2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi 3s vs. Lenovo P780

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Személyes tapasztalataim a Redmi 3S-ről, és egy rövid összehasonlítás a Lenovo P780-nal.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Ismét elrepült három év, ami nagy idő a telefonok világában. Megint elkezdtem teszteket olvasni, mire lenne érdemes lecserélni a Lenovo P780-at. Árban nagyjából 50-60000 forintban határoztam meg a maximumot. Ennyiért van pár ígéretes Lenovo is, de sajnos 5.5 colosak vagy nagyobbak. Tetszett a Vibe p1, de az nagy. Azért a P70-en sokáig gondolkodtam.
A megszokott 2-3-4 napos üzemidőről nem akartam lemondani.
Sokan írtak nagyon jó véleményeket, teszteket a Redmi 3-ról, ami megtetszett nekem is. Ár/érték arányban nagyon jó. Szerencsére nem kapkodtam el a megvásárlását, így végül a Redmi 3s lett a kiszemelt telefon.

Elvárásaim az új készülékkel szemben:
- erősebb hardver
- pontosabb gps
- jobb kamera
- legalább ugyanannyi üzemidő
- maximum 5 col
- 2 SIM, bár eddig csak párszor volt rá szükség
- SD kártya foglalat

Végül már csak ki kellett várni, hogy megérkezzen. Meglepően apró csomagot hozott a futár.

Tartozékok:
- EU töltő
- SIM tálca kiszedő
- fólia (egy rajta, plusz egy tartalék)
- valami kínai útmutató

Ennyi, semmi más. Esetleg egy OTG kábel még befért volna a csomagba, vagy egy tempered glass...

Használati utasítás letölthető pdf-ben, például az Eustock oldaláról.

Külső

A telefon jobb oldalán található bekapcsoló gomb és a hangerő gombok. Plusz az erősen koszolódó hátlap is látszik, mint a mellékelt kép is mutatja.

Bal oldalán a SIM+SD tálca található. Íme a csodás kis kiszedő eszköz is. Hát nem mondom, hogy nem küldtem el melegebb éghajlatra azt, aki ezt a kitalálta. Elvileg ki kéne ugrania a tálcának, ha benyomjuk a lyukon a tűt, de nem ugrik. Szóval meg kell küzdeni egy SD kártya vagy SIM cseréhez. Gondolom, csuklanak eleget a tervezői. Ha rajtam múlik, biztos.

A tetején található a jack csatlakozó (erre legalább nem kell fúrni) és az infra vevő. A hátulján pedig a vaku, kamera és az ujjlenyomat olvasó.

Összességében szerintem a Lenovo elegánsabb. Hiányolok valami szép márkajelzést a 3S elejéről. Nem nagyon hiszem el, hogy három évet ki fog bírni ennek a készüléknek a burkolata/festése, de majd kiderül. A koszt gyűjti, a karcoknak meglátjuk mennyire áll ellen.

Mérete:

A Redmi mérete 139,3 x 69,6 x 8,5 milliméter a Lenovóé 143 x 73 x 9.9mm.
Kisebb, mint a P780. Először örültem ennek a ténynek, de hosszabb távon kényelmesebb a Lenovo fogása, cserébe a Redmi viszont jobban elfér a zsebemben.

Három év után vajon milyen állapotban van a P780?

Minimális rajta a kopás, karcolás. A kijelzőjét végig fólia védte, így teljesen karcmentes. Az akkumulátor fedéllel sajnos nem bánt túl kegyesen az idő vas foga, így karcossá vált. Megpróbáltam polírozni, de kár volt belekezdeni, sajnos a fekete festéket is leszedte a smirgli. Szerencsére 6 dollárért lehet rá eredetit rendelni Ali-n.
Felmerült bennem mindig a kérdés, hogy ha Gorilla Glass borítású a telefon, meg fém házas, akkor minek kell rá tok, meg fólia? Pont azért veszek ilyen strapabíró készüléket, hogy ne kelljen még sallangokat is rendelni rá. Átlátszó Ipaky tokot használtam egy-két hónapig, de csúszott, túl nagy volt, és karcolódott. Igazából nem érte meg, mert nagyjából annyiba került az új hátlap, viszont sokkal jobb a fogása, meg mégis csak... szebb. Kopás leginkább a festett részeken látható, a hangerő és a bekapcsoló gombokon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.