telenor felirat sincs.

A hátlapot eltávolítva egy elég nagy kiterjedésű, 3400mAh-es akkumulátorral találkozhatunk, melyek kiemelve behelyezhetjük a készülékbe a Telenor SIM kártyát, valamint a microSD kártyát is.

A tableten kívül a doboz még rajt magában egy microUSB fejjel rendelkező töltőt, mely cserélhető fejjel rendelkezik, hogy ne csak Európában lehessen használni. Ezenkívül van még adatkábel és egy sztereó fülhallgató is mikrofonnal együtt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.