2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZOPO ZP998: kínai zászlóshajó hazai vizeken

Az első "igazi" nyolcmagos telefon a nagy fal hazájából nagy kijelzővel és sajnos gyenge akkumulátorral.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor, összegzés

Akkumulátor:

Az akkumulátor 2400 mAh. Azt hiszem, az értékből is látszik, hogy elég sovány a felhozatal ehhez a hardverhez, amit sajnos a mindennapi használat is igazol. Esély sincsen egy napnál többet kibírni normál használat mellett töltő nélkül. Érdekes, hogy alvó módban minimális a fogyasztás. Egy 8 órás éjszakai komódparkolás közben, kb. 1-3 százalékot merül teljes töltöttségről, persze WiFi nélkül. Ha napközben csak telefonálunk, akkor sem kell kétségbeesni, mert az elég komótosan szívja csak az energiát. Persze ha csak erre akarnánk használni, akkor minek okostelefon, viszont ha böngészünk (főleg mobilnettel), játszunk vagy filmezünk, akkor szinte behorpad az aksi az energiavámpír beindulása következtében. Heavy userek ezért mindenképpen teremtsenek lehetőséget a napközbeni töltésre, mert különben már délután hoppon maradhatnak. Az új 20140218-1423230 gyári ROM javított az akkumulátor szintjelzésen és az energiagazdálkodáson, de többnapos üzemidőre továbbra se számítsunk, viszont valamelyest jobban bírja a telefon szuflával.

Fura módon úgy vettem észre, hogy a fényképezés is iszonyúan tudja csökkenteni a töltöttséget, ez mondjuk nem tudom miért van. Cserébe viszont el kell ismerni, hogy rövid idő alatt hatékonyan telepumpálható energiával, már egy 20 perces töltéssel is majd 40 százalékot tolhatunk a szintjelzőn, a kínaihoz képest meglepően korrekt töltőn keresztül, ami nem zizeg, nem melegszik. Kb. 15 százalékról, a teljes feltöltéshez, nem kell két óránál több. Más töltővel viszont lehet gond, mert nekem a HTC töltőjének bedugásakor megbolondult a képernyő érzékelése. Az is lehet, hogy ezen a teljesítményen majd még az új ROM-ok javítanak, mert néha úgy veszem észre, hogy elég fura ütemben változik a töltöttségjelzés százalékos értéke.

A tratós használat után azt kell mondjam. normál használat mellett simán kibír egy napot a telefon, tehát nem annyira szörnyű a helyzet, mint azt a méret és az adatok alapján azt elsőre gondolná az ember

Összegzés:

Pro:
- nagyméretű, nagy fényerejű Full HD kijelző,
- jó minőségű összeszerelés,
- nagyon gyors hardver,
- 2 GB RAM,
- erős WiFi,
- jó GPS,
- jó szoftveres támogatás, folyamatasan frissülő ROM-kal javított hibák.

Kontra:
- gyenge akkumulátor,
- szokásos, közepes, "kínai" fotó és videó minőség.

Láthatjátok, annak ellenére, hogy odavagyok a telefonért és nagyon elégedett vagyok vele, megpróbáltam reálisan körbejárni minden oldalról. A felsorolt pár gyengeségek és hiba ellenére - amiből dicséretes módon már most többet javítottak - azt kell mondjam, jóval több van a serpenyő jó oldalában, mint a rosszban. Az általam az elején megfogalmazott igényeket teljesen kielégíti, szeretem használni, és bár a hosszútávú használatról és tartósságról nyilván nem tudok nyilatkozni, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a kínai telefonok irányába akar nyitni, azok kiváló ár-teljesítmény aránya miatt.

Felejtse el mindenki azokat az időket, amikor a kínairól a gagyi jutott eszébe. Ez a telefon nemcsak szép és jó minőségű, hanem minden porcikájában szerethető is. Szerintem a fenti gyengeségek egy részét, mint pl. a hangprobléma, maga a gyártó még orvosolni fogja, a maradékért, mint a gyengébb kamera, akkumulátor pedig bőven kárpótol a tény, hogy egy másik telefon ára maradt a zsebünkbe amikor a keleti remekre tettük a voksunkat.

Az új 20140218-143230 verziójú ROM által javított hibák (by Cifu):
- Sebesség optimalizáció (bár nálam eddig sem volt sebességprobléma).
- A túl halk videofelvétel problémáját és a kihangosított telefonálás halk mikrofonproblémát javítja.
- Akkumulátor szint, energia gazdálkodás javítása
- Egy új téma (Star Trek).
- A telefon SU beállításai átköltöztek a Fejlesztői beállításokból a Biztonsági beállításokba - de továbbra sem működnek, tehát külső segítség kell a rootoláshoz.
- Továbbra se működik a beígért "black screen gestures".

Köszönöm a figyelmet!
Csavi38

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.