2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Zotac IONITX-A-U - az ideális HTPC?

A Mini-ITX alaplap az Atom és az ION társításával készült. HTPC-nek ideális.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés

A HTPC építők és használók számára lesz inkább érdekes ez az írás, amelyben egy régi platform, a Mini-ITX feltámadására láthatunk egy jó példát.

Milyen is egy ideális HTPC? Manapság már többen követik azt a vonalat, hogy otthoni mozizáshoz építenek vagy vásárolnak maguknak egy számítógépet, amit nemes egyszerűséggel HTPC-nek (Home Theater PC) neveznek és ami egyben kínál mindent, ami csak kell. Hallgathatjuk kedvenc zenéinket, nézhetünk DVD-t, tv-t vagy Blu-ray filmeket. Fő kritériumai között szerepel a méret, az ár, fogyasztás, zaj minél alacsonyabban tartása. Mivel a HTPC egyre terjed, nem árt követni a trendeket, amiben a Zotac egy új irányt nyithat most.

Voltak már nagyon jó írások itt, a Logout-on a HTPC-kről, így ebbe mélyebben nem is mennék bele, hanem vegyük is a címszereplő konkrét példánkat szemügyre. Hírként a PH! már beszámolt róla, de azért nézzük meg tüzetesebben kicsit.



Zotac IONITX-A-B/C/E/U
Forrás: AnandTech

A Zotac IONITX Mini-ITX célja kis fogyasztás mellett gördülékeny 1080p lejátszást biztosítani. Nézzük meg, hogy ezt hogyan éri el, illetve eléri-e egyáltalán ez a lap. Már a nevében is vannak furcsaságok, ezért kezdjük egy kis történelemmel a dolgot…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.