2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Xiaomi Smart Scale

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nagyon szép, jól megformált termék lehet a lakásban, és kb. bárhova tehető! Az okosmérleg az új barátom.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Állatira örültem, amikor a DHL-től a Magyar Postához került nagy és kissé nehéz csomagot átvettem az elosztóközpontban. Más az első kiskutyájának örül ennyire, én viszont a ti nagy örömötökre egy okosmérlegnek örülök nagyon. A Xiaomi repertoárja egészen elképesztővé kezd válni, élen az ilyesmi termékekkel. Bár vannak mások is a piacon, nem olyan elterjedt dolog. Lássuk hát, hogy mit tud egy ilyen készülék!

Egy hosszabb kihagyás után újra elkezdtem nagyobb tételeket (magamhoz képest) vásárolni a TomTop webshopból. Bár ezt előre nem tudtam, de szerencsére sikerült kedvezményt szereznem erre a termékre (és náluk volt éppen a legolcsóbb), és mivel jó a tapasztalatom is velük, ezért adta magát a dolog, hogy tőlük veszem meg. Általában apróbb kütyük érkeznek kintről, így kicsit megilletődtem ennek a tömegétől átvételkor. Egyúttal bizonyossággal, jó előérzettel is töltött el a dolog, mert azt jelenti, hogy ebből végre nem spórolták ki az anyagot. Olyannyira nem spórolták ki, hogy a szokásosan műanyag test mellett egy nagy edzett üveg panel az eleje. Vagy teteje, ahogy tetszik. A dizájn abszolút letisztult. De annyira, hogy ilyen minimal dizájn dolgot nem is nagyon látni a kínaiaktól, hiszen jól tudjuk, hogy látvánnyal könnyen megvásárolhatóak az emberek (ez rám is igaz), a kínaiak pedig előszeretettel másolnak jól megtervezett termékeket. Így ami giccs van Európában, meg az amcsiknál, az ott van Kínában is, csak feleolyan minőségben, kétszer olyan látványosan. Jó, ez sarkos volt, tudom.

Szóval nagyon kis egyszerűke a dizájn, ugyanakkor rendkívül mutatós. Nincs különösebben hájtek szobám, vöröses és világosbarna színű bútorok, sárgás fal, és mégis nagyon jól mutat még ezzel a világító fehér színnel is. Sőt, jól áll neki, hogy kitűnik a környezetéből. Ha más ezen gondolkodna, emiatt ne főjön a feje, kevés olyan szobát tudok elképzelni, ahol ez hülyén mutatna. Főleg ha a többség fürdőszobába vásárolja. A nagy fehérséget az előlapon csak egy bekeretezett "mi" felirat töri meg, és alaposabb vizsgálat után egy sötétebb kis pötty, ami valami szenzor lehet, bár nem tudom, mi lehet az.

A leírás szerint a ledeket a műanyag alá rejtették el, és majd átvilágítanak azon, ha működtetjük. A hátlapon szintén nem sok érdekes dolgot találunk, random kínai jelek a mérlegről, meg az elemtok. 4 darab AA elemmel működik, melyet – nem megszokott módon – mellékelnek a ketyeréhez. Apró figyelmesség, és egy ilyen árú terméknél nem is igazán kellene kérdésesnek lennie, hogy belefér-e az árba 4 db filléres elem, de amilyen gyakoriak az ilyen kis meglepetések, én külön örültem neki, hogy nem kell aksikat tennem bele, vagy a százasba mennem tróger óccsóelemekért. Beraktam hát a mellékelt négyest, aztán azon töprengtem, hogy a 3 állású kapcsoló 3 állása mi (éééérted, "mi", nyáháheáhuohö) lehet? 3 kínai karakter és semmi egyéb infó. Ezt mondjuk nem állítom, hogy értem, miért nem lehet angol használati utasítással és a legfontosabb helyeken angol feliratokkal ellátni valamit, amit világpiacra gyártanak. Na mindegy, hamar rájöttem, mi a 3 állás. Azt hittem, hogy a középső a kikapcsolt állapot, az egyik a bluetooth-os, a másik meg sima mérleg üzemmód, de ilyesmi nem állítható. Mindhárom állásban működik BT-vel együtt, csak a kiírt mértékegység az eltérő. A képemen látható, hogy a jobb szélső állás a mienk, de hát amint ráálltok, látni fogjátok, hogy nagyjából helyes eredményt írt-e ki.

Képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi Wi-Fi-s konnektor aljzat

    A Xiaomi saját Wi-Fi-s, távvezérelhető dugója, amiről még én sem tudom, hogy mire való, de ilyen a kütyümánia...

  • Xiaomi Hybrid Dual Drivers In-Ear Headphones

    Nagy Xiaomi rajongó vagyok, leginkább a Piston fülhallgatók a kedvenceim, a maguk igényes kialakításával és a hangzásvilággal.

  • Insteon okosotthon rendszer

    Bemutatom a felépítését, működését, az egyes eszközök tudását és azt, hogy mennyire könnyű kiépíteni, fenntartani.

  • Koogeek S1 okosmérleg

    A dizájn korrekt, gyorsan mér, bár erős fényben kicsit látszódhatna jobban is az amúgy tök király kijelző.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.