Hirdetés

2021. október 22., péntek

Gyorskeresés

Youtube Music - A cikk elavult!

 • (f)
 • (p)
Írta: |

A YouTube a világ legnagyobb zenestreaming szolgáltatása, amit a Google megpróbált kamatoztatni, de...

[ ÚJ TESZT ]

Desktop

Nincs desktop app. Ez az jelenti, hogy a szolgáltatást csak böngészőből érhetjük el, ez mind Chrome, mind Firefox alól tökéletesen működött.

Hirdetés

Az oldalt megnyitva először az ajánlások ugranak az arcunkba, az itteni ajánlások az általunk regisztrációkor érdekesnek jelölt előadókból építkeznek. Nem kreatívan. Tulajdonképpen csak a kedvencnek jelölt művészeket állítja tornasorba, mintha nem is lenne az egész mögött algoritmus. Kb. 10-12 órányi aktív zenehallgatás van már mögöttem, a GPM (Google Play Music) ennyi idő után már feltérképezte az ízlésem és tényleg hasznos ajánlásokat adott. Érthetetlen, hogy az ugyanebből a házból való YouTube Music hogy nem tud még ilyet. Megelőlegezem neki a bizalmat és abból indulok ki, hogy ezt a "hibát" hamarosan javítják.


Van egy "csak neked" playlist is, a legtöbbet hallgatott számokat pakolja egymás mögé.

Természetesen az olyan alapfunkciók, mint a szerkesztői playlistek, rádiók, toplisták mind megvannak, jól is működnek (a rádiók viszonylag változatosak, a Spotify rádiójának konkurenciát tudnak állítani.)
Ami igazán különleges, és ami pár hónap múlva - amint a többi kis idegesítő hibát kijavították - érdekessé fogja tenni a szolgáltatást, az a YouTube integráció. És jól működik. Nagyon is jól. Rögtön a főoldalon klipajánlásokat kapunk (igaz, itt sem automatikusan az ízlésünknek megfelelőt), és egy-egy keresés alkalmával is megkapjuk a keresett kulcsszóhoz legjobban illő klipeket. Amennyiben olyan nagyon mélyen underground számra keresnénk, amit csak a YouTube-on találna meg az ember, mert még kiadója sincs, megkapjuk a videót, mintha csak a YouTubeon kerestünk volna.


Már a főoldalon is lehetőségünk van élvezni a YouTube klipkínálatát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Tidal versus Napster

  A Spotify uralja a zenestream piacot, egyetlen igazi konkurenciája az Apple, de mások is vannak a piacon.

 • Deezer - A francia Spotify?

  A Deezer megannyi konkurenséhez hasonlóan egy havidíjon alapuló zenei stream szolgáltatás. De mennyire jó?

 • Spotify a Google Play Zene ellen

  Az általam két legjobbnak tartott szolgáltatót szeretném szubjektíven, a véleményem takargatása nélkül összehasonlítani.

 • Hetifilm, a magyar Netflix

  Kipróbáltuk a legújabb hazai VOD szolgáltatásat, mely ígéretesebbnek tűnik, mint amilyen most.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.