2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note: "Zsebbarát" péklapát

A távol-keleti gyártó a figyelem középpontjában áll a csúcs- és középkategóriás készülékei miatt ugyanúgy, mint az általa fejlesztett rendszer miatt is.

[ ÚJ TESZT ]

GPS, akkumulátor, üzemidő, összegzés

A helymeghatározás igen gyorsan működik, ha be van kapcsolva minden (GPS vevő, internethozzáférés, hálózati felderítés), akkor gyakorlatilag azonnal fogjuk a jelet és poénra megmondja a készülék, hol is vagyunk. Ha csak a beépített antennára hagyatkozunk, akkor már kell neki bő fél perc és szabad ég. Az iránytű kiválóan működött nálam és egyik ismerősömmel csináltam egy kis kincskeresést is, ahol elég jól vizsgázott az egész készülék.

Miután telepítjük a kívánt alkalmazásokat, tökéletesen együtt tud dolgozni a Google saját szolgáltatásaival a masina, mint például a Helyi Információ. Sajnos vidéken még nagyon kevés hely van beregisztrálva, de fent Budapesten, bármit kerestem, szinte azonnal kismillió találat jött rá és egy gombnyomással már navigált is a készülék.

A gyártói adatok és az akkumulátorra felszitázott számok alapján 3200mAh-val tudjuk megtáplálni a "fenevadat". Ez átlag használatban erős egy nap, de már nekem is sikerült kipréselnem belőle 3 napot folyamatosan bekapcsolt 3G/wifi-vel és persze szinkronizációval, valamint 5 órán túli kijelző idővel.

Természetesen, ha komolyabb játékokat futtatunk akkor nagyon beleharap a tápba és ha nincs a közelben áramforrás, akkor a fűbe is. Magánvéleményem, ha mindent kikapcsolva tartunk és csak az alap felhasználásra szorítkozunk, valamint a fényerőt is kordában tarjuk, simán kihúzza akár 5 napig is.

Azt kell mondjam nem tudok NEM elfogultan nyilatkozni erről a telefonról. A Xiaomi ismételten egy nagyszerű ár/érték aránnyal rendelkező készüléket tett le az asztalra. Amellett, hogy ez egy kínai A brand telefon, még megkapjuk a gyártó által fejlesztett operációs rendszert is, amit havonta frissítenek, szemben nagyon sok nemzetközi csúcskategóriás és csúcsárazott hype mobillal.

Akinek van egy kis bátorsága meglepheti magát vele egy külföldi rendelés alkalmával, persze kalkulálja bele mindenki az éppen megfizetendő sarcokat, de maga a készülék nettó ára kb. 48.500.-.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.