2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note: "Zsebbarát" péklapát

A távol-keleti gyártó a figyelem középpontjában áll a csúcs- és középkategóriás készülékei miatt ugyanúgy, mint az általa fejlesztett rendszer miatt is.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A phablet lelke a piacon jelenleg elérhető legerősebb MediaTek SoC, az MT6592. Ez egy valódi 8 magos, magonként 1,7 GHz- ig skálázódó Cortex A7-es magokból álló lapka, melyet megfejeltek még egy 4 magos Mali450 grafikus gyorsítóval. Belső memóriából 8GB-ot kapunk felosztva, ebből 5,5GB az elérhető, ami tovább bővíthető +32GB-tal. A koktélt még feldobták két, azaz 2GB RAM-mal, mely nagyon jótékonyan hat bármely okos eszközre, ami androiddal látta meg a napvilágot.

A játékokat igen jól tűri, bár némi optimalizálási hibát fel lehet fedezni a rendszerben, hiszen egy-egy játék akadozva indul. Érdekes, hogy pont a low-end játékok, amik jobbára döcögnek és a komolyabb gépigényes programok gond nélkül indulnak a kipróbáltak közül. Melegedést sajnos tapasztaltam, de ezt betudom annak, hogy mostanában az átlaghőmérséklet árnyékban is 35°C. Véleményem szerint amint az időjárás normalizálódik, a készülék hőkibocsájtása is arányban lesz vele.

Szoftveresen már inkább van okunk panaszra. Hiába a remekül optimalizált MIUI V5 rom, ami még ráadásul gyári is, hiszen ezt a méltán hírhedt, módosított Androidot is a Xiaomi fejleszti, sajnos csak az Android 4.2.2-esen alapuló változatát kapjuk, de, hogy legyen okunk örömre is, mivel a MediaTek kiadta a SoC-hoz tartozó drivert Android 4.4.2 alá, a gyártót ismerve meg fogja kapni a készülék a frissítést a következő MIUI verzió váltásakor a V6-tal nagy valószínűséggel.

A MIUI ROM-ot nem én vagyok hivatott bemutatni, hiszen mára akkora közössége lett világszerte, hogy pillanatok alatt találunk leírást róla és a képességeiről szinte bármelyik nyelven. Legyen elég annyi, hogy kiváló és aki szereti az Apple felhasználói felületét annak különösen be fog jönni. Igaz ez az ellenkező táborra is, hiszen egy csülkös bablevesért nem ölünk le egy egész disznót, mivel Android, így témázható bármilyen launcherrel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.