2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi Note 2 - a szépség, mely szörnyeteg

A Xiaomi nagyon pöpec készüléket tett le az asztalra, ami a Samsung Note 7 kiesése után hiánypótló lesz.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

kep_1.png

Forrás: MI.com

Mindannyian tudjuk, hogy a Samsung Note 7 milyen gyönyörű készülék lett, mindaddig nagyon jó is volt, míg el nem kezdtek a telefonok sorra kigyulladni, talán fel is robbant néhány és a Samsung a folyamatos bakizások után visszahívta a teljes készletet és beszüntette a gyártást.

A "Samunak" a legfőbb erénye a külsejét tekintve az ívelt kijelző volt, amit vagy nagyon sokan szeretnek, vagy nagyon sokan utálnak, mert szerintük nem praktikus a kialakítás.

Ezt most tegyük félre. Egyre több gyártó kezdi meglovagolni a lehetőséget, hogy a Note 7 eltűnt a piacról és nincs rá igazi alternatíva. Kínából a Huawei, a Xiaomi és a Vivo is bemutatta azóta az ívelt kijelzős telefonját, de a pletykák szerint már a HTC saját variánsa is tervben van.

Ezek közül én a Xiaomi üdvöskéjét, a Mi Note 2-t szeretném bemutatni. Több okból is nagyon érdekes vétel ez a telefon. Egyrészt azért, mert az íves csúcstelefonok közül a legjobb árral rendelkezik, másrészt a MIUI a 9-es változatnál az ívelt képernyőrészre külön funkciókat fog felvonultatni. A Huawei Mate 9 (PD) is nagyon gyönyörű, de kb. 450 ezer forintos áron egyszerűen nem tudnám ajánlani, bármilyen hardvert is vonultat fel. A Vivo pedig szintén nem az alacsony árkategóriában játszik.

Ellenben a Mi Note 2 legkisebb variánsa, ami jelenleg a teszt főszereplője is, már 150 ezer Ft alatt beszerezhető, ami a fent felsorolt hardver tekintetében nagyon-nagyon kedvező ár.

Nézzük a külsőt és a tartozékokat.

A telefon egy nagyon egyszerű fehér dobozban érkezett, semmi csicsa, semmi prémiumra utaló jelzés, de annál érdekesebb volt kibontani és várni, hogy mit is rejt magában.

A fóliát eltávolítva egyből a telefon néz velünk farkasszemet. Az előlapon és a hátlapon is gyári fólia található. A hátlapit ne dobjuk ki soha, mert azon van az IMEI szám és néhány fontos információ, ami garanciáztatás esetén jól jöhet.

A telefon alatti kartont eltávolítva találunk még egy gyári műanyag tokot (szintén lefóliázva), egy töltőt, egy kábelt, garanciapapírokat, valamint SIM tűt.

A telefon teljes előlapja és a hátlapja is üvegből készült. Sajnos a védelemről nincs pontos információm, természetesen frissítem majd a cikket, ha hozzájutok az információhoz.

Gyönyörű, kézben fogva a nagy mérete ellenére is kényelmes, kényelmesen használható. A ZUK Z2 után nagyon furcsa volt, hogy a készülékház vékony, mindössze 7,6 mm a vastagság, ami a 4070 mAh akku ellenére nagyon kecsesnek számít.

A kerete a telefonnak alumínium, sötétszürke festéssel. Jobb oldalon felül a kikapcsológomb, valamint a hangerőszabályzók kaptak helyet, míg baloldalon a SIM tálca, ami két nano méretű kártyát fogad, SD bővítésre nincs lehetőség.

Alul a Type-C port található meg, valamint két hangszórónak kialakított furat, de valójában csak az egyik rejt magában hangszórót, a másikban valószínűleg a mikrofon van.

A telefon tetején található a 3.5 mm jack aljzat, valamint az infraport és egy zajszűrő mikrofon.




Az előlap íves és gyönyörű! Alul található a home gomb (ami ujjlenyomat érzékelő is egyben), valamint jobb és bal oldalán a gombnak 1-1 kapacitív érzékelő foglal helyet, amelyek fehér világító pont formájában jelennek meg, de csak akkor látható, ha megérintjük, vagy a kijelzőt érintjük meg. A pont azért jó választás a szimbólumok helyett, mert a gombok funkciója a MIUI-n belül felcserélhető, ami szintén nagy előny.

A felső káván a beszédhangszóró, a rejtett értesítési LED (RGB), közelség- és fényérzékelő, valamint a 8 megapixeles előlapi kamera foglal helyet.




A készülék hátlapja üvegből készült, a szélei hasonlóan lekerekítettek. Nagyon masszív érzetet ad a telefonnak és nagyon szép is.

Található rajta alul egy MI logó, valamint a felső részen a Sony kamera és a dupla LED-es villanó foglal helyet.

Sajnos, mint a legtöbb üveghátlapos telefon, ez is gyűjti az ujjlenyomatokat és a mázgát*, de nagyon könnyen tisztítható akár egy szemüvegtisztító kendő segítségével.

A kijelző egy ívelt AMOLED, a gyártóját sajnos nem részletezte a Xiaomi, valószínűleg belpiacos gyártóról lehet szó.

A felbontás FullHD, ami 5.7" méretben még elfogadható, de a pixelhuszárok lehet, találnak majd rajta kifogásokat, nekem 100%-ig kielégítő, amit nyújt.

A színek gyönyörűek, a fekete az fekete, mint minden AMOLED esetén, nem találok rajta kivetni valót. A fényerő megfelelő, kint is jól olvasható minden. Sajnos tűző napon nem tudtam kipróbálni, mivel az időjárás ilyen szempontból nem volt hozzánk kegyes. Sötétben a fényerő eléggé visszavehető, így az esti olvasgatásban sem fogunk megvakulni a fénytől. Ezen még segít a MIUI-ban található olvasómód, ami még jobban elviselhetővé teszi a böngészést.

* mázga = maszat (tájnyelvi) (korr)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.