2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Zopo ZP998, egy nagyképű kínai

Avagy hogy jutottam oda, hogy egy kínai nyolcmagos telefont vásároljak, miként éltem vele, majd hogy szakadt meg kapcsolatunk...

[ ÚJ TESZT ]

A ZOPO-ról

A cégnév „megfejtése”:

Z: Zealous - Buzgó
O: Open - Nyitott
P: Perfect - Tökéletes
O: Outstanding - Kiemelkedő

(Nem mellesleg pedig nagyon hasonlít az OPPO-ra, amely egy ismertebb, és szintén igen törekvő (nem csak telefon) márka a kínai és a világpiacon)

A ZOPO egy meglehetősen fiatal cég, mindössze 2012-ben alakultak, ehhez képest ma már az ismertebb kínai telefonok közé tartoznak, és igencsak látványosan terjeszkednek. Talán kicsit túlságosan is agresszívek, hiszen hajtanak az elsőségekre marketing okokból, így például büszkék arra, hogy ők mutatták be a ZP200-al Kína első ’szemüveg nélküli’ 3D-s telefonját.


...FIRST TRUE 1.7GHz Eight-core... Marketing minden felett...

Ami minket jobban érdekel, hogy nagyon küzdöttek az „első nyolc magos mobiltelefon” címre a ZP998-cal, talán sikerült is elérni ezt (legalábbis sok helyen így mutatták be a telefont), ám azon az áron, hogy az első széria meglehetősen instabilra sikerült, ráadásul eltérő kamera is volt benne.

A pletyka szerint azonban az első adag telefont a leszállítás után gyorsan vissza is kérték a forgalmazóktól, hogy a problémákat orvosolják. Szumma szummárum, a ZOPO egy kicsit túl sokat akart markolni…

A cég egyébként gőzerővel dolgozik azon, hogy az EU-n belül is megvessék a lábukat, van már Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Olaszországban, Litvániában és Németországban kereskedő partnerük, sőt, van német és holland honlapjuk is, melyben van szerviz információ is, ami alapján úgy néz ki, hogy akár még EU-n belül is lehetséges lesz talán a javíttatás a jövőben (már ha a nem náluk vásárolt telefont fogadják).

Kicsomagolás

A meglehetősen igényesen kinéző fekete dobozon felül ezüst, oldalt fényes kék ZOPO felirat hirdeti büszkén a gyártót – ehhez képest egy kissé gagyi kék-fehér „8 cores” matrica is került rá, amely majdnem leugrik róla. A dobozban a telefon ül egy tálcában, és rögtön két meglepetés is van rajta.

Az egyik, hogy egy barnás árnyalatú szilikon tokban ücsörög, a másik, hogy gyári képernyővédő is fel van helyezve. Elviekben a tálca alatt találunk egy akkumulátort (ha mégse, ne aggódjunk, feltehetően már a telefonban ücsörög, mint esetemben), egy fülhallgatót (ami a szódával elmegy kategóriában indul), egy USB-microUSB kábelt, egy 1A-es töltőt és plusz egy képernyővédő fóliát. Először azt írtam, hogy egy OTG kábelt elviseltem volna még, de aztán gyorsan a kezemre csaptam – még egy Samsung, egy Nokia vagy egy Sony sem kedveskedik ennyivel a méregdrága készülékek vásárlóinak…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.